Cap limpede

Sfârşitul mascaradei

  Zisa pandemie e pe o panta descendentă peste tot în Emisfera Nordică. Se va deplasa coronavirusul în Emisfera Sudică […]

 

Zisa pandemie e pe o panta descendentă peste tot în Emisfera Nordică. Se va deplasa coronavirusul în Emisfera Sudică ? Nimeni nu ştie. Şi nimeni nu mai crede într-un al doilea val, lucru prevăzut de adevăraţii şi puţinii oameni de ştiinţă care contează. Puterea de răspândire, de infectare a SARS-CoV-2 slăbeşte vizibil în Europa şi în America de Nord. Unele ţări s-au deschis şi la turism (Grecia), altele, printre care şi România, anunţă ridicarea treptată a restricţiilor, a carantinei, a „lazaretului” generalizat, a brutalului arest la domiciliu, precum şi renunţarea la măşti, la mascaradă. Preşedintele american Trump a redistribuit un mesaj care spune că masca reprezintă „cultul tăcerii, sclavie şi moarte socială”.

În schimb, activitatea pare mult mai greu de repornit, mai ales comerţul. Brutalizarea psihologică a populaţiei prin mass-media, prin televiziuni, prin conferinţe de presă agresive ale autorităţilor medicale şi politice pare să lase urme greu de înlăturat, cicatrici adânci. Distanţarea fizică s-a transformat într-adevăr într-o periculoasă distanţare socială. Psihologii, psihiatrii, medicii de familie, medicii specialişti vor avea mult de lucru, iar familiile, mari bătăi de cap cu unii dintre membrii lor. Laboratoarele farmaceutice nu vor găsi molecule noi, un nou tratament pentru virusul „apocaliptic” din 2019-2020, dar îşi vor mări producţia de calmante, antidepresive, sedative, anxiolitice, somnifere.

S-au „golit” (prin decese) iresponsabil, criminal, unele în intregime, azilurile, casele de sănătate destinate seniorilor, mai ales cei de vârsta a patra, cu precădere în Italia şi Franţa, ţări bogate, dezvoltate şi cu cheltuieli pentru sănătate pe măsură, dar se vor umple, la ei şi la noi, cam peste tot,instituţiile care se îngrijesc de sănătatea mintală, casele de recuperare medicalizate. Pensionările anticipate din motive de boli nervoase riscă să crească exponenţial.

Deocamdată, magazinele redeschise de doar câteva zile sunt puţin frecventate, chiar şi supermarketurile alimentare sunt mai goale de clienţi decât la începuturile crizei sanitare, deşi mărfurile sunt la locul lor. Lucru constatat şi în China, unde epidemia a fost controlată mai devreme şi unde activitatea a repornit de mai mult timp. Guvernanţii români, aflaţi cam de când au venit la putere, de prin noiembrie trecut, într-o cursă a morţii, a împrumuturilor cu cele mai mari dobânzi de pe piaţă, nu au făcut nimic pentru cei mai săraci şi nici pentru întreprinderile mici şi mijlocii, dintre care cele mai multe sunt româneşti. Guvernul Iohannis-Orban pare mai degrabă preocupat de soarta băncilor şi a multinaţionalelor prin ajutoare, prin credite şi garanţii, bănci şi multinaţionale de care se ocupă oricum şi autorităţile din ţările lor de origine. Dar, de fapt, în afara terorismului medical din comunicate, conferinţe, prezenţe pe televiziuni, autorităţile române nu mai par capabile de vreo altă acţiune.

În SUA, confruntarea preşedintelui Donald Trump cu autorităţile medicale şi cu sponsorii lor, printre care Anthony Fauci şi Bill Gates, cu laboratoarele farmaceutice, cu Big Pharma, cu guvernatorii democraţi ai statelor americane a luat nişte proporţii epice. Preşedintele Trump a deschis prin ordin toate lăcaşurile de cult ale tuturor confesiunilor, a sancţionat Facebook şi Twitter pentru cenzura ideologică, partizană pe care o practică abuziv, s-a tratat preventiv cu hidroxiclorochina recomandată de doctorul francez Didier Raoult. Şi a făcut încă destule altele, fiind zilnic în activitate contra crizei sanitare şi a celei economice, mereu în sensul protejării populaţiei, inclusiv cu bani cash. Oraşul Minneapolis (din Minnesota) a fost devastat într-o noapte, în urma unui incident rasial cu poliţia acum trei zile, cu magazinele, supermarketurile şi clădiri publice, inclusiv o secţie de poliţie, devalizate, cu mari pagube materiale, distrugeri şi incendii.

