Observator

Și totuși, cine l-a votat pe Florin Iordache?

  Deci, iubiți cetățeni, ce-avem noi aici… Păi, avem, pe data de 20 octombrie 2020, un plen parlamentar oleacă știrb, […]

 

Deci, iubiți cetățeni, ce-avem noi aici…

Păi, avem, pe data de 20 octombrie 2020, un plen parlamentar oleacă știrb, de numai 240 de demnitari, care au fost chemați să voteze „la secret” pentru șefia Consiliului Legislativ. Decât că parlamentarii luʹ PENELEU nu s-au omorât cu firea să vină la vot. Unii dintre ei de-ai dracului, cred, din pricină că nu și-au mai găsit numele pe viitoarele liste, asta ca să aibă loc, lejer, la „musai eligibili”, bravul Daniel Constantin („…Asa e, puicusorule… c-am întors-o cu politică… Aud? Țe era de făcut? Altminteri dacă nu-mi dădea în gând asta, nu m-aledzeam… și nu merdzea deloc, neicusorule; fă-ți idee! familea mea, de la patuzsopt, și eu în toate Camerele, cu toate partidele, ca rumânul imparțial… și să rămâi fără coledzi?”). Că, de! Agamiță Dandanache al nostru, cel „din toate Camerele, cu toate partidele, neicusorule…” s-a descurcat! Daniel Constantin e acum brătian, nu glumă! Iar eu cred că dânsul era demult brătian, în sufletul lui!

Așadar, cu un plen-parțial de 240 de parlamentari (după cum s-a anunțat de la tribuna Parlamentului), dintre care 41 peneliști, 21 useriști, 167 de pesediști+aldiști+pro-româniști, 2 pemepiști, 5 udemeriști și 4 de la „minorități”, Florin Iordache a obținut o victorie zdrobitoare asupra puternicului său contracandidat, renumitul Augustin Zegrean, poreclit, pentru faptele lui de arme, ERATĂ, cam la fel cum distinsul ministru Ion Ștefan a fost poreclit, tot pentru faptele lui de arme, GRINDĂ.

Ei, până aici a fost cum a fost… numai că Florin Iordache nu a obținut doar cele 167 de voturi legitime din partea celor care-l susțineau, ci chiar 185 de voturi! Și-acum, cetățeni, să-mi spuneți dumneavoastră: cine oare, cine oare, i-a dat prinosul de 18 voturi sfidătoare eroului Iordache din sceneta „noaptea ca hoții – pe înțelesul tefeliștilor”, care a avut premiera în ianuarie 2017 și apoi s-a jucat încontinuu, cu străzile închise, vreo câteva luni?

Ludovic Orban, președinte PENELE: „Ceea ce s-a întâmplat ieri în Parlament, arată, o dată în plus, că majoritatea pesedistă din acest parlament trebuie să plece acasă. Să pui în fruntea Consiliului Legislativ pe cel care s-a afirmat ca violatorul justiției independente din România, omul care a scos milioane de oameni în stradă prin proiectele aberante în domeniul justiției… eu nu pot să înțeleg… îmi arată clar că PESEDE și cei care au votat ALĂTURI DE PESEDE sunt în pragul nebuniei și nu mai au nici o legătură cu realitatea opțiunilor oamenilor … este sfidător la adresa României și la adresa fiecărui român alegerea acestui … ăăăă… nici nu pot să-i spun aghiotant… ăăăă… acestei slugi a lui Dragnea, care a făcut… a răspuns la toate comenzile absurde care i s-au dat… și care este pus, iată, de-o majoritate parlamentară în fruntea unei instituții fundamentale a statului. Îi anunț pe români că nu vom accepta. După alegeri vom reconstrui toate instituțiile fundamentale ale statului român. Partidul Național Liberal a avut candidat pe domnul Zegrean, și toate voturile pe care le-a obținut domnul Zegrean sunt voturile PNL… Dar după cum arată rezultatele votului nu există altă posibilitate, dacă ne uităm la voturile lui Iordache și la voturile candidatului USR, ca vicepreședinte al Consiliului Legislativ… e o singură concluzie care se poate trage. Am fost singurii care am votat cu domnul Zegrean! Cum au votat ceilalți (despre voturile USR este vorba, desigur… n.n.) se poate vedea pe rezultatul votului!

Cătălin Drulă, liderul deputaților USERE: „…Toți cei 21 de parlamentari USR l-au votat pe Augustin Zegrean. Zegrean a primit 41 de voturi. Deci maxim 20 de alți parlamentari l-au mai votat. Au fost 36 de PNL-iști prezenți (am primit în sfârșit prezența de la secretariat în dimineața aceasta), deci cel puțin 36-20=16 PNL-iști l-au votat pe Iordache. (liberalii spun că au fost 41, nu 36… n.n.) Rușinos!!!” (Cătălin Drulă, pe pagina lui de FACEBOOK, 21 octombrie 2020)

Eugen Tomac, președinte PEMEPE: „…Statuia moralității s-a prăbușit… Să spunem lucrurilor pe nume. Votul pentru Iordache de la PSD și Dircă de la USR a fost dat sigur de către parlamentarii celor două partide. Este dreptul lor să voteze cum doresc în Parlament, dar să o facă asumat! Candidatul Zegrean nu a fost votat nici măcar de toți parlamentarii PNL, grav și, mai ales, umilitor pentru distinsul constituționalist. (păi, da! că Tomac zice că și ei, cei 2 pemepiști aflați întâmplător pe-acolo, l-au votat în unanimitate pe Zegrean!, n.n.) Nu mă miră că USR a făcut înțelegere cu PSD, au mai fost asemenea negocieri în Parlament. Urât este când te urci pe statuia moralității și nu mai știi să cobori.” (Eugen Tomac, pe pagina lui de FACEBOOK, 21 octombrie 2020)

Așadar, cetățeni… 41 de liberali, plus 21 de useriști, plus 2 pemepiști au votat sigur-sigur cu Zegrean și cu zglobia lui erată! Deci, 64 de voturi clare pentru Zegrean! Atunci, ne întrebăm, de ce-au fost doar 41?

Ei, să vă spun cum cred eu că s-au petrecut lucrurile… Iată:

16 pesediști au făcut blat cu PENELEU și l-au votat pe Zegrean… 10 useriști au făcut blat cu PESEDEU și l-au votat pe Iordache, ceilalți 11 s-au înțeles cu PENELEU și l-au votat pe Zegrean… 1 pemepist a făcut blat cu PESEDEU și l-a votat pe Iordache iar celălalt pemepist n-a știut să voteze și a scăpat bila într-o urnă, nu-și amintește în care… 3 udemeriști au aranjat să ia Ardealul de la PENELEU și au votat cu Zegrean… ceilalți 2 au plusat și s-au înțeles cu PESEDEU să ia și Ardealul, și Banatul, așa că au votat cu Iordache… cei 4 de la minorități au votat cu Zegrean, că ei votează oricum cu guvernul, indiferent cât de tălâmb este acela… Florin Roman de la PENELEU a negociat ocult cu PESEDEU și toți cei 41 de peneliști au votat cu Iordache… în timp ce cei 5 de la PRO-ROMÂNIA s-au înțeles tot cu Florin Roman, dar „la masa verde”, cu știrea lui Ludovic Orban care le-a promis funcții în viitorul „guvernul meu”, și l-au votat pe Zegrean… Văzând asta, cei 2 de la ALDE au votat similar, deoarece de-acum ALDE e PRO ROMÂNIA, căci Popescu Tăriceanu, semeț, nu mai vrea să facă parte dintr-un partid atât de impotent! Orban le-a promis și lor posturi de secretari de stat în viitorul „guvernul meu”, că doar nu-l durea gura să promită. Restul au votat cu Iordache. Și ăla de la PEMEPE, care nu-și amintea unde a scăpat bila, s-a dovedit că tot cu Iordache a votat!

Și acum, cetățeni, după atâta matematică, întrebați-mă, hai, și care e aria cercului…

                                                                                           Luminița ARHIRE

1 Comment

  1. adria nicol

    În Democratiile autentice se publicà în fiecare an rezultatul examenelor medicale obligatorii pe timpul mandatelor ale Presedintelui tàrii si Primului Ministru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *