Atitudini

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii dă de pământ cu impostorul Iohannis și îl acuză de ingerințe deosebit de grave la adresa independenței justiției

                        COMUNICAT DE PRESĂ referitor la afirmațiile Președintelui României […]

                        COMUNICAT DE PRESĂ

referitor la afirmațiile Președintelui României ce încalcă în mod grav independența și prestigiul justiției

 

În raport de afirmațiile Președintelui României formulate în data de 28 august 2019, cu ocazia respingerii propunerii de numire în funcția de ministru al justiției a unui judecător, Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii condamnă public astfel de acte ca fiind ingerințe deosebit de grave la adresa independenței justiției.

Secția pentru judecători subliniază în mod ferm că motivarea prezentată public de către Președintele României pentru justificarea respingerii propunerii în funcția de ministru al justiției a unui judecător, prin referiri nejustificate și nedovedite cu privire la independența și probitatea sa profesională, reprezintă o încălcare gravă a independenței și prestigiului justiției.

Consiliul Superior al Magistraturii și puterea judecătorească, prin instanțele judecătorești, sunt singurele autorități îndreptățite prin dispozițiile expres prevăzute în Constituție și în legislația organică să decidă dacă un judecător are sau nu toate calitățile cerute de dispozițiile legale pentru exercitarea funcției.

Afirmațiile Președintelui României la adresa persoanei propuse pentru funcția de ministru al justiției, persoană care a îndeplinit funcția de judecător mai mult de 19 ani, reprezintă, în lipsa oricărei constatări a veridicității acestora în cadrul mecanismelor legale și constituționale anterior amintite, un vădit atac la adresa independenței și prestigiului justiției.

Secția pentru judecători a subliniat în nenumărate ocazii și reiterează în circumstanțele actuale că, indiferent de climatul social și politic, reprezentanții instituțiilor statului trebuie să dea dovadă în discursul public de echilibru și prudență, iar nicio situație nu poate justifica încălcarea garanției constituționale a independenței justiției.

Nu în ultimul rând, Secția pentru judecători consideră că programul propus de candidatul respins pentru Ministerul Justiției ar fi contribuit la îmbunătățirea condițiilor din justiție și este condamnabil că disputele politice au fost considerate mai importante decât dezvoltarea unui sistem de justiție mai bun în folosul cetățeanului.

                                     Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii

 

 

1 Comment

  1. gigimutu

    pai ce,

    pe chiolhannis il intereseaza cetateanul de rind? pe el numai de imbuibatii lui si de strainii ale caror interese le slujeste il intereseaza, minca-l-ar cainii!!!
    cat despre sloganul de pe reclamele lui chiolhannis, ” Romania normala ”, pai Romania nu mai este normala cel putin de pe vremea chiorului de base!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.