Puncte de vedere

Știința contra măștilor

  Indiferent de mortalitatea relativ foarte mică a Covid-19 în rândul populației largi (vezi aici) încă nu există dovezi științifice care să […]

 

Indiferent de mortalitatea relativ foarte mică a Covid-19 în rândul populației largi (vezi aici) încă nu există dovezi științifice care să demonstreze eficacitatea măștilor în viața de zi cu zi pentru oamenii sănătoși și asimptomatici.

Un studiu realizat de Universitatea East Anglia a ajus la concluzia că cerința de purtare a măștii nu are niciun beneficiu și poate chiar determina un risc sporit de infecție.

Doi profesori și experți în protecția respiratorie și contra infecțiilor de la Universitatea din Illinois au explicat într-un eseu că măștile respiratorii nu au niciun efect în viața cotidiană, nici ca autoprotecție, nici pentru a-i proteja pe terți (așa numitele control al sursei). De asemenea, folosirea pe scară largă a măștilor nu a prevenit izbucnirea în orașul chinez Wuhan.

Un studiu din aprilie 2020 din revista Annals of Internal Medicine a ajuns la concluzia că nici măștile din material textil, nici cele chirurgicale nu pot preveni răspândirea Covid-19 prin tuse.

Un articol din New England Journal of Medicine din mai 2002 a ajuns de asemenea la concluzia că măștile respiratorii oferă protecție puțină sau deloc în viața de zi cu zi. Cerința de introducere a măștilor este descrisă ca un „reflex de teamă irațional”.

Un metastudiu din mai 2020 despre pandemia de gripă, publicat de CDC, a descoperit de asemenea că măștile nu au vreun efect.

Mai mult, OMS a declarat în iunie că „transmiterea asimptomatică” este în realitate „foate rar întâlnită” după cum arată numeroase studii. Unele dintre cazurile confirmate se datorau unor contacte fizice directe, i.e. strângerea mâinii, săruturi.

Austria va suspenda la mijlocul lunii iunie cerința de purtare a măștii în magazine și restaurante. Măștile nu au fost introduse în Suedia deoarece „nu oferă protecție suplimentară pentru oameni”, după cum au explicat autoritățile.

Numeroși politicieni, oameni din media și polițiști au fost surprinși în timp ce își puneau măștile într-o mulțime în special pentru a fi văzuți de camerele de televiziune iar apoi le dădeau jos imediat ce credeau că nu mai sunt filmați.

În unele cazuri au existat atacuri violente din partea poliției deoarece o persoană părea că „nu poartă cum trebuie masca”. În alte cazuri, oamenilor cu handicap care nu pot și nu trebuie să poarte mască, nu li se permite să intre în magazine.

În pofida tuturor acestor dovezi, un grup numit „masks4all” („măști pentru toată lumea”) care a fost fondat de un „tânăr lider” al Forului Economic Mondial de la Davos, pledează pentru introducerea măștilor obligatorii peste tot în lumea. Unele guverne și OMS par să răspundă la această campanie.

Mulți critici suspectează că măștile sunt mult mai probabile să îndeplinească un rol psihologic și politic („un simbol vizibil al obedienței”) iar purtatul lor frecvent poate conduce la probleme de sănătate suplimentare.

Sursa: Contra Mundum

 

6 Comments

 1. Dima

  Asa si este: purtatul mastii in mod obligatoriu are o semnificatie politica. Inseamna supunerea, reducerea la tacere a populatiei fata de masurile abuzive luate de stat in numele luptei impotriva ”inamicului invizibil”.

  Daca era atat de eficienta, de ce nu s-a introdus purtatul mastii in timpul starii de urgenta? de ce de-abia dupa 15 mai a devenit brusc accesoriul fara de care nu esti lasat sa intri nici macar in magazin sa-ti cumperi o paine?

  • IQ100

   “semnul fiarei”??

 2. ryzen

  Dar miliția nu a zis că nu se pot da amenzi pentru nepurtat mască ?

 3. gheorghe

  BANI MULTI!
  Trebuie borfasii sa si-i scoata inzecit, acum se fac fondurile de campanie.
  Altfel, in Parlament s-ar fi opus romanii la obligativitatea supunerii ritualice in cadrul noului cult tehnocrat – corona… si eliminau asta.
  Da’ ei nu au eliminat educatia sexuala – au “cotit-o” cu “acordul scris”… da’ de ce nu au eliminat prevederea daca sint cu-adevarat cintiti?
  Asa, pentru 2 idioti care semneaza vor aduce travestiti CONTRA COST si vor tine toti copii la indoctrinare perversa, la corupere mintala – exact programul talmudist care a fost esenta Republicii de la Weimar, adica a preluarii conducerii Germaniei de catre jidani.
  PRIMA GRIJA – CINE ITI EDUCA COPIII! SI CU CE IDEI?
  DE asta au bagat si obligativitatea gradinitei de la 5 ani… nimeni nu reactioneaza!
  De unde sint eu, departe… mai mult decat a semna o petitie online nu pot sa fac dar in tara sint – inca – organizatii “curatele”… sint juristi – fie si pensionari .. care pot formula chemari in judecata, pot sesiza Justitia… Ati auzit de asa ceva?
  A dat cineva in judecata Statul roman pentru mizeriile extremiste pe care le-a aplicat inutil si inca le aplica?
  A cerut cineva sa fie anulata legea de validare a Conventiei genderiste de la Istambul semnata de Rovana Plumb (parca) “insarcinata” de franc-masonul (satanistul) Melescanu?
  NIMENI NU FACE NIMIC!
  ASTEA-A-A-PTA…. si-si da cu parerea pe ici, pe colo…
  Ce e mai rau nici nu a inceput… aste – cu sau fara masca – sint doar niste semne.

 4. satan exista

  @@@Domnule Gheorghe,de ce aduceti acuze in necunostinta de cauza?de ce faceti afirmatii daca nu sunteti documentat?

 5. satan exista

  Dovezi mai jos ca sunt romani care fac ceva,atat cat sta in putinta lor;dumneata ce faci domnule Gheorghe,dezinformezi?
  https://genocidro.wordpress.com/dovezi-ale-abuzurilor-mai-asupra-initiator-plangere-penala/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *