Atitudini

Salvați I.M.G.B.!

                                        […]

 

                                                            APEL

adresat Parlamentului, Președintelui și Guvernului României, partidelor politice și candidaților la funcția de Primar general al Capitalei, în legătură cu salvarea Întreprinderii de Mașini Grele București (I.M.G.B.)

            După ce în ultimii 30 de ani au fost privatizate și, apoi, lichidate peste 1.000 de mari și performante unități economice ale Poporului Român, realizate cu multe sacrificii, acum se pregătește ca în luna aprilie a.c. să fie închisă și rasă de pe suprafața pământului Întreprinderea de Mașini Grele București.

Această unitate economică strategică a României a fost privatizată pe o sumă derizorie de către Fondul Proprietății de Stat (F.P.S.), în anul 1996, către o mică firmă din Norvegia. Aceasta a vândut cantina întreprinderii și a încasat mai mulți bani decât a obținut Statul Român pentru I.M.G.B. Apoi, a vândut Întreprinderea de Mașini Grele București la o firmă din Coreea de Sud care a anunțat că în luna aprilie a.c. va închide I.M.G.B. și pe suprafața acesteia vor fi construite supermarketuri și blocuri de locuințe. I.M.G.B. a fost și este o unitate rentabilă care are contracte și desfacere pentru producția sa. I.M.G.B. poate contribui la realizarea grupurilor trei și patru ale Centralei nucleare de la Cernavodă.

Partidul România Noastră face un APEL la toate autoritățile Statului Român și le solicită să acționeze urgent pentru a salva de la lichidare I.M.G.B. În acest sens este necesar să fie valorificată experiența reușită acumulată în multe țări capitaliste (Franța, Marea Britanie, SUA, ș.a.) unde Statul a intervenit și a salvat de la faliment și de la lichidare unități economice strategice.

Salvarea I.M.G.B. este necesară și obligatorie pentru a contribui la reindustrializarea României.

Primarul general și Consiliul general al municipiului București au șansa și obligația de a supune dezbaterii publice și de a acționa pentru salvarea de la lichidare a I.M.G.B.

                                                           Dr. Gheorghe Funar

                                                  Președintele Partidului România Noastră

                                                           Cluj-Napoca, 8 martie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *