Puncte de vedere

Statistici și tembelisme

  Anul trecut în Italia au murit aproximativ 1750 de oameni pe zi. E rata conform statisticilor oficiale. Anul acesta, […]

 

Anul trecut în Italia au murit aproximativ 1750 de oameni pe zi. E rata conform statisticilor oficiale. Anul acesta, tot pe zi, au murit 1765 de oameni. Ar rezulta că avem, în medie, cu 15 oameni mai mult pe zi. Să ne îngrijorăm? Dacă punem în balanță anul 2018, în care zilnic au murit 1735 de oameni, observăm că și în 2019 avem o creștere de 15 morți/zi. Cu alte cuvinte suntem cam în același trend.

Când vine vorba despre speranța de viață, constatăm că, pe baza datelor la zi, în 2020 avem o creștere a acesteia cu 0,17% față de 2019(de la 83,42 ani la 83,57 ani). Asta ne spun cifrele seci.

Ce ne spune mass media? Că italienii mor pe capete de COVID-19, că pompele funebre nu mai fac față, că nu mai au unde să-i îngroape pe ăia.

Un zdruncinat care mă făcea tâmpit susținea pe propria-i pagină că în Iran fac ăia gropi comune cât un stadion pentru a-și îngropa morții. În medie, anul trecut au murit 1119 de iranieni pe zi. Aveți idee câți iranieni au fost raportați ca morți din pricina COVID-19? 1135! Asta de când a început criza. Trebuie să fii idiot să crezi că pentru 1135 de oameni(la o populație de peste 80 de milioane!) ăia fac „gropi comune de dimensiunea stadioanelor ”. Și, ca să fie surpriza mai mare, vă voi spune că Iranul înregistrează în 2020 un declin al mortalității de 0.27%, fapt care se corelează aproape perfect cu rata de creștere a speranței de viață de 0.26%(de la 76.55 ani la 76.74 ani).

De fapt despre ce e vorba? Într-adevăr, din spațiu se văd niște extinderi ale unor cimitire pe care deștepții le-au corelat cu mortalitatea legată de COVID-19. Trebuie să fii tare prost ca să crezi că atunci când se face o extensie de cimitir se face strict pentru a face loc celor care-au murit în acel moment. Ar trebui să stai non stop în construcție! E limpede că extinderea o faci pentru o perioadă mai mare de timp, în funcție de dinamica morților. E la nivelul elementar al unui copil de clasa a cincea, dar, desigur, mult peste capacitățile intelectuale ale unui tefelist.

Sunt doar două exemple de manipulări grosolane instrumentate de media, dar care pot fi combătute pe baza datelor oficiale. Știu, pentru unul care gândește doar prin tagul #stauacasă e greu de înțeles. Mai ales în condițiile în care a ajuns la paradisul pe care-l visase de atâta vreme: stat în fotoliu și îngurgitat știri tembele în timp ce trage din berica la PET.

În Evul Mediu riscai să mori în fiecare moment. O puteau face barbarii, tâlharii, seniorul, înfometatul sau, pur și simplu, eroarea. Puteai să mori de ciumă, de holeră, de alte boli groaznice pe care le întâlneai la colț de stradă. Și viața se desfășura normal, firesc. Absolut niciodată în istorie omul n-a fost atât de temător ca acum. Iar acum se teme pentru o gripă! Da, ați citit bine: pentru o gripă!!! Aveți idee cât de mult v-a imbecilizat media? Cât mai valoreaza viața voastră dacă ați ajuns să dezvoltați depresii din cauza unei gripe? V-o spun eu: nici cât o ceapă degerată. Ați ajuns atât de rău încât să acceptați să vi se dea pușcărie cu executare la domiciliu și voi să mulțumiți pentru asta. Meritați cu vârf și îndesat ceea ce urmează!

                                                                                                                   Dan DIACONU

Sursa: Trenduri economice

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.