Atitudini

Sesizarea ziaristului Marius Albin Marinescu către Ambasada Israelului începe să facă valuri

             Klaus recuperatorul și Klaus succesorul Cînd a fost prima dată în Israel, Klaus Iohannis […]

 

           Klaus recuperatorul și Klaus succesorul

Cînd a fost prima dată în Israel, Klaus Iohannis s-a arătat a fi un mare luptător într-un război cu antisemitismul. Promisiunile președintelui privitoare la rolul pe care România ar fi urmat să-l joace în regiune au fost mai mult decît generoase. Din păcate, promisiunile președintelui au rămas în același stadiu ca și cele din campania electorală. N-a știut Israelul de succesiunea FDGR asupra bunurilor Grupului Etnic German? Sau s-a mulțumit cu promisiunile și a ales să treacă peste un dosar atît de complicat.

Presa din România a fost total lipsită de reacție în acest caz, deși preluarea bunurilor fostului Grup Etnic German de către FDGR ridică destule probleme. Profesorul Ioan Scurtu și cercetătorul Florin Banu au fost printre primele voci dintre istoricii respectabili care au atras atenția asupra dosarului GER-FDGR. Ne aflăm în fața unui caz de drept civil sau în fața unei încălcări de tratate internaționale și de legi românești? Lumea politică nu s-a grăbit să dezbată dosarul transformării FDGR în succesorul Grupului Etnic German.

De frică, din politețe, din cauza partizanatului politic sau din prostie? Dumnezeu știe!? Între timp, FDGR a deschis un proces împotriva profesorului Ioan Scurtu, a lui Radu Golban, a lui Anghel Mănăstire ( B1TV) și a subsemnatului (pentru cele scrise în ziarul Cotidianul), cerînd o sumă care sună pe aproape de pretențiile Laurei Codruța Kovesi în procesul cu jurnaliștii de la Antena 3. Presa din România, lumea politică și ONG-urile (atît de vocale în șifonarea PSD-ului) nu găsesc nici măcar o delicată observație de natură morală în preluarea bunurilor unei organizații fasciste interzise prin lege și convenții internaționale. Nici Comitetul Elie Wiesel nu zice nimic. Să fie din cauza faptului că în operațiune un rol important l-a jucat și Klaus Iohannis?

Mai este și ciudata reacție a unui judecător care i-a cerut deja unui istoric să dezmintă cele publicate, în ciuda faptului că este vorba despre documente de necontestat și care susține că afirmațiile din articolul semnat de profesorului Ioan Scurtu aduc prejudicii de imagine FDGR. Probabil că omul face parte dintre aceia care vor ca președintele României să nu fie deranjat în nici un fel, indiferent despre ce este vorba în trecutul său de primar și de președinte al FDGR.

Lipsa de interes aproape generalizat față de un fapt cu implicații morale și legale pare să-l fi provocat și pe jurnalistul Marius Albin Marinescu, cel care s-a ocupat și de dedesubturile afacerilor cu case ale fostului primar al Sibiului. De data aceasta, jurnalistul sibian, exasperat de faptul că nimeni nu se apleacă asupra succesiunii FDGR și a recuperărilor de imobile confiscate de la Grupul Etnic German, se adresează ambasadorului statului Israel în România. Radu Golban, la rîndul său, a solicitat o expertiză unei somități în materie, privitoare la legalitatea succesiunii și asupra efectelor produse de o asemenea sentință.

Oricît de mult îi deranjează pe sibienii susținători ai președintelui, pe cei din #Rezist sau pe cei din SRI, pe cei din PNL și pe cei de la alte instituții de sprijin ale președintelui, succesiunea FDGR față de Grupul Etnic German (organizație de tip fascist interzisă prin lege în 1944, dar și prin legi de proveniență mai nouă) rămîne neclară și suspectă. Ofensiva FDGR seamănă mai mult a campanie de blocare a dezbaterii publice.

Este sentința de la Sibiu din 2007, un act care nu mai poate fi contestat? Are ea valoarea și temeinicia unei decizii corecte în statul de drept al lui Traian Băsescu, continuat cu atîta devoțiune de Klaus Iohannis? Mă tem că, în ciuda promisiunilor făcute de Klaus Iohannis în timpul vizitelor sale în Israel, succesiunea FDGR față de Grupul Etnic German rămîne un dosar deschis. Și care ar putea, foarte curînd, să devină o speță internațională.

                                                                                                                             Cornel NISTORESCU

Sursa: COTIDIANUL

 

Sesizarea adresată ambasadei statului Israel de către jurnalistului Marius Albin Marinescu, directorul publicației „Justițiarul”: Iohannis, ai și tu un denunț… la „niște evrei”!

Vă invităm să citiți: „Justițiarul”, prima publicație care a scris despre reactivarea organizației hitleriste Grupul Etnic German de către Klaus Werner Iohnnis!

 

 

4 Comments

 1. Emma Schwartz

  De ce dezvăluirile domnilor Marius Albin MARINESCU și Cornel NISTORESCU privind succesiunea FDGR asupra bunurilor Grupului Etnic German nu sunt prezentate O F I C I A L organelor procuraturii pentru a face lumină în această speță de mare importanță atât națională, cât și internațională ?
  De asemenea, cred că ar trebui să fie sesizat și Consiliul Superior al Magistraturii pentru a verifica, prin Inspecția Judiciară, dacă soluțiile date de unele instanțe românești sunt conforme cu prevederile legale românești și europene ?

  • Am depus personal probe în acest sens la mai multe ambasade acreditate la Bruxelles. Când este vorba de bani mulți și interese care depășesc ca importanță actuală pe cele istorice sau tratatele de pace care au condus la confiscarea averilor organizațiilor naziste, nimeni nu mai are curajul de a spune ceva. Lucrurile sunt deja cunoscute, dar cred eu că pentru a reveni în matca legală, este nevoie ca să se acționeze mai hotărât, iar istoricii să-și adune forțele pentru a acționa. Timpurile pe care le trăim aparțin unor grupuri de oameni lipsiți de orice scrupule, cu un plan bine implementat la nivel mondial, care stăpânesc cu ajutorul sutelor de miliarde de dolari dobândite prin astfel de proceduri, toate pârghiile legale, care le-ar putea provoca probleme. Soros este doar un fel de Becali la nivel mondial. Alți lupi stau și păzesc programele lor de dominație mondială. Nu uitați că Johannis a fost invitat și primit de comunitatea evreiască din SUA. Știți oare motivul?…

   • justitiarul

    Da, pentru că Iohannis recunoaște un așa-zis holocaust în România și urmează ca România să plătească 40 de miliarde de euro Israelului ca despăgubiri. Se pare Băsescu a plătit deja 20 de miliarde pe ascuns, atunci când a făcut premierul Boc acel împrumut colosal și inutil de la FMI. Nu am aflat niciodată unde s-au dus acei bani. Cu alte cuvinte: împrumutăm bani de la evrei, cu dobânzi uriașe, ca să le dăm acei bani tot lor pentru niște acuze aiurea și nedovedite cu probe!!!

   • Emma Schwartz

    Stimate domnule Viorel, cred că ar fi de dorit ca dvs. să depuneți (și) la autoritățile române competente copii ale probelor pe care le-ați despus la unele ambasade acreditate la Bruxelles ! Este cert că, dispunând de probe doveditoare, autoritățile române vor fi nevoite să facă lumină în problema succesiunii FDGR asupra patrimoniuli Grupului Etnic German.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *