Cap limpede

S-a terminat și cu opoziția PSD-ului la dictatura iohannistă: Oamenii statului subteran au ajuns în fruntea partidului!

  Epistolă către PESEDEU, pusă într-o sticlă și aruncată în Dunăre Motto 1: „…Mă simt împlinit, în visul meu şi […]

 

Epistolă către PESEDEU, pusă într-o sticlă și aruncată în Dunăre

Motto 1: „…Mă simt împlinit, în visul meu şi al domnului Stănescu (!!! n.n.), că astăzi am reuşit să facem cea mai performantă echipă în acest moment în PSD. Cu toţii suntem trecători, cu toţii suntem de înlocuit, nu este nicio problemă, e în firea lucrurilor, s-ar putea în viitor mulţi din această echipă să fim competitori în interiorul partidului, e un lucru normal.” (sunt reflecțiile despre perisabilitatea funcției de președinte al PSD, emise de Marcel Ciolacu, proaspăt ales în capul trebii, pe 22 august 2020, la Congresul PSD- varianta online)

Motto 2: „…Să-și aleagă opțiunea pe care o doresc dânșii…!” (îndemn memorabil, tot pe 22 august 2020, al fostului premier al României, Sorin Grindeanu, care semăna, la Congres, perfect dar PERFECT! cu Tano Cariddi, minunat întruchipat de Remo Girone în CARACATIȚA, nu-mi amintesc în care serie, dar orișicât… )                               

                                   Dragă PESEDEULE,

Trebuie să-ți spun că de câte ori te-ai rebranduit mata de-a lungul timpului a fost mai rău ca mai-nainte. De câte ori te-ai modernizat și ai scăpat de „tătuci”, și te-ai făcut băiat mare, și te-ai transformat în partid european, și ai pupat partenerul strategic ca și cum ți-ar fi oferit un post de vicepreședinte la NATO (deși nu ție ți l-a oferit, înțeleptule…), mie mi s-a părut că, de fapt, ți-au apărut niște coșuri lucioase pe nas care seamănau toate-toate cu niște securiști sadea, închistați și încrustați în delicata piele a piramidei nazale social-democrate… ei, dacă matale crezi că (pro)eminențele astea cenușii îți schimbă fizionomia în bine, asta e!!!… e treaba ta.

Dar începi să semeni tot mai mult cu Lăbuș, agitându-și cu înaltă mândrie revoluționară lanțul prea scurt, care-l împiedică să ajungă la mâncare dar, în schimb, îi permite să stea frumos cu botul pe labe.

Știu, eu sunt doar un observator… dar, ca simplu observator, m-am întrebat mereu unde sunt, în societatea civilă, intelectualii de stânga, în timp ce zona aşa-zis „de dreapta” era acaparată total de câţiva indivizi, care făceau o propagandă pur şi simplu scârboasă; ei erau și au rămas SPUMA! Ei sunt în continuare ELITA… și, uimitor, deşi foarte puțini simt nevoia să le cunoască ȘI opera, în afara propagandei constante pentru perpetuarea condiției de colonie a României, cărţile acestora se cumpără pentru că „dau bine” în bibliotecă. Iar în jurul lor cresc precum „ciupercuţele”, aspiranţi mediocri, doritori să fie acceptaţi „în preajmă”, care, de asemenea, se activează ca propagandişti de duzină ori de câte ori cauza o cere. Așadar, sunt eficienți! (Un exemplu ce-mi vine acum în minte este Lucian Mândruţă… dânsul, pentru o bucăţică de spaţiu editorial într-o revistă de fiţe intelectualiste, unde publică texte plicticoase şi naive, poate deveni un activist fanatic taman atunci când trebuie. Cineva a numit specia „idioții utili”. Eu nu mi-aș permite…)

Pe când matale nu ți-ai crescut intelectualii, PESEDEULE, ci i-ai pus la saramură…

Îl ascult la Congresul on-line (mascat, carantinat, digitalizat, pozitivat, microfonat, sertarizat, propaghelizat, etc.) al PESEDEULUI pe Marcel Ciolacu zicând că vremea „tătucilor” din PESEDEU a apus. Eu însă mă uit la Ciolacu exact ca la un tătuc cu trei capete, celelalte două fiind Grindeanu și Dâncu. Grindeanu zice că „s-a întors acasă” iar Dâncu își suflecă a n-șpea-mia-oară mânecile ca să organizeze departamentele, alea care zâmbesc frumos, în cămara partidului, puse în recipiente cu formol de multă vreme. Evident, niciunul dintre ei nu are nici o legătură cu „nește băieți”… cum nu are vreo legătură cu „nește băieți” nici badea Ciolacu! Sufrageria lui Găbiță Oprea, model 2009 -ALEGERI PREZIDENȚIALE, cu protagoniștii ei care nu-și aminteau, nici măcar unul – fie că era vorba de musafiri sau gazdă – dacă au văzut prin preajmă o gazelă cu înălțimea de doi metri și purtând numărul 46 la balerini, supranumită de Liiceanu Gabriel „însăși slujirea”, a rămas departe. Iar Generalul Puiu, din aceeași sufragerie, cu amnezia lui convenabilă cu tot, e astăzi în echipa doamnei Firea.

Mi-a plăcut că domnul Dumitru Buzatu i-a arătat lui Marcel Ciolacu pisica…  adică, pardon, nu chiar pisica, ci ruleta cu care să se măsoare, în comparație cu Ion Iliescu sau Adrian Năstase. Curioasă din fire, cum sunt, mă și întreb cam câți kilometri ar trebui să aibă ruleta lui Dumitru Buzatu…

Aud de reformarea PESEDEULUI de când există PESEDEUL. Nu ştiu exact ce ar tot trebui să fie reformat – de la mine PESEDEUL clasic se vedea ca un partid normal la cap, care a putut pierde alegerile pe care le-a organizat fără să scoată lumea la măcel în stradă, care a luat măsuri și de stânga și de dreapta, acoperind așteptările populației (sigur că pentru această performanță poporul l-a urât din rărunchi, dar ne-am obișnuit cu paradoxurile societății românești), care a fost dispus, fără mofturi, să împartă puterea, chiar dacă acest lucru i-a fost defavorabil, care nu şi-a vândut partenerii şi care a putut face uneori, înţelegeri, pe baza unei simple strângeri de mână, fără să le încalce. Asta a FOST.

Dar, dragă PESEDEULE, uite că din reformare-n reformare ai ajuns aici, la ceea ce am văzut eu la Congresul virtual al secolului: cu masca pe mufă și cu spiritul lui „Chuck Norrics” (!!!, n.n.) invocat de proaspătul tău președinte!…

În această conjunctură, pun și eu o întrebare sfioasă: cam cât dorești să te mai reformezi?

                                                                                                       Luminița ARHIRE

7 Comments

 1. Cornel-Dan NICULAE

  Iar rebranduirea şi „reformarea“ PESEDEULUI se face moţ şi cu „pricopsiţii“ PeNeLe-ului, precum Cristi Popescu-Pricopsitu de la Bucureşti (viceprimarul „liberal”, omul lui Orban şi Iohannis până mai alaltăieri, poate şi acum), care l-a deschiderea Congresului PSD de ieri, 22 august, era în direct la Antena 3 să transmită că PeSeDe-ul se schimbă şi de modernizează cu el, raptorul, ultima achiziţie politică de suflet şi de bani a Gabrielei Firea.

 2. PNL este un partid de dreapta numai ca ei sunt stangaci. Cum ar putea PSD ul care se declara de stanga sa le faca opozitie? Canta acelasi imn amandoua:” Hai la lupta cea mare…”

 3. IQ100

  absolut gr3t0s..’s-a terminat cu tatucii care credeau ca justititia e pt sacaprea infractorilor” citat aproximativ Dl Ciolacu
  PSD de azi =#Rezist= PNL!!!

 4. Salvanar

  cata dreptate aveti!!! Azi e ziua in care visul lui Werner de a distruge PSD a prins in sfarsit contur – serviciile au pus mana pe conducerea PSD si il vor distruge,,,

 5. Marian75

  Un răspuns scurt Psd-Pnl=aceiași mizerie pnl=pntcd=3% nu merită mai mult,la noi ar fi bun o Dictatura militară (nu medicală)să păzească bugetul statului (Nostru) Ar trebui făcut un control de urgență la averile Handicapaților de la putere inclusiv al rudelor indiferent de grad pt a vedea Jaful covid…Confiscate.care nu au justificare…Dar cine s-o facă Corupție Generalizată la toate nivelurile….

 6. George

  Pentru Marian75: aveti dreptate, AR TREBUI, insa cine sa o faca? Romania este DE FACTO o colonie. Toate deciziile sunt luate din afara tarii, iar strainii conduc atat SRI si MAI, cat si procurorii „anticoruptie”. Inca nu s-a ridicat vreun partid cu adevarat suveranist si pro Romania (evident nu ma refer la partidul „Pro Romania” al lui Ponta, acel partid e o caricatura). Probabil daca se va ridica, liderii vor fi aratati la TV cu catusele puse de catre procurorii amintiti mai sus. O razmerita populara nu este posibila, uitati-va ce atitudini de oi proaste, duse la macelarie au avut romanii cand li s-au incalcat libertatile in modul cel mai mizerabil cu ocazia „pandemiei”, cand locuitori ai altor state s-au batut la propriu cu politia pentru ingradirea aberanta a lubertatilor cetatenesti. Romanii isi merita intr-un fel soarta, de duplicitari si LASI. Personal nu vad nici o solutie, atata timp cat asa zisele elite sunt doar executanti docili ale unor ordine date de catre stapani straini, in schimbul multor beneficii si al unui pasaport sua, asa cum are Luluta. Pe de alta parte, Biserica Ortodoxa ar putea avea un rol mult mai incisiv la adresa lichelelor antiromanesti, dar cam tace, prea mult poate. Mai raman , alaturi de politicieni, intelectualii-impostori care varsa venin anti-romanesc in fiecare zi, cum ar fi licheaua Lucian Boia, sau impostorul Mihai Sora, Anfrei Plesu si altii. Puneti toate astea la un loc si veti intelege ca Romania este un stat colonie, fara viitor national. Sincer, ma tem pentru viitorul copiiilor nostri!

  • Cristian

   George, ai sintetizat f.bine situatia actuala. Atat timp cat serviciile secrete sunt vandute strainatatii, tara nu are nicio sansa sa mai iasa din groapa in care se afunda. Orice om, grup sau partid care se va opune multinationalelor, care jefuiesc tara la drumul mare, va fi marginalizat sau bagat la puscarie, precum Dragnea. Speranta mea sta in realegerea Lui Trump, caci el si cu Putin sunt cei ce lupta cu sanse impotriva judeio-globalistilor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *