Puncte de vedere

SRI și groaza de „beciul domnesc”

  Îl cunoașteți cu toții pe prietenul meu Florin din articolele mele anterioare. În ultima perioadă, parcă a dispărut, nu […]

 

Îl cunoașteți cu toții pe prietenul meu Florin din articolele mele anterioare. În ultima perioadă, parcă a dispărut, nu l-am mai întâlnit de anul trecut, din luna noiembrie. A venit ieri la mine și, cum a intrat în biroul meu, așa cum de fapt mă și așteptăm, a început să-mi reproșeze că nu fac nimic, că nu mă implic în scandalul din ultima perioadă generat de OUG 7, deși cunosc bine cine este în spatele acestui scandal, cine l-a declanșat și cine îl orchestrează. Și, mai spunea Florin, de ce nu am spus și nu spun nimic despre acest scandal, pentru ca opinia publică să cunoască subteranele acestuia.

– Nu este adevărat, i-am răspuns eu, sunt permanent prezent cu informații de interes general, multe dintre ele sunt așa de delicate încât unora le e teamă să le și citească, dar să le și comenteze.

– Dar nu ai spus nimic despre cei care orchestrează scandalul din Justiție, despre procurorii și judecătorii care s-au unit și vor abrogarea ordonanței amintite, dar mai ales a Secției pentru investigarea infracțiunilor din Justiție (SIIJ) – îmi reproșează Florin.

– Nu am spus pentru că nu știu cine o face, îi răspund eu.

– Cum nu știi, n-ai aflat încă, sau te-a lovit și pe ține „SURDA”, ca pe Iohannis? – mă ceartă prietenul meu! Dacă nu știi, am să-ți spun eu ce este cu această agitație. I-a năpădit frică, mai bine zis groază, atât pe procurori, cât și pe judecători și știi de ce? Păi, cum să nu-i apuce strechea, când au văzut ce îi fac cei de la Secția pentru investigarea infracțiunilor din Justiție (SIIJ) Codruței Kovesi, în situația în care aceasta se bucură de atâta sprijin din interior, dar mai ales din exterior, din partea celor care îi sunt șefi și ale căror interese le-a slujit, trădându-ne pe noi, pe români. Toți se gândesc la faptul că dacă aceste lucruri i se întâmplă Codruței Kovesi, în condițiile anterior amintite, cu atât mai mare este pericolul pentru ei, care nu mai au nicio umbrelă de protecție.

Cu toții se gândesc că va veni și pentru ei vremea scadenței, când vor răspunde pentru încălcarea gravă a legii, pentru încătușarea oamenilor nevinovați, umilirea acestora și pentru aruncarea lor în temnița deși știau foarte bine că aceștia nu încălcaseră normele legale. Cum vor justifica ei rechizitoriile prin care au fost trimiși în judecată, când la dosar nu existau probe reale încriminatoare? Nici cei care susțineau în instanță aceste dosare nu au somnul ușor, pentru că sunt complici la distrugerea destinelor a sute de persoane!

– Bine, ai dreptate, îi spun eu, dar nu înțeleg de ce și o parte a judecătorilor au achiesat la acțiunea lor?

– Cum nu înțelegi? Și pe ei i-a apucat frică. Sunt conștienți de faptul că, după procurori, ei urmează să dea socoteală. Doar ei au dat sentințele, în cârdășie cu procurorii, ca oameni nevinovați să ajungă în spatele gratiilor. Dacă ei nu făceau sluj în față celor care i-au dirijat, nu se putea face nimic, nu existau acum atâtea drame și chiar tragedii.

– Bine, înțeleg, dar cine este în spatele acestor acțiuni și de ce o face?

– Nimeni alții decât cei de la SRI, mai precis cei din conducerea instituției, în frunte cu domnul Ciocârlan! Adjunctul lui Hellvig este cel care, împreună cu Maior, Coldea și Dumbrava, a făcut jocurile în câmpul tactic numit Justiție, mai ales cât a condus structura Apărarea Constituției, poziție din care a declanșat prigoană împotrivă oamenilor politici, a oamenilor de afaceri, a jurnaliștilor, a mai multor magistrați, a specialiștilor în diverse domenii, inclusiv a militarilor de rang înalt, toți incomozi celor din exterior în slujba cărora Ciocârlan s-a pus, împreună cu toți membrii grupului infracțional organizat din care a făcut și face încă parte.

– Nu cred, îi spun eu, că așa stau lucrurile, că cei din conducerea SRI se vor lasă cuprinși de panică!

Cum să nu fie cuprinși de groază, când știu ce au făcut? Doar ei sunt cei care au construit dosarele pentru persoanele incomode, au condus anchetele penale sau au participat la derularea actelor procedurale, inclusiv a perchezițiilor, au măsluit probele, au modificat conținutul înregistrărilor cu ocazia transcripturilor, astfel ca în acestea să apară aspecte pe bază cărora cei vizați să poată fi acuzați, au comandat sentințele și au trimis persoanele respective între zidurile închisorilor pentru mulți ani. 

   Cum vor justifica sumele enorme cheltuite pe monitorizarea a milioane de oameni pe siguranță națională, când, în realitate, cazurile care se încadrau în această zonă sunt foarte puține. Nu este asta deturnare de fonduri, dacă cheltuiești banii pentru alte acțiuni decât cele pentru care s-au aprobat? Pentru toate aceste abuzuri, toate aceste fărădelegi, cei vinovați trebuie să fie trași la răspundere, inclusiv penală! 

Va veni vremea când cei supuși la represiune nedreaptă vor formula plângeri împotrivă celor care i-au pus sub ghilotină, deși știau că sunt nevinovați și ținând cont că au acționat în cârdășie cu procurorii și judecătorii aserviți, competența de soluționare a acestor plângeri va reveni Secției de investigare a infracțiunilor din Justiție, ai cărei procurori nu se lasă influențați de către cei din structurile de forță și vor să reinstaureze primatul legii și al respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor. Asta, și faptul că au pierdut controlul asupra acestei zone, îi îngrozește cel mai mult, și de aceea se luptă cu toate mijloacele.  Acum cred că înțelegi cine și de ce a declanșat acest scandal din Justiție – îmi spune Florin.

Îmi vine greu să cred că se poate merge până aici, că SRI-ul poate să aibă o conducere mafiotă, capabilă de așa ceva pentru a-și proteja interesele meschine, ilegale, cu orice preț.  Așa stau lucrurile domnilor Hellvig și Iohannis? Spuneți-ne domniile voastre care este realitatea sau nu ați auzit nici despre aceste aspecte… Poate ne răspunde și domnul Iohannis o dată, cel puțin în pauza dintre două partide de schiat sau în cea dintre excursiile în străinătate. Deși este greu de presupus că o va face, noi încă sperăm, pentru că… speranța moare ultima.

                                                                                                General Dumitru ILIESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.