Observator

Scrîșnilă se consultă

  În sfîrșit, s-a găsit cineva care să-i spună că referendumul odată cu alte alegeri anunțat pentru următoarea etapă este […]

 

În sfîrșit, s-a găsit cineva care să-i spună că referendumul odată cu alte alegeri anunțat pentru următoarea etapă este o prostie. Că poate să-l facă la Sibiu sau la Rășinari, dar că împingerea României din referendum în referendum este o exagerare, o prostie, un abuz, un mod de a ține populația într-o priză politică vecină cu isteria națională. Asta i-au spus-o cei de la ALDE, care s-au dus la consultări nu ca să dea din cap ca Ludovic Orban (el ar fi de acord sa reducă PNL-ul doar la el și la Rareș Bogdan).

Așa se și explică de ce între președinte si Varujan Vosganian din delegația ALDE s-a încins un dialog ca într-un schimb de bîte și bolovani. La sfîrșit, Scrîșnilă i-a spus că nu mai vorbește niciodata cu el. De ce? Pentru că liberalii de la ALDE i-au spus-o verde-n față că noua lui boală cu referendumurile care să înflăcăreze populația (mamă, ce mai tehnici are SRI-ul pe Facebook) este o aberație antidemocratică.

Adevărul e că președintele Scrîșnilă a dat în boala consultărilor. S-a prins cum funcționează șmecheria, știe unde să comande întoarcerea arcului și românii sar și din pantofi ca să apere țara de comuniști, de ruși și de corupți. Asta este un fel de diversiune de dictator prost. Dictatorii deștepți se ocupă de dezvoltarea țării lor, cei proști de distracție și de orchestrarea populației pe cîte o temă. Așa este cu România. Suntem deja în paradis. Nu ne mai împiedică de ajuns în rai decît legislația și corupția!
Șmecherie grosolană de controlat electoratul. Klaus Iohannis nu poate discuta despre ce nu pricepe. Cu Jos PSD,cu corupție și cu „Românii mei se descurcă“.

În fapt, ce se întîmplă? Cu o extraordinară campanie de promovare în social media, Klaus Iohannis, ajutat de SRI, a izbutit să ridice țara în apărarea unei vedenii. Modificările de legi încercate de PSD au fost transformate în pericol dictatorial. În fapt, nu erau decît tentative, unele tembele, altele deștepte, pentru a schimba prevederile legale introduse de pe vremea lui Traian Băsescu și care asigurau pentru președinte și pentru Binom un control total al justiției. Și PSD-ul, victorios în alegeri, a încercat să elibereze justiția din lanțurile lui Băsescu (de sub controlul Binomului și al președintelui României). Alianța PSD-ALDE s-a împotmolit, a ezitat, a tras mîța de coadă și a lăsat binomului și lefegiilor de la Bruxelles să contraatace și să transforme această corectare de legislație într-un atac la adresa statului de drept. Declansarea isteriei le-a ieșit. Așa au demolat PSD-ul, așa l-au înfundat pe Dragnea, așa au răsturnat și opțiunile alegătorilor. Și acum ce fac? Încearcă să modifice toate legile, inclusiv Constituția României în așa fel încît ei să controleze totul pentru următoarele decenii și generații.

În România cu zîmbre și butaforie democratică se desfășoară o operațiune de preluare a controlului asupra tuturor mecanismelor statului. Rețeta externă este aplicată fără crîcneală și nu duce decît la un soi de totalitarism mascat. Ce altceva trădează noul comportament al acestui cetățean arogant, care vrea destituiri cînd i se pune pata, care crede că el a cîștigat referendumul (Doamne ferește și Doamne iartă-l!),care vrea promovări cînd visează și guverne care să-i traducă gîndurile pe care nimeni nu le înțelege! Ce-i această consultare la Cotroceni din care le vrea să afle ce au înțeles partidele? Ce-i cu referendumul pe care îl invocă în urma întrebărilor stupide care au răscolit țara, fără ca populația să le priceapă?

Dacă Liviu Dragnea o luase razna, conducînd PSD-ul de unul singur și cu doi-trei sfătuitori (Darius Vâlcov etc ), am evoluat al dracului după alegerile europarlamentare (trîntite și ele, din moment ce Pro România și mincinosul Victor Ponta au luat peste șapte procente). Acum, România riscă să fie condusă după cum i se pune pata acestui Scrîșnilă lipsit de idei, de toleranță, de înțelegere, de spirit de mediator. Arogantul și răzbunătorul nostru titular de la Cotroceni crede că țara este un fel de primărie a Sibiului în care singura sa obligație este să supravegheze măturatul!

Post scriptum: Nu înțeleg un lucru.Viorica Dăncilă l-a primit pe Mihai Dide, iar săptămîna trecuta, Gabriela Firea pe Marian Moroșanu, zis „Ceaușescu“? Doamnele acestea n-au ce loc să viziteze din București și din România? Vor să-și pună și ele număr de mașină cu înjurăturile acestor derbedei și agresori de scenă publică? Cînd ei sunt mai aproape de sancțiuni și de arestare, primărița și premierul se țin de goange chioare. Este prima oară cînd fac același lucru și ne avertizează că gîndesc la fel. Adică puțin și rar!

                                                                                                             Cornel NISTORESCU

 

1 Comment

  1. IQ100

    100% de acord

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.