Colimator

Scrisoare către Deutsche Welle: Aveți mesaje insultătoare despre naționalismul românesc, iar românii așteaptă scuzele voastre

  Robert Schwartz, redactor șef al ediției în limba română a postului Deutsche Welle, în 15 mai 2020, ai cerut […]

 

Robert Schwartz, redactor șef al ediției în limba română a postului Deutsche Welle, în 15 mai 2020, ai cerut public președintelui României, Klaus Iohannis, să prezinte scuze. Contează mult motivele? Sunt 1001 povești de succes pentru care președintele trebuia să ceară scuze națiunii, nu unei redacții de ziar, dar nu a făcut-o. Îndrăznesc, însă, prin acest mesaj succint – scris cam în viteză fiindcă nici timpul nu mai are răbdare de când Klaus Iohannis vorbește tot mai silabisit de problemele-tragedie ale României – să solicit postului pe care îl conduci, Deutsche Welle, să prezinte scuze publicului român fiindcă a găzduit alegații despre așa-zisa „alunecare” a președintelui României, Klaus Iohannis, în „mocirla naționalist-populistă”.

Click pe imagine pentru mărie!

Robert Schwarz, președintele Iohannis nu este un naționalist, cum anunți tu: discursul său despre o prezumtivă „vânzare a Ardealului” a fost doar un abuz verbal exersat printr-o țintă facilă (Marcel Ciolacu- PSD) împotriva președintelui Ungariei, Viktor Orban, chiar în ziua în care Comisia Europeană confirmase un fapt greu de crezut: Ungaria primise ca ajutor anti-Noul Coronavirus, puțin timp înainte de discursul de la București al lui Iohannis, mai mulți bani de la UE decât primise România: care Românie are o populație de două ori mai mare!. E definiția unui dezastru de imagine.

Click pe imagine pentru mărie!

Pe scurt, „alunecarea” în „naționalism” a lui Iohannis este doar o „perdea de fum”, pentru care DW nu va fi sancționat de contabilii săi de la Berlin.

Este de reținut, însă: „naționalismul” nu este o „mocirlă” mai mare decât „mocirla” „political correctness” pe care eventual Deutsche Welle o reprezintă și care contribuie la imbecilizarea „de import” a României contemporane. Poate nu s-a aflat asta la training-urile cu pișcoturi finanțate dinspre Guvernul Germaniei – patronul Deutsche Welle, dar România a fost construită de naționaliști, a fost modernizată de naționaliști și există astăzi pentru că niște naționaliști și-au sacrificat viața, sănătatea și bunăstarea pentru ea.

României nu are de ce să-i fie rușine de naționalismul care a clădit-o, eventual poate fi rușinată azi cu piticii globaliști creați la școala „correctness” – Wernerii, Ludovicii Orbani, Violetele, Ciolacii sau Tătarii care azi se fac că o administrează în timp ce bugetul de stat se face că îi plătește.

Probabil, nu-i cazul ca România să fie confiscată azi de un grup de potentați „neo-liberali” (germani sau americani) care o privesc ca pe o afacere vie, care încă pute a  usturoi. Dacă suporterii de la meciurile echipei naționale strigă azi „Hai, România!” și nu „Hai, globaliștii tricolori!”, iar copiii de români se prezintă cu „Sunt român!” și nu cu „Sunt un planetar de 7 anișori!”, este pentru că există naționalismul. El nu înțeapă, nu mușcă, nu este toxic, este aerul pe  care îl respiri din Constituție, acolo unde legiuitorul a înscris că România este un stat național: naționalismul este cuminte, natural, prietenos cu cei care îl respectă, păstrează granițele intacte și nu are standarde duble cum se întâmplă adesea cu filozofia de birou „neo-liberalismul”, care va muri odată cu ultimele finanțări stoarse dinspre „elitele” new-yorkeze.

Robert Schwartz, să reamintim aici că în februarie 2019, Deutsche Welle Secția Română a forțat demisia unui angajat al său: să reamintim că  Horațiu Pepine a fost singura voce a DW care se arătase critic față de fostul procuror-șef al DNA, Koveși, o figură controversată a Justiției, acuzată inclusiv de sprijin acordat unui sistem paralel în România, dar și de gestionarea defectuoasă a Direcției Anti-corupție, motiv pentru care și-a pierdut postul.

Unii au zis de Horațiu Pepine că este un îndrăzneț, un tip de onoare, alții n-au zis nimic. Au câștigat muții. La vremea aceea, euro-parlamentarul Traian Ungureanu, un fost jurnalist care a experimentat și el cândva un abuz (concediat la la BBC Secția Română), a explicat în clar motivul plecării lui Pepine de la Deutsche Welle: „refuz de sluj PC (Politically Correctnes – Corectitudine politică -n.red)”.

Ca o completare, Horațiu Pepine relata că „redactorul-șef al secției românești (Schwarz-n.n.) mi-a transmis că textele mele nu vor mai fi publicate dacă, din acel moment nu voi scrie sau relata „ca orice corespondent DW”„. Așadar, rezulta de aici o „political correctness” care purcedea în direct, la forțarea plecării unui jurnalist, fără să explice public măcar lista de „subiecte no-go” pe care o au la DW ca să scrie „unul ca ceilalți”- o adunare solemnă ce pretinde că „informează” publicul, dar care e demascată rușinos că sugrumă adevăruri simple: orice om, în general, și orice jurnalist, pe specific, are propria personalitate, propria individualitate și dreptul universal la libertate de opinie.

Robert Schwartz, azi vii la tribuna DW ca să ceri  președintelui țării, Klaus Iohannis, prezentarea de scuze, și vorbești despre „mocirla” naționalismului în care acesta ar fi fost „târât” în scandalul asociat „Vor să vândă Ardealul”. Nu sufli însă nimic că naționalismul este cel care i-a dat lui Pepine cetățenia, iar „political correctness” a fost „mocirla” care i-a luat jobul: așadar, Horațiu Pepine a plătit la DW fiindcă scria „diferit” și fiindcă nu era ca Robert Schwartz sau ca alții din redacție. Mergând mai departe, în mod cert Pepine nici nu putea fi încadrat pe portretul-robot actual al unor CeTePei „analiști”, care ieri și azi înjură la DIGI tv în funcție de culoarea votului.

În acest context, cred că solicitarea adresată de Schwartz președintelui Klaus Iohannis de a oferi „scuze” este inadecvată, fără nici un fel de temei. În același timp, însă, solicit Deutsche Welle să își reconsidere poziția față de sintagma „mocirla naționalismului” în România: orice denigrare naște discriminare, iar naționalismul român, consfințit eventual prin Constituție, are dreptul la prestigiu.

În același timp, sper și eu, ca și alții, că Deutsche Welle- unde scriu corespondenții „unul ca toți ceilalți”, făcuți parcă de-același editor-mamă, va sta și pe viitor cât mai aproape de limba română. Chiar dacă unele dintre mesajele DW rămân enigmatice: când, de exemplu, șeful DW România, Robert Schwartz, scrie despre Klaus Iohannis că este „un membru al respectatei minorități a sașilor ardeleni”, el induce brutal ideea că există și minorități care nu au respect în România.

Click pe imagine pentru mărie!

Cât despre fraza lui Schwartz „Și nu e o noutate că naționaliștii de toate culorile din România nu se dedau de la cele mai stranii replici”, este încă la departamentul nostru de Tălmaci Autorizați: cu precizarea pentru Schwartz, că naționaliștii din România nu pot fi „de toate culorile”, fiindcă ei au doar trei. Culori.

                                                                                                Traian Horia, cristoiublog.ro

1 Comment

 1. gheorghe

  Da’ ce “nationalitate” credeti ca are omu’ negru (schwartz = negru) de la “gura germana”, nu “a germanilor”?
  Pun pariu ca nu are “natie” ci TRIB.
  Partea aia, sabatean-frankista.
  Iohanis poate apara natiunea definita de bolsevici – adunatura de alogeni si lepadati cu tot cu neamul-matia romana.
  Nu poate apara natiunea – grupul de origine comuna de sange, de credinta, de limba si traditii dar si de cultura si aspiratii.
  El nu are nimic in comun cu astea.
  Faptul ca el si altii de acelasi tip ne conduc arata cat de timpiti sintem CA GRUP, sinucigas socialmente din neinfranarea poftelor, a invidiei, a urii si din mandria de sine nelimitata.
  Fiindca toate trebuie sa poarte un nume, s-au numit JIDANIRE = infectarea iudaica a mintii si sufletului, iubirea de arginti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.