Puncte de vedere

Scrisoare deschisă adresată domnului Liviu Pleşoianu

  Domnule Pleşoianu, am decis să vă adresz această scrisoare deschisă acum, deoarece profunda criză în care se află PSD […]

 

Domnule Pleşoianu, am decis să vă adresz această scrisoare deschisă acum, deoarece profunda criză în care se află PSD nu mai poate fi negată de niciun om serios după ce, în seara în care a pierdut cu un scor zdrobitor alegerile prezidenţiale, doamna Dăncilă, preşedinta partidului, a anunţat cu nonşalanţă că Gabriel Oprea, unul dintre cei mai controversaţi politicieni din România – şi cel mai scârbos în opinia mea – a redevenit membru PSD şi a şi dobândit peste noapte o funcţie de vicepreşedinte al partidului.  Mai mulţi jurnalişti dar şi numeroşi membri ai PSD, inclusiv dumneavoastră, au criticat ferm această manevră politicianistă. Două zile mai târziu eu am scris şi distribuit următorul comentariu: „Într-o ţară normală şi într-un partid normal faptul că Veorica l-a făcut peste noapte vicepreşedinte PSD pe extrem de controversatul Gabriel Oprea ar trebui să-i fie fatal preşedintelui partidului şi într-un moment mai puţin delicat decât cel al pierderii alegerilor. Recompensarea ţoampei slabe la minte cu postul de conducător al organizaţiei de femei a PSD confirmă încă o dată gradul avansat de putreziciunea a partidului. Partidul celor trei trandafiri duhneşte de la o poştă a hoit. JOS PSD!”.

Domnule Pleşoianu, numeroşi cetăţenii neafiliaţi încă politic dar care urmăresc atent scena politică românească au remarcat de mai bine de un an faptul că dumneavoastră aţi avut numeroase luări de poziţie demne de admirat într-o serie de chestiuni politice de actualitate. Din aceste luări de poziţie reieşea că aveţi curajul de a pleda ferm pentru promovarea unei politici identitare autentice şi pentru abandonarea discursului de slugă a Occidentului promovat de majoritatea covârşitoare a politicienilor români din toate partidele existente.

Deşi eraţi membru al PSD aţi încercat să strângeţi semnăturile necesare pentru a vă putea depune candidatura ca independent la alegerile prezidenţiale care s-au încheiat recent şi e cunoscut faptul că nu aţi reuşit să atingeţi baremul necesar pentru a putea fi admis în competiţia electorală.  În perioada strângerii acestor semnături aţi înfiinţat un cont de facebock intitulat „VOTEZ : LIVIU PLESOIANU, PREȘEDINTE !”. Cu aproximativ o lună înainte de expirarea termenului de depunere a candidaturii împreună cu listele cu susţinătorii acesteia, v-am scris pe pagina de faceboock menţionată anterior un mesaj la care nu aţi binevoit să-mi răspundeţi. În cadrul acestuia v-am arătat care este condiţia cu care m-aş implica în susţinerea candidaturii dumneavoastră. Am precizat că nu îmi este deloc clar care este programul dumneavoastră politic concret şi v-am rugat să vă precizaţi poziţia faţă de un set de obiective politice care pot constitui în opinia mea un fragment coerent şi solid din programul unui partid de autentică renaştere naţională – reproduc aici link-ul care conduce la articolul care conţine obiectivele respective: http://www.justitiarul.ro/obiective-din-programul-politic-al-unei-miscari-de-autentica-renastere-nationala/

Domnule Pleşoianu, în cadrul mesajului pe care vi l-am adresat atunci am precizat şi că nu prea înţeleg cum a putut ajunge parlamentar PSD un om cu convingerile politice pe care le afişaţi dumneavoastră – dacă acestea sunt sincere – fără a argumenta însă această nedumerire. Consider însă că în cadrul acestei scrisori deschise se impune în primul rând să subliniez de ce consider bizară prezenţa dumneavoastră în PSD, plecând de la premisa că nu sunteţi doar o cioară vopsită menită să zădărnicească coagularea unei mişcări de autentică renaştere naţională.

Există în opinia mea două categorii de motive care ar trebui să îl determine pe un politician patriot să nu accepte să fie membru al PSD.

Prima categorie e legată de istoria partidului. PSD este continuatorul PCR care a fost reformat în urma loviluţiei din decembrie 1989 şi absorbit în FSN sub patronajul criminalului Ion Iliescu, personaj cheie în loviluţie. Tot sub patronajul lui Ion Iliescu mare parte din FSN a devenit PSDR şi în final PSD, primul preşedinte al României postcomuniste fiind  ales şi preşedinte de onoare al acestuia, funcţie creată special pentru el. Indisolubil legată de Ion Iliescu a fost mafia nomenclaturistă care a transpus în practică în politica românească postcomunistă principiul PCR – PILE, CUNOŞTINŢE, RELAŢII – astfel încât România a devenit alături de Bulgaria cea mai coruptă ţară care face acum parte din Uniunea Europeană. Pentru a nu fi greşit înţeles, precizez că nici celelalte partide din România nu sunt mai puţin corupte decat PSD, deosebirea constând doar în faptul că acestea nu s-au format din structura PCR ci au fost create de reprezentanţi ai serviciilor secrete româneşti (direct sau în colaborare cu servicii secrete occidentale şi fundaţii patronate de oculta occidentală).

A doua categorie este reprezentată de faptul că PSD este afiliat la grupul parlamentar social-democrat din cadrul Parlamentului European, grup definit foarte sugestiv Alianța Progresistă a Socialiștilor și Democraților. Chiar din denumirea acestui grup parlamentar reiese fără putinţă de tăgadă că promovează o politică aşa-zis progresistă şi se ştie că aceasta este extem antiidentitară.

Se ştie că europarlamentarii acestui grup au votat consecvent fără exepţie (inclusiv toţi reprezentanţii PSD din România!) pentru  promovarea libertinajului sexual, pentru încurajarea extrem de laxă a migraţiei, pentru restrângerea drepturilor statelor membre ale UE, promovând în general o politică diametral opusă convingerilor politice pe care le afişaţi dumneavoastră.

Cu alte cuvinte, dumneavoastră sunteţi membrul unui partid putred de corupt care face parte dintr-o alianţă de partide care promovează o politică profund antinaţională. E extrem de greu de crezut că un astfel de partid poate fi reformat din interior de oameni onesti care chiar doresc să promoveze interesul naţional în spiritul tradiţiei creştine. Domnule Pleşoianu, dacă nu sunteţi o cioară vopsită, ieşiţi din această cloacă şi puneţi umărul la construirea unei autentice mişcări de renaştere naţională!

                                                                            Gheorghe CIONOIU, 27 noiembrie 2019

Gheorghe Cionoiu este un scriitor român stabilit în Germania, fost opozant al regimului comunist. Participant şi martor incomod la evenimentele sângeroase din decembrie 1989, acum este un observator obiectiv al scenei politice interne şi internaţionale.

38 Comments

 1. gelu

  George Ciomoiu este ujn #rezist stabilit in Germania care da in Plesoianu conform ordinului de zi pe unitatea SIE.

  • Hoţul strigă “Hoţii!”.

   • Malus Dacus

    Nu-i asa, hotul zice “GHINION”!

 2. gelu

  @GC, prin ce sunt eu hot, #rezistent diin Germania ce nu mai poti de viitorul Romaniej??? Pe cine am furat eu, pe mama ta?? Platesti impozitul in Romanja??? In mod sigur nu. De aceea prin votul tau furi practic viitorul platitorilor de taxe ce traiesc in tara si care fac ca tara sa functioneze. Iar daca Plesoianu nu ti-a raspuns e normal ca nu-ti va raspunde nici acum mai ales dupa aberatiile din aceasta scrisoare. Cum poti sa-l convingi ca nu esti o drona???

  • N-ai nimerit-o, fraiere! Plătesc impozitul în România pentru că sursa mea de venit e acolo. Eu nu sunt o dronă, am un nume real şi o poză reală pe contul de facebook iar pe Google se poate verifica faptul că am publicat numeroase articole. Tu eşti un postac anonim, vai de capul tău. Nu ştiu dacă Pleşoianu a citit deja scrisoarea, dacă o va citi şi dacă va răspunde. Cred că nu eşti atât de prost încât să nu îţi fie cunoscut faptul că o scrisoare deschisă are menirea de a fi citită şi de alţii, nu doar de destinatar. Că nu îţi convine mesajul scrisorii pot înţelege – mesajul acesteia nu e deloc pe placul serviciilor.

   • Dl. Gheorghe Cionoiu, fac parte din grupul FB mentionat de dvs. Nici nu stiu cum sa va explic. Liviu Plesoianu nu recunoaste oficial grupurile dupa ce in vara si in toamna asupra acestor grupuri s-au lansat diversiuni, sabotaje si numerosi diversionisti s-au infiltrat la varf. In urma unui scandal aparut in septembrie parca (au fost mult mai multe), LP a declarat ca nu este raspunzator de grupurile de sustinatori. Nu stiu daca urmareste aceste grupuri. Desi este administrator si dansul, nu intervine niciodata. Prin urmare, deduc logic, ca s-ar putea sa NU fi citit scrisoarea dvs. Va recomand sa o atasati ca text (nu ca link) intr-un comentariu pe pagina oficiala a dansului. S-a retras atat de mult si nu mai comunica cu noi incat nici noi nu mai intelegem nimic..

   • Inainte, acum cateva luni, LP mai dadea like sau scria o propozitie. Din septembrie nu mai reactioneaza decat rar si la el pe pagina. Chiar nu inteleg izolarea si lipsa de comunicare, pentru ca sunt in tara comunitati care l-au sprijinit in strangerea de semnaturi si il chema din cand in cand in mijlocul lor sa stea de vorba cu dansul. A declinat toate invitatiile.

  • gheorghe

   Impozitul e inventie jidaneasca sa faca profit din imprumuturi inutile natiei dar profitabile pentru ei, camatari si pentru o mana de scozi de topor care se vand astfel pentru arginti.
   Asta este filtrul tau?
   Daca nu platesc aceasta taxa de goyim dar dau bani rudelor si imci construiesc casa in tara nu am drepturi?
   Mai priceputule, vezi ca esti victima invrajbirii, a viceniei talmudist-babiloniene care ti-a pervertit gandirea soi simturile..

 3. Nadira

  Domnul Cionoiu nu stie cat de corupt e marele partid PNL ( +PDL). As enumera cativa politicieni din PNL actual, dar lista coruptilor este prea lunga. De ce nu apar dosarele lor pe masa ?? Secret !! Stie cine trebuie ! Poate , poate vor fi scoase, dar mai e pana atunci. Iar Liviu Plesoianu chiar nu merita sa-l luati la intrebari.Inseamna ca nu i-ati urmarit luarile de pozitie, declaratiile sau initiativele parlamentare.numai ca pana la Dumnezeu trebuie sa treci de sfinti si sunt multi.

  • Eu nu l-am luat la întrebări pe domnul Pleşoianu. I-am transmis doar mesajul că dacă vrea să fie credibil trebuie să părăsească PSD.

 4. gelu

  @GC/Ha, ha, ha!!! Poti fi drona SRI sau SIE cu nume real cum sunt Ciolacu, Fifor, Tudose si Grindeanu sa te dai de democrat si sa te activezi la ordin cand albastreii iti ordona. Iar daca vrei sa ne convingi ca esti curat, indica 4 masuri absolut necesare pentru democratizarea reala a Romaniei, astfel incat jocul asta chipurile democrat regizat de servicii sa dispara???

  • De ce măsuri şi de ce tocmai patru?!
   Serviciile interne şi externe urăsc cetăţenii care sunt inteligenţi şi oneşti. Ar trebui promovată gândirea critică şi onestitatea iar chestia asta ar trebui să o facă într-o societate normală familia, şcoala şi exemplul personal al liderilor de opinie.

   • Anne Ban

    Domnule (Cionoiu, pt că așa semnați!), Pacat ca v-am citit cu interes tot ce ați scris până acum. Va manifestați astăzi exact așa cum mulți alții au rupt continuu din PSD. Nu și t curati, nu I Mai sustin acum așa cum o făceam cândva, dar mă refer la discursul dv. Cred că până acum nu ați instigat la destructurarea acestui partid, atât cât îmi amintesc eu. Vă întreb: ați pierdut ceva? Eu simpatizez cu “stânga” pt dezastrul in care se comporta dreapta și comportamentul neamțului și al Ioropei “corecte”, îl simpatizez și pe dl Cioroianu. Țin cu țara mea, trăiesc aici, mă surprindeți neplăcut! Atât!

    • Anne Ban

     Erată! Îl simpatizez pe dl Plesoianu, nu Cionoiu ! Scuze pt alte greșeli, am o probl cu Word.

    • Sunt însă ferm convins că toate partidele existente, inclusiv PSD, sunt nereformabile. Că PSD e nereformabil o dovedeşte reprimirea recentă cu onoruri a lui Gabriei Oprea în partid şi recompensarea idioatei Dăncilă cu funcţia de preşedinte a organizaţiei de femei pentru aceast ispravă. Domnul Pleşoianu poate deveni un lider marcant al unei mişcări de autentică renaştere naţională doar plecând din PSD.

    • gheorghe

     Mai bine ex[licaai de ce un om care promoveaza valori nationale si bunul simt face arte dintr-o organizatie care promoveaza exact ousul acestora.
     Altfel, faci politica :de persoana” care nu e politica de fapt ci adoratie.

   • gelu

    Ha, ha, ha!!! Stiam ca serviciile secrete ii uresc pe cetatenii inteligenti dar ce masuri sunt absolut necesare pentru a taia ghearele serviciilor secrete ce conduc in fapt Romania??? Hai ca va considerati om inteligent, veniti cu solutii???

  • gelu

   Numiti primele 4 masuri care trebuiesc aplicate in sfera SRI pentru ca democratia surogat din Romania sa devina o democratie functionala autentica si credibila. Nu divagati de la subiect. Concis si la obiect, e asa de usor.

 5. gelu

  PSD este extrem de corupt si antinational deorece a dat ordonanta 114 si a impus niste procente pe care firmele petroliere trebuie sa le plateasca Romaniei pentru gazele extrase din platoul Marii Negre. Iar PNL si JohaSS pentru ca vor sa abroge ordonant 114 si sa dea gazele gratis la schimb pe o sapca sunt necorupte si nationaliste. Ha, ha, ha sau nino, nino, nino!!!

 6. alex

  D-le Cionoiu, constat ca ultimul paragraf al artic. d-tale, lasa loc de C.V. Si mai constat, ca daca
  esti scriitor, limbajul folosit de d-ta , e cam de mahala! Parerea mea, e ca vrei sa faci o diversiune si cu comentatorii “Justitiarul”, nu-ti prea merge! Oricum, daca erai mare scula de bascula, redactia “Justitiarul”, edita o notificare! In concluzie, esti cam slab la capitoul – Analiza si sinteza situatiei politice din tara. Ar trebui sa te lasi de comentat!

  • Constat că dumneata eşti un postac amuzant. Foloseşti expresia “daca erai mare scula de bascula” dar afirmi că eu aş folosi limbaj cam de mahala. Ai vrea să mă las de comentat dar eu n-am chef. Eu zic să-i lăsăm pe terţi să decidă cine a folosit un limbaj de mahala.

 7. Alexandru Balcu

  Domnule Cionoiu, eu va adresez o singura intrebare: Cu cine ati votat in turul 2 al alegerilor prezidentiale?

  • gelu

   Nu va raspunde, e SIE sub acoperire, scriitoriceasca. trimis la imbarligat romanii prin Germania.

  • Eu nu am votat şi am îndemnat la boicotarea turului 2 subliniind însă că Iohannis mi se pare a fi expresia răului suprem.

   • Postacul Gelu bate câmpii. Veridicitatea afirmaţiei mele anterioare poate fi verificată urmărind mesajele pe care le-am postat pe pagina mea de facebook cu câteva zile înainte de turul al doilea al alegerilor.

    • gelu

     Prin boicotarea votului ai acordat in mod tacit din start sansa lui Johannis de a castiga alegerile. Si bai giurumea, inainte de a ma acuza de hotie si batut campii explica cum putem scapa de circul.democratic orchestrat de Securitate recte SRI in toti acesti ani de asa zisa libertare????Am inteles ca PSD e naspa dar cine e de o suta de ori mai naspa in tara asta si face de 30 de ani jocurile in democratia noastra originala???

     • Eşti greu de cap, eşti incapabil să înţelegi o metaforă! Nu te-am acuzat de hoţie ci doar de faptul că eşti un postac care îmi reproşează mie că aş fi postac.

 8. gelu

  Indicati va rog 4 masuri absolut necesare pentru a asana socitatea romaneasca de balciul democratic orchestrat de Secu recte SRI. Si indicati va rog cine este cea mai corupta entitate din Romania care se da apostol dreptatii???

 9. gelu

  De 30 de ani SRI e Alba ca Zapada a Politiei Politice din aceasta tara, toti piticienii si oamenii de afaceri fura numai sefutii si sefii SRI s-au strans averi incalculabile si viloaie de viloaie din salariie de bugetari. Conturile grase in valuta forte denitute prin off-shoruri aiurea-n lume numai de aghiuta sunt stiute.

 10. Dan Cristian Ionescu

  L-am cunoscut pe dl. Cionoiu de un 16 dec.(1998? 1999?) la Timisoara, unde ma invita regretatul Lorin Fortuna. Daca l-as revedea, desigur, nu l-as recunoaste, dar i-am retinut numele intrucit atunci mi-a dat cartea sa “Manusa lui Schiller”. I-am citit unele articole, pe care le-am apreciat. Mesajul transmis lui Liviu Plesoianu mie imi pare evident, dar cred ca unii l-au interpretat eronat. Nu sint pesedist, dar imi place Liviu Plesoianu. Sint si eu om de stinga insa repet, nu sint pesedist – la nivelul conducerii PSD este jale mare. Electoratul roman de stinga merita un alt partid – acesta este mesajul catre Liviu Plesoianu si alti lideri PSD merituosi (citi or mai fi).

 11. Dragos

  Problema e cam asa, din punctul meu de vedere. Pe de o parte, urmarind postarile domnului Plesoianu pe FB, nu am vazut nicoadata in 4-5 luni vreun raspuns. In plus, dansul pare a se detasa de multi din PSD, si nu vorbesc de academicienii serviciilor, ci de alti membri stimati de simpatizantii stangii di Romania. Pe de alta parte, in istoria PSD, sunt doua etape distincte. Cea dinainte de Dragnea, si perioada Dragnea. Acesta a facut o greseala cand a inceput o serie de actiuni majore in tara, fara sa inlature dintre potentialii tradatori. Mai mult, se pare ca nu a stiut poveste ”Sarea in bucate”. Si asta l-a costat. A treia problema, fondarea unui partid. E un lucru foarte greu, mai ales daca vrei sa faci ceva care sa aiba importanta la nivel national. Domnul Plesoianu singur nu va putea face asa ceva. Nici chiar daca se aduna mai multi lideri influenti si cunoscuti la nivel national nu au mari sanse. De aceea eu inteleg ce se intampla, si sper ca acesti oameni sa poata face ceva in interior, desi pagubele produse de Dancila sunt foarte mari.

 12. gelu

  Din 1948 si pana astazi cancerul care a nenorocit Romania se numeste Securitatea chiar daca dupa 89 dupa ce s-a impuscat conducatorul caruia ii jurase credinta s-a revopsit in SRI. In cei 30 de ani scursi de la evenimentele din acel an toata democratia nosatra este un spectacol pus in scena de sristi. Dupa principiu, toti sunt de vina numai securistii sunt niste sfiinti.

  • Cine spune că securiştii sunt nişte sfinţi?! Cu certitudine, nu eu:
   ” Evenimentele sângeroase din decembrie 1989 nu pot fi considerate o revoluţie. De fapt s-a desfăşurat o lovitură de stat asociată cu o revoltă populară catalizată de organizatorii loviturii de stat. Aceştia au fost cadre din eşalonul doi al PCR (în mod cert Iliescu), cadre de conducere ale armatei române (în mod cert Stănculescu), reprezentanţi ai Securităţii, serviciile secrete din URSS şi serviciile secrete occidentale. Primul obiectiv al loviturii de stat a fost eliminarea cuplului Ceauşescu şi totodată identificarea propagandistică a acestuia cu comunismul şi a nomenclaturii comuniste cu realizatorii pretinsei revoluţii. Scopul final al loviturii de stat a fost acapararea puterii politice şi economice de către nomenclatura comunistă, cu condiţia acceptării comenzii externe de a se abandona peste noapte centralismul economic şi de a se proclama libertatea sindicală, măsuri menite să conducă la colapsul economiei româneşti. Scenariul sângeros al loviturii de stat din decembrie 1989 a urmărit şi a reuşit să zădărnicească până azi coagularea unei societăţi civile autentice şi a favorizat acapararea puterii politice şi economice de către structuri mafiote generate de PCR şi Securitate.”
   https://gcionoiu.beepworld.de/ro_1_radiografia.htm

 13. gheorghe

  Cata agitatie pentru cozile de topor romanesti – nu ma refer la Plesoianu…!
  Deschideti ochii sa vedeti care sint stapanii si profitorii: talmudistii babilonieni stiuti drept jidani si vopsiti ca evrei – singurul grup uman protejat de lege desi ei sint exploatatorii si jefuitorii – cu acte!!.
  Nici o lege nu se da fara aprobarea lor.
  Nici o televiziune nu functioneaza fara cenzura lor.
  Trebuie facute liste cu toti, absolut toti si scosi din toate functiile publice.
  Odata cu ei si slugile mascate- franc-masonii – creatia lor pentru atragerea iudelor din randul goyimilor.
  Imediat, sectantii soi ppistasii – au tipul de moralitate si judecata “pe invers”, adica sint jidaniti complet.
  Apoi mai vorbim ce masuri sa mai aplicam.

 14. Nu trebuie sa va explicati nimanui. Si nici sa va justificati. Cineva mi-a spus recent un lucr care este foarte adevarat: oamenii de buna credinta NU trebuie sa cionvinga pe nimeni. Ei trebuie sa sune goarna si sa mearga inainte. Cine intelege ii va urma, cine nu intelege asta este.. Pierdem timp pretios, energie si nervi, incercand sa educam si sa desteptam oameni care NU vor sa se schimbe.. Mare adevar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *