Pamflet

Stai acasă, arată că îți pasă!

  Inteligent virusul ăsta. A făcut blat cu corporațiile, mai ceva decât democrații în SUA, pentru a-l anihila pe Trump. […]

 

Inteligent virusul ăsta. A făcut blat cu corporațiile, mai ceva decât democrații în SUA, pentru a-l anihila pe Trump. Spre exemplu atacă doar în piețe, în școli și HORECA, în timp ce la Kaufland, Lidl ori în mall-uri e aproape inofensiv. Se pare că și la secțiile de vot va fi inactiv.

D’aia e și atât de greu să fie produs un vaccin. Mutațiile se produc în funcție de aranjamente și înțelegeri, de economie de cine încasează banul. populația nu înțelege că îl poți lua după roșiile, ardeii și varza pe care unii inconștienți o cultivă în curtea lor și o vând în piață.

Nu vezi că pe virusul ăsta nu îl sperie nici măcar ‘jdemiile de paturi pentru secțiile ATI, care cresc în declarațiile lui Orban și ale lui Tătaru, precum producțiile la hectar din vremea lui Împușcatu’.

Apropo, voi ați observat un fenomen ciudat? E o toamnă târzie ca și cea din ’89. Mă întreb cum o fi la Târgoviște prognoza meteo, pe la sfârșit de decembrie? Aș putea să îl întreb pe Gelu Voican Voiculescu, dar a îmbătrânit, nu cred că mai poate face predicții și nici nu prea mai vrea să se plimbe cu TAB-ul.

Mă gândesc că o asemenea vreme favorizează intoxicațiile cu plumb. Mai ales președinții sunt predispuși la boala asta. Și acționează fulgerător. În nici o săptămână te-ai intoxicat și te-ai și curățat. Nici pentru asta nu e un vaccin, că acum 30 de ani CIA, laborator de cercetare american, a uitat să fabrice antidotul.

Mă gândesc la Iohannis că nu ar trebui să tragă așa des aer în piept. Chiar și ăștia de la agenția de mediu emit regulat avertizări despre creșterea alarmantă a particulelor de plumb în atmosferă.

Bag de seamă că poluarea, care a venit odată cu boom-ul economic și mărețele realizări în dezvoltarea economiei, ale guvernului Orban. Orban se simte bine? Arafat e în regulă? De câte ori îl văd pe Arafat la televizor mă gândesc la Postelnicu și a lui celebră frază: „Onorată instanță am fost un dobitoc!”

Ca la orice prost și prostul de neam germanic are acel caracter de neam prost, vanitos, infatuat și orgolios, care nu știe să cedeze, care nu vrea să cedeze, atunci când realitatea și logica îl contrazic. Genul „Cine mi-s io, tu-mă în dorsal!? – eu nu pot fi contrazis, deciziile mele sunt hotărâri aproape divine și dacă suflă unu’ o să mă răzbun!”

Cam așa a fost cu Boul Germanicus, în chestiunea cu închiderea piețelor. O ignorare totală a argumentelor raționale date împotriva închiderii piețelor. La cât e de retard eu cred că, dacă mâine, ca printr-o minune, ar fi un back out planetar și omenirea ar fi precum Biden când nu își găsește șosetele și toată planeta ar uita unde a pus Covid-ul, Turbatul Nostru s-ar trezi după reset și ar închide piețele. Nu ar ști de ce. Și-ar aduce aminte doar că, înainte de back out, au îndrăznit unii să îi sufle în ciorbă!

Restul cu „pe-se-de” este vrăjeală. Antagonismul ăsta, în care PSD e inamicul e doar un clișeu de propagandă. Ciolacu și compania nu sunt decât niște mimi ai opoziției, care după ce se termină scena jucată se pupă cu adversarul, iar Ciolacu mulțumește destinului că a fost ales să joace rolul secundar în acest circ.

De fapt PSD și PNL nu fac altceva decât radicalizează și monopolizează discursul public pentru a determina lumea să iasă la vot. Bătălia dintre ei e un meci aranjat, pe care fraierii ca noi trebuie să parieze, iar ei trebuie să încaseze profitul.

Și chestia asta cu PSD a făcut amendamentul ca piețele să rămână deschise. Da, au amendat legea știind că până la promulgare trec alegerile. Așa și cu amânarea alegerilor. Au mejmelit-o până au fost siguri că nu mai e cale de întoarcere. Așa și cu „jocul de glezne”, când cu votarea stării de urgență, când cu prelungirea ei, etc. De fapt ,în ultimul an eu nu găsesc o acțiune politică a PSD care să pună probleme lui Iohannis ori PNL-ului. Doar joc de glezne!

Orice revoluție are un element concret de la care izbucnește. Are acea „picătura care umple paharul”. Azi această picătură poate fi închiderea piețelor. Doar că românii sunt prea lași pentru a susține o astfel de mișcare. Prea obosiți, rutinați, tracasați ori trebuie să iasă din postura de șmecher, care pare că îi ține de foame, de patriotism ori de principii morale. Și aici nu ne mai rămâne decât să ne „răsuflăm pe Facebook”!

                                                                                                     Silviu MOLNAR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.