Suntem cu ochii pe voi!

Sinergia faptelor și meandrele concretului la PENELEU

MOTTO: „Mândră corabia… Meșter cârmaciul!” (Zaharia Stancu, „Ţara”, din volumul „Slăvim Republica”, Bucureşti, 1972). …………………………………………………………………………………………………………….. Zice Marius Bodea, liderul liberalilor […]

MOTTO: „Mândră corabia… Meșter cârmaciul!” (Zaharia Stancu, „Ţara”, din volumul „Slăvim Republica”, Bucureşti, 1972).
……………………………………………………………………………………………………………..

Zice Marius Bodea, liderul liberalilor ieșeni (liderul de-atunci, că azi dânsul, un aprig adversar al traseismului politic, s-a mutat la USR, n.n.): „…EXCLUS să vină Mihai Chirica în PNL, noi nu primim mafioţi în partid!”( 7 februarie 2020)

Zice Rareș Bogdan, aflat între Ludovic Întâiul și Costel Alexe, la o măsuță: „…Domnuʹ ăsta, primaruʹ ăsta… nu știu cum îl cheamă… A, Chirica! Să înceteze cu mafia imobiliară care a pus stăpânire pe un oraș întreg! Nu voi susține blaturi de nici un fel! Nici aici nici în alt oraș al României!” Între timp, Ludovic Întâiul și Costel Alexe, ambii visători, cu fețele-n palme, gândesc la fel: „Uiʹ și la prostuʹ ăsta… lui nu i-a spus nimeni că nea Chirica e cu un picior în PENELEU… noroc că lumea uită repede, și-l iubește pe Rareș, indiferent ce cururi pupă și ce produse de digestie mănâncă…”(24 aprilie 2019)

Zice Violeta Vijulie -un om, o conștiință!- vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, din Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației: „…Să nu mai avem discuții! Conducerea PNL a decis, luni, ca NIMENI din zona PSD, ALDE sau PRO România să nu fie primit în partid!” (13 august 2019)

Ca să fie așa de îmbufnată și de hotărâtă când zice asta, Violeta se sprijină pe ce-a zis Ludovic Orban, președintele PNL: „…Partidul Naţional Liberal este în război total cu PSD (…) ei sunt adversarii noștri politici, și, ca atare, NICIUN PSD-ist nu are ce să caute în Partidul Naţional Liberal.” (13 august 2019)

….și nici n-ar avea cum, cetățeni, deoarece tot el zisese, cu două luni în urmă: „…Din păcate, Bucureştiul şi multe alte oraşe, care au fost administrate de cei de la PSD, SUNT ÎN COMUNA PRIMITIVĂ şi nu au nicio legătură cu ceea ce înseamnă conceptul de smart city.” (2 iunie 2020)

Zice și se burzuluiește Rareș Bogdan (din nou, lui ori tot nu i-a spus nimeni, ori el e cel mai prost din partid și nu înțelege ce se-ntâmplă, n.n.), mai tare decât Vijulia și Orbanul la un loc: „...Dacă aflați că într-o localitate cineva negociază, stă de vorbă cu reprezentanți ai ALDE sau PSD anunțați-ne imediat. Am spus-o și o repet că mă voi OPUNE TOTAL primirii vreunui lider, primar, deputat, senator PSD sau ALDE de către PNL. Nu sunt de acord și voi face SCANDAL TOTAL, voi folosi drept de veto, voi lua poziție publică. Atât timp cât eu sunt în PNL și am un cuvânt de spus NICIUN PRIMAR (PE-SE-DE… PE-SE-DE… PE-SE-DE… n.n.) nu are ce căuta în partid” (10 septembrie 2019)

………………………………………………………………………………………………………….

„ȘI-A TRECUT DĂCÂT” NEȘTE LUNI, MAXIM UN AN…

Zice Rareș Bogdan, după ce s-a mai gândit și și-a dat seama că ex-CIUMUL ROȘU Mihai Chirica de la Iași nu mai e chiar așa de mafiot, ci pare binișor recuperabil: „...Este un traseist, dar Mihai Chirica l-a susținut pe președintele Klaus Iohannis… Ce bine arată orașul! Se vede mâna unui primar priceput! Mă bucur să fiu alături de Mihai Chirica!” Vedeți? Traseist-traseist, dar de omenie! (20 februarie 2020)

Zice Nicolae Robu, senin ca o seară de vară: „…Acceptăm atunci când este vorba de persoane care nu au făcut politică, ci administrație și sunt apreciați de comunitățile lor. Când spun că nu au făcut politică am în vedere faptul că au avut o adeziune la PSD, dar nu s-au manifestat ca actori ai PSD (…) Dacă am accepta pe oricine, ar fi grav pentru PNL. În momentul în care noi procedăm diferențiat, nu mai este grav, nu mai este foarte grav.” Ei, vedeți? Totul e să procedăm diferențiat. (13 august 2020)

Zice Alina Gorghiu, brătiancă veche, și zburdalnică: „…Cei care, repet, au venit la PNL din alte partide, foarte puțini de altfel (câteva sute, zic… ce-o fi însemnând pentru Alina „foarte mulți” din moment ce câteva sute sunt „foarte puțini”, n.n.) sunt cei care s-au disociat de PSD de-a lungul vremii, în mandatele lor… Dacă vor fi cazuri care contravin principiilor PNL (!!!, e vorba despre principiile neclintite ale Alinei și despre Brătienii care se sucesc prin morminte… dacă vă amintiți, dânsa voia, la un moment dat, să-și boteze băiețelul Vintilă! noroc că n-a insistat, n.n.), sigur, vom face o analiză și nu au ce să caute în Partidul Național Liberal.” (14 august 2020)

Zice Virgil Guran, consilier personal al lui Ludovic Întâiul (lui i-au spus colegii, nu l-au lăsat să se facă de râs pe unde-apucă, așa cum l-au lăsat pe Rareș Bogdan, n.n.): „…Nu am nici o emoție pentru că nu am făcut nimic, oamenii au venit de bună credință, sunt altfel de relații în acest partid, nu acele de subordonare de tip feudal ca la PSD și au venit că știu că pot să construiască un județ altfel.” Vedeți? E vorba de-un entuziasm și de-o eliberare, iar nu de faptul că nu le mai dă Orban cel Bun vreun sfanț dacă se joacă de-a fidelitatea! (16 august 2020)

Dar să vedeți ce zice Adrian Miuțescu, președinte PNL Argeș, un băiat sincer care atacă CIUMA din interior: „…Eu mai iau oameni buni din PSD. Ca să slăbesc PSD-ul din interior, ca să pot să-i batem și să câștigăm județul.” Cu alte cuvinte, îi rup ăluia o mână și-l bat cu ea peste fese! (23 august 2020)

……………………………………………………………………………….

Ați citit ce-am scris mai sus, concetățene simpatizant de CIUME ROȘII, alea falnice odată dar care acum abia de-și mai târșâie papucii prin politică, scârțâind din toate-ncheieturile? Păi, vai de mine! nu trebuia să vă deranjați, că eu nu pentru dumneavoastră am scris, ci pentru simpatizantul luʹ PENELEU…

Măi simpatizantule „dă PENELEU”… mata n-ai impresia că ăștia de-i votezi constant, cu speranța că dacă-i mai lași până la toamnă poate-poate se-ndreaptă, fac mișto de tine? Și nici măcar nu-i un mișto blând, ci unul grosier, de bodegă îmbâcsită, cu tejgheaua ștearsă cu-aceeași cârpă nespălată de-acum un sfert de veac, de când s-a deschis crâșma?

Adică, pe românește, nu simți așa, pe șira spinării, ca un fior, că băieții „te ia” de prost?

 

Luminița ARHIRE

4 Comments

 1. ioanca

  Majoritatea oamenilor înterpretează greşit noţiunea de; „POLITICIAN”, unii o consideră chiar un mod favorabil de spijinire a umanităţii, ceea ce este absolut fals, ce spune dex-ul Românesc; „*politicián, -ă s., pl. ienĭ, iene (fr. politicien). Om politic, maĭ ales șarlatan: un politician demagog.
  sursa: Scriban (1939) adăugată de LauraGellner acțiuni”, deci un ŞARLATAN/DEMAGOG reprezintă un pericol şi nicidecum un ajutor pentru om, ce reprezintă votul?, acceptarea închisorii pentru noi şi urmaşii noştrii; https://nuvotati.wordpress.com/2012/05/03/ce-reprezinta-votul/

 2. Florins

  „În politică, prostia nu e un handicap” – Napoleon Bonaparte

 3. Maia

  Am un singur comentaroi si nu-nu apartine, dar este atat de actual – Petre Ţuţea: „Am stat 13 ani în temniţă pentru un popor de idioţi”/ Va mai mirati ca este votat PNL si USR?

 4. satan existã

  Toate partidele aceeași mizerie;toți politicienii niște spurcați,lichele cu aere de mari oameni;ei sunt niște atei ignoranți;sunt convinși că,pentru rãul ce îl fac oamenilor,nu vor rãspunde niciodată fiindcă ei nu cred în existența Tatălui Ceresc,iar cei puțini care cred,au o înțelegere greșitã a credinței,o credințã ecumenistã sau sectarã;cei mai mulți nu cred în iad,nu cred în existența lui satan;din pãcate satan crede în ei și are grijă ca ei să se complacã în ignoranța și rãutatea lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.