Cadran international

Namibia: Hitler a câştigat alegerile cu majoritate de voturi

  Urmărind probabil “România lucrului bine făcut”, se pare că africanii au decis să nu mai voteze nemţi decât după […]

 

Urmărind probabil “România lucrului bine făcut”, se pare că africanii au decis să nu mai voteze nemţi decât după nume. Dincolo de glumă, Adolf Hitler Uunona, în vârstă de 54 ani, a fost ales, săptămâna trecută, consilier muncipial în districtul Ompundja din nordul Namibiei dupa ce a fost ales cu o majoritate covârşitoare, 85% din voturi. Politicianul a folosit abil notorietatea numelui pe care-l poartă pentru notorietate, fiind imediat asaltat de jurnalişti de pe toate continentele.  Hitler este membru al partidului de guvernământ SWAPO.
Namibia s-a aflat sub protectoratul Africii de Sud începând din 1915 şi a fost printre ultimele state africane care şi-au obţinut independenţa, în 1990. Mulţi locuitori ai acestei ţări poartă nume de origine germană ca urmare a culturii coloniale moştenite.

Nevasta alesului local îl cheamă Adolf însă în public se prezintă Adolf Uunon, evitând numele de notorietate istorică. Întrebat de presa internaţională de ce nu şi-a schimbat numele, acesta a declarat că este prea târziu pentru acest proces. Se pare că a fost botezat astfel de tatăl său despre care alesul local presupune că nu ar fi înţeles rolul în istoria interbelică.

Adolf se pare că este un nume destul de răspândit în fost colonie germană din Sud-Vestul Africii. Ca şi în Sibiu, există acolo ziare, radio, denumiri de străzi şi o minoritate vorbitoare în limbă germană precum şi un bar de rock intitulat “Blitzkrieg Bunker Bar” iar sediul partidului SWAPO este localizat pe Hans-Dietrich-Genscher-Strasse

Mihai HERSENI

 

4 Comments

 1. M

  “Ca si in Sibiu…”! Hai sictir!!!

 2. Berlin

  Intre timp in Romania esti condamnat la 10 ani daca critici țiganii sau jidanii

 3. IQ100

  Poate renunțați la poza din stânga ca sa putem distribui pe rețelele sociale.
  M am trezit luna trecuta cu o interdictie de 7 zile pe reteaua lui Marcu Zaharescu, pt ca acum 3 ani postassem o caricatura cu KWJ in uniforma Wermacht.

  • ))))) Traim intr-o societate idioata .Este mai rau ca niciodata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.