Observator

Studentul Bulă ia repartiție direct la Bruxelles, că-n țară nu mai sunt locuri

  Motto: „Premianții, adică cei de nota 10 sau 9, au luat repartiție în București. Absolvenții de nota 8 au […]

 

Motto: „Premianții, adică cei de nota 10 sau 9, au luat repartiție în București. Absolvenții de nota 8 au primit repartiție în municipii-capitale de județ… cei de nota 7 sau 6, în orășele, iar ăia de nota 5, la țară… cum Bulă era sub nivelul acestora din urmă, pentru el n-au mai fost locuri în România și l-au repartizat direct în Occident!!!” (Banc de dinainte de 1990)

Cetățeanul român haștagist și securistoid este, așa cum știți, o ființă bună la suflet și darnică în toate cele. De aceea, el dacă are ceva ce nu mai au și alții, adică un iepure vorbitor, un triunghi cu toate unghiurile obtuze, o mașină de făcut castraveți, o Codruță de doi metri, adică de-astea… simte imediat nevoia să împartă bizareria monstruoasă care-i aparține cu alții, de preferință cu Europa, deoarece dânsa, Coana Europa, e mai aproape. Cu Unchiul Sam o împarte doar pe Birchall, o profesionistă la fel de zguduitoare precum Codruța, dar care s-a oprit la timp din creștere deoarece nu a fost în echipa de baschet ci și-a ocupat timpul liber cu alte jocuri de societate și alte hârjoneli.

Așa că absolventa multirestanțieră Codruța numai ce a primit, după îndelungate fandoseli și zgâlțâieli de culise, repartiție la Bruxelles. Europa o așteaptă cu brațele deschise cum numai Republica Moldova și Bulgaria o mai așteptau, pe vremuri, când nu era chiar așa de general-valabilă. Căci stelele șansei au lucit mereu cu tâlc deasupra Codruței, de parcă i-ar fi lucit pe epoleți (vai, ce-am spus..)! Vă mai amintiți cum a ajuns ea din „nimeni” în drum procuroraș-șef al României? Păi, să luăm aminte și să-l ascultăm pe Băse-Petrov:

Codruța era un copil de 28 de ani din Sibiu, procuror care făcuse vreo TREI DOSARE. (!!!, n.n.) Ținta mea era să găsesc o femeie și să fie tânără. Era cel mai tânăr procuror de pe lista care mi-a fost prezentată. Dacă îmi aduc bine aminte, avea TREI DOSARE care se finalizaseră cu condamnare. Zic: «Procuror tânăr, rata de succes 100%, femeie. Pe Codruța o vreau Procuror General» (…)”.(Traian Băsescu, ROMÂNIA TV, 12 ianuarie 2016)

Deci, cetățeni , puțină atenție: ce ne spune Petrov în frazele de mai sus? Ne spune că doamna „Cucuveaua-mov” avea experiență zero barat, dar nu conta deloc asta, căci el aștepta cu totul altă prestație decât cea profesională de la dânsa… iar „altceva”-ul ăla s-ar traduce așa: „îți satisfac o dorință sălbatică de parvenire, îți dau putere nemăsurată, iar tu-mi oferi la schimb fidelitate totală căci eu sunt stăpânul care te-a ales, ceea ce atrage și asigurarea unei nesimțite imunități, tot pentru mine… și nu în ultimul rând, îmi ofer oportunitatea de a avea un instrument perfect pentru răzbunările care-mi mobilează visele”.

Nu vreau să vă spun de ce anume a ales o femeie. Știu de ce, însă mă-nțelegeți, nu vreau să vă spun…

România a trimis în 2019, cu voluptate, în Europa tot ce-avea mai detestabil: pe Petrov, un spoliator al României și un turnător plângăreț, cu nasul roșu de la atâtea cuburi de gheață… pe Blaga-bun organizator cu dosarele de „korruption” puse la dospit sine die… pe Cioloș despre care nici când era comisar european nu știa nimeni că-i al României, deoarece purta mai mereu peste costumul rău croit tricoul Franței, pe Rareș-Cațavencu, un „Răcnetul Carpaților” adus la zi, cu sprâncenele pensate și pantaloni roz-zmeurii… pe Clotilde Armand cea cu părerea de rău că a încasat conștiincios banii pentru a verifica lucrări pe care Bechtel nu le-a făcut niciodată… pe Cristian Ghinea, fabulosul ministru care a stopat cu pieptu-i de aramă intrarea fondurilor europene în România pe perioada mandatului lui… S-a bulucit electoratul român să-i trimită pe toți la Bruxelles pentru a reprezenta cu cinste România LOR. Nu și a noastră, niciodată a noastră… ci tot România aceea cocârjată, umilită, confuză, aflată în imposibilitatea de a se apăra pentru că se declară VOLUNTAR incapabilă să deschidă gura. Asta e imaginea pe care o exportă ăștia.

Și-n sprijinul acestei imagini deplorabile, Europa alege cu maturitate ultra-„procurorul european” în persoana Codruței, cea care afirma următoarele, într-un interviu pentru L’ EXPRESS, pe 31 octombrie 2014: „Poporul român aștepta asta de mai mulți ani.(…) Și, mai important decât atât, sunt pronunțate pedepse cu închisoarea – de până la zece ani, în cazul celor mai grele dosare. Atunci când românii văd oameni politici după gratii, spun că lucrurile se schimbă cu adevărat în țara lor. Drept urmare, mai mult de 50% din populație are încredere în noi, potrivit unui sondaj recent. Este încurajator.

Trist popor e acela care așteaptă să vadă oameni după gratii timp de mai mulți ani. Și, dacă așa e poporul, tristă, oribilă unealtă e aceea care s-a grăbit să-i satisfacă această nenorocită aspirație.

                                                                                                              Luminița ARHIRE

8 Comments

 1. gigimutu

  base,

  labagiul, homalaul si nazistul, dar-ar ebola in tine!!!

 2. Clotilde Armand

  In articolul „Studentul Bulă ia repartiție direct la Bruxelles, că-n țară nu mai sunt locuri” din justitiarul.ro din 20.09.2019, sub semnătura Luminiței Arhire, sunt acuzată că aș fi „încasat conștiincios banii pentru a verifica lucrări pe care Bechtel nu le-a făcut niciodată”. Această acuzație este aberantă. Nu am absolut nici o legătură cu Bechtel, nu cunosc pe nimeni de la această firmă, nu i-am întâlnit niciodată pe reprezentații ei. Vă rog să publicați dezmințirea de mai jos.
  Cronologie:
  – Rezilierea contactului dintre CNAIR și Bechtel s-a produs în luna mai 2013.
  – Eu am început să lucrez in industria supervizării construcției de autostrăzi în septembrie 2013.

  Intrebari frecvente:

  1) Ați încasat vreodată bani de la Bechtel?

  Activitatea mea in industria supervizării construcției de autostrăzi s-a desfășurat între 01.09.2013 – 21.03.2017 in calitate de manager al firmei Egis Romania, iar contractul dintre statul român și firma Bechtel s-a încheiat în luna mai 2013. Am intrat așadar in aceasta industrie la 4 luni după plecarea Bechtel din Romania. Nu am avut niciodată vreun contact personal sau profesional cu firma Bechtel și nu am încasat niciodată direct sau indirect vreo sumă de bani de la acea firmă.

  2) Poate firma Egis, a cărei directoare ați fost, să fi încasat banii de la Bechtel?

  Egis este o firmă franceză de inginerie specializată în mari lucrări de infrastructură – autostrăzi, poduri, căi ferate etc.

  Contractul dintre Bechtel si CNAIR nu are nici o legătură cu Egis, aceasta din urmă prestând direct către CNAIR servicii de supervizare a lucrărilor efectuate de diverși constructori. Mai mult, Egis nu a avut nici o legătură contractuală sau financiară cu Bechtel, nici înainte de venirea mea la cârma Egis Romania, nici in timpul mandatului meu de director și nici după plecarea mea.

  3) Care este așadar logica asocierii forțate a numelui dvs. cu cazul Bechtel?

  Înainte de anunțul candidaturii mele la Primăria Sectorului 1 in 2016, în spațiul public nu a apărut niciodată vreo acuzație la adresa mea sau a firmei Egis.

  Pe fondul nemulțumirii opiniei publice legate de desfășurarea și eșecul proiectului Bechtel, numele meu a fost în mod abuziv asociat acestui proiect, cu care nu am avut niciodată vreo legătură directă sau indirectă. Este o evidentă manevră de discreditare politică prin care autorii materiali ai dezastrului din infrastructura transporturilor românești încearcă să compromită candidatul Opoziției la Primăria Sectorului 1. E cu atât mai uimitoare lipsa de profesionalism a ziariștilor care se fac ecoul acestei campanii lipsite de scrupule, inspirată de cele mai negre metode feseniste ale anilor `90.

  Am demontat deja aceste acuzații aberante în câteva articole pe pagina mea de facebook si pe situl clotildearmand.ro:

  https://www.facebook.com/notes/clotilde-armand/poziția-mea-privind-contractul-bechtel/1044145962328125
  https://www.facebook.com/clotildearmand.ro/posts/1241926249216761
  https://www.facebook.com/clotildearmand.ro/posts/1045945708814817
  http://clotildearmand.ro/nu-am-lucrat-niciodata-direct-sau-indirect-pentru-firma-bechtel/

  Clotilde Armand
  București, 20 septembrie 2019

  • oioioi

   Industria este ceva care produce, nu consuma o gramada de bani pentru “a (nu) baga de seama”.

  • Victor

   Buna ziua doamna clotilde,

   Un proverb pe la noi spune cam asa; ,,vulpea dupa ce isi face nevoile se mai uita o data inapoi, la ce a facut…”, adica dv o sa reveniti sa vedeti ce feedback a produs ,,documentat-ul”raspuns postat pe 20/09/2019, m-am gandit ca este o buna ocazie sa va las o vorba; ca de mult vroiam.
   …primavara anului 2016, zborul AirFrance CDG – Bucuresti, avionul tocmai s-a asezat pe pista aeroportului H. Coanda, pe la mijlocul avionului un grup de ,,investitori” francezi si o coarda penala [romanca, probabil ghidul] care mangaia din cand in cand unul mai chelios,… in momentul cand avionul se opreste la terminal pasagerii se ridica in picioare…..unul dintre vecinii mei de ,,siege” se ridica si el si, frecanduse pe burtica rotofeiee ca un flamand ce se aseaza la masa, exclama;…,, et maintenant on vais acheter moitié de la Roumanie…”…[si acum o sa cumparam jumate din Romania…], clotilde, am tradus bine ?, vad ca o arzi binisor pe romaneste…sunt draguti romanii, iti dau sarmale, mamaliga, te invata sa vorbesti, vorba aia, primitori.
   La coborare, in ciuda tuturor camerelor de supraveghere nu m-am putut impiedica sa ma bag in seama cu el, cu vecinul, sii zic asa; ,, pentru prima data in Romania ?, – Da,.. spune el entuziasmat ca deja a intrat in contact cu unul dintre viitorii sclavi [ ca doar venise sa cumpere Romania cu tot cu populatie, nu ?]…
   …zic;… si, ati venit sa cumparati pamant romanesc ?…el, zambind tampit spune, da, la Galati…
   …iar eu continui; mai intai, bine ai venit in Romania, acum….ai grija pe unde calci, aici in Romania fiecare palma de pamant este stropit de sangele stramosilor mei pe care tu vrei sa-l cumperi, …grija mare, Romania nu este una din tarile africii de nord pe care voi le colonizati inca…”
   Speriat a ramas pe loc, blocat, asteptand siguranta grupului care nu coborase inca din avion.
   …ma chere clotilde, adevarul este ca romanii sunt buni, atat de buni si primitori incat nici nu isi dau seama ca cei ca tine clotilde, iau bunatatea lor drept prostie, romanii sunt oameni simpli si naivi…asta a fost portita prin care ati intrat voi strainii in Romania [ cu 2/3 tir-uri de ,,ajutoare” in anii 1990/1991, cand v-au deschis portile sufletelor lor, nu atat pt.vechiturile aduse cat pt.bucuria de a intra in contact cu strainii dupa 50 de ani de granite inchise ] ..iar acum ajungeti sa aveti pretentii de conducere [ auzi…primaria capitalei] sau pe la bruxelles, sunteti lupi imbracati in piele de oaie, niste asasini economici si niste oportunisti.[ ca si iohanis, alta lepra, cu origini din alta tara].
   Sa nu spui ca nu este asa, ,,ma douce clotilde’’, sa nu spui ca cel care a venit in ,,economic” sa cumpere jumate din Ronania a fost un caz izolat…va cunosc foarte bine am stat in Franta peste 10 ani…, voi francezii sunteti niste rasisti si niste degenerati genetic si spiritual cat si moral, nimeni nu va iubeste [atunci cand va cunoaste cu adevarat], nici negrii, nici corsicanii, nici englezii sau europenii.
   ….clotilde, asculta la mine ca iti spun cu toata sinceritatea… nimeni nu te place la noi in Romania, poate doar retardatii din ,,rezist” si cei ca tine, oportunistii care asteapta, fara demnitate o faramitura de la masa stapanului…dar si ei or sa iti muste mana cand nu o sa le mai dai.
   Eu as zice sa iti iei fatala-ul de barbat si toate catrafusele si mars de unde ai venit, poti sa faci politica la tine in Franta, ai de lucru ,,avec les nouveaux françaises’’ veniti din Somalia, Nigeria, Camerun,Mali, etc.etc. prin portile de la Ventimiglia…

   P.S… clotilde, ghici cine ma furat cat am stat la voi in Franta…ei da, ai ghicit.. francezii, si nu o data ci de cateva ori.

   La francezi ,,Liberte, Egalite, Fraternite”, inseamna;

   liberte = sclavie
   egalite = rasism
   fraternite = discriminare

   semneaza; fost sclav la francezi [1997-2011]
   .

  • Deci, contracte pentru ÎNCHIDEREA ȘANTIERELOR – 900 de organizări de șantier. Așadar pentru lucrări care nu s-au mai făcut. Noi n-am zis că-i ilegal. Doar că s-au încasat bani pentru închiderea lucrărilor – ceea ce observăm că și doamna Clotilde regretă. 213 milioane este un contract bunuț… https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/clotilde-armand-regreta-contractul-cu-bechtel-528231

  • IQ100

   Qui s’excuse, s’ accuse.
   Si ce n’est n’est pas toi, c’etait donc ton mari..pardon, ton frere!
   A bon endendeur, salut!
   N-am gasit alte rime.
   Mai stiu de asemenea ca ambasadorii si agentii (honni soit qui mal y pense, sau chiar honny ca “pense”) de un minim calibru invata limba tarii unde sunt trimisi in misiune (diplomatica).
   Din pacate, acum realizez reversul medaliei si imi regret copilaria cand asteptam PIF cu sufletul la gura.
   Si colonizatii sunt nevoiti sa invete limba stapanilor, dar nu de drag.
   Domage!
   “A Dieu, l’ami!” film cu un Francez adevarat.

 3. Apostol M & K

  Clo, in Franța aveți și voi căciuli pe care umbla muștele, nu-i așa?

 4. Pentru mai multe detalii va invit sa cititi articolul de mai jos despre afacerea Bechtel.

  https://www.moise.ro/2016/06/13/despre-doua-autostrazi-frantuzoaica-un-anume-dorel/

  O zi buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.