Tratamentul cu hidroxiclorochină a fost interzis zilele trecute în Franţa prin ordin de ministru după ce prof.dr. Didier Raoult şi echipa sa de 600 de medici şi specialişti de la IHU Méditerranée Infection din Marsilia au testat cca 50 000 de oameni, au tratat aproape 4 000 de bolnavi Covid-19 şi au avut cea mai mică mortalitate din Europa, incomparabil mai mică decât în Bazinul Parizian (Île-de-France) şi în Nord-Estul Franţei. Hidroxiclorochina (nume comercial frecvent Plaquénil) continuă să fie folosită, în schimb, de armata franceză, în China şi în toată Asia, în SUA, Marea Britanie, în Africa şi mai peste tot. Înainte de declanşarea crizei Covid-19, Plaquénil era în vânzare liberă în farmacii atât în Franţa, cât şi în România, şi fusese folosit fără probleme de peste 1 miliard de oameni din lumea întreagă. Expertul în antropologie medicală stabilit la Geneva Jean-Dominique Michel prezintă contextul bizarei interdicţii, tardive de altfel, căci epidemia s-a cam încheiat, a tratamentului aplicat de dr. Raoult:

„Pentru guverne (şi pentru guvernul francez în special), eficacitatea tratamentului de la Marsilia poate să deschidă poarta unor plângeri masive pentru non-asistenţă la persoană în pericol şi chiar pentru omicid involuntar sau din neglijenţă. Din nou, nimic din ordinea juridică şi a jurisprudenţei în Sănătate nu poate justifica privarea de dreptul de a prescrie a medicilor generalişti. Şi, dacă au rezultat mii de morţi, acesta este un caz de proces penal împotriva unor miniştri şi directori din Sănătate implicaţi. Numărul de procese care se întrevede e impresionant şi înţelegem că a devenit o luptă pe viaţă şi pe moarte (a struggle for life), nu mai contează mijloacele pentru aceşti (i)responsabili. Adevărul nu mai este o prioritate. Pentru industria farmaceutică, eficacitatea hidroxiclorochinei ar pune capăt tuturor perspectivelor de câştig gras fie printr-un mijloc novator (Remdesivir a fost un fiasco), fie printr-un vaccin impus populaţiei mondiale: 8 miliarde de doze înmulţite cu atâţia dolari ar da o mare poală de bani” („Hydroxychloroquine: The Lancet dans de sales draps...”, jdmichel.blog.tdg.ch, 24 mai 2020).

”Studiul publicat de The Lancet: Cine l-a finanţat ? Câte companii şi organisme de Sănătate private care au interesul să discrediteze această moleculă (hidroxiclorochina – n.n.) căzută în domeniul public ! Găsim, evident, Fundaţia Bill şi Melinda Gates şi Mark Zuckerberg, care cenzurează toate articolele care atacă OMS-ul şi articolele care critică anumite vaccinuri” (Olivier Demeulenaere, olivierdemeulenaere.wordpress.com, 27 mai 2020).

În Franţa, zeci de mii de plângeri au fost deja depuse pentru dreptul de a prescrie tratamente, pentru scandaloasele morţi din aziluri, vreo 60 de plângeri ar fi fost înaintate contra miniştrilor la Curtea de Justiţie a Republicii, abilitată să judece şi să condamne înalţi funcţionari ai statului aflaţi în exerciţiul funcţiunii, 25 019 plângeri pentru persoane îmbolnăvite, 25 416 plângeri ale personalului medical şi ale sindicatelor lor profesionale, mai multe plângeri grupate ale medicilor împotriva lui Agnès Buzyn şi Olivier Véran (fostul şi actualul ministru al Sănătăţii).

