Colimator

Sistemul contra Mugur Isărescu

  Au fost ani în care am scris de nenumărate ori despre Mugur Isărescu. De la publicarea fotografiei în care […]

 

Au fost ani în care am scris de nenumărate ori despre Mugur Isărescu. De la publicarea fotografiei în care se afla cu grupul tinerilor comuniști aflat în vizită, în 1989 la „ leader bienaimé  et bien respecté” Kim Ir Sen, în Coreea de Nord. De atunci, sistemul îl pregătea pe Mugur Isărescu. Așa că n-a mai crîcnit la contractele firmei sale din Drăgășani și la afacerile SC Măr SRL cu BNR, furnizoare de vinuri, castraveți, mere și alte bunătăți agricole.

N-a reacționat nici dracul! De ce ? Pentru că Mugur Isărescu era folositor sistemului! Avea nevoie de el. Normal că era prezent în Coreea comunistă într-un grup împreună cu Adrian Năstase, Ion Mircea Pașcu și supravegheat de col Marian Ureche, Mugur Isărescu era un băiat cunoscut de la Institutul de Economie Mondială. Cînd au apărut primele amănunte din dosarul de colaborator al Securității, iarăși nu a reacțonat nici dracul. De ce? Sistemul avea nevoie de Mugur Isărescu!

S-a reagățat la putere fosta bandă politică a PD sub denumirea de PNL!? Gașca odraslelor și profitorilor din PNL a sărit și ea cu lopata pe cheltuirea banilor după nevoile sale. În șase luni, mașina de tocat bani a PNL-PD a produs o gaură uriașă în finațele României. Banda politică are nevoie urgentă de alte împrumuturi. Mugur Isărescu s-a opus pe neașteptate. În urmă cu două săptămîni, cînd guvernatorul nu mai era o problemă, la Cotroceni a avut loc o coliziune. Am publicat un editorial despre întîlnirea de la Cotroceni, trecută cu vederea de aproape toți. Reproduc fragmentul de text din Cotidianul din data de 26 mai, anul acesta.

„Și, totuși, care a fost subiectul la Cotroceni? Din surse demne de încredere (și acelea pot fi găsi pe la Timișoara, Cluj-Napoca și Iași, nu la București) la Cotroceni s-a discutat despre lipsa banilor. Guvernul Orban nu mai are bani. Și ca niște amatori într-ale guvernării României (și Iohannis și Orban și Cîțu) l-au chemat pe Mugur Isărescu. Între ideile stupide pronunțate cu acest prilej a fost ca BNR să rezolve (garanteze, acopere) un necesar de 30 de miliarde de euro. Mugur Isărescu ar fi făcut ochii cît cepele și ar fi spus că nu se poate.
-Și care ar fi soluția să facem rost de bani?
Guvernatorul le-ar fi spus să mărescă impozitele pe marile averi, cele mai multe depozitate prin Elveția, Monte Carlo, Miami și paradisuri fiscale. Liberalii ar fi răsăpuns că ei nu pot face așa ceva pentru că sunt liberali. Îi seacă la alegeri. O altă soluție ar fi să se adreseze Fondului Monetar Internațional. Dar în schimbul banilor, FMI va cere același lucru. Mărirea taxelor și impozitele pe marile averi.
După informațiile noastre, întîlnirea s-a încheiat în coadă de pește. Salvatorul Klaus Iohannis a rămas mut, iar cei doi liberali au plecat acasă, urmînd să găsească un răspuns la întrebarea simplă:
-De unde facem rost de bani?”

Pentru prima dată, Mugur Isărescu încurcă sistemul iar acesta declanșează sacrificarea lui. Așa s-a înîmplat cu Dan Voiculescu. A fost bun cît a acceptat „soluția imorală” și formare unei majorități convenabile. La fel s-a întîmplat și cu Traian Băsescu. A fost de-al sistemului și a condus operațiunile cît a fost la putere, pînă cînd a început să încurce cu Partidul Mișcarea Populară. Nu a înțeles că trebuie să se retragă. Așa a pățit și Mona Muscă. A devenit un pericol și a fost „executată”. Exemplele sunt nenumărate. Democrația românească și-a sacrificat oamenii în funcție de trecutul lor, de nevoi, de atitudine și de interese de putere.

Ce înțelegem din asta? Că CNSAS, cel care a aruncat decizia bombă pe piață, este doar o pîrghie de putere, folosită pentru șantajarea sau pentru eliminarea celor periculoși pentru sistem. Am convingerea că CNSAS a fost înființat pentru a face curat în dosarele unora și pentru ca, mai apoi, să intervină în situații complicate. Ce nu pot rezolva procurorii, serviciile secrete și judecătorii, lămurește CNSAS! Că DNA-ul este tot un instrument de putere, prin intermediul căruia au fost eliminați cei care încurcau operațiunile aceluiași sistem (format din Binom, din urmași și odrasle, din clienți și agenți de influență externă) iarăși nu mă îndoiesc. Cînd Mugur Isărescu i-a încurcat pe copiii generalilor s-a trecut la ultima carte. Dosarul lui Mugur Isărescu. Adică eliminarea vechii gărzi pentru a face loc noilor profitori.

Este vorba de un război nesfîrșit. N-au decît să se mănînce între ei, zic eu. eu.Problema cea mare nu este trecutul guvernatorului, ci opoziția sa față de planurile nebune de a mai împrumuta 30 de
miliarde de euro. Nenorocirea vine de la faptul că scandalul cu „informatorul” Mugur Isărescu a fost declanșat într-un moment de mare criză financiară pentru România. Și pe care președintele Klaus Iohannis, Ludovic Orban și Florin Vasile Cîțu încearcă s-o ascundă.

                                                                      Cornel NISTORESCU, Cotidianul

5 Comments

 1. Gheorghe

  Criza asta e: s-a acrit vinul de Drăgășani.

 2. ryzen

  Se ceartă ciracii lu soros între ei

 3. LevSt.

  de peste 20 de ani spun ca la O DREPATA JUSTITE, CEL PUTIN CATEVA MII DE INDIVIZI (in special parlamentarii actuali si-in egala masura- cei trecuti) ar fi trebuit(si inca trebuie), judecati fara exces de zel, inscenari, etc.( adica pe drept) si pusi la inchisoare macar 10 ani(cu interzicerea unor drepturi, dupa si confiscarea integrala a averilor, inclusiv colaterale), iar 15-20 capete din conducerile tarii(pres-edinti, prim-ministri si alti cativa) sa fie -deasemeni, drept judecati- executati in public, la MODUL CEL MAI LEGAL( capetele de acuzare abunda si pot fi usor demonstrate), iar printer acesti ” si alti cativa”, INTOTDEAUNA l-am plasat si pe acest ‘ugur ‘sarescu, unul dintre marii-dar cel mai constant, persuasiv- vanzator de neam si tara…

 4. gigimutu

  cnsas e politie politica, adica pina acum n-au stiut ca a fost securist? sa i-o spuna lu mutu!!!!! desfiintarea cnsas, publicarea tuturor dosarelor, si curatarea conducerii tarii de lepre, asta imi doresc!!!! doamne, ajuta-ne, ca ai nostri conducatori au luat-o pe ulei de muuuuult, si se gindesc numai la burdihanul lor si al bandelor lor de gunoaie si de derbedei!!!!!

 5. Django Chained Again

  “The Great Reset” = Viitorul intregii civilizatii europene si vestice/occidentale
  “The Great Reset” = “Tax Justice” = crestere COLOSALA de taxe, impozite si mosteniri pe “Worldwide Income Tax” & “International Wealth Tax”, probabil avand de plecare sistemul fiscal scandinav (Danemarca, Norvegia, Suedia, Finlanda), sau sistemul fiscal din Franta si Belgia, natiuni de sclavi, natiuni marxiste, falite si datoare vandute, natiuni cu cele mai mari taxe din UE pentru angajati, pentru corporatii si pentru mosteniri (asa zisele “death taxes”)
  “The Great Reset” = intoarcerea in Evul Mediu, cu mari sanse de a ajunge in Epoca de Piatra

  “Distractia” reala abia acum incepe:
  Uite mostra de “inteligenta”, “civilizatie” si mai ales “egalitate” marxista:
  https://www.armstrongeconomics.com/international-news/spain/spain-is-in-partnership-with-bill-gates/

  ~~~~~~~~ MARE ATENTIE ! ~~~~~~~~
  Cititi, luati notite si bagati la cap!

  https://www.armstrongeconomics.com/world-news/civil-unrest/the-great-reset-the-final-battle-against-marxists/
  https://www.weforum.org/agenda/2018/12/want-a-fairer-society-this-economist-says-he-has-the-answer/

  Deja ma incearca o senzatie de deja vu:
  http://www.rador.ro/2015/01/26/reforma-monetara-din-1952-toti-banii-care-erau-in-plus-puteai-foarte-bine-sa-i-bagi-in-soba/

  Salvarea este DOAR INDIVIDUALA si DOAR SPRE EST!
  Din vest vine un nou MACEL MARXIST numit generic o noua “revolutie”, care inevitabil ca va avea ca urmare razboaie civile (inclusiv cu teme etnice, rasiale si religioase) si probabil ca va duce la al treilea razboi mondial.
  Estul nu inseamna UE sau Eurozone, ci tot ceea ce este in afara acestor doua entitati, ce este in interior se pregateste de colaps si macel!

  https://www.armstrongeconomics.com/international-news/politics/where-to-live-in-the-meltdown/

  Dupa ce marxistii si-au ruinat tarile economic, social si cultural si dupa ce le-au bagat in datorii aproape imposibil de platit, acum cauta prosti buni de plata, ca doar n-or sa plateasca din propriile buzunare care sunt goale, ca ei nu porduc nimic in afara de “ideologie”, traiesc si mananca pe munca si pe banii altora.
  https://commodity.com/debt-clock/

  – “Taxation is an important INSTRUMENT TO REDUCE INEQUALITY”
  (adica de a-i tine in SARACIE pe cei inteligenti si productivi, ca sa fi “egali” cu prostimea, cu incompetentii, cu parazitii sociali si cu “refugiatii”)
  – & “Taxation can LEAD TO EFFICIENCY LOSSES”
  (how bizzare! cine si-ar fi putut inchipui ca se poate intampa asa ceva daca angajezi toti prostii ca sa faci “justitie sociala” si pe care ii platesti “dupa nevoile fiecaruia” nu dupa productivitate)
  https://ourworldindata.org/taxation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.