Cadran international

Statele Unite nu au aliați, ci doar ostatici

  Noul ales președinte al Boliviei, Luis Arce, a declarat agenției internaționale de știri EFE din Spania că intenționează să restabilească relațiile națiunii cu Cuba, […]

 

Noul ales președinte al Boliviei, Luis Arce, a declarat agenției internaționale de știri EFE din Spania că intenționează să restabilească relațiile națiunii cu Cuba, Venezuela și Iran. Este o inversare a politicilor regimului beneficiar al lovituri de stat, susținut de SUA, care a început imediat să închidă ambasadele, să expulzeze medicii și să întrerupă relațiile cu aceste țări după ce a preluat ilegal puterea anul trecut.

Arce a vorbit și despre relații calde cu Rusia și China. „Vom restabili toate relațiile.”, a declarat el pentru EFE . „Acest guvern a acționat într-un mod foarte ideologic, privând poporul bolivian de accesul la medicina cubaneză, la medicina rusă și la progresele din China. Pentru o poziționare pur ideologică, el a expus populația într-un mod inutil și dăunător.

Arce și-a exprimat voința „de a deschide ușa tuturor țărilor, singura cerință este să ne respecte și să ne respecte suveranitatea, nimic mai mult. Toate țările, indiferent de dimensiunea lor, care doresc să aibă o relație cu Bolivia, singura cerință este să ne respectăm reciproc ca egali. Dacă da, nu avem nicio problemă.

Dacă știți ceva despre imperialismul SUA și despre politica mondială, veți recunoaște acest ultim punct ca o erezie descurajantă împotriva doctrinei imperiale.

Doctrina neoficială a grupului de aliați internaționali pro-imperiali centralizați în jurul Statelor Unite nu recunoaște suveranitatea altor națiuni, darămite să le respecte ca egali. Acest imperiu consideră de la sine înțeles că are dreptul de a determina ce face fiecare națiune în lume, cine vor fi conducătorii săi, unde vor merge resursele și care va fi poziția sa militară pe scena mondială. Dacă un guvern refuză să accepte dreptul imperiului de a determina aceste lucruri, acesta este vizat, sabotat, atacat și în cele din urmă înlocuit de un regim marionetă.

Imperiul centralizat în Statele Unite funcționează ca o pată gigantică care funcționează încet pentru a absorbi națiunile care nu au fost deocamdată convertite în „state client” ale imperiului. Este rar ca o națiune să poată scăpa de această pată și să se alăture unor națiuni neabsorbate, precum China, Rusia, Iran, Venezuela și Cuba, în lupta lor pentru auto-suveranitate și este încurajator să vedem că a fost posibil să se facă acest lucru.

Am văzut dinamica imperială foarte clar explicată anul trecut de analistul politic american John Mearsheimer în timpul unei dezbateri găzduite de centrul de reflecție australian Center for Independent Studies. Mearsheimer a spus audienței că Statele Unite vor face tot posibilul pentru a opri ascensiunea Chinei la putere și a împiedica aceasta să devină hegemonul regional al emisferei estice și că Australia trebuie să se alinieze asupra Statelor Unite în această bătălie, altfel s-ar expune mâniei Washingtonului.

                  Drepturile omului bazate pe reguli care apără ordinea democratică

Întrebarea este, care ar trebui să fie politica externă a Australiei în lumina ascensiunii Chinei la putere.”,spus Mearsheimer.  „Vă spun ce aș sugera dacă aș fi australian.”

Mearsheimer a spus că China va continua să se dezvolte economic și va converti această putere economică într-o putere militară care să domine Asia „pe măsură ce Statele Unite domină emisfera vestică” și a explicat de ce crede că Statele Unite iar aliații lor au toată capacitatea de a preveni acest lucru.

Acum întrebarea este, ce înseamnă toate acestea pentru Australia.”, a spus Mearsheimer. „Ei bine, sigur te afli într-o dilemă. Toată lumea știe care este această dilemă. Și, în plus, nu ești singura țară din Asia de Est care se confruntă cu această dilemă. Faceți foarte mult comerț cu China, iar acest comerț este foarte important pentru prosperitatea dvs., nu există nicio îndoială în acest sens. În ceea ce privește securitatea, chiar vrei să ne însoțești. Pur și simplu are mult mai mult sens, nu-i așa? Și înțelegeți că securitatea este mai importantă decât prosperitatea, pentru că dacă nu supraviețuiți, nu veți prospera ”.

Acum unii oameni spun că există o alternativă: puteți merge cu China.”, a spus Mearsheimer. „Este adevărat că ai de ales: poți merge mai degrabă cu China decât cu Statele Unite. Sunt două lucruri pe care le voi spune despre asta. În primul rând, dacă mergeți cu China, trebuie să înțelegeți că sunteți dușmanul nostru. Decizi apoi să devii un dușman al Statelor Unite. Pentru că, încă o dată, vorbim despre o competiție intensă de securitate.

Ești fie cu noi, fie împotriva noastră.”, a continuat el. „Și dacă faceți foarte mult comerț cu China și sunteți prieteni cu aceasta, slăbiți Statele Unite în această competiție de securitate. Din perspectiva noastră, hrănești fiara. Și asta nu ne va face fericiți. Și când nu suntem fericiți, nu ar trebui să subestimați cât de răi putem fi. Întrebați-l pe Fidel Castro.

Chicotirile audienței de la grupul de reflecție australian au punctat observațiile inflamatorii ale lui Mearsheimer. Se știe că CIA a făcut numeroase încercări de asasinare a lui Castro.

Dacă v-ați întrebat vreodată cum reușesc Statele Unite să determine alte națiuni ale lumii să se alinieze la interesele lor, iată cum. Nu că Statele Unite ar fi un jucător bun pe scena mondială sau un bun prieten al aliaților săi, idea este că te va distruge dacă nu o asculți.

Australia nu se aliniază cu Statele Unite pentru a se proteja de China. Australia s-a aliniat cu Statele Unite pentru a se proteja de acestea. După cum a remarcat recent un utilizator de Twitter, Statele Unite nu iau aliați, ci doar ostatici.

După cum ilustrează recent scrisorile de la Palat , CIA a organizat o lovitură de stat pentru a-l elimina pe premierul australian Gough Whitlam pentru că a pus pe primul loc suveranitatea națională a națiunii. Jurnalistul John Pilger a scris în 2014 după moartea lui Whitlam: „Australia a devenit pe scurt un stat independent în timpul anilor Whitlam, 1972-1975. Un comentator american a scris că nicio țară nu și-a inversat atât de radical poziția în afacerile internaționale fără a trece printr-o revoluție internă. Whitlam a pus capăt servilității coloniale a națiunii sale. El a abolit patronajul regal, a mutat Australia în Mișcarea Nealiniată, a sprijinit «zonele de pace» și s-a opus testării armelor nucleare.

Principala diferență dintre lovitura de stat australiană și lovitura de stat boliviană este că bolivienii au refuzat să se predea. Am avut toate opțiunile de a deveni o națiune reală și de a insista asupra propriei suveranități, dar noi, spre deosebire de bolivieni, am fost prea bine manipulați prin propagandă. Unii ostatici scapă, alții nu.

Imperiul american a scăpat de Whitlam și apoi, când am ales un prim-ministru în 2007 care era considerat prea prietenos cu China, au făcut-o din nou; pentru a facilita „pivotul” administrației Obama împotriva Beijingului, pro-chinezul Kevin Rudd a fost înlocuit de mulțumita Julia Gillard.

Rapoarte ale site-ului socialist mondial: „Mesajele diplomatice secrete americane lansate de WikiLeaks în decembrie 2010 au arătat că «sursele protejate» ale ambasadei SUA erau figuri centrale în ascensiunea lui Gillard. De luni de zile, conspiratorii de top, inclusiv senatorii Mark Arbib și David Feeney, și liderul Uniunii Muncitorilor Australieni (AWU), Paul Howes, au furnizat în secret ambasadei SUA actualizări. discuții regulate cu privire la discuțiile și diviziunile guvernamentale interne în cadrul conducerii …

Rudd propusese o comunitate Asia-Pacific, încercând să medieze rivalitatea strategică în creștere dintre Statele Unite și China și se opusese formării unei alianțe militare patrulatere între Statele Unite, India, Japonia și Australia, vizând China.

Gillard, care își cultivase acreditările pro-americane în forurile de conducere Australia-SUA și Australia-Israel, a fost literalmente aleasă de Ambasada SUA ca înlocuitor de încredere al lui Rudd. În prima ei apariție publică după ce l-a înjunghiat pe Rudd, ea și-a demonstrat devotamentul față de Washington, pozând pentru o ședință foto cu ambasadorul SUA, flancat de steaguri americane și australiene. Ea a dat rapid un telefon către Obama, care anterior amânase de două ori o vizită planificată în Australia sub conducerea lui Rudd.

Centralitatea Australiei în pregătirile SUA pentru războiul împotriva Chinei a devenit evidentă în noiembrie 2011, când Obama și-a anunțat «pivotul către Asia» în Parlamentul australian, mai degrabă decât Casa Albă. În timpul acestei vizite, Gillard și Obama au semnat un acord pentru a staționa pușcașii marini americani în Darwin și a permite un acces mai mare al SUA la alte baze militare, plasând populația australiană pe prima linie a oricărui conflict cu Statele Unite. China.

Guvernul lui Gillard a aprobat, de asemenea, extinderea bazei principale de spionaj și arme americane de la Pine Gap, a fost de acord ca armata SUA să utilizeze mai mult porturile și bazele aeriene australiene și a consolidat rolul Australia în rețeaua globală de supraveghere «Five Eyes» condusă de SUA, care monitorizează comunicațiile și activitățile online ale milioanelor de oameni din întreaga lume.

Retragerea lui Rudd a marcat un moment decisiv. Imperialismul SUA, prin administrația Obama, a transmis un mesaj fără echivoc: nu mai era loc pentru ambiguitate din partea elitei conducătoare australiene. Orice partid este la putere, trebuie să se alinieze necondiționat în spatele conflictului SUA împotriva Chinei, indiferent de consecințele pierderii imensei sale piețe de export din China.

Aceasta este ceea ce vedem în prezent în întreaga lume: un al treilea război mondial cu mișcare lentă purtat de o alianță a puterilor americane împotriva altor națiuni care au rezistat absorbției sale. China, care este de departe cea mai puternică dintre națiunile neabsorbite, este ținta finală a acestui război . Dacă imperiul va reuși să-și atingă obiectivul final de a opri China, va fi realizat un guvern planetar de facto căruia nici o populație nu se poate opune.

Nu am consimțit niciodată la o lume în care forțele armate nucleare puternice se opun reciproc cu arme de armaghedon, în timp ce se străduiesc să obțină o dominație planetară și să subverseze națiunile mai puțin puternice, dacă nu acceptă jocul războiului rece. Trebuie să căutăm și să obținem relaxare și pace și trebuie să lucrăm cu toții pentru a trăi împreună pe această planetă în colaborare unul cu celălalt și cu ecosistemul nostru.

Acest stil de viață omnicid și ecocid pe care ni l-a prezentat imperiul oligarhic nu este potrivit speciei noastre și ne va conduce la dispariție împreună cu Dumnezeu știe câte alte specii, dacă nu găsim o modalitate de a pune capăt. Din punct de vedere istoric, conducătorii nu și-au predat puterea din propria lor voință, iar noi, oamenii obișnuiți, ca un colectiv, va trebui să găsim o modalitate de a-i distruge motorul de propagandă , de a forța încetarea imperialismului și de a construi o lume sănătoasă.

                                                       Caitlin JOHNSTONE, https://caityjohnstone.medium.com

Citiți și:

Agresiuni americane în lume după 1848 (lista incompletă)

Declarația Ministerului de Externe al Republicii Cuba: Guvernul S.U.A. alocă fonduri de milioane  pentru a stopa cooperarea cubaneză în domeniul medicinei

Într-o liniște suspectă, pe 20 decembrie 2019, omenirea a pășit în era războiului spațial!

Scutul antirachetă de la Deveselu este inutil și rămâne doar un pretext pentru ocupația militară a României

Pentru ce (pentru cine) luptă şi mor românii în Afganistan?

4 Comments

 1. b

  Luis Arce are doar citeva zile de cind a fost ales. Ramine de vazut daca se va tine de promisiunile electorale sau se va alini marionetelor gen Ionanis care, cu limba catifelata, sint mereu gata sa curete anusurile yankeilor.

 2. CD

  Poate ar fi cazul sa puneti si numele traducatorului, care, de altfel, v-a trimis textul; nu credeti?
  Daca nu stiti protocolul si nu aveti minima curtoazie fata de generozitatea altora, vet fi ocoliti.

  • Cred că vă referiți la articolul „Decodarea simbolurilor de pe statuia Satanei”: https://www.justitiarul.ro/decodarea-simbolurilor-de-pe-statuia-satanei/, unde apăreți ca traducător! Articolul acesta este primit de la altcineva, fiind tradus și adaptat de noi.

   • CD

    Ma scuzati, aveti dreptate , varianta traducerii mele este putin diferita si cu alte fotografii. Am trimis acest articol si la alte publicatii si nu mai stiam daca l-am trimis si la dumneavoastra.
    AMERICA NU ARE ALIAȚI, DOAR OSTATICI
    Caitlin Johnstone

    Noul președinte ales al Boliviei, Luis Arce, a declarat agenției internaționale spaniole de știri EFE că intenționează să restabilească relațiile națiunii cu Cuba, Venezuela și Iran. Acest lucru inversează politicile regimului de lovitură de stat susținut de SUA, care a început imediat închiderea ambasadelor, de a da afară medicii și ruperea relațiilor cu aceste națiuni după preluarea ilegală a puterii anul trecut.

    Arce a vorbit, de asemenea, despre relațiile calde cu Rusia și China.
    „Vom restabili toate relațiile”, a declarat el pentru EFE. „Acest guvern a acționat foarte ideologic, privând poporul bolivian de accesul la medicina cubaneză, la medicina rusă, la progresele din China. Pentru o problemă pur ideologică, a expus populația într-un mod care este inutil și dăunător”.
    Arce și-a exprimat dorința de a „deschide ușa tuturor țărilor, singura cerință este ca ele să ne respecte și să ne respecte suveranitatea, nimic mai mult. Toate țările, indiferent de mărime, care doresc o relație cu Bolivia, singura cerință este să ne respectăm reciproc ca egali. Dacă este așa, nu avem nicio problemă”.

    Doctrina neoficială a grupului de aliați internaționali asemănătoare imperiului, care este centralizat în jurul Statelor Unite, nu recunoaște suveranitatea altor națiuni, cu atât mai puțin le respectă ca egali. Acest imperiu, ia-o ca pe un dat, considera că are tot dreptul de a determina destinul fiecarei națiuni din lume.
    Dacă un guvern refuză să accepte dreptul imperiului de a determina aceste lucruri, acesta este vizat, sabotat, atacat și înlocuit în cele din urmă cu un regim marionetă.
    Imperiul centralizat de SUA funcționează ca o pată uriașă care încet lucrează pentru a absorbi națiuni care nu au fost încă convertite în state client imperiale.

    Este rar ca o națiune să poată scăpa de această pată și să se alăture națiunilor neabsorbite precum China, Rusia, Iran, Venezuela și Cuba în lupta lor pentru auto-suveranitate și este încurajator faptul că a fost capabilă să facă acest lucru.
    Am văzut dinamica corpului imperial explicata destul de viu anul trecut de analistul politic american John Mearsheimer la o dezbatere găzduită de think tank australian Center for Independent Studies.
    Mearsheimer a spus publicului său că SUA va face tot posibilul pentru a opri ascensiunea Chinei și pentru a preveni ca aceasta să devină hegemonul regional în emisfera estică, și că Australia ar trebui să se alinieze cu SUA în această bătălie sau s-ar confrunta cu mânia de la Washington.
    Mearsheimer a declarat că China va continua să crească economic și va converti această putere economică în putere militară pentru a domina Asia in „modul în care SUA domină emisfera vestică”, și a explicat de ce el crede că SUA și aliații săi au aproape toate capacitatile de a preveni acest lucru.

    „Acum întrebarea este ce înseamnă toate astea pentru Australia?”
    Mearsheimer a spus. ” Toată lumea știe care e dilemma Australiei. Și apropo, nu ești singura țară din Asia de Est care este în această dilemă. Tranzacționați mult cu China, iar acest comerț este foarte important pentru prosperitatea voastră, fără îndoială. Din partea securității, chiar vrei să mergi cu noi. Are mai mult sens, nu? Și înțelegeți că securitatea este mai importantă decât prosperitatea, pentru că dacă nu supraviețuiești, nu vei prospera.”
    „Acum unii oameni spun că există o alternativă: puteți merge cu China”, a spus Mearsheimer. ” Sunt două lucruri pe care le voi spune despre asta.
    Numărul unu, dacă te duci cu China vrei să înțelegi că ești dușmanul nostru. Apoi te decizi să devii un dușman al Statelor Unite. Pentru că, din nou, vorbim despre o competiție/razboi intensă de securitate.”
    „Ori ești cu noi, ori împotriva noastră”, a continuat el. „Și dacă tranzacționezi pe scară largă cu China, și ești prietenos cu China, subminezi Statele Unite în această competiție de securitate. Hrănești bestia, din perspectiva noastră. Și asta nu ne va face fericiți. Și când nu suntem fericiți nu vrei să subestimezi cât de răi putem fi. Întreabă-l pe Fidel Castro.”
    Râsetele nervoase ale publicului australian de la think tank au punctat observațiile mai incendiare ale lui Mearsheimer. CIA este cunoscută pentru a fi făcut numeroase încercări de a-l asasina pe Castro.
    Dacă v-ați întrebat vreodată cum de SUA are atâta de succes în obținerea supunerii altor națiuni din întreaga lume pentru a se alinia cu interesele sale, acesta este modul în care o face. Nu este că SUA este un actor bun pe scena mondială sau un prieten bun pentru aliații săi, este că te va distruge dacă nu-l asculti.
    Australia nu este aliniată cu SUA pentru a se proteja de China. Australia este aliniat cu SUA pentru a se proteja de SUA. După a observat recent un adept twitter, SUA nu are aliați, ci doar ostatici.
    CIA a organizat o lovitură de stat pentru a-l înlătura pe prim-ministrul Australiei, Gough Whitlam, pentru că a prioritizat suveranitatea națiunii sale. Jurnalistul John Pilger a scris despre asta, în 2014 după moartea lui Whitlam:
    Australia a devenit pentru scurt timp un stat independent în anii Whitlam, 1972-1975. Un comentator american a scris că nicio țară nu și-a „inversat poziția în afacerile internaționale atât de total, fără a trece printr-o revoluție internă”. Whitlam a pus capăt servilității coloniale a națiunii sale. El a abolit patronajul regal, a mutat Australia spre Mișcarea Nealiniată, a sprijinit „zonele de pace” și s-a opus testării armelor nucleare.
    Principala diferență dintre lovitura de stat din Australia și cea din Bolivia a fost că bolivienii au refuzat să se rostogolească la picioarele SUA, în timp ce noi australianii am ridicat din umeri și a spus nu vă faceți griji kamarade. Am avut toate opțiunile de a deveni o națiune reală și să insistăm asupra propriei noastre suveranități, dar noi, spre deosebire de bolivieni, am fost prea bine propagandizați și placizi. Unii ostatici scapă, alții nu.
    Imperiul SUA a scăpat de Whitlam, și apoi, când am ales în 2007 un prim-ministru care a fost considerat prea prietenos cu China au făcut-o din nou; în scopul de a facilita administrația Obama ca „pivot” împotriva Beijingului, pro-China Kevin Rudd a fost înlocuit imediat de Julia Gillard.
    Telegramele diplomatice secrete americane publicate de WikiLeaks în decembrie 2010 au arătat că „sursele protejate” ale ambasadei SUA erau figuri cruciale în ascensiunea lui Gillard. De luni de zile, complotiști cheie lpregateau ovitura de stat, inclusiv senatorii Mark Arbib și David Feeney, și Australian Workers Union (AWU) șef Paul Howes, in secret cu ajutorul ambasadei SUA cu actualizări regulate cu privire la discuțiile guvernamentale interne și diviziunile din cadrul conducerii …
    Rudd a propus o Comunitate Asia-Pacific, încercând să medieze rivalitatea strategică din ce în ce mai mare dintre SUA și China, și s-a opus formării unei alianțe militare patrulatere între SUA, India, Japonia și Australia, îndreptată împotriva Chinei.
    Gillard, care a cultivat acreditările ei pro-SUA prin australia-SUA și Australia-Israel forumuri de conducere, a fost literalmente selectata de către ambasada SUA ca un înlocuitor de încredere pentru Rudd. În prima sa apariție publică după ce l-a inlocuit pe Rudd, ea și-a demonstrat devotamentul față de Washington pozând pentru o fotografie cu ambasadorul SUA, flancat de steaguri americane și australiene. Ea a avut în curând un apel telefonic cu Obama, care a amânat anterior de două ori o vizită planificată în Australia sub Rudd.
    Centralitatea Australiei în fața SUA, pregătirile pentru război împotriva Chinei au devenit evidente în noiembrie 2011, când Obama și-a anunțat „pivotul către Asia” în parlamentul australian, mai degrabă decât la Casa Albă. În timpul vizitei, Gillard și Obama au semnat un acord pentru a staționa pușcașii marini americani în Darwin și pentru a permite un acces mai mare al SUA la alte baze militare, plasând populația australiană în prima linie a oricărui conflict cu China.
    Guvernul lui Gillard a aprobat, de asemenea, extinderea bazei majore de spionaj și de direcționare a armelor din SUA de la Pine Gap, a fost de acord cu utilizarea sporită a porturilor și bazelor aeriene australiene de către armata SUA și a intensificat rolul Australiei în rețeaua globală de supraveghere „Five Eyes” condusă de SUA, care monitorizează comunicațiile și activitățile online a milioane de oameni din întreaga lume.
    Îndepărtarea lui Rudd a marcat un punct de cotitură. Imperialismul american, prin intermediul administrației Obama, a trimis un mesaj direct: nu mai era loc pentru eschivare de către elita conducătoare australiană. Indiferent de partea cui ar fi fost a trebuit să se alinieze necondiționat în spatele conflictului SUA cu China, indiferent de consecințele pentru pierderea piețelor sale masive de export în China.
    Aceasta este ceea ce vedem peste tot în lume acum: un al treilea război mondial cu incetinetorul, fiind purtat de către alianța puterii SUA împotriva națiunilor rămase, care fie ca s-au opus fie fiind absorbit în ea. Ca cea mai puternică dintre națiunile neabsorbite, de departe, China este ținta finală a acestui război. Dacă imperiul reușește în scopul său final de a opri China, va fi atins un guvern planetar de facto, care nici o populație nu va fi capabil să se opună sau disidență de la Globalism.
    Acest mod omnicid, ecocid de viață pe care imperiul oligarhic ni l-a stabilit nu se potrivește speciei noastre, și ne va conduce la extincție împreună cu, Dumnezeu știe, câte alte specii dacă nu găsim o cale să-i punem capăt. Conducătorii, istoric, nu cedează puterea lor de bună voie, astfel încât noi, ființele umane obișnuite ca un colectiv va trebui să găsim o modalitate de a distruge motorul lor de propagandă, care da forța imperialismuli, și sa construim o lume sănătoasă.
    _____________________________
    Multumesc pentru lectură! Cel mai bun mod de a evita cenzura de pa internet și sa vă asigurați că veți vedea lucrurile pe care le public este de a cumpăra cărțile mele “Rogue Nation: Psychonautical Adventures Cu Caitlin Johnstone” și “Un ghid de teren pentru Utopia Preppers”.
    Pentru mai multe informații despre cine sunt, unde stau, și ceea ce am încercat să fac cu această platformă, faceți clic mai jos. Toată lumea, are permisiunea mea de a republica, utiliza sau traduce orice parte a acestei lucrări (sau orice altceva am scris), în orice mod le place gratuit.
    https://caityjohnstone.medium.com/america-has-no-allies-only-hostages-29d5116f3d1e

    Traducerea CD

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *