Puncte de vedere

Scrisoare deschisă adresată domnului Tudor Ionescu, președinte Noua Dreaptă

            RÎNDURI SINCERE CATRE DOMNUL TUDOR IONESCU Dl. Tudor Ionescu a publicat un text încheiat […]

 

          RÎNDURI SINCERE CATRE DOMNUL TUDOR IONESCU

Dl. Tudor Ionescu a publicat un text încheiat cu un apel.

Apreciez ca foarte corectă poziția d-lui. Tudor Ionescu. Un partid mic, dar curat și patriot, nu poate cauționa un partid mare, corupt și trădător în lupta interesată împotriva unui alt partid mare, corupt și trădător. În schimb, actualele ieșiri în stradă sînt justificate și atunci este normal ca oamenii din partidul său să se alăture manifestanților.

În schimb, în ce privește apelul domniei sale, am a-i adresa cîteva întrebări. Dacă dl. Tudor Ionescu le va citi, îl asigur că pun aceste întrebări de bună credință, fără a urmări o provocare, o diversiune, o capcană. Întrebările nu sînt retorice, ci realmente aș dori să îmi răspundă.

Prima întrebare. Dl. Tudor Ionescu conduce un partid care se revendică născut din principiile Mișcării Legionare. De cînd UE ne-a obligat să renunțăm la transmisia terestră, eu nu mai am TV așa că scriu ce mi s-a spus si anume că în noiembrie trecut la Tîncăbești, în zile diferite sau în aceeași zi dar la ore diferite, au avut loc 4 ceremonii de comemorare a Căpitanului și a celor 13 legionari de frunte uciși acolo. Dacă 4 grupuri, tot mai reduse întrucît în urma legii nr. 217/2015 multora li s-a făcut frică să își mai asume principiul legionar pe care eu îl sintetizez în trei cuvinte („Dumnezeu și Patria”), nu reușesc să se unească, cum crede domnia sa că se va uni întreaga opoziție extraparlamentară?

A doua întrebare. A făcut dl. Tudor Ionescu un astfel de apel înainte de alegeri?

A treia întrebare. Dacă s-ar crea (prin absurd, zic eu) acest mare partid naționalist, în fruntea căruia ar fi ales altcineva, ar fi dispus dl. Tudor Ionescu să renunțe la funcția de președinte al micului său partid?

Anul trecut, printre multele articole pe care nu mi le-a publicat nimeni (și care pot fi citite doar pe internet în cartea mea „374 de zile de publicistică on-line”), au fost două pe care le voi aminti. Unul era intitulat „Viitorul României”. Era sumbru – scriam atunci că soluția pentru salvarea țării era unirea tuturor partidelor naționaliste, care să atragă și membrii, simpatizanții și votanții fostelor partide naționaliste desființate, dar că aceasta nu se va realiza întrucît nu cred că un președinte de partid mic va fi dispus să își piardă „jucăria”. Încheiam cu următoarea profeție nefericită, cum sînt toate profețiile: „Acest partid ar trebui sa aibe foarte multi militanti tineri, dintre cei care nu se gindesc sa isi paraseasca tara ci sa lupte pentru o tara in care merita sa ramina. Acesti tineri, urmind exemplul lui Corneliu Zelea Codreanu, sa umble din sat in sat si sa deschida ochii oamenilor. Iar alti tineri, sa se ocupe de Internet. Asta este solutia pe care o vad, si teoretic este realizabila pina la alegeri. Dar nu se va realiza.”

La vot, s-au prezentat sub 40 % dintre români. Dacă se prezentau 60 %, pentru prima dată UDMR nu mai intra în parlament! Dar simpatizanții și alegătorii PNG, oameni simpli dar cinstiți și patrioți, nu au avut cu cine să voteze! Simpatizanții și alegătorii PPDD, oameni simpli dar cinstiți și patroți, nu au avut cu cine să voteze! PRM-ul a venit cu o listă de te cruceai! Forța Populară, croită pe tipicul Frontului Popular, care părea o speranță, nu a candidat. Iar Marian Munteanu a făcut o mare greșeală – mi s-a spus că în dezbaterile electorale a avut pozițiile cele mai corecte, cele mai coerente, cele mai patriotice, dar cred că ar fi trebuit să lase conducerea partidului unei alte personalități (fiindcă aveau) iar el să prezinte la TV programul partidului. Cei din Piața Universității au murit în mare măsură, au emigrat în mare măsură, iar unii, adaptați noilor realități, au devenit oameni de afaceri. Numele lui Marian Munteanu nu mai spune prea mult, dar controversele asupra sa sînt multe. Glumind, aș spune că Marian Munteanu nu a intrat în parlament fiindcă l-am votat eu – într-adevăr, nici un partid votat de mine nu a ajuns la guvernare iar, în afara de 1990 și 1992, nici măcar nu a intrat în parlament!

Trec peste definițiile savante asupra profeților – pentru mine, profeții au fost oameni care în timpul vieții, văzînd ce se întîmplă, își dădeau seama de ceea ce se va întîmpla în viitor. În timpul vieții, erau considerați nebuni, dar după moarte ceilalți constatau că într-adevăr, așa s-a întîmplat – și i-au numit profeți (sau prooroci). Niciodată, aceștia nu au profețit de bine – nici profetesele din Legendele Olimpului (Pythia sau Casandra), nici profeții din Vechiul Testament (unii dintre ei uciși de evrei fiindcă nu le plăcea ce auzeau). Probabil că după ce voi muri eu unii, citind tot ce am scris timp de peste un sfert de veac (cărțile mele, plus vreo sută de articole on-line, plus vreo sută de articole tipărite în ziare aflate într-o ladă, plus vreo sută de articole, aflate în aceeași ladă, nepublicate), vor spune: „Ia uite, bă! Ăsta a avut dreptate! Nu a fost nebun, a fost profet!”.

Mai am o întrebare pentru dl. Tudor Ionescu – de unde pînă unde denumirea partidului de „Noua Dreaptă”? A căzut oare în capcana sionistă? Teoretic, un partid de stînga (socialiștii, comuniștii adevărați, social-democrații – dar nu PSD) militează pentru împărțirea echitabilă (nu egală, ci echitabilă) a avuției naționale, în timp ce un partid de dreapta (liberali, conservatori, PSD) militează în primul rind pentru îmbogățirea lor.

Al doilea articol al meu pe care îl menționez este „Confuzii intenționate” în care arăt confuzia creată artificial între extrema dreaptă și extrema stînga. Extrema stîngă este certă, a fost bolșevismul. În ce privește extrema dreaptă, aceasta a fost asimilată cu fascismul. În principal, aici au fost clasificați naziștii și legionarii. Hai să precizăm un lucru foarte clar – naziștii, adică fasciștii germani, erau național-socialiști, deci nu erau de dreapta, ci de stînga. Legionarii, luptau împotriva celor care jefuiau românii pentru a se îmbogăți pe ei înșiși – că întîmplător sau nu aceștia erau evrei, le-a atras acuzația de anti-semitism; dar principiul lor “omul și pogonul”, nu era de dreapta ci de stînga, ei vroiau ca tot țăranul să aibe pogonul său, de pe urma căruia să trăiască, să nu fie sluga arendașului evreu.

În realitate, ambele extreme au aparținut evreilor – extrema stîngă a fost bolșevismul, iar extrema dreaptă este sionismul.

Închei exprimîndu-mi neîncrederea în PRU ca partid patriotic. La data de 4 dec. 2016 am postat pe site-ul d-lui Coja un text din care redau:

PRU era o alta cacialma, de care serviciile nu erau citusi de putin straine. Si atunci, am postat pe mail-ul PRU urmatorul text:

„Domnule Diaconu, sunt unul dintre tot mai putinii patrioti ai Romaniei, motiv pentru care nu am ajuns nici parlamentar si nici alt fel de demnitar. Ati cistigat foarte multa simpatie in urma pozitiei dvs. cu privire la nemernica lege 217/2015. O pozitie care insa nu a avut nici un efect. Pentru a vedea daca aceasta a fost sau nu un exercitiu demagogic, va provoc sa adresati o interpelare cu urmatoarele intrebari:

– citi cetateni israelieni au redobindit cetatenia romana dupa 1990?

– citi dintre acestia si-au declarat intentia de a-si stabili domiciliul in Romania (examind 4 ordine ale MJ de redobindire a cetateniei romane, am constatat ca din cca. 600 de cazuri, a fost unul singur – dupa ce am scris despre aceasta, MJ a renuntat sa mai posteze pe site aceste ordine);

– citi evrei au redobindit cetatenia romana fara sa o fi avut niciodata (am gasit in cele 4 Ordine  MJ tineri evrei nascuti in Israel, dar si in Brazilia sau Africa de Sud care au redobindit cetatenia romana, pe care nu au avut-o niciodata;

– in sfirsit, interpelati cu privire la urmatoarea situatie pe care am aflat-o neoficial si fara probe: este adevarat ca in urma recunoasterii de catre conducatorii tradatori ai Romaniei a unui pretins holocaust savirsit de romani impotriva evreilor, am platit 20 mlrd. euro despagubiri, adica banii imprumutati sub Basescu?

Increderea nu se cistiga prin vorbe ci prin fapte.”

 

Ar fi trebuit sa mai adaug o intrebare: citi evrei care au redobindit cetatenia romana si citi evrei cu cetatenie europeana au cumparat terenuri in Romania (mai ales in sudul Romaniei), si in ce suprafata totala?”

Firesc, nici o reacție și nici un răspuns.

