Atitudini

Sesizare catre C.N.A – Bucuresti

<p>Subsemnaţii Mihail-Sorin Gaidău şi Jănel Iosub cu domiciliul stabil în Municipiul Piatra Neamţ vă aducem la cunoştinţă următoarele: La data de 27 iunie 2011, într-o ediţie specială a postului de televiziune „1 Tv-Neamţ" aparţinând preşedintelui PDL-Neamţ, Gheorghe Ştefan, la oră de maximă audienţă, moderată de Gabriel Apetrii, invitatul său fiind realizatorul emisiunii „Ţinta", ziaristul  Harabagiu N. George.

Cei doi ziarişti îşi desfăşoară activitatea la acelaşi post tv, respectiv „1 Tv-Neamţ”. Preocuparea celor doi a vizat denigrarea unui politician local din opoziţie, Liciu Iorgu-Cristian. Nu este prima ingerinţă de acest fel în viaţa privată a respectivului politician. Anterior, au mai fost difuzate câteva episoade privitoare la amănunte din existenţa personală a d-lui Liciu Cristian. În urmă cu vreo câţiva ani(perioada 20-25 iunie 2006) doctorul în psihologie Miron Itzhak a fost linşat mediatic(inutil şi nejustificat) la acelaşi post, „1 Tv-Neamţ”. Cele două decizii ale C.N.A.(Decizia 668 din 14. 09. 2006 şi Decizia nr. 966 din 17. 11. 2009)au fost prea blânde cu acest fost puşcăriaş de drept comun, actualmente fiind acuzat de ucidere din culpă a unei mame cu patru copii la data de 8 martie 2011. Frumos cadou de ziua femeii! În emisiunea din 27 iunie 2011, Harabagiu s-a lăudat că este prieten cu primarul Gheorghe Ştefan şi cu deputatul Ion Munteanu. Domnul Ioan Onisei, vicepreşedintele C.N.A cunoaşte comportamentul, preocupările şi calitatea gazetarului Harabagiu George, fiind de mai mule ori invitatul acestuia în emisiuni tv.

Precizăm că emisiunea respectivă a fost înregistrată anterior difuzării, cei doi ziarişti putând fi bănuiţi de premeditare! Printre atâtea insanităţi premeditat difuzate, cei doi s-au referit şi la persoana subsemnaţilor: Mihail-Sorin Gaidau, ziarist (freelancer) din 1990, realizator de emisiuni tv şi Jănel Iosub, redactor-special la revista „Justiţiarul”, autorul a două lucrări privitoare la corupţia din judeţul Neamţ: „La(n)ţul slăbiciunilor – Dosarul Ambulanţa” şi „În codrii Uniunii Europene”. Numele nostru nepătat a fost folosit de câteva ori într-un context insalubru, fiindu-ne aduse unele acuzaţii nefondate. Nu am fost nici măcar contactaţi pentru a ni se solicita un punct de vedere. Din această emisiune a lipsit iniţiativa moderatorului Apetrii G., în sensul că nu a solicitat probe la anumite afirmaţii. Fiind o emisiune înregistrată suntem convinşi că la mijloc există anumite complicităţi! Atenţia ne-a fost atrasă de câţiva concitadini ai noştri revoltaţi de atitudinea respectivilor ziarişti.

Subsemnaţii nu am vizionat această emisiune şi nu am fost avertizaţi de realizatorii ei că numele noastre vor fi folosite fără acordul nostru. Pentru a ne formula o opinie precisă, în cunoştinţă de cauză, pentru adoptarea unei atitudini corespunzătoare solicităm şi prin intermediul dumneavoastră o copie fidelă a emisiunii respective la data şi ora difuzării acesteia! În acest oraş există suficiente persoane care au urmărit emisiunea în cauză, fiind dispuse să depună mărturie. Când am precizat că solicităm o copie fidelă celei difuzate ne-am gândit că există suficiente mijloace de mistificare-trunchiere a unei asemenea gen de emisiuni. Suntem îndreptăţiţi să credem că vom fi tergiversaţi, eventual refuzaţi în demersul nostru legitim de a primi o copie fidelă a emisiunii în cauză.

Solicitarea noastră nu vizează incriminarea postului de televiziune „1 Tv-Neamţ”, nici pe majoritatea lucrătorilor ce-şi desfăşoară activitatea onestă şi profesionistă acolo. Atenţia şi indignarea subsemnaţilor se îndreaptă doar spre cei doi ziarişti, în mod special asupra lui Harabagiu George.

Pentru a dovedi că aceştia nu se află doar la primul derapaj deontologic anexăm două decizii ale C.N.A, anterioare. Cu alte cuvinte ne aflăm dinaintea unor recidive serioase!

Aşteptăm răspuns şi măsuri eficiente în termenul prevăzut de lege.

Cu respect,
Mihail-Sorin Gaidău
Jănel Iosub
2 Iulie, 2011

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *