Atitudini

Și totuși, se pare că nu sînt chiar atît de prost!

    La articolul Să ne întoarcem la popor (?!) apărut pe acest site acum doua zile, Iordache Marilena îmi […]

 

 

La articolul Să ne întoarcem la popor (?!) apărut pe acest site acum doua zile, Iordache Marilena îmi spune (justificat de altfel, în lipsa altor informații despre activitatea mea): În afară de critică poate aveți și idei sau propuneri…

I-am răspuns: „Desigur ca am, si una si alta. Ideile le-am expus intr-un articol scris cu peste jumatate de an in urma, pe care insa nu mi l-a publicat nimeni. Propunerea este in textul de mai sus – nu revotati actualii parlamentari. Este un inceput.”

Dacă vă întrebați de ce plec de la acest schimb amiabil de cuvinte, veți afla imediat.

Pe 4 martie a.c. (deci, am greșit, era cu mai putin de jumătate de an în urmă), am scris un articol intitulat „Viitorul României”, în care expuneam punctul meu de vedere cu privire la șansele pe care această țară le poate avea în viitor. Iar viitorul, îl vedeam prin unirea tuturor forțelor naționaliste din țară, trecîndu-se peste ambiții, orgolii, vanități.

O serie de site-uri care sînt convins că în mod sincer se cred creștine și care înainte publicau necondiționat tot ce trimiteam, din momentul în care am trimis un articol prin care recomandam creștinilor să citească Evangheliile întrucît doar acolo găsesc Adevărul, au încetat orice colaborare cu mine (am primit un singur răspuns scris, în care eram acuzat de un ateism ca pe vremea ziarului „Scînteia” – îmi pare absurd să îndrumi creștinii să citească Evangheliile, și să fii acuzat de ateism!).

Încetasem colaborarea cu dl. Ion Coja, nu din cauza vreunor divergențe, ci datorită unor „viruși sioniști” care îi parazitau site-ul și care, deranjați de postările mele, veneau cu comentarii tot mai insultătoare la adresa mea (între timp, unii au dispărut). Rămînînd în continuare în bune relații, i-am trimis articolul nu spre publicare, ci spre studiu. Dl. Coja m-a întrebat dacă îl poate publica, iar eu mi-am dat acceptul. Copleșit de multele mail-uri primite, probabil că dl. Coja nu a mai citit acceptul meu astfel încît textul nu a mai apărut.

L-am trimis apoi unei publicații on-line care îmi solicitase de curînd colaborarea cu precizarea că textul nu a fost publicat de alții, primind pe 12 martie de la aceasta următorul răspuns din care am înțeles că eu sînt cam prost: „Motivul este de înţeles şi trebuia să vă dea de gândit. Este mult prea politizat. PPDD, PUNR, Funar, Becali… personaje foarte controversate chiar de către proprii membrii ai propriilor partide. Fără supărare, dar textul nu se pliază pe profilul revistei (X). Nu se publică.” Ei nu știau că dl. Coja vroia să îl publice. Ei nu înțeleseseră că eu mă refeream la electoratul lui Dan Diaconescu, Gheorghe Funar, Gheorghe Becali, un electorat care la alegeri rămînea în casă, fiindcă nu avea pe cine să voteze și care trebuia cîștigat de un partid naționalist.

Colaborarea noastră a fost scurtă, patru articole postate, după care a urmat refuzul de mai sus, un articol la care mi s-a confirmat că va fi publicat dar nu a fost publicat, și un ultim articol la care nu mi s-a mai dat nici un răspuns. Colaborarea noastră deci s-a terminat – nu regret, aveau dreptate: nu mă pliam pe profilul lor.

În Ajunul Învierii, am trimis articolul la „Justițiarul”. Fiind scris fără diacritice, m-au anunțat că îl vor reface după sărbători. Nu le fac nici o vină că au uitat, dar important este pentru cei de la revista X este că, în afară de dl. Coja, și altcineva a mai vrut să să publice acest articol, despre care ei îmi spuneau că sînt cam prost dacă nu înțeleg de ce nu vrea să îl publice nimeni.

Revista X are printre alții două colaboratoare, foarte tinere și drăguțe, inteligente și talentate (Diana Maria Popescu și Andreea Arsene), încît stau și mă gîndesc dacă în spatele fotografiilor ingenue nu se ascund cumva niște boșorogi cu burtă și chelie (știu! pentru aceste cuvinte voi fi acuzat de sexism!).

Ei poftim! Încălcînd profilul revistei, editorii au publicat acum un articol semnat de ultima dintre cele două tinere pe care le apreciez nu numai din punct de vedere fizic, intitulat „Naționalismul, ultima speranță a neamului românesc!” – adică, exact ce scriam eu în primăvară!

Aceasta este confirmarea teoretică a spuselor mele.

Dar nu vi se pare, domnilor (știți care!), că ceea ce face astăzi dl. Ion Coja este confirmarea practică? Nu vi se pare că nu sînt atît de prost pe cît m-ați crezut?

D-nă (d-șoară) Marilena Iordache, nu te cunosc, dar îți mulțumesc pentru faptul că mi-ai oferit ocazia să scriu aceste rînduri!

 

                                                                                           Dan Cristian IONESCU

 

2 Comments

  1. Romeo Tarhon

    Stimate Dan Cristian IONESCU,
    Dumneata chiar ești prost, și n-ai fi prost destul dacă n-ai fi și fudul… Ba și mincinos, un mincinos gomos care te faci că ai fi luat în seamă de către profesorul Ion Coja, dar și de către redutabila jurnalistă Diana Maria Popescu precum și de către incisiva ziaristă naționalistă de la Ziarul Națiunea care m-a informat că habar nu are cine ești și că o deranjează impostura dumitale de-ai folosi numele pentru mârșăvia de a te face important și credibil. De altfel va scrie curând un articol despre nesimțiții de soiul dumitale care se visează gazetari furând notorietate de la condeierii autentici din presa românească. Este și acesta un fel de … plagiat pervers de reputație, ba mai și prestezi această hoție prin cunoscuta gălăgie a plagiatorului care strigă „plagiatorii”. Insinuezi că Andreea Arsene ți-ar fi furat subiectul și ideile dumitale cu naționalisimul…? Ești zevzec, fiindcă această jurunalistă are zeci de articole cu acest subiect sau cu referiri legate de acest subiect.

  2. Dan Cristian Ionescu

    Imi pare rau ca nu intelegi – poate ca ar trebui sa citesti de mai multe ori un articol inainte de a-l comenta. Eu nu am scris niciodata ca le cunosc pe Diana Maria Popescu si pe Andreea Arsene, am scris doar ca le apreciez. Eu nu am insinuat ca Andreea Arsene mi-ar fi furat subiectul si ideile (nici nu avea cum, atita timp cit articolul meu nu a fost publicat), am aratat doar ca si altii gindesc la fel ca mine, ca doar un mare partid nationalist poate salva Romania. In ce il priveste pe dl. Coja, pe site-ul domniei sale sint postate citeva zeci de articole ale mele. Nu ma visez gazetar, si nici nu am de ce. Daca esti in stare sa intelegi aceste lucruri, atunci poate vei intelege ca ar trebui sa iti retragi insultele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *