Colimator

SIIJ, marea miză a mișcării #Rezist. Pe viață și pe moarte împotriva Adinei Florea

  Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ) se află în ochiul ciclonului care a distrus independența justiției române sub […]

 

Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ) se află în ochiul ciclonului care a distrus independența justiției române sub cuvânt că o apără

Transformată din scop în instrument pentru promovarea unor agende geopolitice, lupta împotriva corupției are nevoie de o justiție selectivă și abuzivă. Urmărind abuzurile justiției selective și ferindu-i pe magistrații probi de efectele acestora, SIIJ a devenit ținta tuturor celor interesați în eșecul statului român și capturarea puterii sale. Fenomenul a atins o culme cu prilejul desemnării șefului acestei instituții.

                 CÂND STATUL DE DREPT ȘI-A PIERDUT OMENIA

Opinia publică a fost șocată de imaginile devenite virale pe rețelele sociale care arată brutalitatea cu care procuroarea Maria Pițurcă târăște o fetiță pentru a o urca într-o mașină, probabil a poliției, în executarea unei hotărâri judecătorești având ca obiect o operațiune de adopție internațională. Nu discutăm aici legalitatea acțiunii, oportunitatea adopției, interesele colaterale legate de transferul copilului de la asistențiI sociali la părinții adoptivi etc. Poate că totul a fost legal și de la prezumția de legalitate trebuie pornit.

Ceea ce discutăm este mentalitatea unei femei procuror care socotește că acuratețea logică a unui raționament juridic este suficientă ca să justifice un comportament traumatizant pentru un copil, dar și pentru acea majoritate a membrilor societății care și-a mai păstrat încă omenia.

Maria Pițurcă face parte din mișcarea #rezist. Ea este procuroare și activist politic. O militantă în favoarea despărțirii dreptului de dreptate și a legalității de umanitate. Un exponent perfect al justiției române de azi. O justiție dezumanizată, de inspirație sovietică, dorită de Iohannis, USR, PNL, PMP, asociații pretins civile și o parte a presei, dar și de o parte dintre magistrați – după cum observa preotul Chris Terheș.

Magistratul Pițurcă face politică. Cu acest titlu a semnat mai multe memorii împotriva legilor justiției argumentând că, vezi Doamne, ele i-ar limita independența și ar supune-o unei răspunderi excesive. Ce înțelege ea prin „independență” s-a văzut. Libertatea de a brutaliza. Dreptul nelimitat la neomenie. Iar asta nu față de vreun politician corupt, vreun mogul de presă sau întreprinzător român lacom, ci cu referire la o persoană vulnerabilă, la un copil neajutorat.

Procurorul Maria Antoaneta Pițurcă.

În apărarea distinsei Pițurcă a sărit – cum se putea altfel? – judecătorul Vasilică Dănileț, exponent al organizației neguvernamentale VeDemJust. O organizație despre care nu putem vedea de loc de unde îi vin banii și instrucțiunile; deși serviciul de contraspionaj (SRI) ar cam fi obligat să știe. Sunt, în schimb, binecunoscute și larg răspândite panseurile amintitului magistrat care saluta faptul că „sunt judecători și procurori activiști și militanți, verticali, fără mamă, fără tată”.

Un asemenea magistrat, nu atât vertical, căci abia se mai ținea pe picioare de beat când a comis un grav accident rutier, ci „fără mamă și fără tată”, deși tatăl său ar fi, totuși, general SRI, este, fără îndoială, procurorul Eugen Stoina.

Inițial acuzat pentru conducere sub influența alcoolului, Stoina a fost trimis în judecată pentru sustragere de la prelevarea de mostre biologice, pentru ca, în cele din urmă, ÎCCJ, partenerul de încredere al DNA (deci și al SRI), potrivit declarației publice a judecătoarei Livia Stanciu, să îl achite socotind că fapta sa nu este prevăzută de legea penală (sic!). „Halena etanolică” identificată de medici ar fi fost cauzată de alcoolul consumat… „de tristețe”, după producerea accidentului, în perioada cuprinsă între dispariția de la spital și cea în care i s-a luat proba de sânge având alcoolemia de 3 la mie.

                                   CINE SE TEME DE SIIJ?

Pentru a părăsi Spitalul Caritas înainte de a i se fi prelevat probele biologice, procurorașul cel trist și-a declinat calitatea falsă de procuror la DIICOT. El era de fapt procuror DNA, dar a dorit să protejeze imaginea „incoruptibilei” instituții în care funcționa.

Interesant și asta. Procurorii DIICOT și DNA sunt mai procurori decât ceilalți. Ei sunt deasupra legii. Iar Comisia europeană, Comisia de la Veneția, Grupul de state împotriva corupției al Consiliului Europei (GRECO) și alte comitete și comiții nu cer desființarea acelor parchete speciale, acționând ca stat în statul de drept; așa cum cer desființarea Secției pentru investigarea infracțiunilor comise de magistrați (SIIJ), care l-a inclulpat pe Stoina.

Desființarea SIIJ este cerută și de judecătorul Bogdan Mateescu, membru al CSM, investigat de procurorii secției respective pentru presupuse fapte de corupție. Prin urmare… un „penal”, după cum ar spune succesorul Grupului Etnic German, Președintele Klaus Iohannis.

Judecătorul Bogdan Mateescu.

Ei bine, acest „penal”, cu un tupeu care îți taie respirația, declară public că rămâne adeptul lichidării structurii speciale a parchetului care efectuează urmărirea sa penală; și a magistraților în general. Chipurile, spre deosebire de DNA, care, să ne aducem aminte, făcea în trecut acest lucru fără nici o bază legală, SIIJ ar avea interesul să oprească lupta împotriva corupției și astfel îi intimidează pe magistrații „verticali” ai lui Danileț.

Într-adevăr, DNA nu îi deranja pe judecătorii politruci care îi cântau în strună, mulțumindu-și stăpânii interni și externi. Unul dintre aceștia, Bogdan Mateescu, cere nici mai mult nici mai puțin decât impunitatea pentru magistrații stâlpi ai justiției selective și abuzive, care au declanșat acțiunea penală numai împotriva cui trebuia (sic!), și au condamnat la nveoie, după cercetări la marginea torturii, inclusiv oameni nevinovați. Când victimele au cerut desființarea DNA, batalioanele de asalt #rezist, partidele opoziției de laborator, instrumentele de propagandă mediatică ale statului paralel, procurorul torționar Augustin Lazăr și gauleiterul Iohannis, precum și organizațiile internaționale de inspirație merkeliană sau soroșistă au sărit în sus și au amenințat cu sancțiuni aplicate României și partidelor de guvernământ. Când magistrații cercetați penal potrivit legii, de către magistrați independenți, cer desființarea instituției sub egida căreia sunt cercetați, respectiv SIIJ, sugerând că pentru ei maximul acceptabil ar fi cercetarea de către propriii complici, tovarăși de abuz judiciar, toată lumea tace; dacă nu cumva se arată simpatie pentru asemenea demersuri și se fac chiar presiuni în favoarea admiterii acestora.

                         PE CINE ȘI DE CINE APĂRĂ SIIJ?

Orice judecător onest și respectuos față de misiunea sa constituțională, de îndeplinit în sistemul separației puterilor statului, nu poate decât să se simtă protejat și cu adevărat independent dacă procurorii îndrituiți să îi cerceteze eventualele abateri de la legea penală, nu sunt aceiași cu procurorii ale căror rechizitorii le judecă, eventual respingându-le (în totalitate sau parțial).

Procurorul care pune sub urmărire un judecător care nu i-a admis rechizitoriile sau este susceptibil să nu le admită se află într-un evident conflict de interese. Dacă un asemenea procuror este și un activist politic, cum la noi a ajuns a fi regula, el va fi tentat să sancționeze judecătorii care au refuzat să intre în jocul său și care astfel a făcut scăpate de un proces inechitabil, finalizat cu condamanrea și încarcerarea, persoanele indezirabile din spațiul public.

Cum nu toți judecătorii au putut fi corupți, justiția abuzivă s-a concentrat pe anumite paliere. Este vorba mai ales de cele unde există cea mai mare probabilitate să apară ca inculpați persoane publice sau membri ai elitelor naționale care trebuie șantajate sau lichidate. Acestea sunt ÎCCJ și câteva Curți de Apel. Nu întâmplător, desigur, și nu fără consecințe nefaste, în astfel de locuri s-au creat adevărate structuri familiale, precum familia Rog – ea judecător la ÎCCJ, iar el ofițer SRI – care, la nivel personal, concretizează cooperările instituționale din câmpul tactic realizate pe bază de protocol de trinomul paralegal, parajudiciar și parajudecătoresc SRI-DNA-ÎCCJ.

Judecătorii-politruci de aici, braț înarmat al statului paralel ilegitim, în frunte cu Președinta Cristina Tarcea, au ajuns până la a cere Curții de Justiție a UE recunoașterea dreptului lor de a nesocoti Constituția România, atât direct cât și prin ignorarea deciziilor Curții Constituționale. Un act de trădare patent (măcar în sensul moral al termenului), adăugat la dezinformarea constantă a străinătății cu privire la caracterul ilegal (!?) și nefast al SIIJ. Nu că străinătatea nu ar ști cum stau cu adevărat lucrurile, dar denunțurile calomnioase, venite chiar din universul magistraților țării țintă, le oferă alibiuri perfecte pentru a forța definiția statului de drept și a transforma justiția națională în instrument pentru colonizarea națiunii.

Astfel, sesizând că SIIJ ar putea stânjeni serios munca justiției selectiv-abuzive a statului colonial paralel tocmai aflat pe punctul de a bloca total și definitiv statul legitim român colonizat, atât euro-imperialii Merkel, Macron, Junker, Timmermans & Co, cât și America anti-trumpistă cu statul său subteran de orientare soroșistă, pun în discuție, într-un fel sau altul, existența acestei secții.

                  MONSTRUOASA COALIȚIE ÎMPOTRIVA SIIJ

La audierea lui Adrian Zuckerman, candidatul propus de Donald Trump pentru funcția de ambasador al SUA în România, în Comisia de politică externă a Senatului SUA, senatorul democrat Bob Menendez, într-un limbaj de greu egalabilă duritate, aflat la marginea șantajului cu dezgroparea unor presupuse scandaluri sexuale vechi de treizeci de ani, a cerut protecție pentru corporațiile americane împotriva întreprinzătorilor români, prin perpetuarea unei așa zise lupte împotriva corupției care să mușamalizeze ilegalitățile săvârșite de americani în România și să îngroape afacerile licite ale românilor.

Prezent la o întrunire internațională de la București, procurorul general al SUA, William Barr, făcea cu totul clar pentru cei care nu se îmbată cu apă rece, că de acum lupta împotriva corupției din România este o parte a confruntării generale dintre America, doritoare a-și recăpăta măreția, și Germania, interesată în a-și impune hegemonia, pentru controlul spațiului românesc. Pentru asta este nevoie de o „justiție politică”, respectiv de un instrument judiciar care acționează în funcție de interesele celui care îl controlează, iar nu pe baza aflării adevărului raportat la ordinea de drept națională. O asemenea concepție impune, printre altele, renunțarea la legile justiției care au creat SIIJ, acesta fiind tocmai o garanție a independenței judecătorilor și a autonomiei procurorilor.

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a înțeles exact mesajul și a indicat de îndată că urmărește lichidarea SIIJ. Ceea ce era de așteptat de la o favorită a statului subteran american, unde a fost acreditată de însuși ambasadorul statului paralel român la Washington, George Maior.

Ministrul Ana Birchall alături de ambasadorul României în SUA, George Maior, fost director SRI.

Cum Manfred Weber și Frans Timmermans sunt acum ocupați cu lupta (pare-se deja pierdută) pentru obținerea poziției de Președinte al Comieiei europene, iar Jean-Claude Junker este prins într-un scandal de corupție din care nu prea are cum ieși cu bine, UE a lăsat, pentru moment, problema desființării SIIJ pe seama aceleiași Ana Birchall. La urma urmei această secție deranjează la fel de mult Europa germană cât și America soroșistă.

Iată un motiv pentru ca SUA și Germania să se unească temporar împotriva SIIJ, așa cum au făcut-o recent spre a demola rețeaua lui Plahotniuc din Republica Moldova. Diferența este că această monstruoasă coaliție în Moldova era îndreptată împotriva unuia dintre pilonii statului mafiot în favoarea celorlalte, în timp ce în România are în vizor o instituție a statului legitim care amenință liniștita funcționare a statului mafiot.

CÂND TOȚI VOR DISTRUGEREA SIIJ, TOTUL TREBUIE FĂCUT PENTRU SALVAREA ACESTEIA! 

Bogdan Ciprian Pîrlog este un procuror care s-a remarcat recent prin conducerea unei anchete scandaloase împotriva jandarmilor care au acționat pentru apărarea ordinii de drept și neutralizarea demonstranților violenți la așa zisa manifestație a „diasporei” din 10 august 2018, precum și prin apariția în rol de Rambo într-un film de propagandă antiromânească al televiziunii germane. În acea producție mediatică mârșavă a putut fi auzit cu declarația că procurorii români lucrează sub presiune și că el se teme chiar pentru viața sa, analizând de aceea, posibilitatea emigrării.

Ei bine, acest procuror militant și #rezistent nu a emigrat, ci s-a înscris la concurs pentru ocuparea funcției de șef al SIIJ. Cu acest prilej a prezentat un program de management în care afirma că instituția al cărei conducător voia să devină este ilegală și promitea desființarea ei (sic!).

Din fericire, la concurs s-au mai prezentat alți doi candidați față de care cunoștințele profesionale ale lui Pîrlog s-au dovedit a fi un teren în pârloagă. Și tot din fericire, comisia de concurs a declarat câștigător pe altcineva. (Este vorba despre procuroarea Adina Florea.)

Decizie care a funcționat ca o hârtie de turnesol pentru identificarea corozivității Anei Brichall în acțiunea de renaționalizare a statului de drept și ca referențial pentru plasarea ministrului justiției în tabelul lui Mendeleev al elementelor geopolitice. Aceasta a boicotat pur și simplu ședința plenului CSM în care rezultatele concursului trebuiau validate, contribuind la amânarea deciziei din lipsa cvorumului. Câteva zile în plus se pot dovedi decisive pentru anihilarea pretendentului sau capturarea sa ca viitor șef de către puterile neocoloniale și neoconservatoare.

Din toate cele prezentate aici (și lista exemplelor poate continua la nesfârșit) se pot trage două concluzii.

Pe de o parte, apare cu claritate eșecul statului de drept român și dosirea în ruinele sale a tuturor intereselor străine care se întâlnesc și se confruntă în România. De aici importanța și misiunea herculeană a SIIJ. Cam cu asta are se confrunta SIIJ.

Pe de altă parte, se vede cum toate forțele răului din țară și din străinătate, mafia autohtonă și mafia transnațională, statul paralel ilegitim român și statele subterane străine tot ilegitime, oculta plutocrată globală și hegemonii euro-atlantici, s-au coalizat împotriva SIIJ. Aceasta a devenit sau are potențialul de a deveni pietricica națională din cizma puterilor coloniale și din pantofii de bal ai cozilor lor de topor autohtone.

SIIJ nu garantează reabilitarea justiției independente, dar fără ea, în condițiile date, această reabilitare devine imposibilă. Și este mai clar ca niciodată că fără independența justiției nu mai putem vorbi de independența națiunii, după cum fără stat de drept autentic nu mai putem vorbi despre o democrație liberală autentică. Iar dacă toată lumea – respectiv toți cei care pe alte teme nu se înțeleg – ne cere să renunțăm la SIIJ, înseamnă că exact organizarea ei era ceea ce trebuia făcut și apărarea ei este ceea ce trebuie să facem. 

                                                                                                                        Nora NOAPTE

Sursa: Q Magazine

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.