Observator

Sfărâmarea istoriei

  Păi da, nici eu n-aş fi pariat pe Macron, dar ce să vezi, băiatul este primul lider european important […]

 

Păi da, nici eu n-aş fi pariat pe Macron, dar ce să vezi, băiatul este primul lider european important care le spune descreieraților STOP! Jos labele de pe istoria Franței. Am sperat ca englezii să fie mult mai virili, dar reacțiile de peste Canal au fost mai mult decât dezamăgitoare. M-aş fi așteptat la o intervenție a reginei, care încă n-a venit. Dar cine știe, poate se păstrează pentru un moment care chiar contează.

Recunosc, am o galerie de simpatii istorice, de unde şi stupoarea pentru cele petrecute la Londra. Pentru că ceea ce se întâmplă acum acolo, depășește orice limită acceptabilă. Cum așa, cum să vină unii, „antifasciști”, antirasişti, neomarxişti, sau ce-or fi ei şi să vandalizeze statuia celui care a câștigat războiul cu naziștii, statuia celui care, la un moment dat, rămăsese singurul hotărât să lupte cu cel ce pusese cizma pe grumazul întregii Europe? Să te legi de o declarație din 1936, şi să-l transformi în rasist pe cel care a luptat pe viață și pe moarte şi a câștigat războiul cu cel mai mare rasist al tuturor timpurilor?! Aşa ceva?

Şi nu e tot! Un imbecil se apucă să dea foc steagului şi nimeni nu reacționează. The Union Jack, drapelul singurului Imperiu unde soarele nu apune vreodată arde, iar o mulțime de cretini aplaudă. Cetățenii, autoritățile, nu numai că nu reacționează, dar Sadiq Khan, primarul de origine pakistaneză al Londrei declară că o să înceapă el să zgârme în căcat să vadă cine merită şi cine nu să aibă statuie!

Pe bune…?! Ce-i asta…? Un pakistanez ajuns primar (ca să vedeți cât de rasiști sunt englezii!) se crede îndreptățit să evalueze el istoria Imperiului Britanic, să dea note de bună purtare reginelor Elisabeta şi Victoria, lui sir Francis Drake, sau lui Horacio Nelson. Pe bune, cât tupeu şi nesimțire să ai să faci aşa ceva?

Dar cine-s în fond toți ăștia care se pişă cu boltă şi scuipă pe istorie și pe simboluri? Nişte jeguri, niște derbedei care cred că dacă țipă niște sloganuri trebuie să li se permită orice, sunt legitimi să facă orice, iar când forțele de ordine intervin, răspund cu cea mai mare agresivitate. Şi nu de puține ori, am văzut în Londra, polițiștii sunt puși pe fugă.

Ei nu știu nimic despre nimeni, nu contează cine-i pe soclu, contează doar că-i alb, un împuțit de alb a cărui statuie trebuie demolată. Nu contează că-i Churchill, regele Leopold al Belgiei, Cristofor Columb, sau Washington, odată primită comanda, hoardele se execută. De unde primesc comanda, se ştie. Sunt neomarxiştii globalişti ai lui Soroş, despre care se spune (şi nu fără temei) că ar fi la originea asasinatului lui Floyd, cei care din secunda doi au preluat frâiele protestelor şi le îndreaptă în direcția dorită de ei.

Că este aşa, este evident prin faptul că de statuile lui Marx și Lenin, din Londra, Seattle, sau Trier nu se atinge nimeni, sunt ocolite ca şi cum n-ar exista, ca și cum pe soclu n-ar fi tot niște „împuțiți de albi”, „îmbuibați şi privelegiați”. Concluzia mea, după ce-am văzut toată nebunia care-a cuprins planeta, este că între ce fac acum hoardele soroşiste şi ce-a făcut ISIS în Palmyra şi în toată Siria, nu este nici o diferență. Omenirea, toate rasele şi religiile, dac-o țin în continuare tot aşa, se îndreaptă în pas voios înapoi în comuna primitivă. De unde nu cred c-o să mai iasă vreodată!

                                                                                                       Dorel BĂLAȘA

8 Comments

 1. Gheorghe

  Lasa-ne, Dorele, ca de la santuri ai trecut la articole.
  1. Imperiile se destrama si ele, odata cu toti dictatorii si masonii mentionati la gramada: Churchill, regele Leopold al Belgiei, Cristofor Columb, Washington. Pentru cultura ta generala: Leopold Louis Philippe Marie Victor, Leopold al doilea, este vinovat de moartea a peste zece milioane de oameni in colonia belgiana Congo. Dupa fapta si rasplata primesc imperiile, nu doar oamenii.
  2 “The Union Jack, drapelul singurului Imperiu unde soarele nu apune vreodată arde…”. “Nu apunea” e corect, acum ii apune si steaua, nu doar soarele.

 2. Eu

  nu le a iesit cu guvidu incearca cu rasisimul si anarhia. Divide et impera!

 3. gigimutu

  domnu Balasa,

  cu regret, va informez ca abia acum isi capata Britain si France ceea ce merita, dupa ce au jefuit si au trecut prin foc si sabie o multime de tari de pe celelate continente facindu-le sclave si construindu-si imperiile lor pe crime si pe jafuri!!! Justitia divina, nu cea paminteasca e in actiune!!!! nu tin nici cu negrii, nici cu chinezii, nici cu amerindienii, dar ceea ce au facut TOATE puterile coloniale, le stiti si dvs. care sunt, nu le repet, a fost o mare crima, si nu se justifica cu nimic, incalcind porunca dumnezeiasca ”sa nu ucizi”
  la noi a facut cineva asa ceva? nu, noi n-am cotropit niciodata nici o alta tara, asa ca aici nu se va intimpla asa ceva!!!

  • cca70

   @gigimutu

   Te cam grabesti cand spui ca nu se va intampla nimica pe la noi….ai uitat de ‘tinutul secoiesc”? Acolo e mereu o bomba cu ceas….si neomarxisti o vor detona …doar ca sa nu fie liniste

  • gheorghe

   Daca vezi “justitia divina” in distrugerile neo-bolsevicilor…
   Si daca ti se pare just ca toleratul sa-ti dea foc la casa….
   Inseamna ca esti alaturi de “ei” si iti negi identitatea culturala – alb, crestin.
   Cum au fost vremurile si ci ce este vazut rau acum nu se judeca “dupa meci”; altele erau regulile jocului.
   ….
   Este ipocrizie sa spui “cu regret” – interventia este o icneala de de satisfactie ca le moare capra, … ce zic eu ?…. – viteaua!

 4. gigi

  Mai baieti care aplaudati asa ceva si ziceti ca asa le trebuie frantujilor si englezoilor si nemtilor etc, daca pica astia pica toata Europa – aia care-a mai ramas crestina, alba si democratica – si nici pe Romania n-o vad bine. Chiar asa va place ca moare capra alora? Ca a noastra, raioasa si jegoasa si smotocita, abia mai rasufla… Haida-de! Ce usor e sa tastezi prostii…

 5. Florin

  Marx a avut un discurs în care justifica sclavia persoanelor de culoare ca fiind una necesara, fără de care revoluția industriala nu ar fi fost posibila. Nu vad pe nimeni încercând sa ii demoleze statuile. Se plâng oamenii pe aici ca Churchill sau Leopold au fost cine știe ce “-iști” sau “-fobi” (termeni de origine marxista), dar nu vad pe nimeni judecând sau criticând pe cel mai mare criminal al umanității Mao, sau pe cel imediat după acesta, Stalin. De ce oare ma întreb?

 6. Marian75

  Ar trebui arestați de urgență cretinii ăștia,dar cine s-o facă?? Sa văzut că guvernele sunt f.slabe,ia să fi făcut asta în Rusia,Erau deja la Balena Albastră cea mai severă pușcărie din Rusia,si mulți dintre ei erau morți…..Asta înseamnă cu adevărat autoritatea statului împotriva hoardelor de anarhiști….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.