Pamflet

Sub egida înaltului giroscop prezidențial

  giroscop sn [Pl: ~oape / E: fr gyroscope] (Teh) 1 Corp solid sprijinit în așa fel, încât este liber să se rotească în jurul axei sale. 2 Aparat care, antrenat […]

 

giroscop sn [Pl: ~oape / E: fr gyroscope] (Teh) 1 Corp solid sprijinit în așa fel, încât este liber să se rotească în jurul axei sale. 2 Aparat care, antrenat de o mișcare de rotație în jurul uneia dintre axe, se poate deplasa astfel încât să nu modifice direcția axei sale de rotație. 3 Dispozitiv care asigură stabilitatea și orientarea în spațiu a unui avion, a unui submarin etc. (Sursa: Micul dicționar academic, ediția a II-a, Academia Română, Institutul de Lingvistică, Editura Univers Enciclopedic, 2010)

Motto: Jurnalist: „Am văzut astăzi aprecierile Ambasadorului SUA pentru dumneavoastră, pentru eforturile de a curăța România de ultimii baroni roșii și de moștenirea lor coruptă. Totuși, în ultimele zile, am văzut zeci de primari – mai exact, 96, evaluarea PSD – racolați de Partidul Național Liberal, la fel, mai mulți parlamentari care au fost luați de la PSD în Partidul Național Liberal. Dumneavoastră de ce ați GIRat aceste racolări?”

Președintele României, domnul Klaus Iohannis: „Puteți să repetați ultima parte din întrebare, vă rog?”

Jurnalist: „Au fost în ultima perioadă…”

Președintele României, domnul Klaus Iohannis: „Nu, nu, aia cu GIROscopul.”

Jurnalist: „Întrebarea era dumneavoastră de ce ați GIRAt aceste racolări de la PSD.”(19 august 2020, extras din Declarație de presă la Cotroceni)

Continuare:

Președintele României, domnul Klaus Iohannis: Da. Nu le-am GIRAt… Adică, unde bateți dum-nea-voas-tră, domnule jurnalist (unde nai-ba e dom-nul Pan-ta-zi care-mi punea întrebări așa de bune…), credeți că eu sunt vreo GIRAfă politică, poate chiar aceea din fața Muzeului Antipa, de care se ține domnul -vă salut, maestre!- Mi-hai Șo-ra, la protestele anti PE-SE-DEU, executând pași pe o rază de GIRAție de-o admirabilă fermitate?

Mă e-ner-vați… adică, întreb, ce-ați vrut să insinuați cu GIROscopul? Poate ați vrut să sugerați că eu, ditamai profesoruʹ de fizică, n-aș ști ce este acela… așa cum n-am știut nici formula ariei cercului și-am pufnit în râs, ca să nu se observe… Acum însă PESEDEUL încearcă să complice problemele și să creeze noi și noi probleme, din motive ELECTORALISTE, care altfel nu ar fi existat! Ei bine, n-am nici o emoție, că de data asta știu! GIROscopul e tăntălăul ăla tolerant care merge la o bancă, să zicem la Raiffeisen Bank, ca să dăm și un exemplu concret, pentru o țopăială fiscală a altuia, și-și asumă riscul că va plăti el în caz că nu plătește ălalalt. GIROscopul e un băiat bun, pe care ne putem baza! Dacă-i de la PENELEU. În schimb, când vine de la PESEDEU, la GIROscop, întotdeauna, noi trebuie să urmărim, cu atenție și preocupare, SCOPUL!

Eu m-am exprimat clar, franc, împotriva traseismului politic. Deci, nu vă supărați, acea parte din întrebare mi se pare extrem de tendențioasă și probabil chiar greșit formulată. E clar că eu sunt de partea candidaților fideli PENELEULUI, așa cum ar fi, de pildă, Verginel GIREadă, care-i un penal de omenie, de-al nostru, și n-a părăsit partidul doar pentru că a fost condamnat 2 ani la închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, abuz în serviciu contra intereselor publice și fals intelectual, pentru că și-a însușit un teren după ce a măsluit actele de proprietate… și acum candidează din nou pentru funcția de primar! GIROndin… sau gospodin, am uitat cum e corect… mă rog, dar autentic, nu așa… Păi, câți oameni cumsecade, incluzându-mă aici și pe mine, nu și-au însușit bunuri imobile cu ajutorul unor acte măsluite? Dar n-au schimbat partidul… decât de două ori… și-au ajuns și președinți! Acum se dau în mod legitim pe Valea Oltului cu mașini cu GIROfar și țin conferințe de presă la Cotroceni cu ochii-n GIRAndole sau gladiole, nu mai știu cum se zice, care sunt niște flori foarte frumoase și potrivite… parcă așa mi-a zis Delia Dinu de la Protocol.

Eu nu am GIRAt niciodată un traseism politic, nici nu am de gând să o fac și nici nu cred că cineva bănuiește că am făcut-o, că doar nu mi-am pierdut GIRObusola! Nu fac eu GIRUete … sau piruete de-astea… sau cam așa ceva.

GIROscopul meu final e ca fiecare dintre ei să explice propriului electorat de ce a trecut dintr-o parte în alta. Dar pe mine altă dată vă rog să mă întrebați într-o formulare corectă, care nu se constituie într-o supoziție total eronată, că-mi iritați GIRUsurile cerebrale și doar știți că n-am așa de multe! Că doar nu vă adresați GIROstatului ci șefului statului, așa cum spune despre mine, respectuos, Sabina Iosub de la ANTENA 3, punct.

Jurnalist: „Eu v-am întrebat asta pentru că ele s-au întâmplat”.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis: „Mulțumesc! E o GIROmanție sau o gogomănie ceea ce susțineți… o să mă uit după conferința de presă cum se scrie exact.”

                                                                                                          Luminița ARHIRE

P.S. Să nu uităm niciodată că Veorica și numai Veorica e o analfabetă și o ineptă, de-aia n-a putut vota cu dânsa poporul român, deoarece poporul avea nevoie ca de aer de un președinte cult în cap și lung în picioare!

6 Comments

 1. De nu mi-ar fi milă de noi chiar mi-ar fi milă de el! Omul e depasit clar de situatia in care se afla! Cred ca intelegerea nu a fost asa! Nu s-a vorbit de tras la raspundere ci doar de excursii all inclusive in locuri exotice!
  Ma astept sa cedeze candva si sa-si plânga soarta in pumni!

 2. satan existã

  Mă îngrozesc citind un asemenea articol!cum este posibil ca plăvanul sã fie așa incult?!?chiar să nu fi citit o carte în viața lui???

 3. oioioi

  Boul APIS s-a GIROsat de tot d-atatea GIRAtorii, unde tot se-nvarte-n jurul cozii vacii nebune.

 4. justinianus

  Idioten, scrie pe el!!

 5. Alexandru Balcu

  Cu un IQ cu o singura cifra, i-a dat totusi prin cap (sau macar a ascultat sfaturile Serviciilor) sa nu dea ochii cu doamna Dancila in campanie. Sau Doamne-fereste, si mai rau, cu Gabriela Firea sau cu Olguta Vasilescu. Un “dialog” al Prostovanului cu una din cele trei ar fi un deliciu. Un Mortal Kombat in care unul dintre adversari (guess who?) ar fi pe post de sac de box.

 6. Marian75

  Nu uitați o chestie,Eunucul ăsta în anii 90 făcea trafic cu copii,sunt probe clare dar cică s-a prescris….acest EUNUC nu era votat dacă nu era o altă curcă Dăncilă,dacă o fi fost corecte alegerile,când îl văd pe Cretinul de Orban de analfabet nici nu m-ai vb.toți aliniați și împușcați,o Doamne ,Cum naiba țara asta sa nu ajungă în halul ăsta de 30 ani ,cu SPECIMENE de felul ăsta gen Boc,Orban…de Băsescu nici nu mai vb.la Pușcărie e locul lui si la handicapații ăștia..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.