Atitudini

Scrisoare publică adresată lui Mircea Badea

  Am nimerit la emisiunea din 13 mai. Nici acum nu îmi vine să cred ce am auzit. Surprinderea a […]

 

Am nimerit la emisiunea din 13 mai. Nici acum nu îmi vine să cred ce am auzit. Surprinderea a fost cu atât mai mare, cu cât mizeria vine din partea ta. Șocul a fost și mai mare când te-am văzut vituperând, împroșcând ură printre comisuri.

Să îti explic ce face acum un membru al familiei mele? Predă online, așa cum angajatorul îi cere!

Știi cum e asta? Ca un fel de emisiune a ta.

Cu niște excepții. Întâi faptul că ora este interactivă, nu recită ceva singur, ci interacționează cu cei aflați online. Trebuie să își pregătească lecțiile, are un plan de activiate pe care îl trimite spre aprobare duminica, abia apoi poate realiza lecția. Trebuie practic să scrie fiecare cuvânt pe care l-ar fi spus la oră. Caută pe net informație despre paișpe mii de materii pe care le predă, și despre care nu există nimic, nici manuale, documentație, nimic. În nici un caz nu caută linkuri în timpul orei și nici nu are în spate o echipă care să îi facă documentarea. Nu se poate maimuțări la oră, nu poate arăta poze cu bunăciuni și nici nu poate face șpagat, nu se poate lăuda cum și-a luat mardeală de la motocicliști, poate să facă fix ceea ce i se cere, să scrie despre o temă impusă. Și cei mai mulți o fac. Sau mulți o fac. Cum îți permiți să îi insulți prin generalizarea aia cretina?

Da, își iau leafa integral pentru că fac ceea ce angajatorul le cere. O fac cu propriul lor echipament, laptop, microfon, etc, pentru că instituția nu le pune la dispoziție nimic. Poate de aia pun bani deoparte, să poată cumpăra alt echipament când acesta se va preda, folosit fiind 10-12 ore pe zi. De aia au pus bani deoparte, ca să cumpere deviceurile pe care le folosesc acum, în beneficiul instituției, al copiilor și spre beneficiul părinților lor, dintre care nu puțini sunt chiar atât de cretini ca tine, au însă o vizibilitate mai redusă, la nivel de bodegă.

Fac lecții „în limita a ce”? Ia „intră tu în detalii”. În limita a ce, penibilule? Pentru că cel despre care vorbesc își face treaba în limita pe care i-o impune nevoia primară de somn. Nu prea îi rămân multe ore pentru odihnă. Îi crapă ochii de la ecranul laptopului, băi abces cerebral.

Scrie la tastatură fiecare cuvânt pe care l-ar fi spus la oră. Citește pe ecran fiecare cuvânt pe care elevul l-ar fi spus, în condiții normale. Asta ca să îl evalueze. Apoi trece toate astea în trei mii de tabele cretine, care nu folosesc nimănui. Dar despre asta ți-am scris de multe ori în 30 de ani, cavaler al dreptății.

Nu își permite în conferințele Zoom să freamete de emoție ca un retardat mintal, să tremure penibil cu un rânjet imbecil pe fățău, încercând cu orice preț să spună si ea ceva, orice prostie, pentru că nu e miezul de la dodoașcă și are simțul ridicolului. Aici îți fac cu ochiul, Băsică. Te-ai prins, băi disfuncție neurologică, nu?

Vrei să sugerezi că mulți nu știu să lucreze cu computerul? Aici ai dreptate. Asta pentru că au fost trimiși la cursuri, pe banii lor, cursuri la care se vorbea despre nimic, de 30 de ani, nicidecum despre operarea cu computerul. Despre nimic! Pentru dosarele alea imbecile fără de care mafia din sistem nu le permite să funcționeze. Lucru despre care am scris vidanjei tale, geniule.

Dar știi tu deontologule și formatorule și luminatorule de câte ori am scris, și prietenii mei au scris despre toate porcăriile care sugrumă educația, recent despre mafia cursurilor de formare? Despre birocrația imbecilă și forma fără fond din educație? Am scris tuturor televiziunilor – sanchi, am scris tuturor haznalelor de presă, fie civili fie militari, inclusiv postului care e foarte mândru că a virat-o spre globaliști și care îți plătește ție salariul diminuat, am scris la orice cîcat punct ro. I-a și v-a durut fix în cur pe toți, a fost mai tentant un viol sau o ghiorlăneală, ori umorul tău de autobază care e miezul de la galaxie. Tocmai voi aveți nesimțirea să vă plângeți? Tocmai voi, care ați avut posibilitatea de a informa publicul despre atrocitățile din învățământ, tocmai voi care ați fi putut cel puțin să vă protejați proprii copii atrăgând atenția asupra unui sistem putred, malignizat, dar ați ales să nu o faceți, că presă liberă, că formatori de opinie, că adevăr, nu? Cîcat! Aveți un sistem de educație mult mai bun decât ceea ce meritați. Sau cel puțin tu, hidrocefalule!

Profesorii vor fi la pregătiri și apoi la examenele naționale, cu termoscanare la intrare și vor merge direct la pușcărie dacă au 37,5, vor sta cu masca aia pe gură și năsău nu între benzinărie și mașină ci ore întregi, vor intra în contact cu sute de elevi care vin, la rândul lor, în contact cu alte sute, pe drum, de acasă, etc. Ți-e ușor să arunci o porcărie „în ale cărei detalii nu intri pentru că te enervează”, nu-i așa? Eu cred ca ți-e și mai ușor să îi înțelegi, câtă vreme îți prețuiești propria viață – mult supra evaluat, dacă mă întrebi pe mine – și porți masca aia pe bornău în timp ce te deplasezi singur în mașină, ții emisiunea singur iar cameramanii stau la 5 m de tine în timp ce tu îți descuamezi pielea cu dezinfectanti. Ăia despre care nu înțelegi tu se expun direct, lobotomizatule.

Eu sunt alături de cei care nu își primesc salariile, de cei care se află în șomaj tehnic, observațiile pe care le fac în public sunt legate de nedreptatea care li se face. Mă sugrumă!

Tu ai ales însă să vorbești despre omul gras care se cațără pe grumazul omului slab, de parca națiunea asta nu era suficient de segregată de colegul tău de ideologie, nen-tu Băsău, băi Mircea Băsică care ești tu lumină călăuzitoare.

Oare nu cumva momentul frustrării coincide cu cel în care ai chiar tu salariul diminuat? Pentru că vreau să îți comunic că, dacă asta va fi prestația ta în viitor, ar trebui să îl ai tot mai diminuat. Până spre zero.

Asta dacă cumva nu respecți de fapt noua politică a postului de sanchi televiziune, caz în care ar trebui, într-adevăr, să ai salariu mult mai mare.

                                                                                                Viorel Dan PETREANU

Citiți și: Portret în acvaforte: Mircea Badea și veșnicul său șpagat între nonconformism și propaganda sistemului

6 Comments

 1. justinianus

  Nene Viorel, acum am raspunsul la intrebarea de ce tineretul de azi a ajuns la acest nivel “cultural”! Vinovati de nivelul de pregatire al elevilor, sunteti voi, profesorii, nu toti, dar tu in mod cert! Aveti 4 luni de vacanta pe an si mai cereti si bani pentru participarea la examenele de capacitate si bacalaoreat! Cit priveste pe Mircea Badea, el poate face ce faci tu, dat tu ce face el, sigur nu, ca na-i talent!

  • Laura

   Ce sa spun ce talent are Badea, de rahat, de lingau al lui Voiculescu

 2. Buhuhu

  @justinianus: asa e RESPECT, nu toata lumea are bagat in gaura globalista un vartos fisic de “ieuroi”, sa dai din clanta e usor, chiar si sa iei muie de la varan (muie e gura asa zice Rares Bogdan, dex e de alta parere dar nu ne dam noi cu PESEDEUL). Dectorii sunt in autoizolare cand nu nema costume de protectie si 500 de euro de nas, dar e meseria lor sa trateze bolnavii, chiar si contagiosi, idiferent daca sunt tigani, unguri, urati, frumosi samd, si ei sunt EROII neamului ca isi fac treaba. Profesorii pe de alta parte, NU e meseria lor sa isi riste viata pentru ca unul ca tine e satul pana in gat de propria odrasla cu care a fost inchis 60 de zile in acceasi loc ! Incearca x 32 pe clasa si mai vorbim daca pe tema asta. O amarata de casiera la mall are sute in fata zilnic si nu e nici ea EROINA, cat despre banii pe BAC si testeri ce sa zic, la cat se primeste mai bine NU, e dreptul lor sa faca ceva in plus sau nu. Incearca cu ceva comportament uman, stiu e greu si trebuie sa te uiti la altii sa vezi cum se face dar … merita

 3. Themega

  Din ce citesc, autorul imi apare desrul de frustat! Nu mai traiesc in Romania, dar citeva decenii, dar citesc, online, evenimentele. Concluzia: Am ajuns o populatie si aia total dezbinata de un jeg uman si oligofren care, din pacate, este Presedintele Romaniei… Trist, extrem de trist…

 4. un mizantrop

  Va inteleg supararea, totusi sunteti prea radical…inteleg ca ati fost/sunteti un telespectator fidel si de aici vine si revolta…daca erati mai atent, observati din vreme oscilatiile logice ale omului, cam de cand a dat-o pe cocalareala, ca “asa sunt bogatii, mitocani”, ca sa citez un “om de onoare”…nu tot saracul face fata schimbarii de statut social…Sa nu fim prea aspri…sistemul idiotizant de educatie e, in primul rand, sustinut de precara pregatire profesionala a educatorilor, apoi, de amoralitatea generala….sa iesi public in apararea profesorilor, pentru ca stii tu cateva exceptii, mi se pare la fel de inadecvat ca apararea unui politist profesionist si deontolog dupa ce “colegii” lui tocmai au impuscat un om in chiloti inarmat cu o forfecuta de unghii…
  P.S. Nimeni nu vrea schimbarea sistemului…in sfarsit, au reusit sa impuna “superioritatea mediocritatii”, inteligenta nu mai e cotata la bursa educatiei, nu numai tzara, dar si lumea “te vrea prost”…asta e adevarata problema, ce facem cu desteptii, cu copiii peste medie, pentru astia sistemul e o tortura…poate un ONG pentru persoane defavorizate…

 5. TITI

  CE MAI POTI RASPUNDE LA CE A COMENTAT UN FRUSTRAT V.D.P CARE FIE VORBA INTRE NOI DUPA CUM SA MANIFESTAT IN SCRIS NU ARE NICI O LEGATURA CU EDUCATIA EMISIUNEA LUI GIGICA BADEA ESTE DOAR UN PAMFLET dar sa revenim la subiect MAI TINETI MINTE CE A SPUS GOGOMANUL de la COTROCENI CEL CU DRAGI SUGEVENI ,CEL CU PEROADA,CEL CU MATERALE unde NUI CARTE NICI NU POTI CERE chiar daca a fost prefesor DE LIMBI EXACTE CAND A VENIT ACOLO UNDE CANTA CUCUVEAUA CA ,SE VA OCUPA PERSONAL DE EDUCATIE ,INVATAMANT asa ca RAMANE INTRE NOI CUM E TURCUL SI PISTOLUL si ca ultim zvon SAU DISTRIBUIT CELE 250.000LEPTOPURI ADICA CANCI SAL BAGAM IN ZEAMA SI PE DUMINICA CEL CU, CORTUL PRIN EUROPA RASISTA INPREUNA CU SEFA BUCATAREASA DE LA MIN ED.ANISIE,IN REST SA TRAIASCA CIUMA GALBENA SI LA MAI MULT COVID DE LA MAGLAVID.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *