Colimator

Scaunul lucrului bine făcut

           Un scaun pentru liniștea dumneavoastră Când doamna Tatiana Niculescu şi, mai ales, Bran, a plecat […]

 

         Un scaun pentru liniștea dumneavoastră

Când doamna Tatiana Niculescu şi, mai ales, Bran, a plecat din funcţia de purtător de cuvânt a lui Klaus… după o scurtă colaborare, sau ce-o fi fost aia… m-am întrebat ce să se fi întâmplat, oare?

Eu, de exemplu , mi-am imaginat că, dând la un moment dat nas în nas cu Iohannis, doamna Tatiana nu l-a recunoscut, ci a pornit ţintit, cu mâna întinsă, către PALTONUL acestuia, care i s-a părut mai familiar ca imagine şi chiar mai impozant decât preşedintele însuși. Și mai cred că nici după ce a dat mâna, graţios, cu PALTONUL, doamna Tatiana nu a sesizat confuzia.

Multă lume îl consideră pe Iohannis Klaus Werner o plantă sau un obiect… „FICUSUL de la Cotroceni” (Alexandru Lăzescu)… sau „…( încă) UN PREȘ la ușa măciucii ANTENA 3 ” (Andreea Pora ) …sau „DULAPUL”… sau „ROBO”…sunt cele mai cunoscute apelative ale acestuia.

De aceea nu m-am mirat deloc când ieri, vineri 21 decembrie 2018 , la ședința de guvern pe care doamna Dăncilă a programat-o atât de inspirat la ora 18,00 , domnul Klaus Werner a fost reprezentat DE UN SCAUN. E drept că reprezentarea PRIN SCAUN, față de cea PRIN PALTON, este, ca să spunem așa , mai rigidă… dar având în vedere realitatea că pentru președintele nostru dragostea cu năbădăi pentru PALTOANE nu poate fi egalată decât de afecțiunea sa necondiționată pentru obiectele pe care le meșterește dânsul în atelierul de tâmplărie din subsolul vilei LAC 3 – și care-ar putea să fie SCAUNE… să zicem- noul „look” prezidențial mi s-a părut inspirat.

Astfel că în timp ce SCAUNUL lua parte, cu multă seriozitate și cu întreaga sa determinare, la discuțiile din cadrul guvernului, Klaus se îndrepta, cu alaiul „domnesc” către Sibiu și către doamna Carmen, care nu și-a închipuit că taman la această vârstă soțul ei va avea o slujbă atât de nasoală, încât va sta mai mult în delegație, la București, decât acasă…

Eu am privit cu simpatie SCAUNUL pasionat de ședințele de guvern… privirea lui mi s-a părut inteligentă, vioaie. M-am întrebat dacă nu s-o fi uitat și el după elefanții din încăpere, precum ilustrul său „doppelganger”.

                                                                                                              Luminița ARHIRE

1 Comment

  1. Dan Cristian Ionescu

    Cine a sfatuit-o pe Vasilica, a sfatuit-o bine. OUG care il deranja pe Iohannis a fost aminata in sedinta de guvern cu o zi. Era evident ca Iohannis se va grabi sa plece la Sibiu – doar nu era sa-si petreaca vineri seara in palatul Victoria!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *