Atitudini

Scrisoare relativ externă către Michele Abbate, „il capo dei tutti capi” de la Enel

     C ă t re                    MICHELE ABBATE       […]

 

   C ă t re 

                  MICHELE ABBATE

                  IL CAPO DEI TUTTI CAPI DE ENEL

Italia este țara în care au fost înființate celebrele societăți de întrajutorare Cosa nostra siciliană, ’Ndrangheta calabreză, Camorra napolitană.

Italia este membră fondatoare a UE, o uniune care luptă împotriva corupțîei în așa hal, încît o vrea în fruntea acestei lupte pe Laura Codruța Kovesi, apărătoarea societăților de întrajutorare.

UE s-a simțit foarte bine cînd în fruntea guvernului italian, în mai puțin de 50 de ani, peste jumătate din acest timp s-au aflat prietenii societăților de întrajutorare: Aldo Moro (1963-68, 74-76), Giulio Andreotti (1972-73, 76-79, 89-92), Bettino Craxi (1983-87) și Silvio Berlusconi (1994-95, 2001-06, 08-11).

Acum jumătate de mileniu, occidentalii au descins în cele două Americi. Cu zîmbetul pe buze, le-au dat amerindienilor mărgele și cioburi de oglindă (pe atunci nu exista textul cu democrația). Pe șefii de trib i-au invitat la masă și le-au oferit puști și apă de foc. Apoi, i-au omorît și i-au jefuit.

După 1990, au descoperit că estul Europei este noua Țară a făgăduinței. Cu zîmbetul pe buze, ne-au oferit dozatoare de sucuri, Jelibon, bere Tuborg la cutie, filme porno (desigur, toate pe bani). Conducătorilor țării, le-au oferit altceva. Ei știau ce votanții români nu știau, că în fruntea României nu mai pot ajunge decît cei trădători și corupți. Apoi, au trecut la jefuirea țării.

Și ne-au mai adus ceva, ne-au adus în premieră crima sindicală. În anul 2000, Virgil Săhleanu, liderul sindical de la Tepro Iași, a fost ucis la ordinul lui Frantisek Priplata, reprezentantul noului proprietar ceh, firma „Zelezarny Veseli” („Fierarii Veseli”).

Procurorii și judecătorii care astăzi protestează împotriva instituirii răspunderii lor profesionale, materiale și penale, s-au găndit vreodată ce înseamnă să lași să fugă din țară un instigator la crimă (Frantisek Priplata), sau să condamni la 25 de ani de închisoare pentru viol sau omor un nevinovat (Marcel Țundrea)?

Padrino Abbate (era să spun „bacio le mani”!), cum i-ai convins pe corupții de la ANRE să-ți accepte porcăria de nou contract prin care ne furi pe rupte?

De ce continui să-mi trimiți facturile la adresa unde nu mai locuiesc de 16 ani și nu unde mi le-ai trimis pînă acum 6 luni, adică la adresa de consum?

De ce nu-mi restitui banii încasați în plus?

De ce continui să mă furi, deși am revocat mandatul irevocabil pe care l-am semnat fără să citesc contractul lung ca un roman-fluviu care mi s-a pus sub nas cu promisiunea că îmi va fi mai bine? Am explicat oamenilor tăi că un contract irevocabil poate fi revocat cind mandatarul aduce prejudicii mandantului, ceea ce mi-ai adus.

Cît timp de gîndire vă trebuie ca să îmi răspundeți?

Închei neprotocolar și nepoliticos, adică fără „bacio le mani”.

                                                                                                                Dan Cristian IONESCU

5 Comments

 1. La dl Ionescu problema e floare la ureche comparativ cu problema mea : in 11 mai 2018 am schimbat furnizorul de energie : de la escroaca “ELECTRICA ” Targoviste DB.la analfabetii ENEL Am transmis documentele solicitate printre care ultimul index citit de 8074 kw si hotii au pornit cu index de 3385 kw . De aici si pana in prezent ,adica 1 an suntem intr-un scandal imens, au emis fact cu consum estimativ de mii de kw, de 2 luni in urma discutiilor vocale ale mele au anulat toate facturile si nu au mai dat niciun semn de viata privind reclamatia/08.01.2019 la care am anexat toate documentele si copii facturi !!!! v-am expus situatia in mare dar, e lunga si de” rasu -plansu”

 2. Adrian

  Buna ziua domnule Ionescu,
  Am un caz aparte cu ANRE, ideea e ca un vecin a pus o teava de gaz pe fatada blocului nostru fara acord si ANRE se face ca ploua contrazicand propriile norme interne.
  Exista vreo posibilitate sa se rezolve problema fara judecata? Sau cu judecata credeti ca avem vreo sansa de reusita? Politia a zis ca nu se baga.

 3. Dan Cristian Ionescu

  1. Pt. d-na. Murgu.
  Doamna, sint unii care ma critica pentru ca m-as plinge prea mult cu problemele mele. Dar nu ma pling, fiindca ce scriu eu nu rezolva nici una din aceste probleme. Eu expun niste situatii, cu care se confrunta multi, si care sa petrec intrucit poporul roman tace, accepta, suporta si plateste. Ma bucur ca ati reactionat. Problemele mele cu Enel sint minore, dar enervante. As putea sa scriu un articol intreg despre cum am fost furat pe fata de CEZ la fosta mea casa de vara din Vilcea si la actuala, din Arges. Dar am alte teme mai importante acum.
  2. Pt. dl. “Adrian”.
  Imi pare rau, dar nu sint specialist in probleme de ANRE. Atunci cind sint interesat in mod special de un abuz, ca sa pot sa scriu, citesc si intreb. In afara acetor aspecte, nu stiu in plus nimic fata de ceilalti. In ultimii ani m-a ferit Dumnezeu sa mai ajung in instante, astfel incit nu stiu daca s-a schimbat ceva in bine in justitia romana.

 4. Adrian

  Va multumesc pentru raspuns

 5. rena

  Va sfatuiesc sa-i reclamati direct companiilor-mama, la mama lor acasa, de pe unde or fi si nu va chinuiti sa traduceti, scrieti-le direct in romaneste, daca vor afaceri aici sa-si plateasca traducator. Va asigur ca numai asa se rezolva. Le tramura chilotii când sunt luati la intrebari de acolo. Golaneala e aici, cu directorii de aici, fie ca sunt romani sau straini. Eu asa am facut si i-am linistit. Cum calca pe bec scriu la mamica lor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.