Atitudini

Semnături pentru Unirea Republicii Moldova cu România

                  Ce fel de români suntem noi?! Unde sunt unioniștii din România?! […]

 

                Ce fel de români suntem noi?!

Unde sunt unioniștii din România?! Semnăturile lor! Le mai este frică de Moscova? Un astfel de eveniment este exclus. Nimeni nu atacă NATO, nimeni nu atacă SUA. De la răsărit, România nu mai poate fi invadată. Vă este frică de Ungaria? Acestă țară să atace pe la spate NATO, SUA? Sau NATO, SUA să fie atacate concomitent de la răsărit și apus? Cu alte cuvinte, România să fie atacată concomitent de la răsărit și apus? Chiar, teoretic vorbind, doar de la apus? Chiar nu înțelegem că e vorba de propaganda Moscovei? Chiar nu înțelegem că Ungaria nu dorește să fie desființată ca stat?! În caz de atac împotriva României, ar fi supusă, în câteva minute, unor lovituri nimicitoare, iar țările din jur vor acționa rapid pentru împărțirea Ungariei. Moscova nu riscă nimic, nu va putea interveni.

Este adevărat că oficialii Ungariei practică un extremism propagandistic împotriva României. Îndeamnă maghiarii din România să nu respecte legile României. Se  mai vehiculează ideea că minoritarii maghiari din România  vor produce o mare diversiune și vor striga după ajutor militar din partea Ungariei. Calea acesta va duce tot la desființarea Ungariei ca stat. Un atac militar împotriva României, este un atac împotriva Uniunii Europene. Chiar și atacul propagandistic împotriva României, este tot o amenințare la adresa Uniunii Europene.

România este un stat unitar, indivizibil, noi, românii trăim pe pământul mostenit de la moșii și strămoșii nostri. Activitățile propagandistice ale oficialilor extremiști din Ungaria se desfășoară pentru că România este în apropierea Federației Ruse. Și în celelalte țări există minoritari maghiari, dar țările respective nu sunt în apropierea Federației Ruse. Chiar nu mai știm în ce condiții dramatice s-a făcut Unirea, în 1918?  S-a înfăpuit! Românii din Basarabia, Bucovina și din Transilvania, cu teritoriile lor strămoșești, s-au unit cu Patria-Mamă, România.

Acum sunt condiții de siguranță teritorială pentru România, acum, în țara noastră este democrație, dreptul la opinie este constituțional. Nu ați citit  cu atenție textul petiției Semnături pentru Unirea Republicii Moldova Cu România, de sub patronajul Societății Culturale București- Chișinău! Oficialii Ungariei  v-au speriat cu dezmenbrarea României, dacă Republica Moldova se unește cu România?

Români, chiar nu înțelegem că efectul acestor amenințări se mărește pentru că ne-am pierdut verticalitatea, demnitatea, solidaritatea?!

                                                                            Societatea Culturală București-Chișinău

                                                                              Gheorghe Gavrilă Copil, președinte

                                                                                  [email protected]

Semnături pentru Unirea Republicii Moldova cu România: https://www.petitieonline.com/semnturi_pentru_unirea_republicii_moldova_cu_romania

 

www.noidacii.ro

5 Comments

 1. Lungu Gheorghe

  Votez pentru

 2. alex

  Am votat cu gandul la reintregirea neamului romanesc! Insa nu reusesc sa-mi curm mirarea, ca numai 174 de semanaturi sunt pentru! Chiar nu intelegem insemnatatea acestei uniri? Unirea inseamna putere, unirea inseamna progres, unirea inseamna un trai mai bun, etc. Pentru atingerea acestui deziderat, trebuie sa fim uniti, pragmatici, fara sovaieli si mai ales cu o mare credinta in izbavire.

 3. nic

  Cind te hranesti cu gunoi alimentar frumos ambalat si prelucrat sa-ti drogheze papillele gustative si mai ales creerul nu mai apreciezi o cina traditionala si sanatoasa in strachina de lut.

 4. George Alex

  Pentru reintregirea neamului !

 5. precup florin

  nici acest articol nu este permisa preluarea…..!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *