Cadran international

Sioniștii folosesc banii și inteligența americanilor ca să-și dezvolte rețeaua  din Israel pentru monitorizare și manipulare prin intermediul internetului (II)

  Miliardarul neoconservator Paul Singer conduce exportul de locuri de muncă americane în Israel.  Mai mulți giganti americani, printre care […]

 

Miliardarul neoconservator Paul Singer conduce exportul de locuri de muncă americane în Israel.  Mai mulți giganti americani, printre care Google, Microsoft și Intel, au ocupat poziții de top cu foști membri ai serviciilor de informații militare israeliene și investesc foarte mult în sucursalele lor israeliene.

                           Echipă cu unitatea militară 8200 a Israelului

În special, Start-Up Nation Central (SUNC) are legături profunde cu unitatea de informații militare a Israelului, cunoscută sub numele de Unitatea 8200 și fidelă lăudării Start-Up Nation a serviciului Israel Defense Forces (IDF) ca cheie a succesului Israelului, a contribuit esențial la conectarea studenților Unității 8200 cu roluri cheie în companii străine, în special tehnologia americană companii. De exemplu, Maty Zwaig, fost locotenent-colonel în Unitatea 8200, este actualul director al programelor de capital uman al SUNC, iar actualul manager al programelor strategice SUNC, Tamar Weiss, este și un fost membru al unității.

O conexiune deosebit de evidentă între SUNC și Unitatea 8200 poate fi văzută în Inbal Arieli, care a funcționat ca vicepreședinte al parteneriatelor strategice SUNC din 2014 până în 2017 și continuă să funcționeze ca consilier senior al organizației. Arieli, fost locotenent în Unitatea 8200, este fondatorul și șeful Programului de asistență pentru antreprenoriat și inovare 8200 (EISP), care a fost primul accelerator de pornire din Israel, destinat să valorifice „vasta rețea și ADN-ul antreprenorial al [unității] celor 8200 de studenți” și este în prezent unul dintre cei mai mari acceleratori ai companiei din Israel. Arieli a fost directorul superior la 8200 EISP în timp ce lucra la SUNC.

O altă legătură-cheie între SUNC și Unitatea 8200 este promovarea SUNC a Team8, o platformă de creare a companiei al cărei CEO și cofondator este Nadav Zafrir, fost comandant al Unității 8200. Pe lângă faptul că îi prezintă în mod proeminent Team8 și Zafrir pe secțiunea de cibersecuritate a site-ului său web SUNC a sponsorizat, de asemenea, o discuție a lui Zafrir și a unui economist guvernamental israelian la Forumul Economic Mondial, adesea denumit „Davos”, la care a participat personal Paul Paul Singer.

Printre investitorii echipei8 (Team8) se numără Eric Schmidt, Microsoft și Walmart Google – iar recent a angajat fostul șef al comandamentului cibernetic al National Security Agency (NSA) și implicit al SUA, amiralul pensionar Mike Rogers. Team8 a descris decizia de a-l angaja pe Rogers ca fiind „instrumentul necesar pentru a ajuta la strategia de extindere” a Team8 în Statele Unite. Cu toate acestea, Jake Williams, un veteran al unității de hacking a operațiunilor adaptate de la NSA, a declarat pentru CyberScoop: „Rogers nu este introdus în acest rol din cauza experienței sale tehnice. … Este doar datorită cunoștințelor sale despre operațiunile clasificate și a capacității sale de a influența mulți în guvernul american și în contractanții din sectorul privat.”

În plus față de conexiunile la grupurile legate de unitatea 8200, cum ar fi Team8 și 8200 EISP și SUNC, colaborează direct cu Israel Defense Forces (IDF) într-o inițiativă menită să pregătească tinerele femei israeliene pentru a servi în Unitatea 8200. Această inițiativă, numită CyberGirlz Club, este finanțată în comun de către Ministerul de apărare din Israel, SUNC și Fundația Rashi, organizația filantropică înființată de familia Leven (marca Perrier de apă minerală), care are legături strânse cu guvernul israelian și IDF.

Scopul nostru este să aducem fetele la acest proces deja știut, cu cunoștințele necesare pentru a susține examenele pentru Unitatea 8200 și a servi în armată ca programatori.”, a spus Maty Zwaig pentru Israel National News.

                                Semănarea tehnologiei americane

Conexiunile dintre SUNC și Unitatea 8200 sunt tulburătoare din mai multe motive, unul dintre acestea fiind faptul că unitatea 8200, asemănată deseori cu NSA din SUA, colaborează de aproape cu agenția de informații din Israel, Mossad și este responsabilă pentru 90 la sută din materiale de informații obținute de guvernul israelian, potrivit fostului său comandant Yair Cohen.

Cohen a declarat în  2016 pentru Forbes că „Nu există o operațiune majoră, din partea Mossad sau a vreunei agenții de securitate a informațiilor, în care Unitatea 8200 nu este implicată.” Din motive evidente, faptul că o organizație fondată de un miliardar american promovează activ prezența foștilor ofițeri de informații militare în companii străine, în special în companii americane, promovând, de asemenea, transferul de locuri de muncă și investiții în aceeași țară, este deosebit de îngrijorător.

Este alarmant faptul că, de la fondarea SUNC, numărul foștilor membri ai Unității 8200 pe poziții de vârf în companiile americane de tehnologie a explodat. Pe baza unei analize non-exhaustive efectuate de Mintpress a peste 200 de conturi LinkedIn ale foștilor ofițeri de informații și informații militare israeliene din trei mari companii tehnologice, numeroși  foști absolvenți ai Unității 8200 au fost găsiți în prezent în funcții manageriale sau executive în Microsoft, Google și Facebook.

La Microsoft, managerii pentru cel puțin 15 dintre produsele și programele companiei – inclusiv principalii manageri Microsoft în domeniul ingineriei, strategiei de produs, analizei amenințărilor și informațiilor de business cloud – au enumerat public apartenența lor la Unitatea 8200 pe conturile lor LinkedIn. În plus, directorul general al Centrului israelian de cercetare și dezvoltare a Microsoft este și un fost membru al Unității 8200. În total, din cele 200 de conturi analizate, 50 dintre aceștia lucrează în prezent pentru Microsoft.

În mod similar, la Google, 28 de foști membri ai Unității 8200 ai companiei au fost identificați din conturile lor LinkedIn. Printre aceștia se numără directorul de inginerie al Google, managerul său-partener strategic, doi clienți de marketing pentru creștere, managerul său principal și șase manageri de produse și de programe, inclusiv managerul Google pentru căutare de încredere și siguranță.

De asemenea, Facebook are mai mulți membri ai Unității 8200 în poziții proeminente, deși mai puțini decât Google și Microsoft. MintPress a identificat cel puțin 13 agenți ai Unității 8200 care lucrează pentru Facebook, inclusiv directorul său de inginerie, manager de internet pentru Wi-Fi Expres și manager de programe tehnice. În special, Facebook a petrecut ultimii câțiva ani colaborând cu guvernul israelian pentru a cenzura criticile Israelului.

Desigur, există probabil o influență mult mai mare a Unității 8200 asupra acestor companii decât a dezvăluit această analiză non-exhaustivă, având în vedere că multe dintre aceste companii au achiziționat mai multe start-up-uri israeliene conduse și angajate de numeroși studenți ai Unității 8200 care ulterior au continuat să se fondeze. companii noi și start-up-uri câțiva ani sau la scurt timp după achiziție. Mai mult, datorită limitărilor configurate pe LinkedIn, MintPress nu a putut accesa lista completă de absolvenți ai Unității 8200 la aceste trei companii tehnologice, ceea ce înseamnă că numerele de deschidere a ochilor au fost generate de un eșantion relativ mic.

Acest salt al unității 8200 de membri pe poziții de vârf în companii tehnologice de importanță globală este de fapt o politică promovată de mult timp de Netanyahu, al cărui consilier economic de lungă durată este directorul executiv la SUNC. În cadrul unui interviu cu Fox News anul trecut, Netanyahu a fost întrebat de gazda Fox News, Mark Levin, dacă creșterea mare observată în ultimii ani în sectorul tehnologic din Israel a făcut parte din planul Netanyahu. Netanyahu a răspuns: „Acesta este planul meu … Este o politică deliberată.” Ulterior, el a adăugat că „Israelul avea tehnologie deoarece armata, în special inteligența militară, producea multe capacități. Acești tineri incredibil de dotați care ies din armată sau din Mossad, vor să înceapă start-up-urile.

Netanyahu a subliniat în continuare această politică la Conferința Cybertech din 2019, de la Tel Aviv, unde a afirmat că apariția Israelului ca una dintre cele cinci „puteri cibernetice” de top „a impus să permită acestei combinații de inteligență militară, academie și industrie să convergă într-un singur loc” și că acest lucru a necesitat în continuare să le permită „absolvenților unităților noastre militare și de informații să se îmbine în companii cu parteneri locali și parteneri străini”.

Legăturile directe ale SUNC față de Netanyahu și faptul că Paul Singer a fost și un donator politic de mult timp. și susținătorul Netanyahu sugerează că SUNC este o parte cheie a politicii lui Netanyahu de a plasa foști operatori de informații și informații militare în poziții strategice în marile companii de tehnologie.

În mod special, întrucât SUNC a fost fondată pentru a combate mișcarea Boycott, Divestment and Sanctions (BDS), Netanyahu a afirmat că această politică de asigurare a rolului Israelului ca o „putere cibernetică” are drept scop creșterea puterii sale diplomatice și subminarea specifică a Boycott, Divestment and Sanctions (Nota redacției „Justițiarul”: Mișcarea Boycott, Divestment and Sanctions – cunoscută și sub denumirea de BDS – este o campanie condusă de Palestina care promovează diverse forme de boicot împotriva Israelului.), precum și a Națiunilor Unite, care în mod repetat a condamnat guvernul Israel pentru crime de război și încălcări ale dreptului internațional în legătură cu palestinienii.

                      Construirea stării de supraveghere bi-națională

Companiile de top din Statele Unite ale Americii au ocupat poziții de vârf cu foști membri ai informațiilor militare israeliene și au mutat operațiuni strategice și critice în Israel, stimulând economia israeliană în detrimentul Americii. Rolul SUNC în această schimbare merită cercetat.

Un miliardar puternic american a construit o organizație influentă, cu conexiuni profunde cu lobby-ul SUA-Israel (AIPAC), o companie israeliană care a fost cercetată în mod repetat pentru spionarea guvernului american (Amdocs) și unitatea de elită pentru informații militare din Israel (Unitatea 8200) care a folosit conexiunile sale influente cu guvernul SUA și sectorul privat al SUA pentru a schimba dramatic operațiunile și componența marilor companii dintr-un sector critic al economiei americane.

În plus, considerăm că documentele guvernamentale americane scurse de Edward Snowden au marcat Israelul drept „amenințarea principală” la adresa infrastructurii instituțiilor financiare și bancare americane, care folosesc o mare parte din software-ul produs de aceste companii de înaltă tehnologie și au marcat Israelul ca un spion de top și o amenințare.

Un document al guvernului american a menționat Israelul ca al treilea cel mai agresiv serviciu de informații împotriva Statelor Unite, în spatele Rusiei și Chinei. Astfel, proiectul lui Paul Singer, Start-Up Nation Central, a subminat nu numai economia Statelor Unite, dar, probabil, și securitatea națională a Statelor Unite.

Această preocupare este agravată în continuare de legăturile profunde care leagă companiile de top de tehnologie, cum ar fi Microsoft și Google, cu armata americană. Microsoft și Google sunt ambii contractori militari cheie – în special Microsoft, având în vedere că urmează să câștige un contract lucrativ pentru managementul cloud al Pentagonului și s-a asociat cu Departamentul Apărării pentru a produce un sistem electoral „sigur”, cunoscut sub numele de ElectionGuard, care este stabilit și va fi implementat în unele state americane pentru alegerile generale din 2020.

                                                                                                                                    Whitney WEBB

Whitney Webb este un jurnalist MintPress News cu sediul în Chile. A contribuit la mai multe media independente, inclusiv Global Research, EcoWatch, Institutul Ron Paul și Century Century Wire, printre altele. A avutmai multe apariții la radio și televiziune și este câștigătoarea din 2019 a premiului „Serena Shim” pentru integritatea necompromisă în jurnalism.

  Traducere și adaptare în exclusivitate pentru revista „Justițiarul” Marius Albin MARINESCU

Sursa: MintPress News

Prima parte a articolului: Sioniștii folosesc banii și inteligența americanilor ca să-și dezvolte rețeaua din Israel pentru monitorizare și manipulare prin intermediul internetului (I)
Citiți și Facebook, Google, Microsoft recrutează foști agenți militari israelieni pentru cenzura naționaliștilor pe internet

 

1 Comment

  1. IQ100

    Ce e al lor , e al lor;sunt destepti.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *