Atitudini

Selecția pentru Eurovision, o rușine națională!

    Este mai rau decât credeam că poate fi! The Yodeling undeva prin 2012 – 2013 dacă nu chiar […]

 

 

Este mai rau decât credeam că poate fi!

The Yodeling undeva prin 2012 – 2013 dacă nu chiar mai devreme

Iar asta e din 2014, de la Vocea României. Nu era și despre originalitate Eurovisionul ăsta din 2017?! Partea cu iodeleit-ul este quasi identică sau e voie cu 4% peste tot?!

În artă nu există obiectiv așadar!  Aceasta este părerea mea subiectivă, evident.
Cum ziceam: TVR – Eurovision,  un aranjament jenant! Se cunoștea câștigătorul finalei naționale a Eurovision 2017. Un compozitor român cu o piesă românescă despre România.
O piesă „românească” despre cum se strâng și comunică ciobanii cu văcuțe mov pe dealurile Elveției sau Germaniei.  Or, poate, tăietorii de lemne ai Austriei, când chiuie a adunare pentru chelirea munților României. Cred, nu știu sigur! N-am priceput ce zic reprezentanții României pentru că nu cunosc limba română în care a fost cântată.
Cam atât despre identitatea națională a reprezentarii României la Eurovision 2017.

Ca să nu fiu răutăcios până la capăt, pot spune că pe alocuri yodele-itul fetei de la Cluj, din semifinală, seamăna prea tare cu o gargară ultrafonică venită brusc dupa o partidă de „una scurtă” în mașină, reușită doar pe jumătate. Gargară făcuta în fugă cu cola din pet-ul de jumătate înfipt în portieră, pe furiș, fix înainte de a coborî pe aleea din fața blocului, din dorința nestăvilită de a uita gustul nașpa rău din gură.

Oare Curtea de Conturi a României, DNA-ul, Parchetul General, nu se sesizează o dată – pentru totdeauna! – în legătură cu ilegalitățile făcute de TVR pe bani publici de ani de zile, tot aranjând aceste „concursuri de creație”?! Deturnarea banilor telespectatorilor care dau mesaje plătite este furt din proprietetea privata! Dacă nu se sesizează Parchetul din oficiu, am să fac plângere penală pentru furtul celor 200 de lei, cât m-a costat înscrierea în concurs. TVR-ul nu a respectat propriul regulament și punct.

                                                                                                                               Florin CHILIAN

5 Comments

 1. nic

  O rusine e putin zis.! Cit despre jiuriu ce sa zic ….daca are in frunte un chirila…..
  Asta-i un fel de imn austriac dedicat prostilor lui brucan pentru inlesnirea distrugerii iresponsabile a padurilor tarii.

 2. Mihaela Sandoi

  Fff. slaba melodia si interpretarea. O iolaitura transpusa in muzica de un fel de lelita sau cum se spune pe acolo pe la Cluj. Personal nu-mi place nici iolari-tul acela nici interpreta. Sunt atatea melodii frumoase romanesti si niste ,,nu stiu cine” au ales tocmai chestia asta? Nu trebuie sa ai cunostinte muzicale ca sa-ti placa o melodie sau nu. Pe de alta parte s-a mai spus iolaitura asta nu este originala si nu ne reprezinta. Poate duduia reprezinta alta tara si noi nu stim.

 3. euroblana

  rad cu pofta la fiecare editie. si cu carnatul austriac gata? ala era de mare angajament. aaa. stai .. si ouatu ? s-o fi tuns pe piept ?

 4. Lutalo

  Iodălătura asta nu e de-a noastră, e o falsă impresie de melodie. De fapt, nu are nimic de-a face cu Țara noastră, cum nu prea are de-a face cu muzica…. Cred că cel mai mult a contat cât de crăcănat a interpretat cântăcioasa asta și caraghiosul ăla rupt în genunchi.

 5. carina

  Scriu dupa mai bine de un an. Oameni buni daca voua nu va place ceva nu inseamna neaparat ca e prost sau ca oamenii sunt antitalente. Melodia nu este ceva atat de prost, este o chestie pur comerciala si daca o sa va uitati cu atentie melodiile de marketing si bizareriile sunt cele care se cer la Eurovisionul mare. Daca te duci cu o piesa autentica, originala si o voce serioasa cum era de la Dl Chilian acolo inchei plutonul ca asa e concursul asta, aparte. Melodia e ok pe langa altele; ce kitsch-uri am vazut acolo m-am luat cu manile de par. in alta ordine de idei ce doi copii sunt foarte talentati; chestia aia nu e usor de „cantat” chiar daca pare.
  Eee e plin concursul de tampenii fel de fel (exemplu piesa castigatoare a acestui an), dar daca te stradui un pic vezi si ceva ca lumea. Insa trebuie sa stim sa ne sustinem artistii, sa-i incurajam, ca avem artisti foarte buni si daca nu participa la Eurovision nu stim de ei, nimeni nu ii baga in seama. Sincer nu am mai vazut a doua natie care sa-si critice oamenii ei chiar daca au si cea mai mare prostie. Asta denota lipsa de unitate intre romani, o lipsa care a condus la esecuri pe plan social, economic si tot ce vreti exact in momente cheie cand trebuia singuri sa ne mobilizam sa urnim ceva. Felul in care criticam si aruncam cu noroi unii in altii (in loc sa fii frate cu frate esti frate contra frate)…ne va bate Dumnezeu daca nu ne vom schimba atitudinea.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *