Atitudini

Sinucidere națională decisă fără Referendum?

      A fost o perioadă în care eram extrem de interesat de chimie (aveam în podul fostei locuințe […]

 

 

 

A fost o perioadă în care eram extrem de interesat de chimie (aveam în podul fostei locuințe un laborator în care făceam tot felul de experiențe, într-o bună zi fiind la un pas să incendiez casa) și de fizică. De atunci însă, a trecut peste jumătate de secol timp în care, am învățat multe altele, dar am uitat chimia și fizica.

Astăzi, pe singurele posturi TV pe care le prind (TVR și Antena 3) s-a omagiat mai tot timpul această zi deosebită, importantă, istorică, etc., în care la Deveselu a devenit funcțional scutul antirachetă american iar România devenit un centru strategic de importanță mondială, care, în afară de teritoriul propriu, apără SUA(?) și celelalte state membre NATO.

deveselu

În urmă cu cîteva luni, am postat un articol în care referitor la acest scut, scriam că ne-a înrăutățit și mai mult relațiile cu Rusia, dar în schimb ne apără de pericole care, dacă nu am fi intrat în NATO, nu ne-ar fi amenințat.

Și acum să explic de ce am început cu amnezia mea în materie de chimie și fizică. Poate că tot poporul român (în afară de mine) a înțeles totul, și atunci am nevoie să fiu ajutat să înțeleg și eu.

Dar întîi de toate, să menționez afirmația obsedantă, nelipsită din nici una din luările de cuvînt de la marea sărbătoare oltenească (dar și de la palatul Cotroceni), conform cărora acest scut are un rol exclusiv defensiv și ca atare nu este îndreptat împotriva Rusiei. De ce această obstinație? De ce de nu știu cît timp sîntem asigurați că nu este îndreptat împotriva Rusiei? Rușii, așa susțin – iar serviciile rusesti, care din nou, de cînd a ajuns Putin la putere, nu sînt de loc de neglijat (sînt superioare celor americane care, blocate în proceduri standard și umplute de angajați aleși mai ales după CV, și mai puțin după o examinare serioasă a competențelor, calcă des în străchini), s-ar putea să știe mult mai mult decît știm noi. În condițiile în care, din cîte am înțeles, în spațiile strategice ale bazei de la Deveselu nu au acces nici generali români, nici generali ai altor armate NATO, cine poate ști ce au instalat acolo americanii? Probabil că în afară de americani, știu doar rușii.

Bine, este defensiv. Dar împotriva cui?

Fără să fiu specialist în domeniu, din cîte știu, rachetele sînt convenționale, sînt cu focoase nucleare, sînt cu încărcătură chimică sau bacteriologică.

Scutul antirachetă este îndreptat spre est. Arma nucleară, cea mai periculoasă, o au state membre NATO (SUA, Marea Britanie și Franța) care oricum, nu numai că sînt aliații noștri, dar se află la vest – în est, au această armă Rusia, China, India, Pakistanul și Israelul. Ne-am lămurit că Irakul (unde Sadam Hussein a fost ucis tocmai pentru această acuzație mincinoasă) și Iranul nu au și nu au avut arma nucleară. Israelul nu ne va ataca niciodată – israelienii, care în ultimii 15 ani au redobîndit cu sutele de mii cetățenia română (au redobîndit-o și mulți care nu au avut-o niciodată), și-au cumpărat în România mari suprafețe de teren, cu intenția ca în cazul unui conflict armat în Orientul Mijlociu, să adăpostească aici femeile, copiii și bătrînii (desigur, nu este singurul scop). China, India și Pakistanul nu au nici un motiv să ne atace. Ar mai rămîne Rusia.

Mi s-a spus că scutul de la Deveselu distruge rachetele trimise spre Europa cu cca. 5-600 km. înainte țintă. Dar dacă aceste rachete, care nu ar fi trimise din țările NATO, nici din Israel, nici din China, India și Pakistan, ar fi trimise din Rusia, din zone mai apropiate de 5-600 km. de România, ceea ce se poate?

Și acum aș vrea ca savanții să-mi răspundă dacă nu cumva distrugerea unor rachete cu focoase nucleară deasupra teritoriului României, nu va iradia locuitorii, animalele și culturile, atrăgînd consecințele suferite  la Hiroșima și la Nagasaki?

Și chiar dacă nu ar fi focoase nucleare,  încărcăturile bacteriologice sau chimice sînt de neglijat?

Ne-am asumat din nou un risc enorm, mult mai grav decît cel cînd am acceptat să fim slugile americanilor și, fără să fim membri ai NATO, ne-am grăbit să trimitem trupe în Afganistan și în Irak. Ne-am asumat un risc echivalent cu sinuciderea. Și asta, fără ca nici un candidat la președenție să-și asume așa ceva în programul anunțat și în baza căruia a fost ales), fără nici un referendum (cum nu s-a organizat niciodată în această țară în probleme serioase).

Adică, de fapt, s-a organizat unul, cel mai mîrșav posibil, cel mai trădător de țară. Referendumul lui Adrian Năstase, un referendum care din lipsa participanților, s-a prelungit două zile, și se spune că prezența la vot a fost falsificată chiar și în aceste condiții de participare prelungită. Adrian Năstase a anunțat cele mai importante modificări ale Constituției. În primul rînd, se desființează serviciul militar obligatoriu (a fost o prostie, fiindcă armata este grea, dar necesară – nu numai pentru a ști să-ți aperi țara, dar te pregătește pentru viață, te întărește, te învață să te gospodărești, să fii ordonat, să-ți asumi resonsabilitati, te învață multe, multe lucruri necesare în viață și nu degeaba înainte de război se spunea că doar cel lăsat la vatră este bun de însurat). În al doilea rînd, ne spunea Năstase, se desființează imunitatea parlamentară – dar, după modificarea Constitutiei, ne-am trezit că pentru arestarea parlamentarilor este nevoie în continuare de aprobarea parlamentului, cum este nevoie și pentru cercetarea miniștrilor parlamentari. În schimb, prin acest referendum, România și-a pierdut suveranitatea fiind nevoită să respecte orbește directivele UE iar, pe de altă parte, a fost instituită acceptarea tacită a legilor – adică, dacă parlamentarii nu vor să se mînjească cu o lege antipatriotică sau antipopulară, ea devine lege fiindcă nu a fost luată în discuție într-un anumit termen (așa a devenit lege nemernica OUG emisă de Adrian Năstase după o vizită la Ierusalim, în urma căreia au fost înlăturate statuile mareșalului Antonescu).

Sînt în Europa popoare demne de tot respectul, a căror demnitate se manifestă prin înclinația lor spre sacrificiu pentru a-și apăra nația (oricît de mică ar fi) și interesul acesteia, fie că sînt ortodocși (sîrbii), fie că sînt catolici (corsicanii, bascii, irlandezii), fie că sînt islamiști (cecenii, kurzii).  Am momente în care regret că nu fac parte dintr-un astfel de popor luptător.  Sînt aromân și sînt mîndru de aceasta – în 1903, aromânii din Crușova (unde bunicul meu pe atunci era adolescent) au proclamat Republica Crușova. După nici două săptămîni, cînd armata turcă a urcat Dealul Ursului, Pitu Guli, conducătorul revoluției, văzînd că se apropie 15.000 de ostași otomani, le-a spus celor 300 de luptători ai săi: „Sînt prea mulți, o să murim cu toți. Măcar să luăm cu noi cît mai mulți dintre ei!” – și au murit toți. Din păcate, aromânii, cu toată dorința lor de independență, nu au avut niciodată țara lor iar cînd, după războiul balcanic, au venit în masă în România și, considerîndu-se români, au luptat pentru România, au intrat în Mișcarea Legionară – din păcate, cei mai curați și mai curajoși dintre ei au fost uciși de Carol al doilea iar apoi de evreii bolșevici.

Gata! La Antena 3, Mihai Gîdea, sluga Zeului banilor și minciunii, al americanilor și al anumitei mafii române, vorbește despre mîndria de a fi membru NATO și de a găzdui scutul de la Deveselu! Permiteți-mi să mă duc și să vomit puțin.

                                                                                Dan Cristian IONESCU

 

6 Comments

 1. Dan Cristian Ionescu

  Poate unii cititori au sesizat ca din trecerea in revista a statelor care detin armament nuclear lipseste Coreea de Nord. Aceasta tara constituie un caz aparte. In situatia unui conflict nuclear est-vest, Romania s-ar afla la mijloc. Coreea de Nord nu prezinta insa nici un risc pentru noi. Marele dusman al acesteia il reprezinta Statele Unite iar daca nord-coreenii ar trimite rachete catre SUA , nu le-ar trimite spre vest, peste intreaga Asie, peste intreaga Europa si peste Atlantic, ci le-ar trimite spre est, direct peste Pacific.

 2. Marian Pătrașcu

  Spuneți că România nu ar fi trebuit să fie nici cu NATO (și, implicit – nici cu UE) și nici cu Rusia, ci așa – de una singură! Cu tot respectul, dar sunteți într-o mare eroare! De ce? Pentru că România nu e nici pe departe în stare să-și permită a fi neutră! Așa că chestiunea era ori-ori, adică ori Vestul, ori Estul. Cu Estul (Rusia) ne-am lămurit (oare? după cum puneți problema eu cred că NU!, ca de obicei – noi românii nu învățăm nimic din istorie și suntem veșnic condamnați să o repetăm!), deci ne-a mai rămas Vestul (NATO). Aaa, că noi, lichele și secături cum suntem, am ajuns slugile americanilor este perfect adevărat și absolut de așteptat: NU AR FI FOST PĂCAT SĂ AI DE-A FACE CU NIȘTE PROȘTI LACOMI ȘI TRĂDĂTORI DE NEAM ȘI SĂ NU-ȚI BAȚI JOC DE EI? Și ca să nu vă simțiți cumva ofensat, dvs. dar și alți conaționali de termenii „lichele și secături”, vă reamintesc că BECHTEL, o companie americană a construit în Croația, la peste 2000 de metri altitudine o autostradă cu un preț de… 5 ori mai mic decât a făcut-o în România pe loc șes! De ce? FIINDCĂ AU PUTUT!!! Să vă reamintesc: DACĂ CINEVA ÎȘI BATE JOC DE MINE O FACE PENTRU CĂ POATE ȘI PENTRU CĂ ARE DE CINE-ȘI BATE JOC, IAR PENTRU ASTA NU EXISTĂ DECÂT UN SINGUR VINOVAT: EU!

  • Vizitatorul

   Subtire, dle. Neglijati faptul ca cei care i-au condus pe rusi in anii comunismului internationalist si in anii prestrokai agentului vestic Gorbi sunt aceiasi cu cei care ii conduc pe vestici in anii capitalismului internationalist.
   De acod cu Gina. Plus ca rusii si-au retras armata, astia de acum si-o aduc. Si cu componente ale cursei inarmarilor nucleare. De tancuri , daca nu erai erou, te mai ascundeai, de rachete n-ai cum.
   De acord insa si cu dvs. Dar tradatorii nostri au fost promovati si sustinuti de ‘partenerii strategici”.
   In rest ce imi sunt „alegerile” din 1946, ce sunt cele din 2009, 2014.

 3. gina

  Domnule Pătrașcu, vorbiți prostii,
  In asemena situații limită de alegere cu V su cu E se ia in calcul gradul de risc. Asta e mesajul articolului. Nu intră intr-o alinață in care riști totul. Pricepeți? Da și rușii au fost raăi dar i-au lăsat pe romani să supraviețuiască, ceea ce despre americanii, după 25 de ani de staănire și jaf nu se prea poate spune.

 4. obiectiva

  eu vomit incontinuu ……..felicitari pentru articol….

 5. Victor

  E gresit cea mai periculoasa bomba nucleara o au rusi bomba Tzar care ne-ar sterge dupa harta oriunde ar pica cu sau fara scut.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *