Observator

Spălarea cadavrului politic Iohannis

  „De ce spun unii că Iohannis nu este președintele românilor și că servește interesele străinilor? Este o propagandă mincinoasă […]

 

„De ce spun unii că Iohannis nu este președintele românilor și că servește interesele străinilor? Este o propagandă mincinoasă pentru că, în timp ce liderii majorității PSD – ALDE nu reușesc nici cu sume mari de bani plătite pentru lobby extern să intre în discuții cu alți oficiali străini, Iohannis este cel mai apreciat și respectat președinte român la nivelul partenerilor europeni și americani și oricând are ușile deschise la aceștia pentru a apăra interesele României. Asta arată prestigiul, credibilitatea și aprecierea de care se bucură Iohannis la nivel internațional, ceea ce este un avantaj pentru România pentru că doar așa a putut salva și apăra statutul României la nivelul Uniunii Europene și în cadrul Alianței NATO.” (Extras dintr-un document PNL intitulat „Mesaj tematic referitor la candidatura lui Klaus Iohannis la al doilea mandat”)

Președintele trebuie clăbucit și limpezit pe toate părțile.

Este un extras dintr-un document intitulat „Mesaj tematic referitor la candidatura lui Klaus Iohannis la al doilea mandat”, în fapt o listă cu lucruri pe care liderii liberali sunt obligați să le folosească în disputele politice sau când, invitați la televiziuni, sunt întrebați despre Klaus Iohannis.

                                              Cântă la altă masă!

Las deoparte faptul că mințile înfierbântate ale celor care au zămislit fițuica asta cu povețe n-au reușit să producă vreo probă pentru sumele plătite de PSD și ALDE pentru pretinsul lobby, dar nu pot să nu mă întreb când s-a dovedit cetățeanul Iohannis „cel mai apreciat și respectat președinte român la nivelul partenerilor europeni și americani”?

Cum să nu fie apreciat de Trump, care a plătit gazele României cu o șapcă?

Când a fost chemat la ordine de Donald Trump pentru a da pe nimic gazele din Marea Neagră sau când acesta i-a băgat pe gât contractele lui de aproape două miliarde de dolari pentru armamentul depășit fizic și moral? Când a demonstrat că „oricând are ușile deschise la aceștia pentru a apăra interesele României”?

Când l-a chemat Angela Merkel și i-a pus în vedere să blocheze orice demers al guvernului de la București pentru mutarea ambasadei noastre de la Tel Aviv la Ierusalim? Când a fost cel mai apreciat și respectat președinte? La Summit-ul de la Sibiu, din mai, unde, de fapt, s-au negociat viitoarele funcții din Parlamentul European, fără ca Iohannis să deschidă gura despre România?

Când, cel puțin așa pretinde, ar fi discutat câteva minute despre intrarea României în Spațiul Schengen, iar Frau „Heil Merkel” i-ar fi zis să discute întâi cu vecinii, adică echivalentul lui „cântă la altă masă”? La Summit-ul de la Bruxelles, de la începutul lui iulie, când s-au tranșat noile funcții din Uniunea Europeană, iar Iohannis a spus doar „yes, yes, yes”?

La Bruxelles, președintele a prezentat poziția României: yes, yes, yes.

                       Justiția lui, un cal șchiop, și ăla de lemn

Ce mai trebuie să știe lumea că a făcut bine Iohannis? „A fost un adversar eficient al legilor strâmbe și s-a aflat într-o luptă continuă cu PSD-ALDE pentru garantarea drepturilor și libertăților fundamentale, precum și pentru ca fiecare dintre noi să beneficieze de legi juste.” S-a văzut. Câtă vreme Laura Codruța Kovesi a fost șefa DNA, cetățenii intrați în malaxorul anticorupției au avut garantat dreptul de a fi judecați fără probe și au beneficiat de condamnările venite în plic, emanate de „câmpul tactic” inventat de generalul SRI Dumitru Dumbravă.

Ca un președinte priceput ce este, Klaus Ioahannis „a blocat asaltul unei guvernări infracționale asupra sistemului de justiție prin sesizări la Curtea Constituțională și la Comisia de la Veneția”. Interesant, aș spune, dacă ar fi probat, totuși, infracționalitatea guvernării asupra justiției. Până acum am auzit doar acuzații fără temei, iar justiția pe care și-o dorește el am văzut-o în stradă protestând pe treptele tribunalelor sau cerșind te miri ce pe la poarta Bruxelles-ului. A, și să nu uit, a mai făcut un referendum pentru justiție, sfidând faptul că aceasta nu este stabilită de tribunalele poporului și nici nu se negociază.

                               Cine pe cine blochează?

Apoi, cetățeanul „Iohannis cel Viteaz” „a blocat capturarea României de către PSD și a prevenit transformarea țării într-un stat mafiot la cheremul grupării Dragnea”. Nu știu ce a blocat sau a vrut să blocheze, dar în clipa de față România este capturată de el, președintele, care o blochează prin încălcarea Constituției și refuzul de a numi pe post miniștrii propuși de guvernul Dăncilă. Este imposibil să-i explici că nici în fotbal nu se poate juca un meci cu rezervele care sunt ținute pe bancă și n-au voie în teren.

                                  De ce Klaus Iohannis?

Pentru că „are statura, credibilitatea, respectul și atitudinea potrivite pentru un șef de stat. Este un om politic echilibrat care respectă valorile morale, legea și ordinea constituțională”. În special valorile morale, adaug eu, punând pe același postament victimele închisorile comuniste cu călăii care le-au făcut viața un calvar. În special ordinea constituțională, aș mai adăuga, călcând în picioare legea fundamentală a țării pentru a-și urmări interesele.

Apoi, „președintele nu s-a opus referendumului pentru familie, a fost doar împotriva folosirii politice a unei astfel de teme sensibile într-o manieră cu totul nepotrivită de către PSD”. Subiectul este incomplet, zic eu, pentru că a uitat să spună de indicațiile primite de la Bruxelles ca referendumul să nu iasă și nici despre amenințările mai mult sau mai puțin voalate trimise liderilor PSD-ALDE de capii Europei nu a spus vreo vorbă. Sau abia acum află? Iohannis președinte! Serios? Dar mai întâi trebuie spălat, iar detergentul îl are PNL.

                                                                                                                   Valentin BOERU

Sursa: Național

 

1 Comment

  1. gigimutu

    iohanele,

    daca iesi iar prezident, emigrez in Congo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *