Cadran international

Sioniștii folosesc banii și inteligența americanilor ca să-și dezvolte rețeaua din Israel pentru monitorizare și manipulare prin intermediul internetului (I)

  Miliardarul neoconservator Paul Singer conduce exportul de locuri de muncă americane în Israel.  Mai mulți giganti americani, printre care […]

 

Miliardarul neoconservator Paul Singer conduce exportul de locuri de muncă americane în Israel.  Mai mulți giganti americani, printre care Google, Microsoft și Intel, au ocupat poziții de top cu foști membri ai serviciilor de informații militare israeliene și investesc foarte mult în sucursalele lor israeliene.

WASHINGTON — Cu șase milioane de americani șomeri și retrageri regulate de disponibilizări în industria tehnologică americană, marile companii americane de tehnologie precum Google, Microsoft și Intel Corporation continuă să intre în operațiuni cheie, cu miliarde de investiții și mii de locuri de muncă, în Israel – o tendință care a scăpat atenției sau îngrijorării în mass-media a unor politicieni „chiar din America”. Faptul că acest transfer masiv de investiții și locuri de muncă a fost atât de trecut cu vederea în presa americană  este deosebit de izbitor, având în vedere că acesta este, în mare parte, opera unui singur donator republican neoconservator, care a dat milioane de dolari președintelui Donald Trump.

Pentru a face lucrurile să se înrăutățească, multe dintre aceste companii de tehnologie avansată care transferă investiții și locuri de muncă către Israel prin cifre record continuă să colecteze subvenții guvernamentale considerabile pentru operațiunile lor, în timp ce trec sub tăcere aspectele critice ale afacerii lor în străinătate, continuă să concedieze mii de muncitori americani și numărul sucursalelor din Israel este în creștere. Acest aspect este deosebit de îngrijorător prin prisma importanței sectorului IT pentru economia globală din S.U.A., deoarece reprezintă 7,1% din PIB și 11,6% din totalul salariilor din sectorul privat.

Mai mult, unele dintre aceste companii angajează foști salariați ai companiilor israeliene controversate – despre care se știe că au spionat americanii, companiile americane și agențiile federale americane -, precum și numeroși agenți ai serviciilor de informații militare israeliene, în calitate de conducători și directori la vârf.

Acest transfer masiv al industriei tehnologice americane a fost, în mare parte, opera unui singur lider republican – creatorul fondului de hedging (Nota traducerii: Fond de investiții speculativ care strange bani de la persoane calificate sau investitori instituționali și investește într-o varietate de active), Paul Singer, devenit miliardar prin speculații cu  fondul de hedging, care alocă și think-tank-ul neoconservator American Enterprise Institute (AEI), fundația pentru apărarea islamofobă și hawkish (Nota traducerii: susținerea utilizării forței în relațiile politice, mai degrabă decât discuții sau alte soluții mai pașnice), Democrațiile (FDD), Coaliția Evreiască Republicană (RJC) și au finanțat, de asemenea, Inițiativa de Politică Externă (FPI), care a dispărut acum.

Proiectul lui Paul Singer de susținere a  economiei Israelului, pe segmentul IT, pe cheltuiala SUA este cunoscut sub numele de Start-Up Nation Central, fondat ca răspuns la mișcarea mondială Boycott, Divest și Sancțiuni (BDS), care urmărește să folosească mijloace nonviolente pentru a presa Israelul să respecte dreptul internațional în ceea ce privește tratamentul palestinienilor.

Miliardarul evreu american Paul Singer, autorul proiectului Start-Up Central Nation (SUNC),

Acest proiect este legat direct de premierul israelian, Benjamin Netanyahu, care în ultimii ani a menționat în mod public că a fost „politica sa deliberată” ca foștii membri ai „unităților militare și de informații ale Israelului să se asocieze în companii cu parteneri locali și parteneri străini” pentru a face  imposibil ca marile corporații și guverne străine să boicoteze Israelul.

În acest material, MintPress identifică zeci de foști membri ai unei unități de informații militare israeliene, care ocupă acum poziții de vârf la Microsoft, Google și Facebook.

ONG-ul lui Singer a acționat ca un vector prin care a fost realizată politica lui Netanyahu, prin legăturile strânse ale grupului cu premierul israelian și cu sprijinul finanxciar al miliardarului din SUA pentru Netanyahu și Partidul Likud. Având legături strânse cu Netanyahu, Comitetul pentru Afaceri Publice Americane din Israel (AIPAC) și companiile de tehnologie controversate – cum ar fi Amdocs -, care au spionat guvernul american, Singer  a realizat o conexiune între sectorul public și cel privat al economiilor americane și israeliene, cu scopul unic de a transforma Israelul într-o superputere a noilor tehnologii, în mare parte în detrimentul economiei americane și a guvernului SUA, care în prezent oferă ajutor anual Israelului în valoare de 3,2 miliarde de dolari.

                                    Cercetat și dezvoltat în Israel

În ultimii ani, companiile de top din SUA au dezvoltat multe dintre cele mai sensibile operațiuni, în special cercetare și dezvoltare într-o țară singură țară beneficiară: Israel. Un raport din 2016 al Business Insider a menționat că Google, Facebook, Microsoft, Amazon și Apple au deschis toate centre de cercetare și dezvoltare (R&D) în ultimii ani, unele dintre ele având până la trei astfel de centre în Israel, o țară aproximativ dimensiunea statului New Jersey. Alte companii majore de tehnologie (IT) care au deschis, de asemenea, centre de cercetare-cheie în Israel sunt Sandisk, Nvidia, PayPal, Palantir și Dell. Forbes a menționat anul trecut că cele mai bune 10 companii tehnologice din lume „acum lucreză în Israel, dar se bazează și pe afacerile lor din sediul central inițial”.

Cu toate acestea, unii dintre acești giganți tehnologici, în special cei cu sediul în S.U.A., investesc puternic în sucursalele lor israeliene, în timp ce concediază mii de angajați americani! În același timp, marile companii primesc milioane de dolari prin subvenții guvernamentale americane, finanțate de contribuabilii americani!

De exemplu, Intel Corporation, care este al doilea cel mai mare producător din lume de cipuri pentru computer cu semiconductor și are sediul în California, a fost mult timp un angajator major pe piața muncii din Israel, cu peste 10.000 de angajați în statul evreiesc. Totuși, la începutul acestui an, Intel a anunțat că va investi 11 miliarde de dolari într-o nouă fabrică din Israel și va primi aproximativ un miliard de dolari, ca subvenție acordată de guvernul israelian pentru respectiva investiție. La doar câteva luni după ce Intel și-a anunțat investițiile majore în Israel, a anunțat și o nouă rundă de disponibilizări în Statele Unite.

Acesta este doar un exemplu recent a ceea ce a devenit o tendință pentru Intel. În 2018, Intel și-a făcut public planul de a investi cinci miliarde de dolari într-una din fabricile sale israeliene și a investit 15 miliarde de dolari suplimentari în tehnologia de automatizare israeliană cu un an înainte, creând astfel mii de locuri de muncă Intel în Israel. În special, în același interval de timp, Intel a redus aproape 12.000 de locuri de muncă în Statele Unite. Acest mare transfer de investiții și locuri de muncă a afectat economia Statelor Unite și a afectat lucrătorii americani, în special în sectorul IT, iar Intel a primit peste 25 de milioane de dolari prin subvenții din partea guvernului federal al SUA.

Un fenomen similar s-a produs la un alt gigant tehnologic din Statele Unite, Microsoft. Începând din 2014 și continuând în 2018, Microsoft a concediat peste 20.000 de angajați, majoritatea americani, în mai multe runde diferite de reduceri ale personalului. În aceeași perioadă de timp, Microsoft a fost angajat în Israel, construind noi campusuri și investind miliarde de dolari anual în centrul său de cercetare și dezvoltare din Israel și în alte companii de start-up israeliene, creând mii de locuri de muncă în străinătate. În plus, Microsoft a pompat milioane de dolari în programe tehnologice la universități și institute israeliene, cum ar fi Institutul Technion. În același interval de timp, Microsoft a primit aproape 197 milioane de dolari în subvenții de la guvernele de stat din Washington, Iowa și Virginia.

Deși politicienii israelieni și directorii companiilor de tehnologie au lăudat această schimbare, ca urmare a dezvoltării tehnologice a Israelului și a reputației crescânde ca hub de inovație tehnologică, o mare parte a acestei schimbări dramatice a fost rezultatul efortului lui Singer, ca sprijin pentru Netanyahu în contracararea unei mișcări globale de boicotarea Israelului și pentru transformarea Israelului într-o „putere cibernetică”.

                                    Start-Up Nation și neoconservatorii

În 2009, o carte intitulată „Start-Up Nation: The Story of Israel’s Economic Miracle”, scrisă de neoconservatorul american Dan Senor și de la Jerusalem Post, jurnalistul Saul Singer (fără legătură cu Paul Singer), s-a ridicat rapid pe lista bestseller-urilor din New York Times pentru prezentarea Israelului ca rampă de start a tehnologiei  mondiale. Cartea – publicată de Council on Foreign Relations (Consiliul pentru Relatii Externe  – CFR) , unde Dan Senor avea pe atunci funcția de adjunct senior fellow – afirmă că succesul Israelului în producerea atâtor companii start-up a rezultat din combinarea legilor sale liberale de imigrație și „pârghia talentelor de afaceri. a tinerilor cu experiență militară ”.

Occidentul are nevoie de inovați,  Israelul a obținut-o. ”, au scris Senor și Singer. Într-un interviu după lansarea cărții,  pe blogul Freakonomics, Dan Senor a afirmat că rolul serviciilor armatei israeliane a fost crucial pentru succesul sectorului tehnologic din Israel, afirmând că: „Anumite unități au devenit tabere de dezvoltare a  tehnologiei, unde tinerii între 18 și 22 de ani primesc proiecte și misiuni, abandonate în universități sau în sectorul privat din orice altă parte a lumii. Israelienii veniți din armată sunt eficienți nu doar prin experiența adaptată la tehnologia de ultimă generație, ci au și pregătirea necesară  muncii în echipă, orientare în îndeplinirea  misiunii, leadership și dorința de a continua să își servească țara, contribuind la sectorul său tehnologic – o sursă de mândrie pentru aproape fiecare israelian.

Cartea, pe lângă numeroaselelaude pe care le-a primit în mass media, a lăsat o imagine de durată pentru donatorul republican Paul Singer, cunoscut pentru finanțarea celor mai influente grupări neoconservatoare din America, după cum s-a menționat mai sus. Paul Singer a fost atât de inspirat de cartea lui Senor și Singer, încât a decis să cheltuiască 20 de milioane de dolari pentru a finanța și crea o organizație cu un nume similar. El a creat Start-Up Nation Central (SUNC) la doar trei ani de la lansarea cărții în 2012.

Pentru a-și atinge viziunea, Paul Singer – donator de top al Partidului Republican și al lui Donald Trump – l-a cooptat pe economistul israelian Eugene Kandel, care a ocupat funcția de consilier economic al lui Netanyahu și a prezidat Consiliul Economic Național Israelian din 2009 până în 2015.

Acesta  a fost probabil implicat direct în crearea SUNC, deoarece a fost angajat atunci de Paul Singer și, împreună cu neoconservatorii Bill Kristol și Robert Kagan, au co-fondat FPI, pe care Singer l-a finanțat cu mult înainte de a se închide în 2017. Wendy Singer (fără legătură cu Paul sau cu Saul), director de mult timp al biroului AIPAC din Israel, a devenit directorul executiv al organizației.

Echipa de conducere a Start-Up Nation Central (SUNC), pe lângă Eugene Kandel și Wendy Singer, îl include pe Guy Hilton în funcția de director general al organizației. Hilton este un director de marketing de lungă durată al companiei israeliene de telecomunicații Amdocs, unde a „transformat” organizația de marketing a companiei. Amdocs a fost cândva extrem de controversat în Statele Unite, după ce, printr-o anchetă Fox News din 2001, a fost dezvăluit că numeroase agenții federale au investigat compania, care a avut contracte cu cele mai mari 25 de companii de telefonie din țară, pentru presupusul său rol într-un spionaj agresiv. operațiune care a vizat guvernul SUA. Hilton a lucrat la Microsoft înainte de a se alătura Amdocs.

Dincolo de echipa de conducere, consiliul de administrație al SUNC îi include pe Paul Singer, Dan Senor și Terry Kassel – care lucrează pentru Singer la fondul său de acoperire, Elliott Management – și Rapheal Ouzan. Ouzan a fost un ofițer din unitatea pentru informații militare străine, un serviciu secret de elită din Israel, unitatea 8200. Acesta a co-fondat BillGuard a doua zi după ce a părăsit unitatatea 8200, care este adesea comparată cu Agenția de Securitate Națională a Statelor Unite (NSA). În cinci luni de la fondare, BillGuard a fost susținut prin finanțare de la fondatorul PayPal, Peter Thiel și fostul CEO al Google, Eric Schmidt. Ouzan este, de asemenea, conectat la companii tehnologice din SUA, care și-au extins foarte mult sucursalele israeliene de la fondarea SUNC – cum ar fi Microsoft, Google, PayPal și Intel, toate acestea susțin provocările non-profit Israel Tech ale Ouzan.

Potrivit rapoartelor publicate în Haaretz și Bloomberg, SUNC a fost înființată în mod explicit pentru a servi drept „un minister al afacerilor externe pentru industria tehnologică din Israel” și „pentru a consolida economia israeliană”, în timp ce avea ca scop combaterea mișcării Boycott, Divest and Sanctions (BDS), care încearcă să utilizeze un boicot nonviolent pentru a pune capăt ocupației militare ilegale a Cisiordania și apartheidului israelian, precum și creșterii așezărilor ilegale ale evrei lor pe teritoriul palestinian ocupat.

De la fondare, SUNC a încercat să transfere locuri de muncă tehnologice de la companii străine în Israel, dezvoltând conexiuni și influențe cu guvernele și companiile străine, astfel încât „să-și aprofundeze relația cu industria tehnologică din Israel”. Deși SUNC s-a extins de atunci pentru a include și alte sectoare ale Economiei „start-up” israeliană, accentul său a rămas mult timp pe tehnologia israeliană, în special pe industria sa în domeniul cibersecurității. Investițiile străine în această industrie unică israeliană au crescut de la 227 milioane dolari în 2014 la 815 milioane dolari în 2018.

În plus față de activitățile proprii, SUNC pare să fie strâns legată de o organizație similară, sponsorizată de Coca Cola și Daimler Mercedes Benz, numită The Bridge, care urmărește, de asemenea, conectarea companiilor israeliene de start-up cu mari corporații internaționale. Într-adevăr, SUNC, potrivit site-ului său web, a fost de fapt responsabil pentru decizia Daimler Mercedes Benz de a se alătura The Bridge, datorită unei delegații a companiei pe care SUNC a găzduit-o în Israel și a conexiunilor realizate în timpul acelei vizite. (Va urma)

                                                                                                                                    Whitney WEBB

                     Traducere și adaptare în exclusivitate pentru revista „Justițiarul” Marius Albin MARINESCU

Sursa: MintPress News

Citiți și Facebook, Google, Microsoft recrutează foști agenți militari israelieni pentru cenzura naționaliștilor pe internet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *