Tribuna democratiei

Singura salvare: naționalizarea băncilor și resurselor naturale!

  La nivelul oricărei țări și la nivel global (aici poate unii dintre dumneavoastră se încurcă căci încă mai cred […]

 

La nivelul oricărei țări și la nivel global (aici poate unii dintre dumneavoastră se încurcă căci încă mai cred că există economii naționale) MASA MONETARĂ REALĂ (BANI SUB FORMĂ FIZICĂ) este foarte mică comparată cu VOLUMUL DE BANI ELECTRONICI EXISTENT ÎN SISTEMUL FINANCIAR INTERNAȚIONAL.

Inflația este GENERATĂ DE BĂNCILE COMERCIALE (acele bănci unde aveți dvs conturile de salariați sau de debitori). BĂNCILE CENTRALE (așa zisele BĂNCI NAȚIONALE) tipăresc o cantitate sau un volum de bani fizici și aceștia merg către băncile comerciale. DE aici prin mecanismul rezervelor fracționare (nu vă chinuiți să înțelegeți termenul fiindcă este o schemă de înșelăciune legală – băncile au dreptul să împrumute în piață mai mulți bani decât au în realitate) în piață ajung sub formă de CREDITE (atât în sectorul public iar dobânda e plătită obligatoriu de fiecare cetățean al planetei cât și în sectorul privat iar dobânda este plătită de orice consumator/client). Spre exemplu în UK doar 3% din masa întreagă monetară sunt bani fizici restul de 97% sunt bani virtuali/electronici. Din cei 3% o parte mai mare sau mai mică circulă prin piață și restul sunt blocați în băncile comerciale sau la banca așa zis națională. IATĂ CAUZA CRIZELOR: când cei 3% sunt blocați integral în bănci atunci mecanismul economic este PARALIZAT.

Înțelegeți puterea BANILOR?

De aceea prin naționalizarea băncilor centrale și a întregului sistem financiar bancar această PUTERE A BANILOR revine înapoi de unde a fost UZURPATĂ: LA POPOR. La cetățean.

După naționalizarea oricărei bănci centrale acel GUVERN are bani să susțină sectorul public. Bineînțeles că NAȚIONALIZAREA trebuie efectuată și asupra resurselor minerale ale țării precum și a tuturor activelor existente pe teritoriul țării.

stapani

Dacă GUVERNUL are bani pentru serviciile și investițiile PUBLICE evident că NU MAI ARE NEVOIE SĂ ÎMPRUMUTE. Nemaiavând CREDITE DE ACHITAT dispare necesitatea TAXĂRII POPULAȚIEI: dispare acciza, TVA, impozitul pe orice formă de venit sau profit.Sigur că acel GUVERN poate menține niște impozite minime (gen 1-5%) pe profitul companiilor private. Dar cel mai mare avantaj al NAȚIONALIZĂRII SISTEMULUI BANCAR este faptul că în PIAȚĂ există lichiditate: se tipărește o cantitate de bani care nu mai trebuie tezaurizată și blocată fie în bănci fie în zone private (guvernul interzice companiilor sau persoanelor depozite cash peste o anumită valoare). Banii circulând în continuu în piață între diverșii actori de acolo: clasa muncitoare/consumatoare/producătoare de bunuri și servicii și companii GENEREAZĂ UN MEDIU ECONOMIC LIBER CU ADEVĂRAT CONCURENȚIAL ȘI CARE ADUCE BUNĂSTARE.

Prin pârghia SALARIULUI MINIM ORAR Guvernul poate IMPUNE un anume standard de viață. Pentru că prețurile se formează de la sine corespunzător cu costurile de producție (unul dintre acestea fiind costul salarial).

Dacă GUVERNUL are în administrare resursele POPORULUI poate impune companiilor private ce exploatează aceste resurse un nivel de redevențe corespunzător cu calitatea de proprietar.Norvegia de exemplu încasează de la companiile ce exploatează resursele de gaze și petrol peste 85%. De aceea fiecare cetățean norvegian este milionar în euro fiindcă acele redevențe sunt distribuite echitabil poporului norvegian.

Așadar pasul către BUNĂSTARE și O VIAȚĂ DECENTĂ trebuie să treacă obligatoriu prin faza NAȚIONALIZĂRII. Acum înțelegeți ce eforturi a depus OCULTA după moartea lui STALIN ca timp de 31 de ani să aducă la putere pe un trădător numit GORBACIOV care a demolat COMUNISMUL DIN INTERIOR?

COMUNISMUL a fost de neacceptat (și este din moment ce acum fac Institute INTERNAȚIONALE de COMBATERE A COMUNISMULUI) din motivele arătate mai sus: prin mecanismele NAȚIONALIZĂRII OCULTA FINANCIARĂ GLOBALĂ a fost lipsită de PUTERE REALĂ și DE CONTROL în țările respective.

NOUA ORDINE MONDIALĂ este clar un sistem TOTALITAR REPRESIV instaurat la nivel planetar (adică nu mai ai unde să fugi) care va controla perfect viața și numărul oamenilor. 90% din populație va fi asasinată prin diverse metode (se întâmplă deja) și cei rămași vor fi sclavii unei clase de exploatatori CARE NU VA MAI PERMITE NICIODATĂ RĂSTURNAREA SISTEMULUI LOR.

Am expus această informație pentru toată lumea indiferent de vârstă sau nivel de pregătire cu speranța că a fost asimilată/înțeleasă! Șansa de supraviețuire a oricui, în fața unui viitor sinistru, este legată de asimilarea/înțelegerea acestei informații.

                                                                                                         Luci LUCESCU (Londra)

4 Comments

 1. COCUEMA

  DE MULT TREBUIA NATIONALIZATA RESURSELE TARII…SI TREBUIA SA RAMANA IN PATRIMONIUL STATULUI ROMAN…DIN PACATE MERG PE IDEEA CA NU SANT VINOVATI NUMAI CEI DIN PARLAMENT SI GUVERNELE CARE SAU PERINDAT DE A LUNGUL ANILOR ..DE DUPA REVOLUTIE.CI SI POPORUL..CA A PERMIS PRIN TACERE ACEST JAF….LA VEDERE .PE O MONEDA DE BANI,ARE PAJURA SI STEMA ,DAR LA NOI PE O PARTE E COMUNISM PE CEALALTA PARTE E DEMOCRATIE….RAMASI CU ANUMITA OBICEIURI….POPORUL SI EI FRICOSI DATORITA COMUNISMULUI .DE ASTA SA PROFITAT DIN PLIN …CAND DEMOCRATIE CAND COMUNISM ..DUPA CUM SUFLA VANTUL…..SAU LAFAIT SI AU FURAT CU NERUSINARE.SI LEGI SCOASE PE BANDA RULANDA IN DETRIMENTUL POPULATIEI CA DUSMANII…AU FURAT DIN AVUTUL TARII IN BENEFICIU PROPRIU ,NUMAI PROPRIU .DE ASTA IN CEI
  26 DE ANI CA IN CANTEC TOT PE LOC PE LOC PE LOC NIMIC NU SA FACUT.DECAT SAU CERTAT PE CIOLAN,CARUI PARTID VENEA HALCA MAI MARE .DE CE NU ? NU ESTE NUMAI PAREREA MEA ASA GANDESTE POPORUL .PENTRU NOI NU SE POATE MARII NIMIC DAR PENTRU EI IN SITUATII DE CRIZA AU VOTAT FOARTE REPEDE ALTE VENITURI PE CARE NICI NU LE MERITA NU AU FACUT NIMIC..CHIAR NIMIC ACESTI POLITICIENI .

 2. gheorghi

  Pentru despagubirea actualilor detinatori – fraudulosi ca nu are validitate si legitimitate forma de instrainare – este cel mai la indemana sa se procedeze „reparator”, si anume:
  Se predau vinovatii, „capete” de politician si tehnocrati care le-au oferit serviciile (asa cum psihopatul plateste criminalul) contra capitalului restituit porprietarului de drept, poporul roman.
  Ar fi cam macar vreo 10 mii de vanzatori de tara pentru – probabil vreo 500 miliarde de euroi.
  Ar veni cam 50 de milioane de euroi per/capita.
  Eu zic ca „face”, cam acolo se ajunge cu „miliardarii” de carton (pe lei vechi) ori milionarii de azi.
  De exemplu, sa-i dea lu’ OMV 100 de bucati? – de la udmr, fsn ca-i gasim, nu au murit toti…), pnt, pnl, „minoritati”, „ecologisti” mer, „independenti” s.a. …?
  Sa si-i faca salahori in Austria cu tot cu „fameliile” lor.
  La fel cu Lafarge, cu smecherii de la SIVECO (ei sint placa turnanta pentru Germania si SUA), … Chevron sau chiar… Harvard University (aia cu 30.000 de hectare de codru)… lacta-giii de Italia, ceva bozgorime (ca nu-s unguri/asiatici iar „maghiari” s-au facut pentru bani)
  Rog sa corectati daca am comis erori … impardonabile!

 3. sterian paula mihaela

  Are dreptate d-nu Lucescu! Se pare ca nu mai avem nicio scapare…..

Trackbacks / Pings

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *