Cadran international

SUA – Operațiunea Gridlock (Ambuteiajul):  Protest împotriva carantinei în Michigan cu participanți înarmați

  „Operațiunea Gridlock”: Mii de protestatari blochează străzile în Lansing, capitala statului Michigan, în semn de protest față de ordinul […]

 

„Operațiunea Gridlock”: Mii de protestatari blochează străzile în Lansing, capitala statului Michigan, în semn de protest față de ordinul „stai acasă”

Mii de manifestanți – mulți dintre ei înarmați – au adus haos și blocaj în centrul capitalei statului Michigan pentru a protesta față de ordinul „stai acasă” al guvernului.

Ignorând ordinul guvernatorului statului Michigan, democrata Gretchen Whitmer, de a sta în case pentru stoparea răspândirii coronavirusului, mii de protestatari, mulți dintre ei fluturând pancarte cu Donald Trump, s-au adunat în Lansing, capitala statului, ca participanți la „Operațiunea Gridlock”.

Acolo au creat ambuteiaje prin blocarea străzilor și au scandat „ End the lockdown!” (Pune capăt blocării!), sloganul de campanie strigat de susținători la mitingurileelectorale cu referire la Hillary Clinton.

Protestatarii au blocat străzile din centrul orașului și au luat cu asalt treptele clădirilor legislative și ale altor clădiri guvernamentale.

Protestul a fost organizat de Coaliția Conservatoare din Michigan, care susține că Partidul Republican a luat o întorsătură nesănătoasă la stânga.

Cu toții suntem preocupați de cei afectați de Covid-19. Dar multe dintre comportamentele personale care ni s-au reamintit să le folosim sunt practice normale, cotidiene. «Spălați-vă pe mâini! Acoperiți-vă gura și nasul! Rămâi acasă dacă ești bolnav!»  –  spune un mesaj pe pagina Michigan Conservative Coalition  suntem sătui de banalitățile acestea.”  Mesajul continuă cu: „Guvernatoarea nostră și aliații ei ne infectează pe toți cu agenda lor radicală și progresivă. NU există niciun plan motivat public pentru promovarea sănătății noastre fizice și redresarea  economică general”! „Afacerile cu droguri? Deschise! Clinicile pentru avorturi? Deschise și ele! Bisericile? Închise! Afacerile locale? Terminate!

Meshawn Maddock, purtătoarea de cuvânt a grupului, a declarat pentru NBC News: „Nu există niciun motiv pentru care să nu se poată demara anumite modalități sigure de a redeschide afacerile. În loc să vorbim despre ce este esențial și neesențial, să vorbim despre ce este sigur sau nesigur. Întreprinderile sigure și lucrătorii sănătoși trebuie să revină la muncă.

https://www.msnbc.com/msnbc/watch/protesters-in-lansing-michigan-are-out-in-full-force-after-gov-whitmer-extended-and-expanded-strict-social-distancing-rules-82075718002

Această mișcare vine în condițiile în care președintele Trump s-a angajat într-un război al cuvintelor cu guvernantorii statelor, sugerând în primul rând că doar el ar avea autoritatea de a decide când trebuie să se încheie măsurile restrictive pentru stoparea răspândirii virusului.

Mulți guvernatori au dat înapoi, motivând totuși  că, deși este importantă repornirea economiei, prioritatea importantă ar fi siguranța publică. CNN a subliniat că ordinele de restricție puse în vigoare în Michigan de guvernatorul democrat Gretchen Whitmer au fost printre cele mai dure din țară.

Doamna guvernator Whitmer – al cărei stat este pe locul patru la infecții cu coronavirus și al treilea ca număr de decese – a prelungit săptămâna trecută șederea la domiciliu („stai acasă”), a pus capăt vacanțelor turistice în Michigan, călătoriilor la casele secundare de vacanță și a decis ca magazinele mari să poată avea doar patru clienți pentru fiecare 1.000 de metri pătrați.

JJ MacNab, o colegă de la Universitatea George Washington expertă în grupuri anti-guvernamentale și extremiste, a monitorizat protestele din Michigan. Ea a spus că un alt eveniment a fost planificat sâmbătă în Austin, Texas, susținut de Owen Shroyer, care lucrează pentru InfoWars, ce promovează teoria conspirației a lui Alex Jones. De asemenea, sunt planificate evenimente pentru statele Oregon, Utah, Idaho, Washington și California. Ea a declarat pentru The Independent că liniile dintre extremiști și protestatari antiguvernamentali au devenit „din ce în ce mai estompate”.

„Ce fac ei? Vin în mașini mari și blochează doar străzile centrale.”, a spus ea.

Ea a adăugat: „O să vedeți o linie lungă de mașini care se deplasează dintr-o mică localitate cu 3.000 de locuitori. Și dacă vin de acolo pentru a face acest protest, imaginați-vă ce duc înapoi în acel mic oraș care probabil nu are un spital.” (Nota redacției „Justițiarul”: Se vede clar că JJ MacNab este o trompetă a propagandei globaliste.)

                                                                                           Andrew Buncombe

                                                                                   Traducere și adaptare Cosmina Barbu

Sursa: The Independent  

Vizionați și reportajul FOX NEWS:

4 Comments

 1. mototol

  Cum sunt extremiști și antiguvernamentali când ei sunt cetățeni care își cer respectarea drepturilor ba mai mult câțiva dintre ei sunt susținători ai actualului presedinte american

 2. Cornelius Romano

  Vedeti aici cine este criminala Hillary Clinton si „partizanii ei”!

  In engleza+franceza:
  https://www.bitchute.com/video/F6vrTi4DlfrJ/
  In romana:
  https://misatv.ro/planul-de-salvare-a-lumii-11-episoade-de-film-documentar/

  Dupa vizionare, nu ar fi rau sa va intrebati ce s-a intamplat cu copiii romani a caror adoptie in strainatate a fost „intermediata” de un primar al Sibiului …..

 3. Antisereistu

  La noi nu o sa vedem niciodata asa ceva. Romanii sunt oi docile care o sa stea supuse in patru picioare.

  • Ocskai Elena

   Nu suntem oi suntem oameni și avem un singur gând: cei care sunt la cârma țării, care nu au credință în Dumnezeu, se fac vinovați pentru ceea ce suntem.
   Ne rugăm Celui de Sus și Maicii Sfinte să scape România de tot răul…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *