Colimator

Senatoarea liberală Carmen Harău – parteneră de afaceri cu ArcelorMittal Hunedoara a obținut pentru aceștia subvenții uriașe de la guvernul Ludovic Orban

  Plângere penală contra lui Orban: Banii pentru ALOCAȚIILE copiilor, dați ca ajutoare pentru MULTINAȚIONALE Orban a acordat 830 milioane […]

 

Plângere penală contra lui Orban: Banii pentru ALOCAȚIILE copiilor, dați ca ajutoare pentru MULTINAȚIONALE

Orban a acordat 830 milioane de euro subvenții unor mari companii energofage, în timp ce se plângea că nu sunt bani pentru copii 

O organizație civică din Hunedoara a depus o plângere penală pe numele mai multor miniştri din guvern, printre care premierul Ludovic Orban, ministrul de finanțe Florin Cîţu şi ministrul economiei Virgil Popescu, precum și contra senatoarei liberale Carmen Hărău. Acuzaţiile sunt extrem de grave: trafic şi cumpărare de influenţă pentru ajutorul de stat acordat Combinatului Siderurgic de la Hunedoara.
Dacă Asociația Civică Solidaritatea Hunedoreană (ACSH) se concentrează în principal pe situația de la ArcelorMittal Hunedoara, în realitate, problema este mult mai amplă, și alte multinaționale beneficiind de „facilitățile” acordat combinatului siderurgic hunedorean.

În total, suma acordată de guvernul Orban ca ajutoare de stat pentru energie electrică mai ieftină și scutirea la plată a certificatelor de emisii de CO2/Energie pentru multinaționale este de 830 milioane de euro, sumă aproape egală cu cea de 875 milioane de euro care ar fi acoperit plata alocațiilor mărite conform legii pe perioada ianuarie-august 2020.

Liberalii s-au plâns în gura mare că nu au de unde să scoată bani pentru alocații, dar își permit să acorde subvenții pentru companii străine, fapt ce, în opinia inițiatorilor plângerii, constituie circumstanță agravantă!

Printre companiile care beneficiază de aceste „facilitățile” figurează Alro Slatina (deținută de ruși), Dacia Renault (deținută de francezi), Liberty Steel Galați si ArcelorMittal Hunedoara (deținute de indieni) sau Petrom (deținută de austrieci și, indirect, de ruși).

Faptele prezentate în plângerea ACSH constituie elementele tipice, de manual, ale unei operațiuni de trafic de influență. Un rol important în acest scandal îl joacă senatoarea liberală de Hunedoara, Carmen Hărău, parteneră de afaceri cu Arcelor, prin intermediul companiei RECOM SID SA, care are ca obiect de activitate reparații/mentenanță în domeniul siderurgiei/metalurgiei și al construcțiilor metalice. Preocupată de propriile interese de afaceri, senatoarea Hărău s-a făcut purtătorul de cuvânt al Arcelor Mittal pe lângă premierul Orban, care a și avut o întâlnire cu conducerea companiei indiene.

Dolofana senatoare liberală Eleonora Carmen Hărău împreună cu Ludovic Orban, domnul cu părul rar care jecmănește România financiar. (Foto și text „Justițiarul”)

Cum de are atâta influență senatoarea Harău asupra premierului? Doamna Hărău este un sponsor important al Partidului Național Liberal, nu neapărat din buzunarul propriu. Cei de la Arcelor Mittal sunt cunoscuți ca fiind foarte generoși cu politicienii care le sunt favorabili. Și fostul premier britanic Tony Blair a avut necazuri din pricina banilor de campanie luați de la Mittal. Să nu uităm că abia au trecut prezidențialele și anul acesta avem alte două alegeri, de unde să scoată liberalii atâția bani, dacă nu de la sponsori?

Una peste alta, companiile energofage și-au asigurat un preț mai mic la energie, doamna senator își vede de afacerile ei prospere, liberalii și-au asigurat niște sponsori generoși de campanie, eventual și alte mici ‘atenții’ despre care nu putem noi să știm… toată lumea e mulțumită!

Mă rog, cu excepția copiilor și mai ales a părinților lor, care așteptau și ei dublarea alocațiilor. Dar cui îi pasă de copiii din România?! La fel de bine am fi putut discuta despre bătrânii care așteaptă pensii mărite, despre profesorii care nu știu dacă vor mai vedea majorarea promisă, dar nici de aceștia nu pasă nimănui, cu atât mai puțin unui guvern care, neștiind cât o apuca să stea la putere, este pus pe jaf la drumul mare!

                                                                                                                     Stela SPĂTARU

Sursa: „Business & Politics News

Revista „Justițiarul” a publicat prima plângerea penală respectivă, de aici a fost preluată de mass-media: Plângere penală împotriva lui Ludovic Orban, Florin Cîțu, Virgil Daniel Popescu și Eleonora Carmen Hărău pentru corupție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.