Observator

Speriați de coronavirus și fără asigurări de sănătate în străinătate, se întorc șuții, cerșetorii și prostituatele

  Medicul Vlad Roșca a povestit pe pagina sa de Facebook ce s-a întâmplat în noaptea de 19-20 martie la […]

 

Medicul Vlad Roșca a povestit pe pagina sa de Facebook ce s-a întâmplat în noaptea de 19-20 martie la Vama Nădalc 2:

Seara a început cu o liniște deplină, la frontiera Nădlac 2 erau doar lumini roșii-albastre. Era liniștea dinaintea furtunii! Inițial credeam că am scăpat de infern și zâmbeam satisfăcuți. Parcă ne spuneam în minte: „noaptea aceasta va fi liniște”.

Echipa de medici din vama Nădlac.

Pe la 3 și ceva, târziu în noapte, din depărtare se văd sute de faruri. Parcă un oraș luminos se apropia de noi. În câteva minute erau aliniați pe patru coloane! Erau kilometri de faruri. Știam de unde începe, dar nu unde se termină.

A început haosul!

Echipa poliției de frontieră, jandarmeria, echipajele de poliție pregătite de escortă și noi, toți medicii împreună cu asistenții, ne-am mobilizat cum trebuie. Fluxul conținu și volumul mare de lucru era de așteptat.

După câteva minute însă am realizat că nu lupți aici doar cu epidemia de Covid-19, ci cu indolența, nesimțirea și lipsa de respect a celor ce au intrat în țară.

O lipsa de respect față de noi și față de întreagă Românie. Aroganță, superficialitate, lipsa de educație și de rușine, toate au fost prezente. Nu a contat nimic! Izolarea, carantina, riscul de a fi bolnavi și de a îmbolnăvi oameni, toate erau un preț mic în comparație cu dorința de a intra în țară.

Pentru ei nu au contat românii, ci doar România văzută ca ultima oportunitate și șansă. Infracționalitatea va crește semnificativ, nu avem nevoie de studii pentru a constata asta. Epidemia aceasta va deveni din problemă principală doar o problema asociată celor ce vor urma.

Medicul Vlad Roșca.

După o noapte de triaj, de frig, de stres, am pornit spre case cu gândul sinistru la ceea ce va să vină: ei nu au mai fost pe aici de ceva vreme, ei nu înțeleg că România nu mai e doar un loc, ci noi suntem România, cei ce tragem pentru țara asta.

                                                                                                          Vlad ROȘCA  

P.S. Nu vorbim de diaspora, nu vorbim de românii din străinătate care sunt exemplu de caracter și omenie, ei nu au fost, ei nu vin, ei respectă și noi îi respectăm! Vorbim aici de cei cărora nu le mai merge cu furturile, prostituția și cerșitul, despre asta vorbim și știți bine!

7 Comments

 1. alex

  Are mare dreptate , Vlad! S-au intors toti care au facut de rusine tara! S-au intors si vor face aceleasi “meserii”!

 2. mototol

  Diaspora a fost pe vremea lu ceausescu, cetățenii de se grăbesc să se întoarcă sunt sezonieri, ăia de se legitimează prin străinătate cu buletinu de România

 3. kali13

  Pe noi ne pune să stăm în casă, în schimb ei aduc toate virusurile bipede din Italia , Spania…
  Ma mirat ‘toleranța’ ungurilor care au acceptat să-i lase pe romanași să le tranziteze țara, se urmărește cumva îmbolnăvirea și decimarea acestui popor, făcand loc altora?

 4. kali13

  Să-i aștepte la aeroport marele Leneș cu geacă roșie, haștagiștii, Șora ,Chirilă, Kovesi, Băsescu, Dide,Bot, Ceaușescu, Declic, Corupția Ucide, Oana Pellea, Rebenciuc… și să faca baie de mulțime cu virusurile care i-au votat.

 5. capcaun

  Nu si cu jaka rosie si placute suedeze…

 6. Florea

  Și uite cum a început ca providențiala diaspora să fie hulită. Luați diaspora ca pe un întreg. Cum și cei care au rămas în țară sunt un întreg. Din câte îmi amintesc , până acum câteva luni diaspora era percepută ca un vector de schimbare a națiunii. Nu vă mai amăgiți precum că diaspora ar fi formată doar din medici, ingineri și manageri pentru că aceștia sunt Intr -un număr foarte mic. Adevărul e că diaspora este formata din toate categoriile sociale și are aceleași specific cu populația rămasă în țară. Iar marea masă este alcătuită din oameni care provin din zone sărace ale României care au plecat în cautare de oportunități. Deci nu va mai amăgiți că diaspora este formată din lumină națiunii.

 7. satan exista

  Un articol menit sa mareasca vrajba ce se face de atata amar de vreme intre romani:
  -psdisti contra pnlisti
  -bugetari contra particulari
  -tigani contra romani
  -batrani contra tineri
  Daca macar 70% dintre romani ar constientiza ca aceasta dezbinare este facuta de politicieni prin intermediul televiziunilor ce le apartin direct sau indirect,atunci ar exista sansa ca ei sa fie pusi la zid la modul concret.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *