Atitudini

Securitatea era mic copil pe lângă noua poliție politică instrumentată de SRI

                  Scrisoare deschisă către cei 66% Am părăsit România în 1987, am […]

 

                Scrisoare deschisă către cei 66%

Am părăsit România în 1987, am fost declarat „trădător de țara”, da’ am scăpat de comuniști și de securiști, nu mai era loc de întors, dacă mă întorceam ajungeam în pușcarie! (Pentru cei „plecați de-acasă la muncă”, nu în exil politic: De-aia vă spun eu că voi nu sînteți „diaspora”, ci migranți economici!) A venit „Revoluția” și puteam să mă întorc liniștit în țara, fără să-mi fie frică de pușcărie! Trecem peste episodul cu reproșurile „N-ai fost cu noi la Revoluție!”, atunci toți erau revoluționari. Cînd le-am spus c-a fost lovitură de stat s-au supărat, acum toată lumea știe c-a fost lovitură de stat.

După cei 32 de ani de când am plecat, aș putea să spun că-s mai deștept cu 32 de ani ca mulți, da’ n-o spun, că-s modest. Da’ nu asta voiam să vă spun, voiam să vă spun cum era atunci, imediat după eveniment… Milițienii deveniți polițiștii îți vorbeau politicos de la trei metri distanță, stăteau un pic aplecați în față, cu mîinile la spate și-ți evitau privirea. De securiști nu vă mai zic, că dispăruseră total, sînt sigur că mulți au fugit de prin orașele în care lucrau și unde puteau fi recunoscuți! Știți de ce? Pentru că le era frică de mînia oamenilor.

Da, vestiții securiști de frică cărora tremura toată lumea atunci se cufureau pe ei de frica. Voi înțelegeți ce vă spun eu aici? De ce vă spun eu asta? Păi, acum securitatea e mai a dracu’ de zece ori ca atunci și asta se întîmpla doar din cauza poporului! Da, pentru că poporului de viteji îi țîțîie curu’ cînd aude de SRI!

Băi, voi ați văzut vreodată cum se comportă o gospodină cînd vede un șoricel? Exact așa sînt securiștii ăștia, ăștia-s soricelu’ , băi! Cum să trăim noi cu frică de ei? De ce? Ei sînt o mînă de javre și noi sîntem cei mulți! Ei lucrează pentru noi și pentru țara! Cel puțin așa zice legea… De ce-i lăsăm să-și bage nasul pe unde vor ei? Știți voi că în țara asta nu se face un jaf fără știrea lor? S-a gîndit cineva să-i tragă la răspundere pentru asta, pentru ruinarea României prin jaf? Nu! De ce? Pentru că ne este frică de ei?

N-ați vrea voi, băi vitejilor, să ne luăm inima-n dinți și să ieșim în stradă, să le strigăm că ne-am săturat de ei? N-ați vrea să-i vedeți din nou cum se cufuresc pe ei de frică? N-ați vrea voi să încetăm să ne rugăm să moară și capră vecinului? N-ați vrea voi să nu mai puneți botu’ la manipulările făcute de jigodiile astea prin lozinci de doi lei? N-ați vrea voi să nu va mai lăsați prostiți? Cum să ieși băi în stradă și să strigi „Jos ciuma roșie!”, la 30 de ani de la „Revoluție”?

N-ați vrea voi să nu ne mai certăm noi între noi ca proștii, să ne unim toți împotriva lor și să-i învățăm că democrație înseamnă puterea poporului și că noi sîntem poporul? N-ați vrea voi să deschideți ochii și să înțelegeți că Protocoalele semnate între SRI și instituția Justiției nu pot exista într-o democrație și într-un Stat de drept? Că un Stat de drept înseamnă să ai o Justiție independentă, o societate în care drepturile omului sînt respectate? Cînd văd că 66% din populația acestui popor nu înțelege asta, mă apucă groaza! Am ajuns la concluzia că de fapt eu am fugit din țara mea din cauza acestui popor și asta este nemaipomenit de grav.

A ieșit lumea în Stradă pentru OUG 13 și mulți s-au alăturat unei găști de securiști ce strigau lozinci hilare Au reușit să strîngă în jur de 600.000, conform DIGI24 (UM 24 SRI, fie vorba între noi). Deși după o perioadă de timp s-a demonstrat că acea OUG a fost perfect constituțională, unii dintre voi încă recită lozinca „noaptea ca hoții”, deși v-am demonstrat atunci că „Foaie verde marmeladă / Ați ieșit ca proștii-n stradă.” și pre mulți dintre voi am deșteptat atunci.

Alesul vostru pentru cea mai înaltă funcție în Stat , a ieșit atunci în geacă roșie să dea guvernul jos. Pentru așa ceva, în orice alt stat el sfîrșea în pușcărie. Acum 66% din voi l-ați ales din nou pentru că…, pentru că de ce? Pentru c-a strigat „Jos ciuma roșie”? Ce v-a făcut băi, v-a hipnotizat în masă sau v-a dat cocaină?

Misiunea mea (eu mă ocup cu deșteptarea proștilor, sînt Decanul Institutului Român de Deșteptare a Proștilor) e foarte ușoară și vă promit că vă veți deștepta în timp record.

În primul rînd, ați aflat din gura lui Orban de ce au dat ei guvernul jos, a spus-o la întîlnirea PPE de la Zagreb, ei au dat guvernul socialist jos pentru ca ei, liberalii, să poată numi un comisar european, ca famiglia PPE să aibă majoritate în noua Comisie Europeană. Păi, ăștia cu abuzul nu sînt liberalii ăia care voiau să plece „Ciuma roșie” că nu e „democrație” și că nu e bine pentru popor?

În al doilea rînd, PSD a fost trei ani la guvernare și a reușit să-și țină programul, să mărească foarte mult salariile și pensiile și să mențină și deficitul în limită de 3%! PNL-ul a venit la putere de trei săptămîni și-au început să cumpere rachete și F16-uri, să crească bugetele la serviciile secrete și tot ei se plîng că deficitul bugetar va fi pe la 4,5%! Iar voi chiar aveți impresia că ăștia vă vor binele sau că riscă să arunce țara-n aer doar pentru a vă demonstra vouă că PSD a fost „de porc”?

Într-o perioadă scurtă de timp veți observă cîte minciuni vor arunca pe piață și de-aia vă rog să ascultați și cealată parte, explicațiile lor, ca să înțelegeți cam ce fac javrele astea incompetente. Încercati să urmăriți știrile, să rețineți ce spun ăștia și în timp să verificați dacă au spus adevărul sau nu! Cei care uitați, nu vă faceți probleme, vă reamintesc eu, că doar de-aia sînt pe-aci.

Nu încercați să-mi spuneți că-s propagandist PSD c-o dați în bară și pînă la urmă tot veți află că voi sînteți aia proștii și că eu am avut dreptate, n-ar fi prima oară cînd pățesc asta! Încercați să nu va mai lăsați manipulați și încercați să înțelegeți că toți sîntem la fel și că noi trebuie să fim uniți împotriva lor, toți să luptăm pentru binele nostrum! Încetați să le mai faceți jocul! O să mă opresc aici, că nu vreau să vă plictisesc.

Power to the smart people!

                                                                                        Eliade Petrescu, New York

3 Comments

  1. “Diaspora”? Daca as spune ca doar 10% din aceasta “diaspora” sunt cu adevarat oameni de calitate, cred ca este mult. O statistica din Italia: Prostituatele pe strada sunt intre 70 mii-120 mii. Din acestea 55% sunt romance, 37 % sunt minore de la 13 ani in sus, cam 10 mii – 25 mii. Castigul lor? 10mii – 30 mii euro pe luna. https://www.youtube.com/watch?v=6GOYrecz2vA
    Dar nu este numai atat. Mai punem si femeile ce sunt plecate la munca. Ziua servitoare si noaptea curve. Aceiasi situatie este si in Spania dar in general in toata Europa. Dupa parerea mea, 70 % din cersatori sunt romani si nu numai tzigani, sunt si romani. Mai puneti si pe cei care fura si o sa aveti oglinda perfecta a ceea ce reprezinta Romania in Europa. Majoritatea sunt analfabeti functionali ce nu sunt in stare sa scrie si sa citeasca. Mergeti pe strazile Parisului si dupa ce le dati 2 – 5 euro, stati de vorba cu ei si veti constata ca am dreptate. O banda de imbecili, rupta total de realitatea din Romania, indiferent ca sunt barbati sau femei. Orice argumente le-ai aduce refuza sa gandeasca si chiar devin violenti daca-i contrazici in adevarul lor. Si-au lasat copiii in tara pe cheltuiala statului si se cred atotstiutori. “Diaspora” este o banda de vagabonzi si cersetori care decid politica in Romania desi nu platesc taxe si impozite. Niciun ziar si nici-o televiziune din Romania nu face un reportaj ancheta cu ceea ce reprezinta “diaspora” in lume.

  2. Constantin

    DA DA DA !

  3. gelu

    Trebuie gasita o strategie infailibila care sa creasca valul de ura impotriva securistilor recte sristi astfel incat acestora sa le fie frica sa-si mai declare indeletnicirea. Din 48 popotul a fost supus prin frica si manipulari in masa iar acum trrbuie ca poporul sa inceapa sa-i urasca din tot sufletul pe acesti draci impielitati. Deci cum putem creea si propaga aceasta ura impotriva lor???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.