Cap limpede

STATUL PARALEL – SINTEZĂ RAPORT FINAL

  Am scris, nu demult, un material științific absolut genial, prieteni, care se încheia așa: „… ca urmare, putem găsi […]

 

Am scris, nu demult, un material științific absolut genial, prieteni, care se încheia așa: „ca urmare, putem găsi acum, la sfârșit, în sinteză, câteva capete de acuzare pentru ceea ce a însemnat regimul instaurat în 2004, pe o perioadă de zece ani, perioadă în care a fost inventat STATUL PARALEL, acesta cunoscând însă o neînchipuită înflorire și după expirarea celor două mandate ale președintelui Băsescu Traian, respectiv în timpul primului mandat al președintelui Iohannis Werner Klaus, același Werner Klaus care se pregătește astăzi, vesel, pentru încă cinci ani de huzur, lansându-și candidatura în neașteptate situații și-n nenumărate rânduri.

Iată, cetățeni, pe puncte, principalele capete de acuzare din sinteza materialului meu despre intervalul istoric 2004-2019:

1.Abandonarea intereselor naționale prin servilism în relațiile cu DIVERȘI LICURICI
2. Anihilarea statului de drept și a DREPTURILOR CETĂȚENEȘTI prin înscenări și fraude.
3. Distrugerea partidelor politice și a continuității constituționale a statului român, prin INCULPAREA FORȚATĂ A ACTORILOR POLITICI ALEȘI CA ȚINTE.
4.ISTERIZAREA totală, prin forță, a României, mai ales în perioada 2012- 2019
5. Politica de anihilare a UNOR ÎNTREGI PARTIDE ALESE DEMOCRATIC în numele LUPTEI ANTICORUPȚIE
6.Utilizarea mizeriei morale, precum și a fricii, ca instrumente de menținere a PUTERII STATULUI PARALEL .
7.Distrugerea reperelor morale ale societății românești și a valorilor ei de solidaritate.”
……………………………………………………………………………………
Nu știu de ce, dar după ce am terminat materialul genial, am făcut un experiment cu totul uluitor, prieteni… chiar nu-nțeleg ce mi-a venit: m-am apucat să înlocuiesc, așa, de capul meu, dar cu gândul la Tismăneanu Vladimir, câteva cuvinte, la întâmplare, din textul de mai sus. Astfel, am înlocuit, la inspirație, cuvintele DIVERȘI LICURICI cu acronimul URSS… apoi DREPTURILOR CETĂȚENEȘTI cu PLURALISMULUI … apoi INCULPAREA FORȚATĂ A ACTORILOR POLITICI ALEȘI CA ȚINTE cu ABDICAREA FORȚATĂ A REGELUI MIHAI …apoi ISTERIZAREA cu SOVIETIZAREA … apoi UNOR ÎNTREGI PARTIDE ALESE DEMOCRATIC cu ÎNTREGI CATEGORII SOCIALE… apoi LUPTEI ANTICORUPȚIE cu LUPTEI DE CLASĂ … și, în fine, PUTERII STATULUI PARALEL cu PUTERII COMUNISTE.

Priviți ce a ieșit:

„1.Abandonarea intereselor naționale prin servilism în relațiile cu URSS.
2.Anihilarea statului de drept și a PLURALISMULUI prin înscenări și fraude.
3.Distrugerea partidelor politice și a continuității constituționale a statului român, prin ABDICAREA FORȚATĂ A REGELUI MIHAI
4.SOVIETIZAREA totală, prin forță, a României, mai ales in perioada 1948-1956.
5.Politica de anihilare a UNOR ÎNTREGI CATEGORII SOCIALE în numele LUPTEI DE CLASĂ.
6.Utilizarea mizeriei morale, precum și a fricii, ca instrumente de menținere a PUTERII COMUNISTE.
7.Distrugerea reperelor morale ale societății românești și a valorilor ei de solidaritate.”

N-o să vă vină a crede, căci eu însămi vă mărturisesc că încă nu mi-am revenit: a rezultat fix o parte din sinteza „Raportului Comisiei Prezidențiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România”, lucrarea de maturitate a lui Volodea Tismăneanu, citită cu intonație maximă de către președintele României, Băsescu Traian, în aula Parlamentului în decembrie 2006 pe când era el anticomunist, anticorupțional și atașat valorilor euro-atlantice… în timp ce, la balcon, lăcrimau de zor Gabriel Liiceanu, Andrei Pleșu și Horia Roman Patapievici, cei care s-au luptat din greu cu regimul comunist și cu toate CIUMELE ROȘII ulterioare acestuia. (Bine, e-adevărat că regimul comunist n-a prea avut cunoștință, până a sucombat, că „intelectualii lui Băsescu” -ulterior și-ai lui Iohannis- s-au luptat în așa hal cu dânsul, dar aceasta e o constatare minoră, care nu poate influența fabuloasa și viguroasa lor biografie!!!)

Mă uit la cele două texte, prieteni, și nici nu știu ce să spun de așa o coincidență stranie… mă și întreb cum de Volodea n-a observat uluitoarea asemănare dintre ceea ce înfierează cu ură și ceea ce slujește cu pătimașă devoțiune astăzi, „simultan și deodată”.

                                                                                                            Luminița ARHIRE

1 Comment

  1. gelu

    In ultimii 15 ani, sri-stii mandria tarii s-au ocupat de lupta anti-coruptie in timp ce la umbra acestei lupte au organziat comertul cu carne vie sub steagul clanurilor de proxeneti ce-si fac cu voia lor de cap in Romania. Asteptam cu incredere iesirea la rampa a generalilor, supra si mega-generarilor din funtea SRI impodobiti cu fireturi si trese aurite ca acestia sa ne convinga ca SRI s-a facut si-si face cu abnegatie datoria de a apara integritatea fizica si viata cetatenilor. Iar Johannis Wiermer FurhKlauss sa declare scrajnind din dinti “El nu stie nimic de rapirea minorelor si nici nu-l intereseaza acest subiect, oamenii rai ataca SRI.” “Art. 2. – Jurisprudență relevantă (1) Serviciul Român de Informații organizează și execută activități pentru culegerea, verificarea și valorificarea informațiilor necesare cunoașterii, prevenirii și contracarării oricăror acțiuni care constituie, potrivit legii, amenințări la adresa siguranței naționale a României.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.