Cadran international

Statele Unite: Se conturează contraofensiva președintelui Trump la lovitura de stat

  Vreau să precizez aici trei sau patru puncte importante. În primul rând, Joe Biden nu este cu mai mult […]

 

Vreau să precizez aici trei sau patru puncte importante. În primul rând, Joe Biden nu este cu mai mult președinte ales al Statelor Unite decât sunt eu regele Franței sau șef de trib în Papua. Conceptul „biroului președintelui ales” a fost inventat pentru el, dar nu a existat niciodată un „birou al președintelui ales” în istoria Statelor Unite. I-au construit un decor de carton într-o magazie de lângă casa lui, astfel încât să poată crede în farsă. Decorul mi se pare puțin mare pentru a putea să revină în subsolul casei sale, unde are toate șansele să se întoarcă în ianuarie.

Cu siguranță, a existat o fraudă electorală de o magnitudine imensă: democrații au făcut-o cu adevărat. Au votat pentru mii de morți și mi se spune că, în Philadelphia, Benjamin Franklin însuși a votat cu democrații, dar asta rămâne de verificat, deși nu m-ar surprinde. Democrații au folosit buletine de vot false, au folosit softuri sofisticat care permit ca mii de voturi să circule de la un candidat la celălalt. De asemenea, au folosit mai multe mijloace artizanale: falsificarea semnăturilor, aruncarea buletinelor de vot valide la coșul de gunoi. Au beneficiat de complicitatea tuturor din mass-media americană, Twitter, Facebook, Google și Wikipedia. Dar dacă au crezut că frauda nu va fi descoperită, s-au înșelat.

Cel mai important, dorind să fure alegerile, au ales persoana greșită. Donald Trump nu este o cârpă de șters pe jos! Este cineva care luptă și care are energia necesară pentru asta. El are, de asemenea, inteligența necesară. Cred că va merge prost pentru democrați și deja începe să se vadă. Democrații îi cer lui Trump să „cedeze”: ceea ce te face să zâmbești când îl cunoști pe Trump.

Curtea Supremă a Statelor Unite a cerut ca voturile care au sosit după 3 noiembrie, la ora 20:00, în Pennsylvania să nu fie luate în considerare și să fie anulate și că, în sine, va pune, fără îndoială, Pennsylvania înapoi de partea câștigătorului, Donald Trump. Decizia cu privire la Pennsylvania creează un precedent și se va aplica tuturor statelor în care rezultatele sunt contestate, în special în Michigan și Wisconsin. În Georgia, autoritățile locale au luat inițiativa și au decis să fie renumărate buletinele de vot, excluzând orice buletin de vot sosit după data și ora terminării alegerilor. O decizie similară va fi probabil luată în Arizona.

Rudy Giuliani, fost procuror, fost primar din New York, avocatul lui Donald Trump, a depus plângeri în Philadelphia și Pittsburgh și va fi dificil pentru judecători să respingă ceea ce este evident, din moment ce Rudy Giuliani va prezenta probe nenumărat. Ministrul Justiției, William Barr, a lansat o serie de anchete și a declarat că niciun rezultat nu poate fi validat încă.

Se pregătesc alte acțiuni. Un protest amplu este programat sâmbătă la Washington DC, unde Donald Trump va vorbi. Cele mai recente postări ale sale sunt elocvente: înainte de a merge foarte calm să joace golf sâmbătă, el a scris pe Twitter: Am câștigat, cu mult. Marți, 10 noiembrie, a spus: Așteptați să vedeți ce urmează. Iar Donald Trump nu vorbește niciodată superficial.

Răspunzând unui reporter care i-a vorbit despre tranziția puterii la democrați, secretarul de stat Mike Pompeo a răspuns că va avea loc o tranziție lină a puterii la o a doua administrație Trump în ianuarie. Și nici Mike Pompeo nu vorbește superficial niciodată. În ultimă instanță, Curtea Supremă va fi chemată să decidă, ea fiind gardianul instituțiilor: ea include un judecător de o calitate remarcabilă, Clarence Thomas, pe care Joe Biden a încercat să-l linșeze în 1991 și Clarence Thomas știe cu adevărat cine este Joe Biden. Curtea Supremă are o majoritate de judecători care respectă Constituția, iar Constituția nu intenționează să susțină frauda și să transforme Statele Unite într-o anexă a Venezuelei.

Este nevoie de 270 de alegători pentru a fi ales președinte. Dacă numărăm doar cifrele validate, Joe Biden are 226. Donald Trump are 232. Ar fi foarte surprinzător dacă Pennsylvania nu s-ar alătura de partea lui Trump, ceea ce ar aduce totalul acestuia la 252. Georgia ar aduce totalul la 268. Arizona l-ar duce la 279. Ar fi suficient.

CNN, The Associated Press și Fox News, care au oscilat puternic spre stânga și și-au pierdut din spectatori sâmbătă, spre bucuria Newsmax, continuă să-l plaseze pe Joe Biden peste pragul de 270 de electori, într=un mod total arbitrar. New York Times , The Washington Post și toată presa franceză vehiculează cifrele de la CNN, The Associated Press și Fox News, clamând că Joe Biden este al 46-lea președinte. Se numește vânzarea pielii ursului din pădure, iar vânzarea pielii lui Donald Trump este foarte temerară. De asemenea, susține o acțiune scandaloasă pe care am definit-o ca fiind o lovitură de stat. Există șanse mari ca să fie o lovitură de stat eșuată!

Dacă Donald Trump rămâne președinte, vor fi urlete ale stângii și revolte, fără îndoială. Acestea vor arăta și mai mult fața urâtă, ticăloasă, nesănătoasă, otrăvitoare, execrabilă a stângii. CNN, The Associated Press, Fox News, The New York Times , Washington Post și toată presa franceză vor spune că Trump este un uzurpator. Cu greu se va schimba ceea ce spun ei despre el din 8 noiembrie 2016. Vor adăuga doar câteva cuvinte suplimentare în vocabularul lor murder. Aș folosi cu bucurie vechiul proverb „câinii latră, ursul merge”, dar folosirea acestuia este jignitor pentru câini, care sunt, în general, mai cinstiți decât jurnaliștii de stânga.

Șefii de stat și de guvern care s-au grăbit să-l declare pe Donald Trump eliminat fără să aștepte rezultatele oficiale vor fi arătat că nu au flerul oamenilor de stat și vor deveni complici într-o lovitură de stat eșuată. Donald Trump își va aminti asta.

Este încă posibil ca lovitura de stat să aibă succes, dar din ceea ce scriu aici, mi se pare destul de puțin probabil. Instituțiile americane sunt puternice. Au rezistat războaielor și chiar războiului civil. Vreau să cred că pot rezista unei lovituri de stat, prima din istoria americană.

Sunt mult mai puțin pesimist decât acum câteva zile. Și repet ceea ce am spus mai înainte: că un om senil, profund corupt și  înconjurat de ura stângii, ar putea deveni președinte al Statelor Unite mi s-a părut întotdeauna de neconceput. Statele Unite au în prezent unul dintre cei mai mari președinți din istoria sa, care se confruntă cu o bandă de criminali. Nu am avut niciodată simpatie pentru criminali și am ales pentru cei din Statele Unite fiindcă este o țară care produce oameni de felul  lui Donald Trump, care este puternic, curajos și onest.

                                                                                              Guy MILLIÈRE, Dreuz

Traducere și adaptare exclusiv pentru „Justițiarul” Cosmina BARBU

 

3 Comments

  1. ZSOLD AURICA

    Multumesc!Felicitari! Avem sperante mari.

  2. Bogdan

    Doamne ajuta!Trump 2020!

  3. Geo

    Multumesc frumos ! Speranta moare ultima si optimismul înfrange !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.