Atitudini

„Sistemul” lor, al caschetelor: Ați creat un monstru, ticăloșilor!

          A trebuit să moară o fată nevinovată… A trebuit să moară o fată nevinovată ca […]

 

        A trebuit să moară o fată nevinovată…

A trebuit să moară o fată nevinovată ca să înțelegi și voi, ticăloșilor și nemernicilor, ce monstru ați creat. Sistemul torționar pe care din 2005 încoace, de cînd v-a dat nas Băsescu, îl preamăriți și-l hrăniți, distrugînd democrația și libertatea în România.

A trebuit să moară o fată nevinovată în chinuri, tranșată de un descreierat, cu polițiștii la poartă, încolonați disciplinați și răbdători, așteptînd să se facă ora șase, mai preocupați de formalități și de acte și de hîrtii decît de viața unui om care murea lîngă ei, fix peste gard, în urlete groaznice auzite de toți împrejur, ca să înțelegeți că puterea trebuie luată și gestionată pentru a respecta oamenii, pentru a apăra viețile oamenilor, nu pentru privilegii și pentru pensii speciale și pentru făcut poliție politică.

A trebuit să moară o fată nevinovată să începeți și voi să înțelegeți că sistemul este preocupat de un singur lucru: să ia puterea și să se bucure de privilegiile sale. Să-i aresteze pe cei care nu sînt de acord cu ei, să facă dosare inventate și poliție politică. Nimic altceva. Putere și privilegii și persecuții. A, era să uit: și chipiuri. Multe chipiuri.

A trebuit să moară o fată nevinovată ca voi, nemernicilor și ticăloșilor, să înțelegeți că încet încet sistemul va ajunge și la voi, chiar dacă vă credeți deasupra consecințelor, că sînteți voi deontologi și de partea bună a abuzului și a torționarilor.

Da, mă. A început să ajungă și la voi. La voi, ăștia care iată deja descoperiți că fata este chiar neam cu voi, nepoată de sînge cu deontologii care pupau sistemul în ștampilă și preamăreau abuzurile făcute „într-un interes superior”.

Dintr-o dată, cînd descoperiți că a ajuns și la voi în curte sistemul, să vă omoare cu zile, să vă tranșeze un pic, să vă pună la butoi, vă dați de chinurile morții și urlați indignați să se facă dreptate. Voi, care ani de zile doar asta ați făcut: ați făcut tot posibilul să omorîți dreptatea și libertatea și decența și democrația în România.

A trebuit să moară o fată nevinovată, nemernicilor. Vă mai aduceți aminte ce spuneați acum cîțiva ani? „A trebuit să moară oameni să-și dea Guvernul demisia.”

Doar asta aveți în cap, ticăloșilor. Guvern. Putere. Cum să luați puterea. Nu contează că mor oameni. Contează că luați voi puterea. Că vă luați privilegiile înapoi. Că vă prezervați voi junta aia militară a voastră, indiferent de consecințe.

Să vă luați Guvernul înapoi, paștele mamii voastre de ticăloși însetați de putere! Să vi-l băgați în ștampilă și în chipiu și-n toate găurile legale pe care le dețineți pe bază de act normativ. Să vă luați țara înapoi. Să vă dați pensii speciale. Să băgați oameni nevinovați în continuare la pușcărie, ca pe vremea lui Stalin.

Și să nu vă pese de nimic altceva. Doar de bani. Doar de putere. În rest, să lăsați oamenii să moară, prin neglijență și prostie și dispreț. Deontologilor!

A trebuit să moară o fată nevinovată ca să înțelegeți și voi, nemernicilor și ticăloșilor și bestiilor, că sînteți și voi oameni, carne și sînge și suferință și viață și moarte.

Și că puteți să muriți la fel de simplu ca și ăia pe care îi disprețuiți voi, ăia pe care îi persecutați voi, ăia de-i demonizați voi și pe care i-ați vrea șterși de pe fața pămîntului.

Nemernicilor. Ticăloșilor. Bestiilor. A trebuit să moară o fată nevinovată ca să începeți și voi să înțelegeți, într-al treișpelea ceas, ce e aia să fii om.

                                                                                                                               Mirel Palada

6 Comments

 1. gelu

  STS este un servicu de idioti, cretini si imbecili??? In mod sigur nu, in STS lucreaza specialisti IT pe tehnica de transmitere a datelor. Si atunci de ce operatorii STS in momentul cand le apare pe ecranul monitorului 3 apeluri de la doua numere diferite de telefon, in secunda doi STS nu cere de la operatorii de telefonie mobila numele pe care sunt inregistrate abonamentele respective???? Si vedeau ca unul este al unei barbat, posibil chiar vilatorul, Toata chestia dura 5 minute dupa STS transmitea rapid la Politie numele respectiv, cele 3 harti de localizare diferita din Caracal si convorbirile telefonice in care Alexandra descrie elemente esentiale ale locatiei??? Cu aceste date Politia putea in max 2 ore, s-o gaseasca pe Alexandra. STS n-a facut acest lucru deoarece n-a vrut ca Alexandra sa fie gasita in viata??? Ce sef din STS a dat ordin de temporarea a aflarii locatiei??? Aceeasi logica trebuie aplicata si Politiei si Procuraturii!!! De ce Politia si Procuratura n-au nalizat in regim de urgenta continutul convorbirilor, n-au verificat numerele repsective de telefon, n-au verificat in baza de date a MAI suspectii de violuri si sechestrari de persoane din zona Caracal si de ce nu au trecut la perierea urgenta a celor trei sectoare de locatii date de STS ca sa gaseasca urgent casa in care e ascunsa Alexandra? Cate case darapanate, cu caini in curte foarte rai, cu un brad la poarta si un nuc in curte sunt in Caracal in cele 3 perimetre indicate de STS??? Acum intelegeti Alexandra a fost lasata sa fie ucisa cu implicare sefilor si sefutilor din STS, Politie si Procuratura??? Si ca 3 servicii sa lucreze coordonat in haos in incercarea de a o salva pe Alexandra inseamna ca altcineva mai mare in grad din Romania a dat ordinul ca localizarea locatiei si salvarea fetei sa dureze cat mai mult posibil, timp in care fata sa fie ucisa.

 2. Monstrul sef este Iohanus .Estea un pericol pentru Romania !

 3. Militaru Vasilică

  Să fim serioși. Nu se va schimba nimic. Un pic de dramoletă ieftină și mediatizată. Apoi, tăcere și incompetență, mafie și lichelism instituțional. Țara aceasta este prea putredă pentru a se face o schimbare de catifea. Schimbare de alt fel nu se poate pentru că sunt vigilente „structurili de puteri” adică mafia nepotisto-curviștină care căpușează toate instituțiile Statului român. „Alo … alo … stați la locurile voastre!” strigă toate autoritățile române, așa cum striga și sinistra Elena într-o zi de decembrie 1989. Somn ușor, Românie. Structurili lucrează pentru tine.

  • gigimutu

   Vasilica,

   din pacate, iti dau dreptate, vezi cazurile cu fetele arse in incendiul din Constanta acum aproape cinci ani, si cel de la colectiv, nici un vinovat gasit si pedepsit, mafia merge in continuare… vorba ta, somn usor, Romania!!!
   pacat de tara asta, inca mai sunt oameni corecti si capabili sa o resusciteze, dar sunt impiedicati sistematic de javrele astea care s-au cocotat la putere de treizeci de ani incoace!!!

 4. Cara

  Iohannis a chemat o pe Dancila la CSAT fiindca voia sa le mai dea dulailor lui din servicii, SRI si STS, mai multi bani. Nu are nicio treaba acest barbar cu moartea unor tinere, nu-i pasa de ele decit electoral. Idiotul nu are nici copii asa ca nu poate intelege durerea unui parinte cu copilul hacuit prin lenevia unor bugetari.

 5. Ionut Popescu

  O sa spun ceva nepopular, dar adevarat: nu a murit doar o fata nevinovata. Din nefericire, au murit sute de mii de romani nevinovati, in ultimii 30 de ani, din cauza nepasarii hotilor de la guvernare.

  Au murit in spitale ca n-au avut bani de spaga pt doctori, ca n-au avut bani de medicamente, ca n-a avut medicamente spitalul, ca au avut medicamente dar au fost expirate, ca au avut solutii antiseptice “indoite” cu apa si nu au dezinfectat, ca n-au avut bolnavii pile, ca n-a avut aparatura spitalul (desi ea a fost cumparata pe hartie), ca nu am avut oameni care sa foloseasca aparatura ce zace cu husele pe ea, prim camera pline de insecte.

  Au murit zeci de mii de oameni in accidente, pe drumurile nationale, pentru ca nu avem autostrazi (suntem pe ultimul loc in UE), pentru ca ne riscam viata de cate ori depasim, pentru ca inca se mai circula cu carutele pe strazi, pt ca inca se parcheaza dube in fata blocurile sau langa trecerile de pietoni, pentru ca nu exista educatie rutiera in scoli (nu doar soferii trebuie sa stie regulile de circulatie, ci si pietonii), pentru ca nu exista legi aspre pe tru cei care se urca bauti la volan, etc..

  Fiecare om care a murit cu zile in spital sau pe strada, ar trebui sa fie pe constiinta celor de la guvernare. Din pacate, acestia nu au empatie, nu au educatie, nu au bun simt, nu au rusine, nu au respect, nu au omenie.

  Sunt responsabili de crime impotriva umanitatii, pentru ca ei au furat banii de spitale noi si de autostrazi. Ei au raspandit nepotismul, hotia si coruptia. Ne-au rapit trecutul, ne rapesc prezentul si ne vor rapi si viitorul.

  Atatea tragedii care ar fi putut fi evitate, daca in functii ar ajunge oameni competenti si cu iubire de semeni.

  Astept ziua in care oamenii vor spune “hai sa intram in politica sa schimbam tara in bine”, in loc de bine-cunoscutul “sa facem bani”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *