Colimator

Se sparge nucleul Mafiei Năstase – Ilici – Israel?

Aparent zilele astea a avut loc cea mai tare lovitură a DNA din ultimii ani, atac asupra nodului de Rețea […]

Aparent zilele astea a avut loc cea mai tare lovitură a DNA din ultimii ani, atac asupra nodului de Rețea ce unește mafia evreiească, clanurile țigănești și kaghebiștii din servicii – punctul de rupere, târfa lui Năstase și a Mafiei evreiești…  Fantastica şi uimitoarea poveste a hrăpărețului Remus Truică şi a desfrânatei și nesăbuitei sale pofte de bani moștenite de la cupidul Adrian Năstase și Clanul său infatigabil.

 

comunistii evrei

Trăgând de fir în jos, de rahatu ăsta cu ochi de Remus Truică, buticar falimentar pârlit ajuns șmecher de Snagov și Monaco, via mafia evreiească cu foste stele de teapa lui Shimon Naor și Sorin Beraru, cadre israeliene, se ajunge la Adrian Năstase, Adrian Petrache, șeful Clanului, Alexandru Bittner, cel care l-a introdus la Năstase pe Truică, gagica lui Bombonel, Eugen Bejinariu fost șef al Protocolului de Stat, fost deputat și general maior pe deasupra, ca Cătălin Voicu, Șobolanul cavernelor, Hrebenciuc, Niro, de la Casa China-România, sponsorul lui Andronic, cumătrul lui Andrei Bădin, creat de niște domnișori evrei pe mână cu domnișorii de la SIE, târfa de serviciu a Clanului, țigăncușa șmecheră de Udrea, intermediară de șpăgi la Microsoft cu al său Cocoșel, țigănoiul care-i cumpăra vila repetentului șef la SRI, Floricică Coldea, criminalul mondial Beny Steinmetz, miliardarul partener cu Soros pe afacerea Roșia Montană, implicat în Rețeaua Amsterdam, mafia evreiească a diamantelor, plus din 2007 partener cu Ministerul Economiei, pe un șmen de stors energie electrică printr-o firmă ce-l cuprinde și pe Marian Daniel Năstase – vicepreşedintele Alro Slatina (patronat de oligarhul ruso-israelian Vitali Machitski), și că tot veni vorba de energie, Rețeaua Truică are tangență și cu Buzăianu, de la Energy Holding, recte Dan Ioan Popescu, adică Secu-KGB, plus avocatul firmei lui Truică, fost la Secu, George Mușat, reprofilat pe activități social-pseudoculturale, gen GDS, prin nevastă, plus alt avocat de renume, partener al unei alte firme de renume, Casa de Avocatură  „Țucă, Zbârcea şi Asociaţii”, Robert Roșu, avocat al lui însuși Băse, cumătrul ”princiarului” Poulică, și la Rețea mai este conectat și Tăriceanu, amploaiatul AVO, via Rudaș Erno, fostul șef al rezidenței maghiare în România, se mai adaugă și Vladimir Cohen, preferatul lui Petre Neulander, și partener cu ginerele lui Măgureanu, Ion Biriș, tot de la SRI, plus cadre nenumărate din coruptul SIE, SRI, rusnaci, mosădei mai mari sau mai mici, după remunerație, Cristi Burci, de la Secu, aripa KGB, Tal Silberstein și Arthur Finkelstein, foşti consilieri israelieni ai lui Călin Popescu Tăriceanu, dar și ai PSD, (Tal Silberstein fiind strategul politic al lui Băsescu, a făcut lobby asiduu pe lângă Băse în proiectul Roşia Montană și tot el a cumpărat drepturile litigioase ale lui Poulică Lambrino, zis şi Prinţul Paul, administrate de evrei via „Țucă, Zbârcea şi Asociaţii”).

Remus Truică, aghiotantul fostului premier Adrian Năstase nu a fost decât un paravan al societății Reciplia ce este deţinută de un offshore, Reciplia LTD, în spatele căruia stă Tahal Group, condus inițial de Amnon Lipkin-Shahak, fostul Șef de Stat Major al Israel Defense Forces și apoi fost ministru al Transporturilor și Turismului, decedat în 2012. Tahal Group are în portofoliu şi firma Globe Trade Center, ce deţine clădirea America House, unde au sediul atât firma Reciplia SRL, cea care a achiziţionat drepturile litigioase de la prinţul Paul, dar şi Casa de Avocatură  „Țucă, Zbârcea şi Asociaţii” și tot în această clădire avea sediul şi firma lui Truică, pe care o administra Marcovici, amploaiatul lui Tăriceanu, TRG Agent de Asigurare. Grupul Tahal este deţinut de Kardan, un holding israelian de investiţii în toată lumea, controlat tot de cadre militare.

Grupul Kardan este acum beneficiarul proprietăților jefuite românilor de către tartorul fostelor întreprinderi de stat spoliate – Sorin Beraru Shmuel, cadru militar israelian. Acestuia i-au fost plasate prin bunăvoința lui Ion Iliescu, patronul total al PSD, și via FPS-ul controlat de Emil Dima, Întreprinderea Filatura Romaneasca de Bumbac, Fabrica de Chibrituri (București), Grupul Industrial Titan (București), Diham (spații comerciale in București), Criortex (Filatura de bumbac din Oradea) – zeci de intreprinderi au fost cumparate pe nimic de la FPS (actualul AVAS) și apoi inchise, utilajele au fost date pe mâna țiganilor, la fier vechi, spatiile golite au fost închiriate, s-au ridicat Mall-uri și complexe imobiliare. Acum, uriașul patrimoniu imobiliar al fugarului Beraru – s-a sustras justiției românești fugind în Israel, este controlat printr-o încrengătura de firme off-shore. O parte (suveica Heratico – Curacao-Amsterdam) afiliată discret, de Kardan.

Ion Iliescu „ cel sărac şi cinstit” a fost artizanul din umbră al întregului Jaf Naţional – el dirijându-i personal atât pe Emil Dima cât şi pe Ovidiu Mușetescu, un alt pion al „privatizării” mai târziu, în al treilea mandat.
Prin Legea privatizării scoasă de Parlamentul lui Ilici şi Brucan s-a înfiinţat Fondul Proprietăţii de Stat, ca singura instituţie împuternicită să privatizeze activele statului – fabrici, uzine, nave, repere majore industriale.
Imediat după alegeri, celebrul şef al Fondului Proprietăţii de Stat, pus de Ion Iliescu personal, Emil Dima, senator FSN de Dâmboviţa, s-a apucat în baza unei legi impuse de Silviu Brucan, în 1991, să distrugă rapid întregul patrimoniu naţional. Ulterior, Emil Dima, după ce a intrat în Top 300 al bogătanilor de stat şi de Partid, a ajuns preşedinte al filialei PDSR Ilfov.
Fondul Proprietatea, condus de Emil Dima, a făcut şi el bucăţi peste 6.000 de întreprinderi ce au fost date pe mâinile unor grupuri ce aparțineau Rețelei – o listă de vreo 300, absolut toţi, în legătură directă cu Securitatea și serviciile rusești și evreiești.
Patrimoniul activelor se afla doar în pumnul lui Emil Dima iar împărţeala o aproba exclusiv Ion Iliescu, căruia Dima i se prezentă la Cotroceni cu lista întreprinderilor ce urmau a fi distruse.
Ilici nu semna nimic, nu scria nimic, nu vorbea mai nimic, ci doar dădea din cap aprobator la anumite nume alese după criterii doar de el ştiute, sau mormăia în barbă ceva neinteligibil când nu-i convenea ceva. Metode specifice manualului KGB după care a fost instruit. El personal n-a lăsat nicio urmă scrisă, în acte, din care să rezulte contribuţia sa directă la nimicirea patrimoniului naţional.

Grupul Kardan este doar unul dintre gupurile mari evreiești care a beneficiat de pe urma Jafului pus la punct de Iliescu cu Roman și Năstase.
Companii din grupul Kardan sunt conduse de foştii consilieri ai lui Tăriceanu, Tal Silberstein şi Arthur Finkelstein, aceștia fiind şi asociaţi cu Truică în mai multe companii. Povestea cu detalii a apărut în ZiuaNews, în 2012, dar pagina nu mai există nici măcar în arhiva print.
Suma pentru care așa zisul prințișor Paul şi-a cesionat toate drepturile – respectiv o parte din averea așa zisei Casei Regale – către domnișorii evrei era de patru milioane de euro iar valoarea reală a bunurilor înstrăinate de acesta este de peste patru miliarde de euro.
Bună afacere.

Mai sunt alte sute de mii de hectare de munți și păduri și terenuri și zeci de mii de imobile retrocedate deja la mișto ba grofilor maghiari, ba unor deținători de drepturi litigioase tot din Israel, tot via Clanul Infracțional PSD – cu Tartorii Hrebe și Ilici la vârf, la care s-a adăugat Clanul lui Băse, Udrea, Cocoș, Niro, cu securiști de top la mijloc, de la Noul SRI, dar și de la Vechiul SRI, al lui Măgureanu și de la vetusta Securitate, cu Iulian Vlad –  de la și mai vechiul KGB.
Să vă zic cine lipsește din „schema” ce-l cuprinde pe Bombonel, Moliceanu și Băse – plus restul haitei securisto-țigănesco-evreiești?
Păi cum cine?
Oprea! Ăsta să-i fi dat pe toți în gât? Tocmai el, Șeful Mafiei personale a lui Năstase, cum bine zicea Băse, când zicea?

Să nu uităm cine-i Tătucu tuturor  –  Ion Ilici Iliescu, cel care l-a decorat la Cotroceni pe Remus Truică în 2004 cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler… Cu așa cavaleri îți vine să arunci sabia și să treci pe secure!

Nababul Remus Truică.

Nababul Remus Truică.

Cavalerul și-a amenințat soția cu ranga, de față cu fetițele, i-a ciordit cardurile și l-a angajat pe venalul grețos de Valeriu Stoica, lichidatorul proprietăților românești să-l apere. Mica sa avere de cavaler era un palat de vis, ridicat în Pădurea Snagov, pe o suprafaţă de două hectare, un apartament în Monte Carlo, un iaht de 7 milioane €, o vilă în Caraibe, o maşină Ferrari, de peste 330.000 €, un Mercedes SL 500, de 90.000 €, un Mercedes SLR, de aproape 500.000 €, Range Rover Super Charged de peste 100.000 € şi un Aston Martin de 150.000 €. S-ar putea spune despre Truică ăsta că e și un soi de haiduc, fura de la bănci, în calitate de iniţiator al grupului infracţional organizat care obținea credite bancare în baza unor documente false de la BRD. În Dosarul BRD, mai sunt anchetaţi de DIICOT pe lângă El Capo, locotenentul lui Adrian Nastase, alde Remus Truică și Adrian Sârbu şi Sorin Roşca Stănescu.

Cum a ajuns răhățelul pârlit de Truică, lansat în bizniz cu un chioșc cu mezeluri, falimentar și ăla și apoi cu o cămăruță cu calculatoare cu jocuri și internet? Prin nevastă-sa ce avea o relație strânsă cu Emil Nell Cobar, fiul unui grafician din vremea comunistă, Nell Cobar, coleg de activitate cu Jules Perahim, de la NKVD, respectiv URSS, ambii evrei bolșevici la bază și cu ceva talente artistice. Și nu numai artistice, ca dovadă progenitura.
Emil Nell Cobar era combinat cu un alt evreu, ce-i plătea un fel de rentă lui Năstase de mic, până să ajungă premier, Alexandru Bittner pe numele său, unul dintre prădătorii din aripa PSD. Bittner l-a introdus la Năstase pe Truică pe post de curea de transmisie de încredere, iar acesta percepea și căra șpăgile, sacii cu bani, literalmente saci cu bani nu la figurat.

Ilici – punctul de legătură dintre mafia evreiească și cea țigănească, a fost păpușarul tuturor combinațiilor antiromânești. „Bunelul, Vasili Ivanovici, era bolşevic, fost puşcăriaş, evreu fugit din Rusia…Am convieţuit cu ţiganii, de care nu mă deosebeam deloc, în Olteniţa. Petreceam mult timp prin casele lor, mai ales că arătam cam la fel ca puradeii lor.” (fragment din autobiografia lui Ion Iliescu, http://www.historia.ro/…/traseul-lui-ion-iliescu-copilul-ne…). Maricica Serediuc, mama lui Ilici, era țigancă de origine bulgară din neam de căldărari.
Gașca asta de,căldărari, poponari, ovreiași, masonei, securiști – cu toții cu ură mare pe trecutul României, erau/sunt ff interesați de activul imobiliar al…Casei Regale.
Iată aici lista proprietăților aflate în vizor (listă dispărută din arhiva ZiuaNews, unde a fost publicată inițial)
Ziua News a prezentat toate bunurile care aparţin Casei Regale a României pentru care au fost începute, la nivelul anului 2006, procedurile de restituire, fie administrative, fie judiciare, cesionate, printr-un simplu contract, numărul 299, din 1 noiembrie 2006, companiei Reciplia şi lui Truică.
• Teren – 8.000 de metri pătraţi, lângă „Mina Minovici”, în Bucureşti
• 52 de hectare de teren în Bucureşti, strada Jandarmieriei
• Teren – 2.000 de metri pătraţi, în Năvodari
• Ferma Regală „Băneasa”, plus 28,63 hectare
• Imobil în Bucureşti, strada Ion Ionescu de la Brad
• Staţia de montă de la Băneasa, plus 25 de hectare aferente, vecin cu Hipodromul „Băneasa”
• Teren de 2,66 hectare la Năvodari
• Moşia Regală Copăceni – 118,10 hectare – Comuna 1 Decembrie 1918
• Moşia Cocargeaua – Ialomiţa – 7.454 de hectare
• Balta Ezeru Mostiştea – comuna Mănăstirea – 1.062 hectare
• Balta Boian Sticleanu şi pădurea Vărăştii de Baltă – 2.436 de hectare, plus 3.500 hectare apă, 170 hectare trestie
• Moşia Zorleni (Vaslui) – 1.577 hectare
• Teren de 3.165 hectare, comuna Mănăstirea, Călăraşi
• Teren de 2.002 hectare, Chinciu Spanţov, Călăraşi
• Via Regală „Cotnari”, inclusiv Castelul, 13 hectare
• Via şi pepiniera „Murfatlar”, 72 de hectare din comuna Murfatlar, Constanţa
• Teren de 30 de hectare – pădurea Snagov
• Teren de 67 de hectare plus imobilul din Scroviştea
• Teren forestier de 596,20 de hectare în Mănăstirea, Călăraşi
Palatul Elisabeta, sediul PDL şi intrarea de la Cotroceni, vândute de Paul
Lista cu imobilele date lui Truică şi companiei Reciplia SRL este una de-a dreptul spectaculoasă
• Imobilul din Eroii Sanitari, numărul 18, intrarea în Palatul Cotroceni
• Podgoria „Tohani”, Valea Călugărească
• Imobilul Bibliotecii Universitare, Piaţa Revoluţiei
• Imobilul Ambasadei Iranului, Lascăr Catargiu, nr. 39
• Imobilul de pe strada Latină, nr 10
• Palatul Elisabeta – Parcul Herăstrău
• Grajdul de cai de curse, Hipodromul Băneasa
• Imobil, fostul sediu al Fundaţiei „Ferdinand”, Iaşi
• Sediul ING Bank, Bulevardul Kiseleff, nr. 13
• Imobil Aleea Modrogan, numărul 1, sediul PDL
• Imobil Aleea Alexandru, numărul 18, sediul MAE
• Teren de 448 metri pătraţi, plus imobil, strada Gogol, Sector 1
• Teren, plus imobil, 506 mp, strada Mircea Eliade, nr. 12
Moşiile de la Balcic, vândute printr-un act adiţional

truica_si_paul_64369400

În 4 aprilie 2007, la contractul iniţial semnat între Reciplia, prin Remus Truică şi prinţul Paul, a fost semnat un act adiţional, care prevedea cesionarea drepturilor asupra unor bunuri din Bulgaria, ale Casei Regale. Iată lista:
• Palatul Regal „Balcic”
• Vila „Malvi Dalga”
• Casa Suitelor
• Pavilioanele ce înconjoară Palatul Regal
• Biserica, templul şi capela „Stella Maris”
• 24 de hectare, plus 4.800 de metri pătraţi, teren aferent Palatului Regal
• O cotă de 65% din 185 de hectare aparţinând Domeniului Regal
Prin cel de-al doilea act adiţional, încheiat în 4 octombrie 2007, Paul a cesionat către Reciplia, reprezentată de Truică, încă o serie de moşii şi terenuri, dar şi clădirea SRI de astăzi, cu menţiunea că Paul a precizat că pe aceasta doreşte să o păstreze, plătind 50% din valoarea acesteia către Reciplia. Iată lista:
• Vila Lupescu, actualul imobil SRI, imobil, plus teren
•Teren de 536, 90 hectare la Banloc
• Moşia Regală Broşteni, plus 39.885 hectare
• Un teren de 20, 50 hectare
• Castelul Medieşu Aurit, Satu Mare
• Castelul de vânătoare Poiana Itcanilor, compus din 40 de camere, plus 50 hectare teren din comuna Valea Putnei
• Castelul de vânătoare Lăpuşna, plus 4 hectare de teren în Mureş
• Moşia Regală Tersig, plus 709 hectare teren forestier în Caraş-Severin
• Pădurea Hereasca, 34,81 hectare în Călăraşi
• Două imobile în Sinaia
ZIUAnews prezintă, în continuare, lista proprietăţilor care i-au aparţinut lui Carol al II-lea şi la care ar avea drept de moştenire atât Regele Mihai, cât şi fiul lui Carol Mircea Grigore, prinţul Paul de România.
• Ferma „Băneasa”, judeţul Ilfov: 28,43 hectare teren agricol, plus herghelie cu 28 cai şi 8 tineret pursânge englez şi 15 iepe pursânge englez şi următoarele autovehicule: 1 camion Chevrolet şi 1 bicicletă.
• Moşia „Mănăstirea”, judeţul Ilfov: 3.165,87 hectare teren agricol, plus 46 cai lipitani pursânge englez şi următoarele autovehicule: 4 camioane autocar (2 defecte), 1 turism Jeep Willys şi 1 motocicletă (moşia Mănăstirea).
• Moşia „Mănăstirea”, judeţul Ilfov: 596,20 hectare de pădure, cu întreg inventarul necesar exploatării.
• Scroviştea, judeţul Ilfov: 16,38 hectare teren agricol, cu întreg inventarul necesar exploatării, inclusiv 1 camion Ford şi 1 bicicletă.
• Ferma „Snagov”, judeţul Ilfov: 29,50 hectare teren agricol (inclusiv vie şi livadă), cu întreg inventarul necesar exploatării, inclusiv 1 camion Autocar (ferma Snagov, teren arabil, vie şi livadă de pomi fructiferi).
• Domeniul Broşteni, judeţul Neamţ: 39.885,38 hectare de pădure, cu inventarul respectiv, inclusiv următoarele autovehicule: 1 camion Ford şi 1 turism Jeep.
• Palatul Snagov, compus din 1 corp cu 25 camere, inclusiv parcul şi bazinul din faţa castelului, cu inventarul respectiv.
• Palatul de la Scroviştea, compus din patru corpuri, cu un total de 210 camere, (palatul şi anexele în curs de construcţie), precum şi toate materialele de construcţie.
• Castelul Medieşu Aurit, judeţul Satu Mare, compus din 1 corp
• Castelul Lăpuşna, judeţul Mureş, 6 corpuri cu un total de 23 de camere.
• Casa de vânătoare de la Lăpuşna: un corp cu un total de 40 camere, inclusiv parcul de 4 hectare.
• Comuna Scroviştea, Ilfov: 7 corpuri de clădiri rurale cu un total de 43 de camere cu inventarul respectiv.

Asta-i doar o mică parte din patrimoniul României vizat și tocat… Dacă nu se va apuca cineva să-i toace cu adevărat pe jefuitori, vom rămâne curând în pielea goală, și vânduți și f…tuți, exact cum visează  „tinerii frumoși și liberi”, papagalii lui Tatiana Muingiu, Cernea, Macovei, Cioloș, Iohannis, Soros etc…

                                                                                                                         George RONCEA

 

 

 

 

                                       Comunicat DNA

10 decembrie 2015 
Nr. 1938/VIII/3 

                                                          COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 09.12.2015 și 10.12, 2015, a următorilor inculpaţi:

TRUICĂ REMUS, om de afaceri la data faptelor şi în prezent, pentru comiterea infracţiunilor de:
– constituirea unui grup infracţional organizat,
– trafic de influenţă
– spălare a banilor
– complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit cu consecinţe deosebit de grave
– dare de mită,

ROȘU ROBERT MIHĂIŢĂ, avocat partener în cadrul unei case de avocatură, pentru comiterea infracţiunilor de:
– constituirea unui grup infracţional organizat,
– trafic de influenţă,
– complicitate la spălarea banilor,
– complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit cu consecinţe deosebit de grave,

ANDRONIC DAN CĂTĂLIN, consultant politic, jurnalist, pentru comiterea infracţiunilor de:
– constituirea unui grup infracţional organizat, în forma aderării;
– complicitate la trafic de influenţă,

MARCOVICI MARIUS ANDREI, administrator al unei societăți comerciale, consilier pentru comiterea infracţiunilor de:
– constituirea unui grup infracţional organizat,
– complicitate la trafic de influenţă,
– spălarea banilor,

MATEESCU LUCIAN CLAUDIU, pentru comiterea infracţiunilor de:
– constituirea unui grup infracţional organizat, în forma aderării
– complicitate la trafic de influenţă,

Din ordonanța întocmită de procurori a rezultat că există date şi probe potrivit cărora :
Începând cu luna noiembrie 2006, inculpatul Truică Remus, Roșu Robert Mihăiţă și alte persoane au constituit un grup infracţional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de o persoană interesată, prin oferire de bani/bunuri persoanelor din cadrul autorităţilor/instituţiilor deţinătoare a acestor proprietăţi, instigarea şi complicitatea la săvârşirea, de către aceste persoane, a infracţiunii de abuz în serviciu, prin punerea la dispoziţie şi semnarea înscrisurilor necesare, traficarea influenţei reale asupra funcţionarilor publici.
Inculpații Andronic Dan, Marcovici Marius Andrei şi Mateescu Lucian au aderat la grupul infracţional: primii doi în anul 2007, ultimul în anul 2011.
De la data constituirii, membrii grupului au fost permanent implicaţi în activitatea infracţională şi s-au informat reciproc, direct sau indirect, asupra evoluţiei şi realizării interesului urmărit prin faptele comise, stabilind de comun acord strategia de urmat şi găsind împreună soluţiile cele mai economice pentru grup. De asemenea, membrii grupului au păstrat în permanenţă contactul cu persoana cumpărătoare de influenţă, dându-i de fiecare dată asigurări asupra succesului demersului infracţional.
Rolul inculpatului Truică Remus în cadrul grupului a fost esenţial, în sensul că persoana, reputaţia şi susţinerile acestuia au fost determinante în convingerea persoanei interesate pentru cumpărarea influenţei. Pe de altă parte, inculpatul Truică Remus a prezentat „afacerea” celorlalți membri ai grupului, hotărând împreună cu aceştia să se implice în realizarea demersului infracţional, singura cale în obţinerea bunurilor pe care persoana interesată le revendica în mod nelegal. De asemenea, a acţionat ca mandatar al unei societăți comerciale în actele întocmite cu cumpărătorul de influență, s-a întâlnit în mod repetat cu acesta pentru a discuta stadiul demersurilor întreprinse, a negociat cu aceştia în interesul grupului, a discutat cu inculpatul Roşu Robert, avocat, pentru întocmirea documentelor necesare creării aparenţei de legalitate, s-a prezentat în faţa autorităţilor în numele cumpărătorului de influență, a discutat cu notari şi avocaţi pentru întocmirea de înscrisuri necesare revendicărilor, şi-a traficat influenţa în mod real şi a corupt funcţionari pentru atingerea scopului urmărit.
În acest context, începând cu anul 2006 i-a promis cumpărătorului de influență că poate să îi recupereze averea revendicată nelegal, pretinzând că are relaţii în lumea politică şi în justiţie la cel mai înalt nivel (consilier al primului ministru, serviciile unei firme de avocatură de top, prin care influenţa poate ajunge chiar la ÎCCJ), cerând în schimb o parte considerabilă din această avere, atât pentru el cât şi pentru membrii grupului, între 50 – 80% din fiecare bun care va fi obţinut.
În realizarea scopului grupului, inculpatul Truică Remus împreună cu ceilalţi membrii a grupului şi cu cumpărătorul de influenţă au ascuns apoi natura ilicită a înţelegerii prin încheierea, la data de 1 noiembrie 2006, a unui contract de cesiune, cu privire la bunurile aflate în proceduri administrative sau judiciare de restituire a proprietăţii. Contractul a fost încheiat între cumpărătorul de influenţă şi o societate comercială reprezentată de Truică Remus. În concret, acest contract redactat de inculpatul Roşu Robert prevede că persoana cumpătătoare de influență, în calitate de cedent, transmite/cesionează fără nicio rezervă, cu titlu oneros, toate drepturile sale prezente şi viitoare asupra unor bunuri imobile, enumerate şi identificate în contract (între care şi „Ferma Băneasa”, teren în suprafaţă de 28,63 ha). Societatea comercială reprezentată de Truică Remus se obligă să plătească, în anumite condiţii, o sumă de bani şi să asigure sprijin şi asistenţă în legătură cu bunurile aflate în proceduri administrative sau judiciare de restituire. Ulterior, ca urmare a acestui act, inculpatul Truică Remus a semnat alte înscrisuri/contracte prin care s-a urmărit ascunderea provenienţei bunurilor retrocedate.
Printre bunurile pretinse cumpărătorul de influență s-a numărat şi Ferma Băneasa pentru care a depus o notificare în anul 2002, fără ca până la preluarea „afacerii” de către acest grup infracțional să se primească vreun răspuns.
În cursul anului 2008, ca urmare a notificării susmenţionate având ca obiect Ferma regală Băneasa, transmisă spre soluţionare Institutului pentru Cercetare Dezvoltare pentru Protecţia Plantelor București, inculpatul Truică Remus, a acționat în aşa fel încât, prin intermediul unor persoane, să îi determine pe membrii consiliului de administraţie al institutului să aprobe, în mod vădit nelegal, solicitarea cumpărătorului de influență. Ulterior, prin decizia nr. 30 din 26.09.2008 s-a dispus, cu încălcarea dispoziţiilor din Legea nr.10/2001, restituirea în natură a Fermei regale Băneasa, în aceeaşi zi, 26.09.2008, fiind încheiat un protocol de predare – preluare. Decizia de restituire este abuzivă, cererea nefiind însoţită de documente justificative din care să rezulte calitatea de moştenitor îndreptăţit sau incidenţa Legii 10/2001 raportat la situarea terenului, iar acesta nu a fost identificat potrivit legii.

Prin această activitate infracțională s-a cauzat un prejudiciu în dauna statului român de 135.874.800 euro (echivalent a 500.399.713 lei), sumă care reprezintă totodată folos necuvenit pentru cumpărătorul de influență, Truică Remus şi asociaţii acestuia în grupul infracţional.

Pentru a obţine acest bun imobil, Truică Remus l-a convins pe directorul institutului să sprijine această solicitare, deşi documentaţia depusă era incompletă, expertiza era efectuată formal, oferindu-i în schimb foloase necuvenite constând în plata unei excursii în străinătate pentru patru persoane.

Inculpaților TRUICĂ REMUS, ROȘU ROBERT MIHĂIŢĂ, ANDRONIC DAN CĂTĂLIN, MARCOVICI MARIUS ANDREI și MATEESCU LUCIAN CLAUDIU li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentați, la data de 10 decembrie 2015, la Curtea de Apel Braşov, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

                                               BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

5 Comments

 1. GRIGORE-ARSU CLAUDIA-MARIA

  ”’Corpul social e atat de afanat incat,ca soparlele,se furiseaza la conducere si ajung acolo impostori.Exista fisuri in aparatul social si de stat prin care se prelinge incet,inevitabil,impostura.Chiar si in cele mai stralucite cetati.”’ PETRE TUTEA””

 2. Ana

  Dar mafia basescu si lohanis cind se sparge ?

 3. popescu misu

  Spulberand atatea bogatii ale tarii nu inteleg de ce nu sunt incadrati la actiuni de SUBMINARE A ECONIMIEI NATIONALA, ACTIUNI DE SUBMINARE A SECURITATII NATIONALE
  eGO

 4. GORUN

  @ popescu misu – deoarece ei sunt la butoane cu ajutorul unui „popor de idioti”, cum spunea Petre Tutea in mai 1990.

Trackbacks / Pings

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *