Abuzuri

Se șterg urmele pentru cea mai gravă faptă a lui Iohannis: S-a topit dosarul Judecătoriei Sibiu prin care FDGR a fost recunoscut ca succesor al organizația nazistă Grupul Etnic German! A dispărut și interpelarea senatorului Ioan Ghișe pe același subiect!

       Cel mai grav dosar al lui Klaus Iohannis a fost topit Toată agitația mediatică privind casa obținută […]

 

     Cel mai grav dosar al lui Klaus Iohannis a fost topit

Toată agitația mediatică privind casa obținută ilegal de  Klaus Iohannis, înainte de a fi ceea ce este, pare făcută anume pentru a ascunde sub preș cel mai grav dintre dosarele sale, survolat destul de expeditiv de media mainstream. 

În data de 23.08.2014, revista CERTITUDINEA, preluând informații din spațiul public (Justițiarul.ro), publica articolul „Klaus Iohannis, un nazist cu acte în regulă, candidat la președinție”. Reluăm pe scurt povestea acestei spețe.   

Pe 26 februarie 2007, Hans Klein (preot evanghelic şi consilier local F.D.G.R.), în calitatea sa de preşedinte al organizaţiei municipiului Sibiu a Forumului Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.), a depus la Judecătoria Sibiu o Cerere de chemare în judecată împotriva municipiului Sibiu, reprezentat de primarul Klaus Iohannis (şeful lui Klein în F.D.G.R., Iohannis fiind preşedintele organizaţiei la nivel naţional!) şi Consiliului Local Sibiu, unde F.D.G.R. avea majoritate absolută la acea dată: 16 consilieri (printre care şi „petentul” Hans Klein) din totalul de 23. Iată ce cerea Hans Klein în acţiunea civilă depusă la Judecătoria Sibiu: „Vă rugăm să constataţi calitatea de succesor în drepturi al organizaţiei noastre faţă de Grupul Etnic German (Deutsche Volksgruppe)”

Prin sentința civilă nr. 2790, din 28 mai 2007, emisă de Judecătoria Sibiu (prin  judecătoarea Maria Morar), Forumului Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.) i s-a recunoscut calitatea de „succesor în drepturi  al Grupului Etnic German (Deutsche Volksgruppe)”.

Problema nu este atât sentința în sine, cât faptul că Deutsche Volksgruppe era o organizație nazistă, desființată de regele Mihai prin  Decretul – Lege nr. 485 din 7 octombrie 1944, în conformitate cu Convenția de Armistițiu din 12 septembrie 1944, la care România era parteAceastă Convenție prevedea, la articolul 15, dizolvarea organizaţiilor pro-hitleriste de pe teritoriul românesc. Așadar, candidatul la președinție Klaus Iohannis a reînființat, în 28 mai 2007, o organizație nazistă, a devenit președinte al acesteia și a încălcat două legi cu termen de scadență sine die: una internațională (Convenția de Armistițiu din 12 septembrie 1944) și una națională (Decretul-Lege nr. 485 din 7 octombrie 1944). Scopul acestui artefact juridic era retrocedarea unor clădiri care au aparținut Grupului Etnic German, confiscate prin lege.

Pentru ca F.D.G.R. să intre în posesia acestor proprietăți, Klaus Iohannis devenit, pe cale de consecință, împreună cu întregul Forum Democrat al Germanilor din România, nazist cu acte în regulă. Între timp a ajuns președinte al al României.

Șirul de „legalități” nu s-a oprit aici. Anul acesta (2016) senatorul ALDE Cristiana Anghel a făcut o solicitare către Judecătoria Sibiu (aceasta, la rândul ei, către Arhivele Naționale Sibiu) prin care cerea o copie integrală a dosarului. Răspunsul este unul neașteptat: DOSARUL A FOST TOPIT! Iată documentele (Click pe imagini pentru mărire!):

Concluziile se impun de la sine. Mă frământă totuși o întrebare: având în vedere că Grupul Etnic German (Deutsche Volksgruppe) a fost o organizație nazistă desființată prin lege iar Forumul Democrat al Germanilor din România a devenit, prin sentință judecătorească, „succesor în drepturi” al Deutsche Volksgruppe, oare InstitutulNaţional pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel are vreun punct de vedere față de această situație? În caz contrar, înseamnă că Institutul Wiesel are o problemă cu românii, nu cu nazismul sau cu sancționarea Holocaustului.

                                                                                                               Miron Manega

Sursa: CERTITUDINEA

BIBLIOGRAFIE: Justitiarul.roCertitudinea.roAncheteonline.ro

 

    Interpelarea lui Ioan Ghişe despre moştenirea Grupului Etnic German a dispărut

Pe 26 iunie 2013, senatorul PNL Ioan Ghişe a adresat o interpelare prim-ministrului de atunci, Victor Ponta, referitoare la restituirea către FDGR a patrimoniului ce a aparţinut Grupului Etnic German, organizaţie declarată ca fiind fascistă. În mod surprinzător, această interpelare a dispărut din fişa senatorului Ioan Ghişe! Iată captura fişei de senator a acestuia (Click pe imagine pentru mărire!):

După cum se vede în partea stîngă, în dreptul capitolului „Interpelări adresate prim-ministrului“ este trecută cifra 4, deşi în desfăşurător întîlnim 6 interpelări ale senatorului Ioan Ghişe. Dar, surpriză! Între cele şase interpelări ale lui Ioan Ghişe către prim-ministru nu se regăseşte interpelarea din 26 iunie 2013, referitoare la retrocedarea patrimoniului Grupului Etnic German către Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR)! Aceasta, pur şi simplu, a dispărut de pe site-ul Senatului, din fişa de senator a lui Ioan Ghişe.

Contactat de redacţia noastră, Ioan Ghişe ne-a declarat în exclusivitate: „Incredibil! Extraordinar! Asta, în mod sigur, este mîna serviciilor, care controlează birourile de informaţii clasificate de la Parlament. Eu nici n-am mai urmărit subiectul. Dar aveţi dreptate, este ca şi cum s-ar scoate ceva din Monitorul Oficial! Documentele şi răspunsurile la interpelări trebuie să apară pe site-urile Parlamentului, mai ales că toate trebuie să apară şi în Monitorul Oficial, partea a IV-a.  Sînt atît de sătul de chestiile astea… Vă mai spun că atunci cînd m-au aruncat de la Cotroceni în 2012, procurorii au amînat soluţionarea plîngerii mele pînă cînd faptele s-au prescris. Horia Şelaru, cel care m-a audiat la Parchetul General, a fost făcut de Băsescu judecător la ÎCCJ, iar după trei ani, dosarul a fost transferat de la Parchetul General la Parchetul Militar. Audierea mea, făcută de Şelaru, a dispărut de la dosar! Revenind la ce mi-aţi spus acum despre interpelarea mea din 26 iunie 2013, faptul că a dispărut este o dovadă a intervenţiilor oculte care s-au intersectat cu subiectul!“.

Din fericire, textul interpelării lui Ioan Ghişe a fost publicat integral în aceeaşi zi de Cotidianul,   fiind reluat a doua zi de Ziua de Vest (https://www.ziuadevest.ro/senatorul-ioan-ghie-romania-restituie-forumului-democrat-al-germanilor-un-patrimoniu-imobiliar-care-a-aparinut-unei-organizaii-naziste/), astfel că acum, cînd subiectul retrocedării patrimoniului Grupului Etnic German către Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR), care a fost condus chiar de Klaus Iohannis, a fost readus în actualitate de publicarea ordonanţei de clasare a dosarului, putem să vedem ce scria în interpelarea sa senatorul Ioan Ghişe. Iată textul interpelării:

„Senatul României

Grupul parlamentar al Partidului Naţional Liberal

Autorul interpelării – prof. Ioan Ghişe, senator liberal de Braşov.

INTERPELARE – Privind restituirile fostelor proprietăţi ale GEG (Grupului Etnic German) către FDGR (Forumul Democrat al Germanilor din România) şi către alte grupări ale minorităţilor etnice

Stimate domnule prim-ministru, deputat Victor Ponta,

FDGR (Forumul Democrat al Germanilor din România) a fost recunoscut prin Decizia Judecătoriei  Sibiu drept persoană juridică ce continuă juridic GEG (Grupul Etnic German), organizaţie nazistă care a fost desfiinţată prin Decretul-lege nr. 485 din 7 octombrie 1945, la fel ca toate celelalte organizaţii naziste.

Acest Decret a fost obligaţia României faţă de Aliaţi prin Convenţia de Armistiţiu din 1944 concretizată prin semnarea Tratatului de Pace de la Paris între România şi Aliaţi la 7 feb. 1947.

Dacă România restituie acum către FDGR un patrimoniu imobiliar care a aparţinut unei organizaţii naziste, GEG, desfiinţată prin lege în 1945, apare în mod logic întrebarea: De ce nu s-a pus în recenta întîlnire de la Berlin, între cancelarul german şi premierul român, problema compensării datoriei de cliring din 1945 a Germaniei faţă de România cu averile restituite acum?

Potrivit Legii 165 din 2013, confiscarea imobilelor în 1945 de către statul român NU a fost abuzivă; şi atunci: Care sunt CHELTUIELIELE statului român pentru CHIRII ÎN IMBOBILELE RESTITUITE, dacă ACUM RESTITUIE proprietăţile imobiliare de miliarde de euro către FOŞTII PROPRIETARI, însă România nu îşi recuperează datoria confirmată a Germaniei faţă de România, creanţe estimate la nivelul a 16-18 miliarde euro, în valută actualizată? În ce anume, concret, constă cîştigul României?

Bucureşti, 26 iunie 2013

Ioan Ghişe, senator liberal de Braşov“.

Dispariţia acestei interpelări către premierului de atunci, Victor Ponta, nu poate fi pusă pe seama unei banale erori a personalului tehnic, ci, mai degrabă, aşa cum spune chiar fostul senator, este consecinţa unei operaţiuni menite să ascundă subiectul.

Trebuie amintit, astfel, contextul din acea perioadă:

– majoritatea parlamentară era asigurată de USL, adică de alianţa PSD – PNL, care a generat guvernul condus de Victor Ponta;

– în opoziţie se afla PDL, partid care avea să fuzioneze cu PNL abia în anul următor, mai exact, în 2014, după ruperea USL.

Cu alte cuvinte, este ciudat că, la interpelarea lui Ioan Ghişe, premierul Victor Ponta nu-i răspunde, deşi era vorba despre un senator din alianţa de guvernare (USL). Putem spune deci că, din motive necunoscute, Victor Ponta a evitat să se pronunţe asupra felului în care patrimoniul fostului Grup Etnic German (Deutsche Volksgruppe) a fost transferat către FDGR!

Preşedintele Senatului era, la data depunerii interpelării, Crin Antonescu, cel care, în 20 februarie 2013, îl propusese pe Klaus Iohannis pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL. Într-un interviu pentru DC News din 27 noiembrie 2014, Crin Antonescu avea să recunoască: „I-am spus la plecare [lui Victor Ponta, n.r.]: vezi, nu vrei să-l pui pe Iohannis vicepremier. Cine știe ce altceva va ajunge Iohannis și s-ar putea să te coste și mai mult decât faptul că nu l-ai pus vicepremier“!

Aşadar, ascensiunea lui Klaus Iohannis a fost o operaţiune despre care liderii politici şi „structurile“ ştiau, planul acesta fiind acceptat şi de către „partenerii“ externi. Acesta pare să fie motivul pentru care subiectul „FDGR – Grupul Etnic German“ era considerat intangibil!

De aici şi felul în care s-au soluţionat plîngerile penale formulate împotriva mult contestatei moşteniri a patrimoniului Grupului Etnic German de către FDGR, deşi se cunoştea bine că GEG fusese o organizaţie fascistă!

Ciudat este că nici una dintre cele două instituţii (Institutul „Ellie Wiesel“ şi Centrul pentru monitorizarea şi combaterea antisemitismului din România), care pretind că monitorizează acţiunile antisemite, nu au avut nici o reacţie faţă de sentinţa judecătoriei Sibiu din 28 mai 2007, deşi s-au revoltat public pentru cîte o denumire de stradă sau vreo statuie care-l reprezenta pe un simpatizant legionar!

Dispariţia din fişa senatorului Ioan Ghişe a acestei interpelări ce viza modul în care FDGR a devenit moştenitoarea Grupului Etnic German nu face altceva decît să demonstreze că în spatele întregii „operaţiuni“ se ascund jocuri politice la nivel înalt, pe care „cineva“ nu le vrea discutate în faţa opiniei publice.

Primul care ar fi trebuit să ne spună ceva despre acest subiect este chiar preşedintele Klaus Iohannis, căci el a fost atît preşedintele FDGR, cît şi primarul Sibiului atunci cînd s-a dat sentinţa la Judecătoria Sibiu, mai ales că, la alegerile prezidenţiale de anul viitor, acesta va fi, în mod sigur, principalul subiect al dezbaterilor publice. Dar, cel puţin pînă acum, Klaus Iohannis tace, amplificînd suspiciunile ce planează asupra acestui subiect.

                                                                                                                  Ion SPÂNU

Sursa: COTIDIANUL

 

Citiți toată istoria reactivării unei organizații hitleriste la Sibiu prin declararea FDGR-ului ca succesor al Grupului Etnic German, o să găsiți aici și dovezile zguduitoare ale acestei acțiuni revizioniste unice în Europa: „Justițiarul”, prima publicație care a scris despre reactivarea organizației hitleriste Grupul Etnic German de către Klaus Werner Iohnnis!

1 Comment

  1. gigimutu

    chiolhannis tace, normal,

    ca cctul in iarba, se stie cu musca pe caciula!!!

    prostilor, nu-l mai votati pe ciumetele asta, sa mearga la pirnaie pentru toate matrapazlacurile pe care le-a facut!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.