„Din secolul al XIX-lea ştim ce sunt bolile infecţioase. Se pune un diagnostic şi tratăm cum putem. Toţi doctorii tratează bolnavii. Este prima dată când aud spunându-se pentru o boală : „Staţi acasă, nu vă tratăm.” E înfricoşător. Orice medic are datoria de a îngriji. Chiar dacă nu ai la îndemână un tratament adecvat, trebuie să tratezi – şi mai ales această boală pe care n-a lucrat nimeni. De exemplu, cu Covid-19, respiraţia îngreunată apare mult mai târziu decât în alte boli, tocmai în momentul când sunteţi aproape de insuficienţa respiratorie, ceea ce numim hipoxie „fericită” (sau hipoxie tăcută – n.n.). Nu mai aveţi oxigen, dar nu vă daţi seama, pentru că nu v-aţi pierdut suflul. Noi facem scanere. La 70 % dintre pacienţii care nu aveau semne respiratorii există leziuni pulmonare grave. Dacă nu examinaţi bolnavii, nu aveţi de unde să ştiţi” (Didier Raoult, în interviul acordat lui L’Express, 27 mai 2020).

În România, problemele proastei administrări a crizei sanitare (lipsă de măşti, lipsă de tratament adecvat în afară de Paracetamol, lipsa echipamentelor necesare în spitale), netratarea în multe localităţi (vezi cazul Câmpina) timp de mai bine de două luni a celorlalte boli, multe cazuri grave şi/sau urgente, par să fi fost rezolvate. La fel ca închiderea violentă a activităţii (restaurantele, hotelurile şi magazinele de tot felul, printre altele) fără nici o contrapartidă sau ajutoare corespunzătoare de la stat. Anul şcolar a fost ori ratat, ori pus în cârca familiilor, guvernul fostului profesor de la Sibiu s-a spălat pe mâini în mare viteză. Chestiunea anului şcolar nu a fost „rezolvată” atât de simplist şi de primitiv nicăieri altundeva.

Cum s-a găsit rezolvarea tuturor nenorocirilor ? Simplu. Presa prostituată, televiziunile slugarnice au fost cumpărate cu o promisiune de 40 de milioane de euro, bani daţi şi pentru campaniile electorale ale PNL de guvernământ pentru alegerile locale şi pentru alegerile generale de la sfârşitul anului. „Miluirea” presei (Ion Cristoiu dixit), a mediei foarte predispuse la prostituţie pare să fi fost cea mai mare urgenţă a guvernului de tristă faimă Iohannis-Orban. Oare chiar merităm asemenea politicieni mărunţi şi asemenea guverne ?

                                                                                                        Petru ROMOŞAN

 

8 Comments

 1. Eu personal aş fi ales titlul:
  “Pauza dintre mascaradele PLANdemice” căci nu peste mult timp va urma faza a doua, a treia… Şi cele ce vor urma, vor fi mult mai rele decăt prima “repriză” care a fost doar unul de încălzire, şi principalul scop a fost testarea şi studierea advetsarului, prin discreditarea celor ce conduc statele lumii, căci acum scopul elitei mondiale este acela de a produce o prăbuşire totală şi globală al aşa numitelor state suverane. Din cauza ateilor totul va deveni apocaliptic.

  • George

   100% adevarat .
   Mie mi se pare incredibil cum aproximativ 50 % din oameni chiar nu vad toata mascarada asta . Poate poza aia cu Orban sa mai fi trezit pe cineva din cei adormiti ? Adica distrugem tari , afaceri , oameni pentru o mascarada ?.
   Pentru mine a fost totusi interesant sa vad atatia agenti de influenta peste tot in presa , facebook , youtube care prezentau acelasi idei dar in limita inteligentii si vrajelii fiecaruia .
   Si mai interesant a fost orchestrarea in toata lumea a acelorlasi stereotipuri – masca , distanta , isterie etc, care dezvaluie gravitatea si marimea acestui spital de nebuni in care ne-am gasit sechestrati timp de cateva luni .
   Cea mai simpla idee ar fi ca a fost de fapt un EXPERIMENT SOCIAL MONDIAL care se va repeta cu siguranta.

   • Carolina Larisa Irimia

    Aveți dreptate, e un exercițiu planetar monstruos și de un tupeu imens și de aceea nu își face drum în mintea oamenilor ideea ca asa ceva ar fi posibil. Oamenii sint creduli(la “revoluția” noastră din 89 chiar am plătit taxa prostului crezi d ca unii și alții au fost dizidenți, ca exista teroriști, ca securitatea a distrus conservele de singe, stațiile de aprovizionare ale orașelor cu apa, etc), sau, ma rog dispuși sa dea crezare mass-mediei, uitind ca aceste canale sint firme private care au patroni interesați de profit și protecție. Putini sint jurnaliștii de încredere. La fel și medicii-au fost nume cu greutate împinse în fata, organizații și instituții, ai căror sponsori(acționari principali) au corupt și obligat funcționarii acestora(medicii din OMS sint niște nulități în meserie refugiați în funcții de birocrați) sa pună în practica planul scelerat de alienare al lumii. Urmarea este ca foarte mulți nu vor în ruptul capului sa creadă ca au fost păcăliți,ca nu mai exista statele Nationale cu institutiile aferente, ca “oficialii” sint doar interpuși sa împlinească ordinele celor încă “discreți”. Dar înapoi la declansarea”pandemiei”:a fost strigătoare la cer potrivirea (rapida) predicției Babei Vanga și filantropului sef(bill gates, nu merita a-i scrie numele altfel), simularea(tot intimplat oare) cu virusul din familia Corona și declanșarea epidemiei taman cu el. Unde mai pui ca asta pe care l-am pomenit tot bate apa în piua de ceva vreme ca ne pasc molime nemaivăzute, și asta cu repetiție. Într-un interviu de acum vreo doua luni asa suna “avertizarea” lui sinistra, și pe deasupra ca nu avem dreptul de a refuza un vaccin. Nimeni nu poate prevedea asa ceva decit dacă e în spatele planului și are toate datele. Ar fi multe detalii care duc la concluzia ca totul e orchestrat de mai înainte. Dar ce-i drept ca nu toți actorii au fost la înălțime. Dacă ar putea, sceleratii ăștia ar pune în scena și o coliziune cu un asteroid, numai ca să își impună “agenda” de cocalari semizei.

 2. Bizzu

  Dar tu, xyz, mai ai frati sau surori? Mi-ar placea sa cred ca nu, sa fii tu singura eroare genetica a satanei.

 3. Nea Gheorghe De La Tara

  Unde au disparut clovnii Rafila, Arafat, Streinu Cercel ? Au fost retrasi de pe televiziuni la ordin politic sau la ordin Big Pharma? Nu mai promoveaza Remdesivir-ul de la Gilead pe interese obscure, oculte? Mari farsori, mari gogomani !

 4. Un alt roman

  In Romania nu se gaseste hidroxiclorochina in farmacii.O farmacista a spus ca nu se dau din depozite decit cu recomandare de la medicul specialist!Asta a fost!Le-a stricat planul distinsul medic francez Didier Raoult cind a recomandat tratamentul cu hidroxiclorochina, caci , dupa cum vedeti ,cei care promoveaza noua ordine mondială si inchinatul la dracu erau organizați pentru milioane de decese.Acum sintem socati cind vedem in Romania cîte persoane publice ,platite cu bani grei de poporul roman ,erau pregătite sa Ne vadă morți.Poate acum vor intelege ca Dumnezeu e mare si nu poti trece peste el. Discursul acestor persoane publice romane privind pandemia coronavirus (care nu a fost) a fost in contradicție cu cel al marilor specialisti ai lumii în domeniu:academicianul roman Voicu, profesorul francez Didier R aoult,prof Mincovits,doctor Butar Rashid,laureati ai premiului nobil care au lucrat cu virusul

  • gheorghe

   Inlocuiti HidroxyChloroQuina cu Quercetin – nu trebuie reteta si face acelasi “serviviu” – duce (cara) “marfa” la celula, aici “marfa” este Zincul..
   Se ia cu Zinc, de 2 ori pe zi , pana la 5 zile ca are efect imediat.

 5. George

  Chiar si ateii pot recunoaste ca de la Inviere s-a terminat cu virusul asta .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.