Pe la mijlocul anilor ’90 un prieten care știa foarte multe (nu intru în amănunte) mi-a spus că niciodată marile ziare conduse de agenții KGB/GRU Dumitru Tinu și Petre Mihai Băcanu nu vor pomeni numele meu. Eu am văzut de mult adevărul, dar nimeni nu vroia să îl știe și românii.

                                                                                                                       Dan Cristian IONESCU

2 Comments

 1. Dec

  Subscriu la cele spuse de domnul Dan Cristian Ionescu (…).

  Intrebarea mea de baza este urmatoarea:

  CIT DE CINSTITA ESTE ACEASTA MISCARE: Noua Dreapta!? Eu am convingerea ca la poruncile din afara, securitatea noastra – NENATIONALA! – a facut tot posibilul sa distruga tot ce inseamna patriotism si / sau nationalism. Asa s-a intimplat in primul rind cu Partidul National Taranesc, care a fost “suportat” de noua securitate (care isi spune SRI) atit cit a trait Corneliu Coposu! Am auzit pe unii spunind ca NU s-a mai gasit o alta personalitate de talia lui Coposu, si de aceia a (cam) disparut! NU cred…
  Partidul Romania Mare (ce frumos suna, nu?) a fost condus de fosti securisti care au mimat nationalismul adevarat romanesc! Ba au mai pus in fruntea lui si un paranoic (despre morti numai de bine!) care a facut mai multe deservicii tarii decit servicii!

  Domnule Tudor Ionescu,

  PATRIOTISMUL / NATIONALISMUL este UNUL singur! Cum se face ca in tara sunt atit de multe partidulete patriotice / nationale? De ce NU este doar unul si mare? Oare NU mai este niciun roman in apropierea personalitatii Capitanului?

  Referitor la “profetii” de toate felurile, eu am o teorie foarte simpla.
  Cine face proverbe sau zicatori? TOTI facem, numai ca putine dintre ele ajung in mentalul colectiv, si si mai putine se transfera din generatie in generatie. Cele AXIOMATICE – cu valoare de adevar peren – NU vor disparea niciodata. Un exemplu la intimplare: “spune-mi cu cine te imprietenesti, ca sa-ti spun cine esti!”

  Tot asa se intimpla si cu “profetiile”. Eu cred ca de-a lungul istoriei au fost de zeci de ori mai multi “profeti” decit apar in scrierile de toate felurile. Numai ca au ramas in scrieri doar acei profeti care au “nimerit” viitorul.

 2. Prof. univ. dr. Corvin Lupu

  Apreciez ca și corectă poziția acestui domn, chiar dacă, cu toate păcatele lui, multe și adânci, moștenite din perioada FSN și a guvernării Năstase, ca și altele, programul PSD ar trebui susținut cu convingere. Mă refer la crearea Fondului Național de Dezvoltare a economiei în folosul românilor, la programul de legiferare împotriva abuzurilor sistemului informativ și judiciar și ale ANAF, a programului de fiscalizare a companiilor multinaționale (care singur ar putea ușor dubla veniturile) și, deloc de neglijat, programul de mărire a salariilor, pensiilor, burselor studențești, scăderii taxelor pentru cetățeni și altor facilități pentru populație. Programul este o tranziție de la stadiul colonial al României spre o posibilă ieșire și eliberare a țării de acest sistem ticăloșit. Prin aceasta, este temei suficient ca programul să merite a fi susținut. De altfel, aceasta i-a înspăimântat pe străinii care ne stăpânesc susținuți din interior de Johannis+servicii+magistrați+opoziție vândută+creiere spălate+proști+necunoscători+individualiști+minorități+profitorii interni ai regimului colonial. După cum se vede, sunt mulți și agresivi și au prima șansă în această luptă, care pune în pericol grav securitatea națională a României. Dacă va cădea guvernul, va cădea și programul acesta, care este singurul program național românesc de după 90. Păcat! Pesediștii n-au știut când să iasă la atac pentru a-și pune programul în aplicare. N-au avut răbdare să vine noii șefi americani la București (șefii de stații CIA și FBI, consilierii Pentagonului de la M.Ap.N. și noul ambasador), care sunt adversari ai sistemului globalist, implicit ai companiilor multinaționale, care au girat și ele strada, alături de președintele instigator. Ei au crezut că dacă măresc nivelul de trai, vor primi recunoștință. Floare rară! Studenții profită de noua gratuitate de a călători cu trenul pentru a merge la București să doboare pe cei care le-au mărit bursele, salariile părinților și pensiile bunicilor. E greu să găsești respect pentru acești oameni. Pesediștii n-au știut să comunice, iar când au ieșit la război, trebuiau să-și susțină lupta până la capăt. Măcar mureau glorios, nu ca niște ezitanți, care și-au abandonat propriul electorat, când acesta a dorit să iasă și el în stradă. Cred că pesedeilor le trebuia mai multă personalitate. Din alt punct de vedere, strada arată jalnic și ea este imaginea reală a unei părți destul de mari a României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *