Colimator

Stare de urgență, dar doar pentru căței

  Aflu că în această zi, domiciliul medicului chirurg Adrian Cacovean a fost percheziționat de autorități. Pentru ce infracțiune? Nu […]

 

Aflu că în această zi, domiciliul medicului chirurg Adrian Cacovean a fost percheziționat de autorități. Pentru ce infracțiune? Nu știm, dar mass-media ne spune că marea crimă a acestui doctor e că a anunțat realizarea unui medicament care pretinde el, acționează împotriva coronavirusului.

Întreb: de când este o descoperire, o crimă? A folosit cineva acest medicament și nu funcționează? A uzat cineva acest medicament și i-a făcut rău? Atunci, care este problema?

Dacă este o criză atât de mare, o pandemie atât de gravă, nu ar trebui ca autoritățile să folosească acest medicament pentru a-l testa?

Dacă se folosește și se dovedește a fi dăunător sau înșelător, sigur că promotorii lui trebuie pedepsiți cumva. Dar dacă nu e? De unde știm? Dacă ne pasă atât de mult de sănătatea publică, astfel încât să închidem școli, grădinițe, biserici, afaceri, nu ar trebui să testăm orice variantă posibilă pentru a ieși mai repede din criza asta?

Cum autoritățile s-au năpustit asupra acestui om fără să încerce măcar să vadă dacă acest medicament este bun sau nu, rămân doar două posibilități: fie pandemia nu este atât de gravă pe cât ne spun ei, fie – varianta cea mai probabilă – doar UNII au voie să ne salveze de ea.

Libertatea, inovația? Niște cuvinte de dânșii inventate, fără valoare. Doar ne-a spus dr.Vasi Rădulescu, întruchiparea marketingului medical – din păcate nu a și eticii medicale – de la cine să așteptăm salvarea: „Medicii au devenit supereroi care intubează, gândesc scheme de tratament care să dea rezultate, muncesc pe rupte pentru a salva oamenii, fac cercetare pentru a obţine cât mai repede un vaccin”. Ați văzut cuvântul cheie, nu? E „vaccin”, dacă nu v-ați prins.

Cine sunt cei „care fac cercetare pentru a obţine cât mai repede un vaccin”? Păi cercetătorii care lucrează pentru Big Pharma, aia care-l sponsorizează masiv pe Dr. Rădulescu, că doar n-o să fie cercetătorii de la Cantacuzino! Stai așa, care Cantacuzino?…

Dr. Rădulescu zice că medicamentul dr. Cacovean „nu avea cum să aibă eficienţă, fără omologare, fără studii, fără nicio dovadă ştiinţifică. Îl şi promovează în farmacia naturistă a soţiei, că totul se leagă în viaţă. Acest impostor se foloseşte de emoţia oamenilor pentru a face bani”.

De unde știe că nu avea cum să aibă eficiență? L-a încercat cineva? Și dacă e să vorbim de profitori, cine sunt adevărații profitori: nu cumva sunt Big Pharma, care în aceste zile înregistrează vânzări record, că doar farmaciile sunt printre puținele bussinesuri care nu s-au închis? Profitor e Dr. Cacovean, care a scos o sticlă de picături din care, probabil, n-a vândut niciuna?!

Chiar așa, suntem toți proști? Nu afirm că acel medicament funcționează, repet, afirm doar că ar trebui testat, cercetat să vedem DACĂ lucrează, înainte de a-l omorî pe omul respectiv. Nu e rezonabil ce spun? Știți ce se spunea înainte ca primul avion să-și ia zborul de la sol? „Nu va funcționa niciodată!”. Și totuși a zburat…Și la câte invenții nu s-a spus asta…

Se vede treaba că dacă ar fi existat corporații atât de puternice acum 100-200 de ani, nu mai pupam noi nimic din ce s-a inventat, dacă nu era inventat și brevetat de o corporație anume.

În altă ordine de idei, mă uit în jur și pare-mi-se că starea de urgență e, parafrazând fabula lui Grigore Alexandrescu, doar pentru căței.

Am închis școli, grădinițe, biserici, dând peste cap viețile a sute de mii, dacă nu milioane de oameni care trăiesc, muncesc și produc pentru această țară. Dar în același, timp, sursa a 90% dintre infecții – persoanele care vin din străinătate, intră liber în continuare în țară și vor mai intra. Pentru că nu-i așa, avem nevoie de voturile diasporei, corect?

Am închis școli, grădinițe, biserici, pentru că ar fi surse de infecție. Locuri insalubre. Ați fost vreodată într-o redacție de televiziune sau radio? Credeți că acolo este curat? Nici vorbă. Dimpotrivă. Și totuși, avem zeci de televiziuni deschise, care funcționează non-stop, 24/24, cu sute și mii de oameni care interacționează acolo, ZILNIC. De ce mai sunt deschise? Dacă tot am decretat că acei zeci de oameni care se întâlneau – la 2 metri distanță – afară, o dată pe săptămână erau o problemă de sănătate publică, dar aceste sute de persoane care stau înăuntru, ZI de ZI, nu sunt? Înțeleg, de la Digi, că virusul supraviețuiește cel mai mult pe plastic. Oare unde e mai mult plastic: în biserici, în școli sau în redacțiile televiziunilor, autobuze?

De ce avem nevoie de mutra lui CTP, Gâdea și Prelipceanu, zilnic? Ca să semene panica? Ca să poată unii să-și deverse veninul asupra grupurilor sociale pe care-i consideră dușmani? Cărui bine public folosesc? De ce nu rămânem doar cu TVR 1, dacă e -cu-adevărat- stare de urgență?

Oare pentru că ne temem de stăpânii mass-media? Cine sunt aceștia? Uitați-vă la reclame și o să înțelegeți. Și-atunci cum mai rămâne cu grija pentru sănătatea publică și binele general?

Tare mi-e teamă că am căzut, fără să realizăm, într-o dictatură. O dictatură în care puterea nu mai este a unui singur om, ci a celor care au capitalul, și deci controlează ce mâncăm, cu ce ne tratăm și pe cine ne informează. O dictatură care, încet dar sigur, a reușit performanța să ne învrăjbească, să ne facem să ne urâm singuri cu o intensitate greu de egalat și să ne lase atât de dezarmați în fața crizei, încât singura soluție este să cerem singuri o dictatură și mai grea.

Suntem în prima duminică în care românilor li s-a interzis să meargă la biserică din ultimul secol și nu ne deranjează cu nimic.

                                                                                        Mihai ȘOMĂNESCU, duminică 29 martie

 

2 Comments

 1. Lucian

  “rămân doar două posibilități: fie pandemia nu este atât de gravă pe cât ne spun ei, fie – varianta cea mai probabilă – doar UNII au voie să ne salveze de ea.”

  Nu, nu, nu e “varianta cea mai probabila!
  In acest caz, mai probabila este prima, adica o psiho-pandemie, o psihoza generalizata indusa maselor, un fel de dresaj pentru ceea ce va urma. Pandemia chiar “nu este atât de gravă”! Efectul de psihoza se obtine prin mutarea mortilor din alte categorii la categoria “Coronavirus”.

  Doar un exemplu (poate cel mai scandalos, desi acelasi lucru s-ar putea spune despre aproape toti decedatii de la noi de pana acum):

  Deces 71
  Femeie, 53 ani, jud. Hunedoara. Pacienta internata în data de 17.03.2020 pe Sectia de Oncologie cu diagnosticul de Neoplasm ovarian stadiu terminal, Pleurezie metastatică, carcinomatoză peritoneală. Contact cu cazuri confirmate cu COVID-19, motiv pentru care s-au recoltat probe, a fost confirmată în 30.03.2020. Decedată în 29.03.2020.

  Nenorocitii au cautat cu disperare COVID-19 la aceasta sarmana femeie, decedata in mod evident DE CANCER, pe motiv de “contact”, pentru a folosi rezultatul testului la cresterea cifrei mortalitatii prin Coronavirus. Testul a iesit pozitiv la 1 zi dupa moarte.

  O abjectie fara margini: sa folosesti tragedia unei femei aflate pe moarte din alte cauze pentru a teroriza populatia cu asa-zisul pericol al unui virus “ucigas”!!!

 2. Lucian

  Probabil ca multi au remarcat contra-propaganda facuta Vitaminei C de la inceputul psiho-pandemiei, atat la noi, cat si in lume.
  “Vitamina C nu e buna… Nu luati Vitamina C, ca nu ajuta etc…”

  Numai ca, ce sa vezi, medicii din Italia prescriu doze zilnice de Vitamina C, dar si de Vitamina D, Carabinierilor (adica tocmai fortelor de represiune ale dictaturii militaro-sanitare din Italia).
  Se mai precizeaza acolo ca vitaminele sunt eiciente pentru activarea imunitatii naturale si pentru diminuarea proceselor inflamatorii.
  https://itruffatori.blogspot.com/2020/03/vitamine-contro-il-coronavirus-e-non.html (pct. 2 si 3)

  Ei fac acest lucru in mod discret, fara a populariza si pentru mase acest mijloc de preventie si tratament eficient si accesibil.
  Noua nu ni se da aceasta informatie. Dimpotriva, ni se spune ca Vitamina C “nu ajuta”.
  De carabinieri sanatosi au nevoie, pentru a tine masele incarcerate in casele lor, de cetateni sanatosi NU!

  Se mai recomanda acolo si expunerea zilnica la soare timp de 30 de minute, pentru a mari aportul de Vitamina D.
  Deci EI la soare, NOI #stamacasa.

  Romania, ca si Italia, este victima unui regim tiranic criminal!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *