Abuzuri

Sfidarea stării de urgență: „Iobagii” înghesuiți pe aeroport ca să meargă la cules castraveții nemților

  Sfidarea stării de urgență: Pandemie de coronavirus și restricții doar în colonie, aproape 2.000 de „iobagii” înghesuiți pe aeroport […]

 

Sfidarea stării de urgență: Pandemie de coronavirus și restricții doar în colonie, aproape 2.000 de „iobagii” înghesuiți pe aeroport ca să meargă la cules castraveții nemților

Aeroportul „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, joi, 9 aprilie 2020, ora 7: Peste 1.500 de oameni veniți din diverse județe ale țării țării, inclusiv din zona roșie Suceava aflată în carantină (!!!), erau îngrămădiți, băgați unii în alții, parte din ei fără măști sanitare de protecție, așteptau să fie îmbarcați în avioane charter pentru a pleca la cules castraveți și sparanghel în Germania. Prima cursă spre Germania urma să decoleze doar la ora 14. Ca să fie la ora 7 dimineața pe aeroport, „pasagerii” înghesuiți la intrare au circulat pe timp de noapte ca pietoni și apoi călători în autobuze, încălcând toate ordonanțele militare!

Ce „distanță socială” și măsuri de protecție pe aeroportul clujean? Aiurea! Legile, ordonanțele miltare și restricțiile sunt valabile doar pentru amendarea pensionarilor ieșiți să-și cumpere pâine! Românii nu vor avea voie să meargă la biserică în perioada Sfintelor Sărbători de Paști fiindcă nu se poate asigura „distanța socială”, dar au voie să se bulucească pe aeroport ca să meargă la cules sparanghelul nemților? Respectabilii cetățenii germani și puturoșii imigranți africani vor sta în siguranță la adăpostul locuințelor, în timp ce sclavii români o să trudească expuși la virusul bau-bau pe ogoare și vor avea grijă să nu le lipsească legumele-trufandale de pe mese?

Majoritate municitorilor agricoli sezonieri racolați de nemți provin din așa-zisa „diaspora”. Sunt cei care au venit buluc în țară cu frica de coronavirus în oase și alungați de pe unde se pripășiseră fiindcă nu aveau contracte de muncă și nici asigurări sociale plătite acolo pe unde se aflau. După ce s-au odihnit două săptămâni în carantină prin hoteluri de trei și patru stele cu cazarea și mâncare achitate de noi, fraierii plătitori de taxe și impozite în România, acum se reîntorc în Occident ca să trudească pentru cei care-i alungaseră cu câteva săptămâni înainte. După o lună sau două, atunci când se vor întoarce, probabil vor sta din nou să se relaxeze în carantină la hotel tot pe banii noștri, că doar nu pe ai lor!

Trinomul care conduce România, format din alogenii Klaus Werner Iohannis, Ludovic Orban și Eduard Raul Hellvig, sunt obedienți stăpânilor coloniei, cei care i-au pus pe funcții, indiferent că-i vorba de banii achitați în avans pentru niște arme existente deocamdată doar pe hârtie către Unchiul Sam sau de asigurarea forței de muncă ieftină pentru Frau Merkel. Așa că percutează urgent și fără să crâcnească la ordinele venite de afară.

Culmea este că ordonanțele militare emise de un ministru civil au fost încălcate chiar prin inițiativa slugarnică de susținere a economiei altor țări a aceluiași ministru, Vela pe numele său ciudat. Acesta, cu doar cinci zie înainte citise militărește, silabisind ca un răcan semianalfabet încorporat direct de la coada vacii, următoarele: Sunt permise zborurile efectuate de toți operatorii aerieni prin curse neregulate (charter), pentru transportul lucrătorilor sezonieri din România către alte state, cu avizul autorităților competente din țara de destinație.” (Ordonanța Militară nr. 7 din 4.04.2020, Art. 101))

În „România normală” și a „lucrului bine făcut” de Klaus Werner Iohannis românii nu au voie să lucreze pe motiv de coronavirus, dar în Germania, unde locuiesc părinții aceluiași Iohannis, au voie să muncească? Coronavirusul care a declanșat în Germania starea de urgență și carantina națională este mai prietenos cu muncitorii sezonieri români, el fiind periculos doar pentru cetățenii germai și imigranții musulmni sau africani? Care pandemie de coronavirus, ce stare de urgență, restricții de circulație și măsuri individuale de protecție? Aiurea, astea-s prostii pentru proști, la jupâni și lacheii lor nu se aplică!

                                                                                            Marius Albin MARINESCU

       Ce reprezintă și ce consecințe vor avea cele două imagini?

Le menționez pe rând, pentru că e greu să înțelegi așa ceva.

                                           CE REPREZINTĂ?

1. Dovada unei iresponsabilități criminale.

2. Manifestarea unei imbecilități manageriale crunte, din punctul de vedere al organizării și planificării zborurilor pe Aeroportul internațional Cluj Napoca; aeroport pe care mai aterizează și decolează doar un singur zbor (către Dublin), restul find suspendate.

3. Expresia nepăsării românești și a încropelilor heirupiste de genul: „lasă că merge și așa”.

4. Rezultatul catastrofal al unei organizări în pripă, generate de o comandă în stil prusac, sub formula: „Executați! Nu comentați! Astăzi trebuie să plece toți cei 2000 de muncitori români la muncă în agricultura Germaniei”.

5. Efectul unei conspirații diabolice, menite să compromită moral și politic actuala guvernare și autoritățile clujene.

Această erupție de stupiditate criminală este de neînțeles în condițiile în care pe Aeroportul internațional din Cluj Napoca EXISTĂ spații orare și culoare de zbor la discreție, iar directorul aeroportului clujean are o experiență de peste 25 de ani. Cum, la fel de neînțeles, este nepăsarea/neimplicarea autorităților clujene, care s-au organizat exemplar și au gestionat bine până acum reacția față de acest virus. Astfel încât miercuri, 8 aprilie, ministrul sănătății a declarat Clujul drept model de bună practică în lupta contra Covid -19.

Ceva nu se leagă aici. Sper ca o anchetă judecătorească severă să ne ofere răspunsul la motivul/cauza care a anulat această organizare exemplară.

                   CE CONSECINȚE VOR AVEA ACESTE IMAGINI?

1. Dezastruoase din punct de vedere moral și politic.

2. Autoritățile riscă să piardă adeziunea și respectul națiunii față de măsurile de luptă anti-virus, în centrul cărora se află auto-izolarea voluntară a populației.

3. Pierderea încrederii românilor în buna intenție a autorităților centrale și locale, în frunte cu președinte și guvern, și dedicarea lor pentru interesul românilor.

4. Pierderea credibilității măsurilor punitive ale autorităților polițienești care numai la Cluj, în perioada: 6-8 aprilie (trei zile) au dat amenzi în valoare de 1.300.000 de lei celor care nu au respectat prevederile ordonanțelor militare.

5. Agravarea sentimentului înstrăinării românilor în România și al nevoii de a căuta un alt loc pentru existență.

6. Amplificarea convingerii că România este doar o colonie iar românii au un statut inferior.

7. Confirmarea, pentru o mare parte a românilor, că măsurile de izolare și interzicerea unor drepturi sunt un pretext pentru: tăierea și mai sălbatică a pădurilor românești, aranjarea unor afaceri de tip mafiot, persecuție religioasă mascată etc.

8. Amplificarea frustrării colective și apariția unor fermenți psihologici agresivi, meniți să genereze atitudini de revoltă și chiar anarhice.

Evident, mai sunt și altele, printre care sunt și consecințele politice. Astea să și le evidențieze strategii și responsabilii lor.

Sincer, acum mă gândesc la acel preot care a fost amendat cu 20.000 de lei de către un polițist pentru că, la rugămintea unei văduve, a ținut, în fața bisericii, o slujbă pentru soțul care i-a murit. Și-mi vine, JUR, să pun lancea-n pieptul furtunii!

                                                                                                                Ion NOVĂCESCU

 

2 Comments

 1. Adrian Grigoriu

  Ați uitat cel mai important aspect: DE CE ROMÂNII SUNT NEVOIȚI SĂ PLECE DIN ȚARĂ CA SA SUPRAVIEȚUIASCĂ?

  Cine a creat aceste conditii în care desi avem tot ceea ce ne trebuie in țară, nu avem cum să ne asigurăm prin munca noastră existenta în țară?

  Cine e de vină?

  Sa nu veniți cu texte propagandistice antiromânești precum : clasa politică, Biserica Ortodoxă, Ceaușescu, poporul român in integralitaeta lui si alte bazaconii din astea.

  Cine e de vină?

 2. Dima

  Pe zi ce trece tot mai multi oameni realizeaza ca arestul la domiciliu nu are nicio utilitate in prevenirea raspandirii virusului. La momentul cand va veni semnalul din exterior (din Germania cel mai probabil), alesii nostri vor relaxa de indata masurile.

  Pana atunci insa se dau tunuri de miliarde in sanatate, se cumpara masti chirurgicale la dublu pret, se achizitioneaza ventilatoare cu 70 000 euro bucata (cat un apartament cu 2 camere in centrul Clujului), iar militienii si jandarmii avand acum puteri depline se comporta ca niste bestii cu oamenii care gresesc o litera la completarea declaratiei pentru iesirea din casa. Si desigur Vela cu Arafat ne tot indeamna sa nu ne relaxam, ca epidemia e abia la inceput (din martie e tot la inceput), asta desi tarile mari cu sute de mii de cazuri fac deja planuri pentru repornirea economiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *