Pamflet

Sibiu: Pe modelul plagiatului sibiencei Kovesi, moneda locală Sibcoin este marca înregistrată a altora

      Goana după recorduri și premiere, boala sibienilor! Tot timpul Sibiul este prezentat la superlativ în presa locală, […]

 

    Goana după recorduri și premiere, boala sibienilor!

Tot timpul Sibiul este prezentat la superlativ în presa locală, cu fel şi fel de recorduri ciudate, greu de controlat şi neomologate de nimeni, cum ar fi zecile de mii de spectatori prezenţi zilnic la spectacolele festivalului de teatru. Cifre fantasmagorice sunt  prezentate ca fiind autentice de administraţia locală şi se preiau ca atare de slugarnica presă locală, care mai ciuguleşte şi ea din firimiturile aruncate de săsoaica primar sau acoliţii acesteia. S-au făcut de râs de pe vremea când primar era Iohannis cu numărul record de turişti care, chipurile, au vizitat Sibiul, după ce Institutul de Statistică a arătat concret, cu cifre, că Sibiul nu se afla nici măcar între primele cinci oraşe vizitate din România. Cât vor mai suporta sibienii să fie permanent minţiţi, doar spre slava măreţului Klaus Werner Iohannis, cel mai desăvârşit android din Univers?!

Mass-media sibiană, aservită intereselor satrapilor locali, nu mai pridideşte să dezinformeze şi să deformeze, fiind meşteră în crearea de imagini false şi poleieli de suprafaţă. Aşa-zişi ziarişti, fără har, încearcă să inoculeze „turmei” ideea că „Sibiul este un oraş european, condus de sași europeni”. Sub cuvertura „oraşului european” se află duhoarea corupţiei instituționalizate. Impostura este la ea acasă, dar şi la loc de cinste în Sibiu.

Mare tam-tam în presa de casă iohannistă cu Sibcoin, cică „prima monedă locală din România”, că-i musai ca Sibiul să fie primul în toate, idee inoculată de propaganda „tătucului” Klaus încă din anul 2000, de când robotul a devenit primarul orașului de pe malul Cibinului. De atunci, din zorii primului mileniu și până astăzi sibieni, iar pe lângă ei toată țara, au asistat timp de 18 ani la cele mai ciudate, teribile, penibile, exagerate, scremute sau mincinoase „recorduri” și „premiere”.

Un exemplu pentru încălzire, că de un sport de ghetou e vorba: „Cel mai lung meci de baschet din lume: a avut loc în perioada 2-5 august 2007 şi a fost jucat de către sibieni timp de 80 de ore. Meciul a început joi, 2 august la ora 11:00, şi s-a terminat duminică, 5 august, ora 19:00. Nici un jucător nu a avut voie să părăsească terenul, ei putând lua o pauză de 15 minute la fiecare 180 minute jucate. În timpul meciului s-au marcat 10.043 de puncte.” Minunăția a fost omologată de către World Record Academy, fără să ajungă, totuși, în Cartea Recordurilor (Guinness World Records).

Din Sibiu provine și primul biciclist al țării, care, cică, făcea în tinerețe zilnic naveta cu bicicleta pe ruta Agnita-Sibiu (60 de km) și retur ca să-și vadă iubita, pe Carmen Georgeta Lăzurcă, promovată la rangul de „mazurcă” și devenită ulterior „primă doamnă”. Așa spune presa mondenă! Trebuie să fii tâmpit ca să crezi gogonata aceasta, nici câștigătorul Turului Franței nu poate să parcurgă zilnic 120 de kilometri pe un drum plin de dealuri și după aceea să mai fie capabil de alte activități. Înseamnă că dom’ profesor nu mai profesa și nici nu mai dădea meditații ca să strângă bani să-și cumpere un cartier întreg la Sibiu, doar „biciclea” toată ziua? Așa a apărut altă premieră sibiană inspirată de ciclismul klausist: „Sibienii și-au propus să doboare recordul mondial de «cel mai lung șir de bicicliști în mișcare», făcut în decembrie 2016, în India, Bangladesh. Actualul record este de 1.186 de cicliști pe o distanță de 9 kilometri.” (https://sibiu100.ro/sport/89730-sibienii-ataca-un-record-mondial/)

Pe aceeași linie de fudulie fără fudulii, după ce a fost capitală europeană culturală, Sibiul a mai fost și „capitala bunelor maniere”, iar acum se pregătește să devină „capitală europeană gastronomică”. De fapt, în pregătirea programului „Sibiu capitală gastronomică europeană”, din anul 2019, a fost inventată și moneda locală sibcoin. Aceasta va fi prezentată oficial în 21 noiembrie, la Bucureşti. Denumirea ei a fost aleasă în urma unui concurs local.

Ca să demonstreze că aici există o efervescență separatistă, Sibiul fiind pe locul doi, după Cluj, la propaganda secesionistă pentru o așa-zisă „Transilvanie independentă”, nostalgicii sibieni ai imperiului austro-ungar au botezat echipa locală F.C. Hermannstadt, numele săsesc al orașului de pe vremea când iobagilor români le era interzis înnoptatul în cetate,  iar „moneda locală sibcoin” va fi inscripționată cu textul: „POARTA DE SUD A TRANSILVANIEI”, ca în timpurile cu frontiera la „Turnul spart” de pe Valea Oltului! Ce „Anul Centenarului”? Ăla-i doar pentru „sudiști”, „șoldoveni” și „mitici”, sibienii sunt europeni, cosmopoliți, progresiști neomarxiști sau neoliberali și globaliști, ei nu au treabă cu patriotismul sau identitatea națională!!!

Singura chestie nasoală este că Sibcoin este deja pe piață! Există o criptomonedă cu acest nume, „Sibcoin” provenită din Siberia, Rusia, lasată în anul 2015. Cum, sibienii aceia care pichetează sediul pesedeilor locali non-stop și urlă din rărunchi „Jos ciuma roșie!” sunt rusofili? Nu se poate, tocmai ei care pozează în culmi ale europenismului, taman ei, cei cărora naționalismul le pute și românismul e mai rușinos decât o boală venerică s-au dat cu nostalgicii comuniști?

Ca dezastrul să fie cît mai „profund” – termen îndrăgit și folosit excesiv de tătucul Klaus! – am aflat că „sibcoinul” rusesc este foarte cunoscut, are propria Fundație și o valoare la cursul de schimb cotată  pentru sibcoin (SIB) la 0.136694 USD. Moneda poate să fie tranzacționată aici: https://sib.sale/en

Mda, „nasol momentul, mișto coliva”, vorba lui Dide. Revoluționarul, nu măscăriciul ăla care se căca în pungi, ascuns în rulota lui din Piața Victoriei și apoi le arunca în jandarmi.

                                                                                             Sibcoiul plăvanului sterp

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.