Abuzuri

Senatorul liberal Daniel Zamfir: „Țara jefuită prin neplata redevențelor pentru resursele exploatate”

    Jumătate din cei care au licente de exploatare nu au plătit niciodată, niciun leu la bugetul statului. Vorbesc […]

 

 

Jumătate din cei care au licente de exploatare nu au plătit niciodată, niciun leu la bugetul statului. Vorbesc de Agenția de Resurse Minerale. Oamenii ăștia, jumătate din cei care exploatează resurse minerale nu au plătit niciun leu, niciodată. Corpul de Control al Guvernului a făcut un proces verbal, au facut prin sondaj aceste investigații. Din 69 de societăți verificate, 32 nu au plătit niciodată și numai una avea plata redevenței la zi. La ape minerale, sunt vreo 400 de societăți care îmbuteliază, sunt vreo 60 de licențe, restul îmbuteliază cum îmbuteliază

INCREDIBIL!!!! INIMAGINABIL!!! Astăzi la audierile din Comisia economică a Senatului, ministrul economiei, Gheorghe Simon, confirma jaful păstorit de Agenția Națională a Resurselor Minerale!

Am aflat că sunt societăți comerciale care n-au plătit NICIODATĂ, rețineți NICIODATĂ, niciun leu redevență Statului Roman, deși exploatează resurse de peste 20 de ani!!!  Angajații Statului n-au urmărit, și când au urmărit și au constat că nu plătesc, nu le-au retras licentele și nici nu s-au preocupat de recuperarea datoriilor!

Am solicitat de urgență conducerii nou instalate a Agenției Naționale a Resurselor Minerale (ANRM) sa recupereze de urgență sumele datorate Statului român și să prezinte un raport detaliat al situației. S-a tot vorbit de jaf in tara, dar așa ceva, de atâția ani, cu complicitatea autorităților Statului, eu nu mi-am imaginat!!! Apropo, n-ar trebui sa intervină și alte organe ale Statului?

                                                                                                                Senator Daniel Catalin Zamfir

1 Comment

  1. Costica

    Aceasta sesizare/ știre ar trebui susținută de probe și rezultate in urma unor investigații Profesioniste.Distinsul domn are linie directa cu cea mai activa in investigații Profesioniste -Oana Stancu, pentru care am un respect deosebit!Daca știe ca este adevărat , ar trebui sa facă o plângere penală asumându-și toată răspunderea acuzațiilor.Cele prezentate nu sunt grave ci,extrem de grave, jumătate din Codul Penal putând fi utilizat in formularea capetelor de acuzare.Cu tot respectul, mergeți mai departe D-le Zamfir!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *