Puncte de vedere

SUA: 10 augustul lui Trump

                                  Șocul viitorului Ca […]

 

                                Șocul viitorului

Ca să înțelegeți exact pe unde ne situăm, dar și ca să vă stârnesc orgoliul, o să vă spun că suntem cu aproximativ un an înaintea americanilor. Iată că dorința multora de a se afla în avangarda „țărilor civilizate” s-a îndeplinit. Doar că nu în sensul în care ați crede.

Ceea ce vedeți acum în SUA este 10 augustul lui Trump. În sensul acesta, al înaintării spre dezastru și disoluție, am luat-o în fața americanilor. Pute de la o poștă manipularea de aceeași factură cu cea de-aici, fake news-urile utilizate ca armă de dezinformare în masă și sloganele repetate în disperare pentru reprogramarea minților simple. În timp ce România a fost un fel de test cu cobai, ceea ce se întâmplă în SUA e „vaccinarea în masă”.

Pentru scopurile murdare ale găștii globaliste s-a făcut exces de regie. Cozile de topor nu acționează doar la nivel național, ci și global. State, până mai ieri aliate, care le ciuguleau din mână americanilor, au ajuns acum să le întoarcă spatele precum ultimilor milogi.

Este de-a dreptul frustrant să vezi cum președintele căruia i se spune „cel mai puternic om de pe planetă” este, de fapt, un pisoi neajutorat, zbătându-se inutil între pereții Casei Albe. Asta, în condițiile în care, împotriva sa se află toată media, toată industria spectacolului, toată economia, toată societatea civilă ș.a.m.d. Trump a ajuns prototipul omului care luptă pentru dușmanii săi, fiind proiectat într-un spectacol grotesc. Mai țineți minte când, într-una dintre primele sale acțiuni, a returnat taxe? Răspunsul primit a fost de-a dreptul hilar: miliardarii se rugau, plângând cu lacrimi de crocodil, să nu le returneze taxele, că ei au deja prea mulți bani. Ar fi de râs dacă n-am înțelege temele ascunse ale întregului program.

Pot spune că suntem într-un moment de cumpănă al întregii omeniri. Trump – căruia îi puteți spune președintele fără mandat, regele fără putere, împăratul fără de țară ș.a.m.d. – se apropie de o nouă confruntare electorală în care dușmanii săi au început presăratul norilor de ceață. Bazându-se pe rețetele care de-a lungul istoriei s-au dovedit câștigătoare, au toate șansele să-l înfrângă usturător pe Trump. Obama, acest ticălos care-a reușit să distrugă o lume întreagă trăgând-o în haosul ideologiei extreme, este liderul de facto al democraților. Biden e doar o păpușă, cu semne cât se poate de clare de demență senilă, care va fi folosit de păpușa-șefă Obama pentru îndeplinirea „Marelui Plan”.

Cum, există un plan? – vor întreba cei mai naivi dintre noi. Da, există și e pus în mișcare sub ochii voștri cei leneși care, optimizați fiind în privitul ecranelor și-au pierdut capacitatea de a vedea realitate. Există un plan diabolic, pus în mișcare de-atâta amar de vreme și pe care noi, generație cu generație, îl ignorăm.

De cele mai multe ori când spun asta, cei care-ar trebui să se ilumineze îmi răspund sarcastic: „Da’ cine ești tu de știi despre un plan atât de ascuns?”. Este semnul suprem al îndobitocirii care acționează asupra celor simpli. Și, din păcate, nu e doar atât: este și triumful suprem al păcălelii celei mai dibace. Ei, în simplitatea lor, își imaginează că pentru a pune la cale ticăloșiile cele mai mari ai nevoie de un uriaș complot secret, necunoscut celor mulți și ținut sub tăcerea unui număr restrâns de adepți. Iată prostia în plenitudinea ei. Păi dacă ar fi ceva atât de secret, cum ar putea o mână de ticăloși să impună întregii ființe umane un plan diabolic.

De fapt, dacă veți avea ochi să vedeți, ați constata că treburile se fac pe față deoarece așa e cel mai eficient. Credeți că la începutul secolului trecut cineva și-ar fi imaginat că țările europene vor fi unite într-o construcție artificială precum cea de-acum? Cu siguranță, omul de rând ar fi râs la fel de sarcastic precum cel de-acum căruia îi exprim temerile mele. Cu toate acestea, planul exista și se discuta la lumina zilei. Desigur, în momentul în care s-a constatat că lumea e prea nepregătită pentru toate aceste „provocări”, s-a trecut la pasul 2, anume fabricarea consimțământului prostimii, obișnuirea ei cu ideea. Iar pentru asta n-au precupețit niciun efort. Au pus-o chiar de două războaie mondiale în Europa, până când cetățenii au înțeles care e „calea păcii”.

La fel se petrec lucrurile și-acum. Nu-i niciun secret, totul se face la vedere. Teribilele crize mondiale trebuie să înceteze! Teroarea banilor făcuți din nimic trebuie să înceteze! Diferențele trebuie să înceteze! Bolile trebuie eradicate! Vă sunt cunoscute sloganele? Așa-i că ele sunt atât de ofertante? Eram sigur! La fel de sigur pe cât e producătorul capcanelor de șoareci. Vi se pare veche tehnica aceea rudimentară în care o bucată de cașcaval e pusă pe un declanșator care, odată atins, eliberează mecanismul menit a-și strivi victima care-a îndrăznit să se lase ademenită? E vechi de când lumea, dar la fel de funcțional ca la început. Similar e și cu tehnicile de manipulare în masă.

Evenimentele care vor urma – dacă nu cumva vom avea parte de-o minune – se vor constitui într-un carusel mult prea radical pentru cei care nu-s suficient de spălați pe creier și care se află „între două lumi”. De obicei aceștia sunt eroii fără sens, victimele care cad fără a înțelege nimeni de ce. Și culmea, nici măcar ei.

Ce urmează se vede cu ochiul liber. SUA e izolată pe scena lumii. Au izolat-o printr-o strategie de hăituire internațională, similară celei la care-a fost supusă România pe vremea lui Dragnea. Voci critice în presa mondială, diverse figuri de primă mână exprimându-și îngrijorările, pseudo-tensiuni interne care dau bine la TV s.a.m.d. Așa cum v-am spus, arsenalul e același; trebuie să fii picat din altă lume ca să nu înțelegi. Totul se face la vedere!

Înfrângerea lui Trump e proiectată să se facă la scor, iar după aceea SUA va alege calea „reintegrării”, a recuperării rapide a „timpului pierdut”. Cam asta se petrece acum la noi. Așa-i că nu v-ați dat seama? V-ați întrebat de ce ies în presă Tudorel, Veorica și – ca să vezi și să nu crezi – Birchall? Nu știu dacă i-ați auzit, dar toți povestesc la unison cum au fost „presionați” de către tiranul Dragnea pentru a pune în aplicare „ticăloasele modificări ale legilor justiției”. Cu excepția lui Tudorel, toți ceilalți au fost adunați de prin periferia mediocră a partidului, acolo unde serviciile-și bagă la greu acoperiții. Toți erau niște neica nimeni, anonimi ridicători de labe atunci când li se cerea, ființe necuvântătoare aflate la granița dintre vegetal și animal. Și toți, ce să vezi, au fost terorizați de Dragnea. Care Dragnea i-a pus în funcții, scoțându-i din gaura de șobolan în care locuiau. Și care Dragnea, în tirania lui, a schimbat legile justiției astfel încât acum el se află în pușcărie, nu penala de „duamna Carmen”, dovedită în justiție, dar iertată de porcurorii „tovarăși și preteni” de la Alba.

Pentru orice om normal lucrurile se văd cu limpezime. Dar câți mai sunt normali în ziua de azi? Vreți să știți modelul societății viitorului? Mergeți într-o fermă de pui sau de porci. Totul e supravegheat, steril și „științific”. Se fac vaccinurile la timp, iar antibioticele sunt strecurate în mâncare pentru a se păstra sănătatea populației. Porcilor li se dau niște lanțuri cu ajutorul cărora se droghează; e scabros să-i vezi cum stau ore întregi trăgând de lanț și tăvălindu-se de plăcere. Totul e frumos și neumbrit de moarte. Moartea vine rapid, eficient și, mai ales, departe de lumea celor care cresc și trebuie să trăiască.

Intrăm rapid și sigur în cea mai „evoluată” formă de organizare a societății umane: ferma de oameni. V-am spus de multe ori care e calea de scăpare: pregătirea pentru supraviețuirea pe cont propriu, dar, mai ales, în comunitate. Adică ceea ce, în urmă cu câteva zeci de ani, era normă, instinct. Acum pare a fi o cale nesustenabil de lungă până acolo. Vedeți cât v-ați transformat?

                                                                               Dan DIACONU, Trenduri economice

 

5 Comments

 1. Well, strategia și moralitatea nu se aliniază întotdeauna. Nici în cotidianul vieții, nici în cadrul deciziilor politice. Pentru siguranța SUA, Trump e mai bine să nu hotărască nimic. Conflictelor americane le lipsesc acea parte a componentei militare care să conducă spre victorie, organizarea și structura. În cazul unui război, forțele neorganizate sunt întotdeauna strivite. Timpul este de partea Washingtonului. Nici protestele Occupy, care au durat luni întregi și care au cuprins peste 60 de orașe americane, n-au obținut nimic. La fel protestele de la Ferguson. Prin urmare, președintele american nu trebuie să folosească armata pentru a potoli tulburările. Revoltele sunt sprijinite de opoziția lui politică, nu-s populare printre oamenii de rând, printre susținătorii săi. E necesar ca Trump să sublinieze că este responsabilitatea guvernatorilor și a primarilor locali să se ocupe de problemă. Aceștia au obligația de-a curma rebeliunile și de-a solicita asistență militară. Practic, scoaterea castanelor din foc cu mâinile altora. Iar dacă Trump va declara că-i va grația pe cei care au folosit forța letală pentru a-și apăra casele, afacerile și pe ei înșiși, atunci insurecția s-a încheiat. Sunt mișcări îndoielnice din punct de vedere moral, dar prin intermediul lor ar câștiga cel de-al doilea mandat, iar umanitatea ar mai ”cumpăra” câțiva ani de liniște. Dacă Biden va ajunge la Casa Albă iar Hillary Clinton va prelua funcția de secretar de stat, atunci un nou război mondial nu cred că va mai putea fi evitat. Așadar, comparația cu Dragnea cât și implicațiile la nivel internațional sunt oarecum forțate, nu prea au corespondență.

 2. Joe Robinson

  david petraeus si mcmaster……. tic tac tic tac

 3. IQ100

  Precum Dragnea, crede si el ca daca se aliaza cu om parte din martieni, scapa.
  dar la noi l-a sprijinit pe progresistul inuman si anjtiroman; si direct , nu doar prin deep shit state.
  UE USA!asta ne-ati dat, asa v-ati luat! Exact ca in m poveste cu ‘mai intai i-au luat pe comunisti, dar eu nu eram comunist…apoi pe sindicalisti..nu eram sindicalist…apoi pe everi..dar nu eram evreu”
  asa si usandezii; jugoslavia, libia, primaverile arabe, ‘caderea comunismulu”..credeau ca LOR nu le vine randul??
  cumea, usandia, o tara de usefull idiots!!
  rusii au scapat dupa 80 de ani!!
  noi astai de azi nu vom apucasa vedem cand si daca scapa usandezii

 4. EugenQy

  In USA de foarte multa vreme se pune accentul pe PROMOVAREA NEGROTEILOR atat ca imagine cat si MAI ALES in FUNCTII PUBLICE ! si cu toate astea , tot negrii se dau discriminati ! Discriminati? De ce? De cine ?
  Tare de tot e ca reprezentantilor NEGRILOR, li s-a facut lor INSILE rusine de ceea ce se petrece pe strazile fiecarui oras sau orasel american …Echivalarea cu RO e fortata mult ! Aici poporul n-are capacitatea (inca!!!) de a se SOLIDARIZA iar pe de alta parte PUTEREA nu ezita sa foloseasca DISPROPORTIONAT, cele mai DURE MASURI de REPRIMARE, chiar si a celor mai firave manifestari DEMOCRATICE ! Diferenta MAJORA e ca acolo TOTI au voie sa aiba ARME ! ….Aici insa, NU !

 5. Ina

  Cred ca paralela Trump-10 august este obiectiva. Procesul de implementare a regimului fermei oamenilor pomenit de dl Diaconu, este în derulare din păcate, și a început de la Ialta, cind l-au cooptat pe Gorbaciov(un Iliescu russo-sovietic). Atunci și-au dat mana cei ce dispun de noi, peste capetele nostre, sa nu mai opună doua sisteme în lupta pt Hegemonie, ci sa extindă modelul comunist de la vest la est. A fost prezentat tuturor(inclusiv celor din Vest) ca fiind capitalismul învingător,dar de fapt sub masca asta a început ușor, ușor sa se instaureze nemernicia asta supranumita noua ordine mondiala, globalism, progresist, adică comunism.Mana de lucru ieftina,sistem de constrângere și control perfecționat, oportuniști destui pe post de slugi(citește activiști, mascați azi în ong-isti pe diverse teme, membri de partid de toate coloraturile, minoritari de toate felurile,) care au mirosit ca a venit momentul lor și au dat navala ca în întrecerea socialista sa pună planul în aplicare dat de stapini, limbaj de lemn, sloganuri stereotipe bune de spălat creiere:ce poate fi mai bun pt maximizarea profitului și optimizarea costurilor? A, pardon, uitasem:mai bun decit atat este modelul chinez cu al sau credit social(aplicat deja în Danemarca și Norvegia). Da, d-le Diaconu, aveți dreptate, totul e la vedere, nu se mai sfiesc de nimic cei ce ne-au proiectat viitorul asa:dovada înscenarea asta monstruoasa, în care deja au dat de înțeles cum va fi pt cei in vârstă, pt cei bolnavi, cum va fi pt cei apți încă de munca., cum va fi programata moartea. Acum au dat asaltul final în tara democrației inaintate și Trump este un accident ce trebuie înlăturat oricum.Imi doresc sa nu am dreptate. Îmi doresc sa nu aveți dreptate. Dar situația arata ca Internaționala Comunista(sclavagista) e pe cale de a se realiza :statele din partea asta de lume sint în disoluție, instituțiile ce ar trebui sa le apere au pus-o de închiriat, serviciile secrete servesc clienti cu mai multă dare de mana decit propriile tari, identitatea și suveranitatea în lagărul UE sint umbre palide a ceea ce ar fi trebuit sa fie. Descurajant este ca un om precum președintele american cu atâtea mijloace la dispoziție, pirghii și instrumente nu reușește sa facă fata uriașului mecanism pus în mișcare de toți cocalarii ăștia cu mulți bani, dar lipsiți de bun simt, de sentimente, de cultura adevarata(nu vorbim de diplome), de umanism, de înțelegere a adevăratului sens al vieții. De fapt ei sint morți demult, doar ca nu își dau seama, și ne vor și pe noi la fel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.