Fără categorie

Sibianul Iulian Bogdan Nastase, cel care si-a insusit sloganul Elenei Udrea, este profesionist în…infractiuni

Recent, mass-media din România a făcut mare caz de înregistrarea la OSIM (Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci) a sloganului ,,Romania, the land of choice" -brand promovat de Ministerul Turismului - pe numele Bogdan Iulian Năstase, avocat provenit din Sibiu, dar cu activitate în Bucureşti. Unul din motivele care l-au determinat pe acest tânăr să se refugieze în capitală a constat în notorietatea căpătată ca spărgător de locuinţe, faimă câştigată pe vremea adolescenţei. Iată că acum, după mai bine de zece ani, acesta îndrăzneşte să scoată capul în public prin iniţiativa sa oneroasă, în ideea că la Sibiu a fost uitată adolescenţa sa zbuciumată, iar la Bucureşti nu se cunoaşte trecutul său. ">

<span lang="RO">
<p style="text-align: justify;">Recent, mass-media din România a făcut mare caz de înregistrarea la OSIM (Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci) a sloganului ,,Romania, the land of choice" -brand promovat de Ministerul Turismului - pe numele Bogdan Iulian Năstase, avocat provenit din Sibiu, dar cu activitate în Bucureşti. Unul din motivele care l-au determinat pe acest tânăr să se refugieze în capitală a constat în notorietatea căpătată ca spărgător de locuinţe, faimă câştigată pe vremea adolescenţei. Iată că acum, după mai bine de zece ani, acesta îndrăzneşte să scoată capul în public prin iniţiativa sa oneroasă, în ideea că la Sibiu a fost uitată adolescenţa sa zbuciumată, iar la Bucureşti nu se cunoaşte trecutul său.

Mişcarea aceasta, cocteil de impostură şi intenţie de şantaj ulterior, care l-a propulsat pe prima pagină a ziarelor, considerăm că este inoportună. Mai mult, fapta devine chiar riscantă şi lipsită de inteligenţă, deoarece Bogdan Iulian Năstase este inculpat într-un dosar penal de mare anvergură, care are ca obiect însuşirea prin mijloace frauduloase a unui teren în valoare de 12 milioane de euro, lângă aeroportul Băneasa, aşa că nu avea nevoie de un scandal suplimentar. Dar, probabil că individul se crede infailibil şi invulnerabil, fiindcă are spatele asigurat de politicianul Miron Mitrea, ,,greul” din P.S.D. şi avocatul Arin Octav Stănescu (alias Arie Shalev), unul din păpuşarii care trag de aţele la capătul cărora se află marioneta Cătălin Marian Predoiu, ştersul ministru al Justiţiei.

Cu tupeul specific unui escroc, Bogdan Iulian Năstase a declarat reprezentanţilor presei, referitor la ,,Romania, the land of choice”, următoarele: „Prin acest slogan nu s-au adus oameni în ţară, nu ne-am promovat cu nimic. Dacă eforturile vor fi susţinute şi îşi vor atinge ţinta, atunci putem spune că este o marcă valoroasă. Cât de valoroasă, nu pot spune acum. Probabil că valoarea ei va fi undeva între 50 şi 70 de procente din cât ar costa ca acest slogan să fie schimbat. Aici mă refer la costurile de producţie a spoturilor, dar şi banii care trebuiesc investiţi in promovarea lui” Şi pentru ca impertinenţa să fie deplină, avocatul sibian pozează în filantrop, afirmând în continuare: „Sincer, nu mă aşteptam să ma contacteze cineva, pentru că ar fi însemnat o nouă greşeală din partea lor. Oricum, poate că, dacă vom avea o discuţie, mă vor face să mă gândesc să donez marca către Ministerul Turismului. Nu pot spune că vreau să fac bani de pe urma acestei greşeli”. Ce spui, Franz, chiar aşa? Tu eşti ,,sincer”, taman tu, cel care ţi-ai clădit întrega viaţă pe minciuni şi potlogării? Tu nu vrei să faci bani din ,,greşelile” altora? Tocmai tu, care ai profitat de naivitate unor prieteni de familie ai părinţilor tăi, care te tratau ca pe copilul lor, pentru a le sparge casa şi a le fura agoniseala de-o viaţă?!

Adolescenţă sub semnul furturilor

Iulian Bogdan Năstase s-a născut în Sibiu, la 30.07.1975, unde deţine mai multe locuinţe. În comuna Roşia din  judeţul Sibiu are cabinet de avocatură pe numele soţiei sale, Camelia Năstase, avocată şi ea, chiar în sediul primăriei. Tot în zonă, mai precis pe Dealul Dăii, supranumit şi ,,cartierul poliţiştilor”, Bogdan Iulian Năstase posedă cea mai impozantă vilă.

În timpul adolescenţei sale, perioada 1992 – 1993, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu a consemnat două dosare penale pe numele lui Bogdan Iulian Năstase, ambele pentru furt din avutul privat. S-au muşamalizat, fiindcă tatăl său era şef chiar la ,,Cercetări penale”, taman în cadrul IPJ Sibiu, iar mama era grefieră la Tribunalul Sibiu, deci exact cele două instituţii care trebuiau să se pronunţe asupra culpabilităţii persoanei dovedite ca autor al celor două furturi.

Prima sa victimă a fost Ioan Dobrotă, cunoscut ca “Dobrei”, aşa cum se şi numeşte firma de transport din comuna Cristian, jud. Sibiu, a cărei patron este. Familia Năstase avea, la vremea respectivă, relaţii de prietenie cu cea a lui Dobrotă, aşa că Bogdan Iulian deţinea informaţii chiar de la victimă despre valorile aflate în casă şi despre perioadele în care Dobrotă lipseşte din ţară, deoarece acesta făcea deplasări frecvente în Germania pentru achiziţionarea de autocamioane. A profitat de momentul în care acesta era plecat din ţară şi a pătruns în apartamentul lui din cartierul Ştrand, de pe acoperişul blocului cu ajutorul unei frânghii, apartamentul fiind situat la etajul trei, împreună cu încă un complice, minor şi el. Au sustras ,,doar” aparatură electronică, deoarece valuta (mărci germane) se afla ascunsă într-o pungă de plastic, sub cada de baie, loc în care spărgătorii nu au căutat.

A doua spargere a constat în  pătrunderea prin efracţie la parterul casei din Sibiu, strada George Coşbuc, în care locuieşte fostul ministru de Interne, Gavril Dejeu şi unde nepotul acestuia amenajase, în garaj, un magazin de produse alimentare. De aici, Năstase a furat o însemnată cantitate de ţigări şi alcool.

Cu toată muşamalizarea acestor infractiuni, cel care ,,a plătit” oarecum a fost tatăl hoţului, poliţistul Emil Nastase, mutat de la şefia serviciului ,,Cercetări penale” la Serviciul de cadre (Personal)  – tot la IPJ Sibiu şi tot şef ! – pînă la data pensionării.

Datorită ineficienţei justiţiei şi a corupţiei generalizate, micul borfaş a realizat că poate să fie mai mult decât un mic găinar şi autor de furturi prin efracţie, deoarece oricum va scăpa nepedepsit, aşa că a trecut la infracţiuni de mare amploare în compania unor ,,persoane selecte”.

(Surse: exclusiv Departamentul de Investigaţii Justiţiarul)

Din infractor a devenit avocat

Iulian Bogdan Năstase este în acest moment avocat. Şi-a început cariera la Pricewaterhouse Coopers Romania, unde a înţeles avantajele pe care le poate avea de pe urma unor lichidări ilegale şi unde a putut avea contacte fructuoase cu alţi lichidatori, inclusiv cu Arin Octav Stanescu şi colaboratorii acestuia, parteneri de afaceri cu PwC în anumite speţe. Ceea ce se ştia dintotdeauna în mod neoficial, adică faptul că nimic nu mişcă în justiţia română fără directivele grupării Valeriu Stoica – Călin Andrei Zamfirescu – Arin Stănescu, s-a oficilializat prin decretul de numire a lui Cătălin Predoiu ca ministru al justiţiei, semnat de Traian Băsescu la 29 februarie 2008. De precizat că, de facto, ministrul justiţiei este Călin Andrei Zamfirescu, ginerele acestuia, Cătălin Marian Predoiu, figurând ca ministru în decret, doar de ochii lumii. Aşa că, Ministerul Justiţiei este condus de Călin Andrei Zamfirescu, nu din sediul ministerului, de pe Bd-ul. Libertăţii, ci din str. Jean Louis Calderon nr. 38 (sediul Societăţii Civile de Avocaţi Zamfirescu-Racoţi-Predoiu). Nu există cunoscător al culiselor care să creadă că Predoiu ar fi acela care să ia hotărâri în adminstrarea justiţiei române. Ca dovadă, ministrul Predoiu ,,s-a lepădat” apartenenţa sa la P.N.L., doar pentru a rămâne în continuare la cârma Ministerului Justiţiei şi după ce liberalii au ieşit de la guvernare, de unde face jocurile socrului său, Călin Andrei Zamfirescu şi ale grupurilor de interese pe care acesta le reprezintă! În fruntea, dar în umbra acestei caracatiţe, se afla iniţial Valeriu Stoica, încă de pe timpul mandatului său de ministru al Justiţiei, când împreună cu foştii săi colegi de grupă de facultate, Călin Andrei Zamfirescu şi Arin Stănescu – nume real Arie Shalev – s-au organizat şi au pus la punct cele mai mari „afaceri” fără să investească un leu . În grupare a fost atras apoi şi Flavius Baias, unul din finii lui Valeriu Stoica care îndeplinea funcţia de Secretar de stat la Justiţie – fiind adjunctul naşului său . De reamintit că Arin Stănescu, după terminarea facultăţii în 1976 a plecat în Israel, unde, înainte de a se reîntoarce în ţară, ocupa un post de jurist la primăria din Carmiel, fiind urmărit penal prin mai multe dosare. În România, Arin Stănescu s-a întors în 1992 când, împreună cu Neculaescu Toma înfiinţează societatea „All Kind of Buisiness Impex” SRL, înmatriculată sub nr. J40/18348/13 iulie1992 având sediul în Bucureşti str. Aviator St. Protopopescu, nr. 9, bloc C, parter, ap.1, sector 1. Atât Arin Stănescu (alias Arie Shalev), cât şi Bogdan Năstase sunt implicaţi în scandalul terenurilor Aviaţiei Utilitare de la Băneasa. (Surse pe internet: http://justitiarul.ro/coruptie/204.html; http://aub.ro/articole/1/1/presa-despre-aub/59/hotii-de-aeroporturi; http://www.ne-cenzurat.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=424: mafia-lichidatorilor-in-razboi-cu-aviatia-utilitara-romana& catid=1:dezvaluiri&Itemid=7)

Scandalul cu terenuri de la Băneasa

Legatura lui Shalev – Stănescu cu falimentarea artificială a S.C. Aviaţia Utilitară Bucureşti (AUB) S.A. este tot atât de evidentă ca şi conexiunile dintre acest personaj cu două identităţi şi familia tinerilor avocaţi Năstase. Reamintim ca ,,Bankcoop”, banca lichidata de Moore Stephens RVA, societate al cărei administrator este Arin Octav Stanescu, s-a înscris la masa credală a S.C. AUB S.A. cu o creanţă inexistentă.

Ţinta mafioţilor, în cazul de faţă: 2 hectare de teren, aflate chiar la şoseaua Bucureşti – Ploieşti (imediat dupa benzinăria Lukoil) a căror valoare este cotată pe piaţa imobiliară la 12 milioane de euro (600 euro/m.p.) şi care aparţin Aviaţiei Utilitare.  
Atacul mafiei P.S.D. din transporturi s-a declanşat în septembrie 2004, imediat după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prin decizia nr. 6929 din 14 septembrie 2004 – decizie irevocabilă – a obligat Ministerul Transporturilor să emită pentru S.C. Aviaţia Utilitară S.A. certificat de atestare a dreptului de proprietate pentru o suprafaţă de 8,9 hectare. În această suprafaţă se includ şi cele 2 hectare ale societăţii, aflate chiar la şosea, pe care camarila P.S.D. le vâna de mai mulţi ani.

Cu toate că a fost somat în repetate rânduri să emită titlul de proprietate, fostul ministru Miron Mitrea a refuzat să se conformeze, în pofida sentinţei judecătoreşti executorii!

Rolul lui Bogan Iulian Năstase în această ,,inginerie imobiliară” pe bani grei, a fost următorul: contract de schimb, perfectat la data de 13 decembrie 2004, la notarul Marius Luca, din Bucureşti. Invocând o hotărâre AGA din 09.11.2004 a Aeroportului Internaţional Băneasa Bucureşti (AIBB), al cărui acţionar unic este Statul Roman, Sorinel Ciobanu, directorul aeroportului, a decis sa facă un schimb de terenuri. Să dea cele 2,3 hectare de la şosea, pe care refuza să le admită ca fiind ale Aviaţiei Utilitare (pe fondul refuzului Ministerului Transporturilor de a emite titlul de proprietate), la schimb cu un teren prăpădit din comuna Voluntari, aparţinând avocatului Bogdan Iulian Năstase, din Sibiu şi soţiei acestuia, Camelia Năstase (membră în societatea de avocaţi ,,Baias şi David”). Motivul declarat al schimbului: aeroportul îl prejudiciase pe ,,bietul” avocat Năstase, căruia îi tulburaseră liniştea şi proprietatea cu avioanele ce zburau razant peste aceasta şi pentru a stinge nişte drepturi litigioase izvorâte dintr-un litigiu aflat la Judecătoria Sectorului 1, în dosarul nr. 2215/2004, s-a decis să se facă schimbul de terenuri, în contrapartidă cu stingerea litigiului. Adică, o mare ,,abureală”! Tovărăşia dintre directorul aeroportului de stat şi avocatul Năstase a fost dovedită prin dosarul nr. 14.195/2004 al Judecătoriei Sectorului 1, în care inculpatul Sorinel Ciobanu fusese apărat de avocatul Bogdan Iulian Năstase.

Falsurile din contractul de schimb autentificat sub nr. 3053 din 13.12.2004 la notarul Marius Luca reies chiar din actul în sine. Acesta a procedat la autentificarea documentului fără a ţine seama că parafează o ilegalitate, întrucat în momentul schimbului, soţii Năstase nu figurau la Cartea Funciară ca proprietari ai terenului din comuna Voluntari, cedat pentru cel al S.C. Aviaţia Utilitară Bucureşti (AUB) S.A. De asemenea, dupa cum arată însuşi documentul, contractul de vânzare-cumparare a terenului pe care persoanele fizice l-au cedat la schimb a fost autentificat în aceeaşi zi cu cel de schimb de terenuri, acest lucru demonstrând, din nou, premeditarea întregii acţiuni. Avocatul Bogdan Năstase a dobândit terenul de 2,5 hectare din comuna Voluntari chiar în data semnării contractului de schimb, prin contractul de vânzare-cumparare nr. 3043 din 13.12.2004 încheiat la acelaşi notar. Este evident că ,,prejudiciile” create de aeroport avocatului nu puteau fi reale, de vreme ce acesta dobândise terenul care a făcut obiectul schimbului chiar în data schimbului şi probabil că habar nu avea nici măcar unde se află cu exactitate. De asemenea, hotărârea AGA a Aeroportului Internaţional Băneasa Bucureşti (AIBB) nr. 64 din 9.11.2004 prin care s-a decis ,,efectuarea schimbului de teren solicitat de Năstase Iulian” este frauduloasă, din moment ce terenul nici măcar nu aparţinea avocatului Năstase la data emiterii hotărârii AGA!!! Valoarea celor două terenuri schimbate între ele este subliniată de un Raport de evaluare extrajudiciar întocmit de către experţi autorizaţi, în luna august 2005, la cererea directorului de atunci al S.N. Aeroportul Internaţional Băneasa Bucureşti (AIBB) S.A., Valentin Grigoriu. Conform documentului, suprafaţa de teren care aparţine S.C. Aviaţia Utilitară Bucureşti S.A. valorează peste 11 milioane de euro, iar terenul din comuna Voluntari – 10.000 de euro, întrucât amplasarea acestuia în apropierea balizajului pistei AIBB îl face inutilizabil. Participanţii la această infracţiune în stil mafiot sunt următorii: fostul ministru al transporturilor, Miron Mitrea, întreaga conducere a S.N. AIBB S.A. şi directorul de atunci, Ciobanu Sorinel, Urse Dan, administratorul S.C. Mira Consulting S.R.L., persoanele fizice Năstase Camelia si Năstase Iulian Bogdan, precum si notarul public Luca Marius. Urse Dan şi S.C. Mira Consulting S.R.L., “administratorul judiciar” al S.C. Aviaţia Utilitară Bucureşti S.A., au avut un rol decisiv în acest schimb ilegal, societatea de administrare emiţând documente oficiale, către S.N. AIBB S.A., în care preciza fals faptul că S.C. AUB S.A. nu are nici o pretenţie asupra suprafeţelor pentru care Aviaţia Utilitară purtase o dispută în Justiţie.

Camelia Năstase, soţia lui Iulian Bogdan Năstase, în calitate de titular secund al contractului de schimb de terenuri, completează reţeaua mafiotă condusă de Arin Octav Stănescu. Ea este tot avocat, membră a Baroului Sibiu, cu cabinet în comuna Roşia. Camelia Năstase are legături trainice cu branşa lichidatorilor, întrucât a fost angajată la firma de avocatură “David si Baias”, cu sediul la Opera Center, acelaşi cu cel al Pricewaterhouse Coopers România, între ai cărei asociaţi îl regăsim pe Flavius Baias, partener de afaceri cu Arin Octav Stănescu şi naşul Valeriu Stoica. Flavius Baias a fost nominalizat şi el de către Fănel Păvălache, un cunoscator al reţelei, ca fiind unul dintre membrii de baza ai grupării mafiote de lichidatori.

Aproape ,,epilog” la un caz din care, mai mult ca sigur, actualul avocat Năstase va scăpa basma curată, ca şi atunci când a fost dovedit ca hoţ prin efracţie: ,,Deşi terenul dat la schimb se afla într-o zonă cu o valoare de piaţă substanţial mai ridicată decât cel primit, cei cinci inculpaţi reprezentând SN AIBB nu au prevăzut în contract plata unei sulte (diferenţa dintre valoarea celor două terenuri) în sarcina inculpatului Năstase Iulian Bogdan, prejudiciind în acest fel societatea cu suma de 4.273.472 euro” se arată în comunicatul de presă al DNA, conform portalului de ştiri ,,Relitatea.Net”, care titra, în data de 13 august 2008: ,,DNA l-a trimis în judecată pe fostul director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional Băneasa, Sorinel Ciobanu, şi pe avocatul Bogdan Năstase, în legătură cu un schimb de terenuri, caz în care a fost vizat şi social-democratul Miron Mitrea”.

(Surse: revistele ,,Justiţiarul”, februarie 2005  şi ,,Justiţiarul sibian”, martie şi aprilie 2005, indisponibile pe internet şi materiale de presă la următoarele adrese de internet:http://www.ne-cenzurat.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=424:mafia-lichidatorilor-in-razboi-cu-aviatia-utilitara-romana&catid=1:dezvaluiri&Itemid=7).

Sibiu, familia Năstase implicată în distrugerea unei clădiri de patrimoniu

La începutul anului 2008, mai precis, pe data de 22 martie (într-o sâmbătă, zi aleasă cu premeditare, deoarece instituţiile statului nu lucrează!!!) cu un acompaniament de scrâşnete şi zgomote de buldozer, de înjurături şi bancuri porcoase, clădirea celei mai vechi mori din Sibiu, situată pe şoseaua Alba Iulia nr.2 şi care avea faţada placată cu o stemă a oraşului datând din 1775, a fost rasă de pe faţa pământului cu atât de multă metodă şi aplicaţie cum numai pe vremuri regimurile totalitare, naziste sau comuniste, au fost în stare. Ce uimeşte mai mult este faptul că această acţiune a fost posibilă într-o ţară considerată democrată, în care există o legislaţie privitoare la protecţia monumentelor istorice, într-un oraş fost capitală culturală europeană, cu un primar superdemocrat de etnie germană, înconjurat de o mulţime de specialişti şi cozi de topor de etnie română. Şi totuşi a fost posibil! O tăcere groasă, ca o greaţă de primar de luni dimineaţa, învăluie totul. Ai senzaţia că celebrul ordin nazist,,Nacht und Nebel”, în traducere  „noapte şi ceaţă”, a fost executat cu precizie. Nimeni nu ştie nimic, nimeni n-a auzit nimic, nimeni n-a văzut nimic, nimeni n-a făcut nimic şi deci nu s-a întâmplat nimic! Tăcerea aceasta complice crează premisele ca, peste o bucată de vreme să nici nu mai ştim dacă clădirea morii a existat sau nu, dacă a fost importantă sau nu, căci totul va fi istorie, ba chiar mai mult decât atât, literatură. Iar literatura şi istoria pe cine interesează? Conform cotidianului ,,Sibiu Standard”, din 8 aprilie 2008,: ,, GRUPUL Brantner Romania Holding GmbH-Austria, SC Getesib SA, Primăria Municipiului Sibiu, Serviciul de urbanism şi amenajare a teritoriului, Serviciul autorizare, control şi disciplină în construcţii, Inspecţia în construcţii Sibiu şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie – toate se fac vinovate în aceeaşi măsura ca şi firma care a demolat moara”. Părerea noastră este că, totuşi, principalii vinovaţi sunt vânzătorul avid după bani (SC Getesib SA, prin directorul Daniel Frunzescu) şi cumpărătorul – demolator (SC Prima Trans SRL, prin administrator Bogdan Iulian Năstase).

SC PRIMA TRANS SRL ( o şcoală de şoferi!!!), care a cumpărat terenul, are sediul în Sibiu, iar proprietari sunt cei doi frati, Emil Dragos Năstase si Bogdan Iulian Năstase, asociaţi şi la firma Prima Imobiliare SRL. Singura firmă cu numele acesta, descoperită pe internet, are sediul în Bucureşti, Bulevardul Unirii nr.7, bl. 1C, sc. 2, ap.32 Sector 4. Bineînţeles că ,,expertul” în tunuri cu terenuri imobiliare, l-am numit astfel pe Bogdan Năstase ,,specializat” pe terenurile de la Băneasa de mentorul Arin Stănescu, nu a cumpărat cu scopul de a conserva acest obiectiv istoric sau de a-l restaura.  Administratorul firmei, Bogdan Năstase, susţine că el a cumpărat un teren de construcţie nu o clădire monument istoric şi, atunci când a văzut că pe teren era o construcţie în stare avansată de degradare, s-a adresat imediat vânzătorului, cerându-i îndepărtarea imobilului, mai ales că acesta (imobilul) nu apărea în extrasul de Carte Funciară.

Nimeni nu recunoaşte că a demolat moara, de parcă ar fi vorba de un simplu castel de nisip spulberat de valurile mării, nu de ditamai clădirea situată în vecinătatea Prefecturii sibiene. Conducerea firmei ,,Prima Trans” admite că a contactat o societate, care în data de 29 martie (atenţie,tot într-o zi de sâmbătă!!!) a strâns rămăşiţele ultimei mori din istoria Sibiului. Tot ei mai menţionează că au apelat la această măsură, după ce au aflat, la rândul lor, că cineva a demolat moara. Din nou cităm din spusele domnului Bogdan Năstase: „Puteţi face anchete, instituţiile din Sibiu pot cerceta ce s-a întâmplat, însă nu noi am demolat moara, nu noi am comandat demolarea ei şi nu noi aveam interesul să fie demolată. Noi am constatat, undeva în săptămâna 22-29 martie, când un muncitor ne-a anunţat că moara nu mai e acolo, că nu a rămas decât moloz. Am contactat o societate şi au îndepărtat respectivul moloz.” Acesta a comentat, în continuare, că firma Prima Trans a intenţionat să ceară chirie de la Getesib, pentru clădire, o sumă în valoare de câteva zeci de mii de euro. „Pentru noi era extraordinar de bine. Mie mi-ar fi convenit ca acea clădire să rămână acolo pentru că aş fi putut să cer 20.000 de euro chirie pentru ea. Chiar am discutat această chirie. Dar când am solicitat 30.000 de euro pe lună ce credeţi că face Getesib-ul? Şi-au dat seama de greşeala făcută şi ne-am trezit cu clădirea demolată.” Hai zău, aşa să fie? Probabil domnul Năstase chiar ne crede idioţi pe toţi, la grămadă! (extrase din articolul ,,Venea o moară…pe Cibin”, revista ,,Justiţiarul sibian” din 24 mai 2008). Observaţi că răspunsurile domnului Bogdan Iulian Năstase sunt pe acelaşi calapod cu afirmaţiile sale referitoare la brand-ul Ministerului Turismului, adică  – vezi, Doamne! – toţi sunt tâmpiţi şi nu ştiu să speculeze diverse avantaje sau nu cunosc legile, doar el, micul învăţăcel al marelui Shalev le ştie pe toate şi cade veşnic în picioare, ca Hopa-Mitică! Chiar aşa declara acest impostor ziarului ,,Monitorul de Sibiu” (27.05.2009): ,,Am speculat neglijenţa”, referindu-se la înregistrarea la OSIM a mărcii „Romania, the land of choice” pe numele său, deşi sloganul fusese lansat de Ministerul Turismului.

Referitor la averea familie Năstase, proprietară a unor imobile şi terenuri deosebit de valoroase, aceasta nu poate fi justificată nicidecum de onorariile încasate ca avocaţi de către cei doi soţi şi nici de activitea şcolii de şoferi ,,Prima” din Sibiu, care are un sediu la fel de grandios ca al băncilor comerciale internaţionale.

(Surse: ,,Justiţiarul sibian” din 24 mai 2008, 5 februarie 2009 şi 21 mai 2009, materiale disponibile pe site-ul revistei)

Tudor BLAGA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *