Atitudini

S-a supărat Margareta lu’ Duda pe ruși

Ambasadorul Rusiei în România Valeri Kuzmin a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe pentru a da explicaţii cu privire la […]

Ambasadorul Rusiei în România Valeri Kuzmin a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe pentru a da explicaţii cu privire la o postare jignitoare la adresa Custodelui Coroanei, principesa Margareta

„Convocarea diplomatului rus vine după ce, într-o postare din 22 noiembrie pe pagina de Facebook a ambasadei Rusiei la Bucureşti, principesa Margareta este numită „doamna Margareta”, fiind acuzată de răspândirea unor informaţii false.” (Mediafax

 Fragmentul din discursul Margaretei, susținut în neaoșa limbă engleză, care a declanșat polemica:

„În urmă cu câteva luni, România și-a unit mâinile cu Polonia și Statele Baltice la 80 de ani de la semnarea Pactului Molotov-Ribbentrop, un odios tratat semnat de dictaturile ucigașe ale secolului al XX-lea. De asemenea, susținem cu toată inima eforturile actuale ale NATO de a stimula apărarea aliaților noștri baltici; securitatea lor rămâne securitatea noastră. Salut și contribuțiile aliaților noștri în apărarea României. Dar mă întreb doar dacă facem destul, având în vedere problemele cu care ne confruntăm în Ucraina și în jurul Mării Negre.

Citatul se regăsește aici, începând cu minutul 9:

Permiteți-mi să vă reamintesc: toate atacurile Rusiei asupra securității noastre, de la atacul asupra Georgiei din 2008 până la atacul asupra Ucrainei din 2014 și intervenția militară rusă în Orientul Mijlociu în 2015 s-au întâmplat în partea noastră a lumii, în jurul a ceea ce obișnuia să fie numit «flancul sudic» al NATO. Am sporit bugetele noastre de apărare și vom continua în acest sens. Dar cu toții ar trebui să rămânem fideli principiului nostru cardinal, potrivit căruia securitatea europeană este indivizibilă; aceasta este lecția pe care am învățat-o din ororile secolului trecut.”

         Postarea de pe pagina de Facebook a Ambasadei Rusiei la București:

„Despre fobiile istorice și geopolitice ale Custodelui tronului românesc (comentariu pentru presă)

Într-un mod aproape imperceptibil, anul 2019, cel plin de evenimente, a ajuns în pragul Zilei Naționale a României, 1 decembrie, iar apoi se apropie şi sărbătorile de Crăciun și de Revelion…

În seria evenimentelor de dinainte de sărbători, deja conform tradiției, s-a desfăşurat și o recepție în onoarea corpului diplomatic, organizată de Custodele Coroanei Române.

Atmosfera ce precede sărbătorile din fostul palat regal a fost însă umbrită de țipătul războinic al «șoimilor», pe care eram obișnuiți să-l auzim de la Washington sau de la sediul NATO de la Bruxelles. După cugetările despre soarta istorică dificilă și realizările actuale ale statului român, doamna Margareta a dat dovadă de o îngrijorare ce era demnă de o întrebuințare mai bună, cu privire la «securitatea» regiunii Mării Negre și a «unei părţi a lumii în jurul a ceea ce se numește de obicei „flancul sudic” al Alianței Nord-Atlantice».

În spiritul celor mai grave fobii istorice cultivate încă în «Vechiul Regat» și cu nimic mai prejos decât standardele industriei de mainstream occidentale ce produce fake news, ştiri false, Custodele Coroanei a decis să probeze «mantaua de strateg geopolitic», care are grija securității și bunăstării nu doar a propriului stat, ci și cel puțin a unei jumătăți din Eurasia și a întregului spațiu euro-atlantic. Din păcate, în comparație cu grandiozitatea planului, concluziile și rețetele propuse s-au dovedit a fi dureros de primitive și ușor de recunoscut.

Rusia a fost numită fără ambiguitate drept principalul vinovat al tuturor necazurilor și problemelor, şi ale ei «atacuri la securitatea și bunăstarea popoarelor» au fost catalogate în mod categoric, ce nu permite nicio obiecție. Cu regret suntem nevoiți să constatăm că toate acestea se bazează pe fake news-urile deja menționate, pe care propaganda NATO le infiltrează zilnic în mintea oamenilor de rând și este dispusă deja să le prezinte drept un adevăr și fapte istorice aproape incontestabile.

Să începem cu «atacul asupra Georgiei din 2008», despre care a vorbit fără cea mai mică îndoială doamna Margareta. Nu o să încercăm să o convingem să-şi schimbe părerea apelând la numeroasele mărturii ale martorilor oculari și ale participanților, la demascarea repetată a numeroaselor trucuri ale propagandei occidentale, dar recomandăm cu insistență să citească cel puțin un rezumat al raportului voluminos elaborat în 2009 sub îndrumarea faimoasei doamne diplomat elvețian H. Tagliavini pentru Consiliul Europei, cu scopul de a a stabili faptele legate de operațiunea realizată de Rusia pentru a constrânge Georgia la pace (http://news.bbc.co.uk/…/bsp/hi/…/30_09_09_iiffmgc_report.pdf). Pe scurt: experții europeni de renume au constatat fără echivoc vinovăția președintelui de atunci al Georgiei M. Saakashvili, care a dat ordin armatei sale (apropo, armatei care trecuse printr-un proces de recalificare intensă sub îndrumarea instructorilor americani) să-i atace în mod perfid pe locuitorii civili din capitala Osetiei de Sud, orașul Tskhinval, și locația din apropiere a pacificatorilor ruși, desfășurați acolo în conformitate cu acordurile internaționale menite să pună capăt conflictului georgiano-osetian din 1991-1992.

«Intervenția militară» în Orientul Mijlociu în 2015 a pus capăt extinderii Statului islamic sângeros, inuman (interzis în Rusia), care la acel moment controla mai mult de 90% din teritoriul Siriei suverane. Și acest lucru, în ciuda faptului că, până atunci, de câțiva ani, «puternica coaliție antiteroristă» în frunte cu Statele Unite și majoritatea țărilor NATO, luptase fără succes cu ISIS. Sosind pe pământul sirian la invitația guvernului legitim al președintelui B. Assad, militarii ruși au ajutat la răsturnarea situației, iar acum aproape 90% din teritoriul Siriei a fost eliberat de sub puterea teroriștilor-ucigași și revine treptat la viața pașnică. Dar, de fapt, o persoana de sânge regal a învinovățit Rusia pentru acest lucru, iar situația până în 2015, se pare, că o consideră un merit al Statelor Unite și NATO.

Situația este chiar și mai gravă cu faptele din cugetările Custodelui Coroanei despre Ucraina, în special în contextul Marii Uniri a României din 1918 menționate anterior în discurs. În Crimeea, care astăzi face parte din Rusia, a avut loc un referendum democratic, în cursul căruia aproximativ 95% dintre participanți s-au pronunțat în favoarea independenței și reunificării cu Rusia. Fapte similare, cu privire la Transilvania, Basarabia sau Bucovina unite cu România în anii 1917-18, nu sunt cunoscute în știință istorică obiectivă.

Ei bine, și prin «problemele cu care ne confruntăm în Ucraina» (citat direct din discursul doamnei Margareta), ar trebui, se pare, să înțelegem lovitura de stat de la Kiev din februarie 2014, organizată, finanțată și susținută de Washington și de o serie de capitale din Europa Occidentală, în urma căreia în Ucraina a venit la putere un nou regim super-corupt, cu o concepție neonazistă, de fapt, asupra lumii și a societății.

În lanțul de tragedii se cere să fie menționat sângerosul război civil dezlănțuit de acest regim în Donbass (conform diferitelor estimări, de la 15 la 50 de mii de victime, în principal din rândul populației civile), atitudinea de indulgență față de teroarea sângeroasă radical-națională a moștenitorilor colaboraționiștilor din timpurile celui de-al Doilea Război Mondial (incendierea și distrugerea Casei Sindicatelor din Odessa, evenimente sângeroase din Mariupol, Harkov etc.). Ca să nu vorbim și de jefuirea și distrugerea economiei, ce a adus pe fiecare al cincilea ucrainean (aproximativ 10 milioane) în situația de a fi obligat să-și caute un loc de muncă în străinătate, despre legi odioase ale educației și ale limbii de stat, ce lezează drepturile legale inclusiv ale minorității naționale românești în această țară.

O reacție de sinceră surprindere și regret o generează și faptul că reprezentanta a celor «cinci generații» ale familiei regale a României, popoarele căreia au parcurs un drum lung luptând pentru independența de jugul străin, pentru credința lor, pentru drepturile culturale și lingvistice, nu este capabilă să înțeleagă motivele populației din Ucraina de Est (Donbass), forțată, în fața terorii neo-naziste, să pună mâna pe arme pentru a proteja memoria istorică a strămoșilor săi glorioși, propria cultură și limbă maternă.

Trebuie să constatăm, că rețeta universală propusă cu privire la modul de a se confrunta cel mai bine cu «marea de probleme” a lui Hamlet și cu «atacurile Rusiei», pare cel mai puțin originală și seamănă la infinit cu citate din discursurile actualului președinte american: «Mai mulți bani pentru bugetul militar!…».

Și vom mai adăuga: pe această cale «binele acestei națiuni» (citiți complexul militar-industrial american) este garantat. Ei bine, firimiturile de la masa boierilor, desigur, vor ajunge la o oarecare parte dintre supuși.” (Ambasada Rusiei în România – Посольство России в Румынии)

 

9 Comments

 1. Marian

  Așa Margareto, românii să n-aibă pretenția să recupereze și ei nordul Bucovinei și sudul Basarabiei de la ucraineni așa cum au făcut rușii cu Crimeea.

  Acum că România a încălcat Convenția de armistițiu și Tratatul de pace de dragul sasului (cazul retrocedărilor bunurilor GEG), poate se gândesc și rușii să le încalce; matale dă-le apă la moară!

 2. un mizantrop

  Eu zic ca-i bine, poate se infierbanta lucrurile si aflam si noi de la complicii rusi ai domnului Mihai de H, ce si cum cu acceptarile politice interesate, cu diplomatia de c__t din vremea razboiului si despre “eroismul” moharhic…Cum era?! Sarpele cand il doare capul iese la drum, ori cand Dumnezeu vrea sa-l piarda pe om, intai ii ia mintile…d-astea Nu stiu cine i-a scris zicerile, ca nu sunt ale ei si nici in interesul “Casei regale”, aceasta fundatie sustinuta din banii nostri, doar ca, iar, se potriveste stramoseasca remarca: “daca te-a invatat cineva, rau te-a invatat, daca ai facut-o din capul tau, prost cap ai avut”…se potrivesc ambele, ca nicio minte luminata n-are prin preajma, iar ereditatea…ce sa mai vorbim…Singura problema e ca romanului au inceput sa-i placa prea mult parastasele, mai ales “regale” cu manele elitiste, dumul la moaste si povestea cu monarhia, care-i satisface apetitul de barfa si can-can cu pretentii, asa ca orice adevar le-ai flutura, ei nu pot renunta la minciuna mult mai atractiva a monarhiei patrioate si salvatoare…faptul ca in toate momentele tragice ale devenirii noastre monarhii si-au incasat tainul nu pare sa deranjeze nici macar istoricii de ziua a saptea, slujitori la zeul Soros

 3. nic

  Nici macar viermii de matase nu baga in seama o “DUDA”!

  • Eu nu am timp sa citesc toate ineptiile unei DUDE dar din tot ce a spus ambasadorul Rusiei este adevarul absolut. Eu, m-am nascut la Paris in 10 august 1990, nu am nici macar o zi de scoala in Romania dar am invatat sa scriu si sa vorbesc de la bunici si parinti si va asigur ca vorbesc, scriu si citesc mult mai bine decat ea care este OS regal si se mai vrea si custodele coroanei. Toanta asta nici acum, dupa 30 de ani in Romania pe banii romanilor, nu vorbeste bine romaneste si nici nu cred ca materialul citit de ea a fost gandit si scris de ea. Cine, de ce si pentru care interes sunt tinuti acesti paraziti in tara? Rusofobia ce se practica in Romania va aduce in viitor mari necazuri romanilor. Daca cineva crede ca rusii vor mai purta razboi pe teritoriul lor se inseala amarnic. Cineva crede ca francezii sau alte natiuni europene vor sari sa apere Romania? Ii sperie pe rusi cateva ligheane ruginite in Marea Neagra, sau cateva avioane vechi vandute ca noi? Ca sa-si protejeze teritoriul, rusii vor preface in cenusa tot ce au la granita de vest. Dupa ce au avut pierderi de 6,8 milioane se soldati si 20 milioane de civili in al doilea razboi mondial, nu se vor impiedica de nimic. S-ar putea ca Romania, Ucraina de vest, Polonia si tarile baltice sa fie transformate in cenusa atomica. Nu invatam nimic din istorie. Sa ai un vecin bogat si puternic si in loc sa cauti relatii economice asa cum face Franta si Germania, te pretezi la atacuri nejustificate de dragul unui “partener strategic” care te jefuieste si care a transformat Romania intr-o colonie africana. Este o imensa prostie politica dusa de Romania. Din pacate sunt foarte multe DUDE in Romania, avem si una in capul statului. Unde si cand a castigat USA un razboi? Ii este frica Rusiei si Chinei de americani? Credeti ca nemtii, japonezii si tarile pe care le-au distrus ii vor ajuta pe americani intr-un conflict major? Vise!

 4. gigi

  ASR Principesa Margareta nu este ”doamna Margareta” – macar aici trebuia ”excelenta sa domnul ambasador” sa fie corect si sa respecte cutumele diplomatice. Iar despre comentatorii de aici nimic bun, cand nu stii istorie inghiti toate prostiile. De parca ar avea Rusia – si de parca a avut vreodata – nevoie de vreun pretext ca sa-si puna bocancul pe gatul oricui a avut ea chef! Cui nu-i place sa fie amintita crima URSS / Rusiei numita pactul Ribbentrop-Molotov inseamna ca i-a placut, iar daca i-a placut e rusnac deghizat. Valea!

  • Amice, se vede că tu ești „tobă” de istorie. Conform istoriei reale, Mihai, când s-a căsătorit cu Ana nu mai era rege, abdicase. Așa că nici soția lui nu putea să fie numită regină și nici fetele născute din căsătoria respectivă nu sunt principese, ca să fie folsite apelativele maiestate sau alteță. Să spună mulțumesc pentru că a făcut-o, totuși, „doamnă”. Când cu pactul Ribbentrop-Molotov, rege era tatăl lui Mihai, ticălosul Carol al II-lea. Regel Mihai a trădat armata română la 23 august 1944 prin minciuna criminală pe care a spus-o la radio în Proclamația către țară din 23 august 1944, când a afirmat în mod mincinos că s-a încheiat un armistițiu cu URSS și restul aliaților, deși acela urma să fie semnat mai târziu, în 12 septembrie 1944! Citez din Proclamația către țară, discurs rostit de regele Mihai în 23 august la postul național de radio: „România a acceptat armistiţiul oferit de Uniunea Sovietică, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii. Din acest moment încetează lupta şi orice act de ostilitate împotriva armatei sovietice, precum şi starea de război cu Marea Britanie şi Statele Unite”. Din cauza acestei declarații mincinoase, aproximativ 170.000 de militari români au fost dezarmați și lipsiţi, prin ordin regal, de dreptul de a se apăra, fiind luaţi prizonieri de către sovietici, iar mai mult de jumătate din ei au murit prin lagărele din Siberia!!!

   • gigi

    Cutumele diplomatice sunt altele decat le insiri mata aici. Un rege, odata uns, e rege pentru totdeauna, nu doar atat cat vrea Stalin sau Roosevelt, iar sotia lui se numeste regina, chiar daca nu e incoronata oficial – asa cum nici Margareta nu este, ceea ce n-o face mai putin printesa, in cadrul acelorasi cutume. Ce fac sau nu fac ei in calitate de regi sau principi e alta mancare de peste. In plus, chiar daca ar fi doar “Margareta lui Duda”, care-i problema cu numele Duda? Va suna prost in urechile alea cosmopolite? Duda e nume foarte vechi, intalnit atat la slavii de nord (Polonia) cat si la albanezii (ex-iliri) din sudul non-slav, si ce sa vezi, si in Romania, latina cica, si ce concluzie putem trage cand facem numitorul comun al slavilor de nord si al non-slavilor de sud? Bingo, tracic! Hai sa fim seriosi, nu asta-i problema pe care o pusesem eu, ci pactul criminal. Buna incercare de evitare! Dar inutila, evident.
    P.S. Crimele staliniste de la Balti si din Siberii nu pot fi puse in seama Regelui Mihai. A tras regele in ei sau komisarii NKVD? Ca “a mintit la radio”? Cunosc comunicatul Regelui din seara lui 23 August 1944: cine zice ca nu l-au mintit si pe el comunistii din Romania ghidonati de Stalin si IMPUSI ca parteneri de discutii taman si fix de Aliatii cu care toata lumea purta tratative? Cine zice ca nu l-au asigurat ca “Maiestate, aliatii ne garanteaza Ardealul si armistitiul, dati acum declaratia, pana nu pleaca Maresalul pe front”? Cine il crede pe Stalin pe cuvant? Cine ii crede pe comunisti pe cuvant? Inghitim ca pelicanii orice ne baga ei pe gat? Usurel, taica! Mai foloseste-ti si creierul, ca de-aia l-a pus Dumnezeu in interiorul cutiei craniene, nu in burta!

    • Bine, nene, acum după ce l-ai fardat suficient pe impostorul regal, zis Mișu Viteză – apropo, știi de ce era poreclit așa? – uită-te în oglindă și dă-ți două palme pentru că nu te minți doar pe tine, ci te scremi să-i induci și pe alții în eroare. Mă mir că nu ai băgat în text și aberațiile alea cu pistolul din buzunarul lui Groza, ghicit de Mălai Mare vodă sau „meleoanele” de studenți care ar fi fost uciși dacă nu pleca marioneta regală. Mișto că măcar matale mă vezi „cosmopolit”, în timp ce toți spun că sunt un naționalist înrăit. Nu am râs de numele actorașului ratat, făcut colonel la apelul de seară, deși dacă mă gândesc bine, acum că „m-ai răscolit” cu acele „cutume diplomatice”, „dudă” înseamnă în argou „greșeală, eroare”, așa că te sfătuiesc ca în viitor șă-ți lași „dudele” istorice pe alte site-uri, nu aici!

 5. Lechi

  Salut !
  Traiasca Romania Mare!

  Sa ne aplecam putin asupra casei regale.
  Dupa Constitutia din 1923 , regele trebuie sa depuna juramant in fata parlamentului, fapt care nu s-a intamplat, pentru ca la vremea rrespectiva, Antonescu era conducatorul suprem iar parlamentul
  practic nu exista. Deci, Mihai, nu a fost
  defel un rege legitim,iar Antonescu il considera ca pe neica nimeni !
  Abdicarea sa este in sine o lasitate.
  Sotia sa Ana , nici vorba de regina, ca
  s-au casatorit dupa abdicare.
  Ref la fetele lor, prin autopronuntare,
  s-au intitulat, stiti bine cum.
  Conform statutului casei regale de atunci, ele nu aveau nici un drept succesoral ,dar au mesterit ei ceva, ca
  musai trebuie un custode al coroanei,
  ca, ce ne facem noi, fara asa ceva !
  Pe scurt, monarhia este moarta definitiv si irevocabil.
  Putinii nostalgici mai fac cate o sindrofie, se gratuleaza reciproc,sa se afle in treaba.
  Averile lor , desigur, se trag din valiza cu care a venit Carol I la Bazias in 1866
  dupa ce , Cuza a fost tradat, chiar de fratii lui francmasoni !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *